Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, Acmilangr2 said:

Ναι αλλά πιστεύετε ότι η AMD αν ήταν στην θέση της Intel θα άλλαζε κάτι; θα έβγαζε καλύτερους CPU με περισσότερους πυρήνες χωρίς να υπάρχει ανταγωνισμός; 

Ναι. Εχει υπαρξει στο παρελθον η AMD πολυ μπροστα απο Ιntel. Οχι βεβαια σε θεμα marketshare αλλα σε θεμα τεχνολογιας και επιδοσεων. Και μαλιστα σε gaming, τις εριχνε χαστουκια. Απλα η μεν (AMD) προσπαθουσε να παραγει τεχνολογια και η δε Intel προσπαθουσε να παραγει μονοπωλιο. Και χεσε με εμενα, δεν τα λεω εγω, απο review της εποχης αμα δεις μεχρι και το Tom's hardware εκραζε την Ιntel για τις τακτικες της. 

Μαλιστα την εποχη των p4 και αργοτερα των p4 d οι ρολοι ηταν τουμπα. Τα intel ηταν γενικα μπροστα σε encoding και rendering ενω τα AMD στο gaming. Παρολαυτα το marketshare ιδιο ηταν με σημερα. Αργοτερα με τους core που πηρε κεφαλι τα πρωτα χρονια παταγε εδαφος, υποστηριζωντας socket για αρκετο καιρο. To x58 ας πουμε ξεκινσε με 4c/8t και 2 χρονια αργοτερα καταφερε να υποστηριξει 6c/8t σε μεγαλυτερες συχνοτητες με μεγαλυτερη cache. Εκει δεν χρειαστηκε αλλαγη στα pins για να σηκωνουν την τροφοδοσια και καινουργια mobo. Τωρα δες κατι περιεργα, τα z270 δεν σηκωνουν ουτε τα φρεσκα 4c/4t :P 

Επεξ/σία από strawman
  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, strawman είπε

Τωρα δες κατι περιεργα, τα z270 δεν σηκωνουν ουτε τα φρεσκα 4c/4t :P 

Πςςςς !! Όντως ρε συ,δεν το χα σκεφτεί αυτό.

Ο νους μου πήγαινε αμέσως στα 6/12..θα μπορούσε έστω να υποστηρίζει τα μικρότερα...α ρε ιντέλα,πόσο μπροστά :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις για το performance και για το πόσα χρόνια θα κρατήσει,να σου θυμίσω ότι πριν βγουν οι 8xxx ,όλοι εκθειαζαν τον 7700k και λέγαν πόσο γαμάτος είναι στο gaming. Και αν δεν είχαν βγει οι 8xxx , είναι σίγουρος ότι ακόμα τα ίδια θα λεγανε.

Είναι γαμάτος ο 7700k,αλλά ο 8700k είναι ακόμα πιο γαμάτος. Έτσι θα γίνει και με τον επόμενο. Νομίζεις η ιντελ θα βγάλει επεξεργαστή με χειρότερο performance? Κάπου θα είναι ίδιος και κάπου μόνο καλύτερος.Χειροτερος όχι. 

1) Η μετάβαση από 7700K σε 8700Κ είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά στα δέκα χρόνια. Εκτός βέβαια αν νομίζει κανείς ότι οι developers άλλη δουλειά δεν έχουν από το να "τρώνε" τη ζωή τους για να παραλληλίζουν κώδικα. Μέχρι και σήμερα είναι λίγα τα games που τιγκάρουν 6 και πάνω cores. Τα περισσότερα open world και κάποια multiplayer fps(στα οποία ο 8700Κ "θερίζει").

2) Όποιος πιστεύει τους reviewers που βγάζουν τους 2700Χ σε απόσταση αναπνοής από τους 8700Κ ας δει κάποια από τα δεκάδες bench που ανεβάζουν απλοί και άδολοι κάτοχοι 2700Χ στο youtube και να συγκρίνει με τον δικό του 8700Κ και 7700Κ.

Γιατί εγώ από αυτό π.χ. δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου κοντά στον 8700Κ τον 2700Χ στοκ και με γρήγορες(πλην μη optimized ram,  όπως τον τρέχουν δηλαδή και οι περισσότεροι reviewers).

Spoiler

Αν κάποιος reviewer τρέχει δοκιμές σε ερημικές τοποθεσίες ενός παιχνιδιού λογικό να κλείνει η ψαλίδα. Και το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν δείχνουν σχεδόν ποτέ στιγμιότυπα από τις δοκιμές τους. Έτσι όμως βγάζεις ό,τι θες. Αυτός είναι ο λόγος που ψάχνω για τα reviews με τις μεγαλύτερες διαφορές και αυτά που υπάρχει καταγραφή, όπως to Digital Foundry. Ας ανατρέξει κάποιος στα review του τελευταίου για να δει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε 1800Χ και 8700Κ(π.χ. στο multi-threaded witcher 3). Και που να πάμε σε ακόμα ταχύτερες κάρτες επόμενης γενιάς.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 2

24 minutes ago, mcrae13 said:

Πςςςς !! Όντως ρε συ,δεν το χα σκεφτεί αυτό.

Ο νους μου πήγαινε αμέσως στα 6/12..θα μπορούσε έστω να υποστηρίζει τα μικρότερα...α ρε ιντέλα,πόσο μπροστά :P 

Μα το 95% των coffeelake τραβανε λιγοτερο ρευμα απο εναν 7700k κλοκαρισμενο, ο οποιος 7700k τρεχει και σε z170. Ουσιαστικα στον μονο επεξεργαστη που θα εστεκε θεωρητικα το επιχειρημα ειναι στον 8700 και δη, μονο στον k. 

1 minute ago, pirmen56 said:

1) Η μετάβαση από 7700K σε 8700Κ είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά στα δέκα χρόνια. Εκτός βέβαια αν νομίζει κανείς ότι οι developers άλλη δουλειά δεν έχουν από το να "τρώνε" τη ζωή τους για να παραλληλίζουν κώδικα. Μέχρι και σήμερα είναι λίγα τα games που τιγκάρουν 6 και πάνω cores. Τα περισσότερα open world και κάποια multiplayer fps(στα οποία ο 8700Κ "θερίζει").

2) Όποιος πιστεύει τους reviewers που βγάζουν τους 2700Χ σε απόσταση αναπνοής από τους 8700Κ ας δει κάποια από τα δεκάδες bench που ανεβάζουν απλοί και άδολοι κάτοχοι 2700Χ στο youtube και να συγκρίνει με τον δικό του 8700Κ και 7700Κ.

Γιατί εγώ από αυτό π.χ. δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου κοντά στον 8700Κ τον 2700Χ στοκ και με γρήγορες(πλην μη optimized ram,  όπως τον τρέχουν δηλαδή και οι περισσότεροι reviewers).

Reveal hidden contents

Αν κάποιος reviewer τρέχει δοκιμές σε ερημικές τοποθεσίες ενός παιχνιδιού λογικό να κλείνει η ψαλίδα. Και το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν δείχνουν σχεδόν ποτέ στιγμιότυπα από τις δοκιμές τους. Έτσι όμως βγάζεις ό,τι θες. Αυτός είναι ο λόγος που ψάχνω για τα reviews με τις μεγαλύτερες διαφορές και αυτά που υπάρχει καταγραφή, όπως to Digital Foundry. Ας ανατρέξει κάποιος στα review του τελευταίου για να δει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε 1800Χ και 8700Κ. Και που να πάμε σε ακόμα ταχύτερες κάρτες επόμενης γενιάς.

1) Επειδη μια φορα στα 10 χρονια εβγαλε και η AMD επεξεργαστη ;)

Και ναι, οι developers θελοντας και μη ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα παραλληλιζουν κωδικα και δεν θα κανουν αλλη δουλεια. Δηλαδη τι αλλο θα μπορουσαν να κανουν? Το IPC ταβανιασε, οι συχνοτητες ταβανιασανε, τι μας εμεινε? Συγκρινε τα τελευταια 10 χρονια ποσο IPC και ποσο clockspeed εχουμε παρει (χοντρικα ειναι καπου 70%) και συγκρινε το με τις καρτες γραφικων που ειναι 1000% και παιζει να λεω λιγα. Για του λογου το αληθες, το top cpu σε IPC πριν 10 χρονια ηταν ενα εκ των i7 gulftown (980x) , i7 lynnfield ( 870) είτε οι πρώτοι i7 bloomfield (920 - 970). Ολοι τους κλοκαρισμενοι στα 4-4.4 βγαζουν καπου ~130 ST στο cinebench. Ο 8700k στα 5 βγαζει ~220. Δηλαδη σε 10 χρονια πηγαμε απτο 130 στο 220. Κανε τα αναλογα μαθηματικα στις καρτες γραφικων και θα καταλαβεις

2) Στο video που εβαλες που ειναι το "προβλημα"? Βγαζει 10k+ σε 1440p, παιζει να τα παει καλυτερα απο τον 8700k μου. Αφου σε ολο το bench ειναι gpu bound, που ακριβως θες να καταληξεις?

Επισης στο τελος κανεις λαθος. Σε ερημικες τοποθεσιες δεν κλεινει η ψαλιδα αλλα ανοιγει, λογω υψηλου single thread των Intel. Οπως ακριβως ειπες και εσυ, στο video του digital foundry ας πουμε εβγαλε το συμπερασμα οτι κοιτωντας το ταβανι ο 7600k ειναι μπροστα του 1600. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μ΄αρέσει που πάντα κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.

Σε ερημικές τοποθεσίες των games(π.χ. στο Origins στις οάσεις) είσαι GPU bound. Όλες οι cpu φαίνονται καλές.*

Στο Witcher 3 μέσα στην πόλη οι ram-optimized ryzen βγάζουν κάτι λιγότερο από έναν oced 7700K. Ε λοιπόν αν δεις τις δοκιμές του Richard στο DF, από τον 7700Κ στοκ στα 4,5 , o επίσης στοκ 8700K βγάζει κοντά 25% παραπάνω. Do the math για τους ryzen εν σχέσει με τον 8700Κ.

Είναι ωραίο πάντως να βλέπεις κατόχους intel να προσπερνάνε τέτοια πασιφανή συμπεράσματα για να μην τους κατηγορήσουν ως biased. 

υ.γ.: Και στο ACO υπάρχουν και τεστ με 1080ti στα 1080p και 8 core ryzen στην ίδια συχνότητα που δείχνουν παρόμοια αποτελέσματα στο κρίσιμο κομμάτι του bench με τους NPC. Δεύτερη φορά που μου κάνεις ντρίμπλα και αναφέρεσαι πάλι στο συνολικό σκορ του bench, το οποίο όντως είναι εν μέρει gpu bound.

*Όταν λέω ερημικές τοποθεσίες δεν εννοώ τα φτωχά γραφικά.

Επεξ/σία από pirmen56

2 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Μ΄αρέσει που πάντα κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.

Σε ερημικές τοποθεσίες των games(π.χ. στο Origins στις οάσεις) είσαι GPU bound. Όλες οι cpu φαίνονται καλές.

Στο Witcher 3 μέσα στην πόλη οι ram-optimized ryzen βγάζουν κάτι λιγότερο από έναν oced 7700K. Ε λοιπόν αν δεις τις δοκιμές του Richard στο DF, από τον 7700Κ στοκ στα 4,5 , o 8700K βγάζει κοντά 25% παραπάνω. Do the math για τους ryzen εν σχέσει με τον 8700Κ.

Είναι ωραίο πάντως να βλέπεις κατόχους intel να προσπερνάνε τέτοια πασιφανή συμπεράσματα για να μην τους κατηγορήσουν ως biased. 

υ.γ.: Και στο ACO υπάρχουν και τεστ με 1080ti στα 1080p και 8 core ryzen στην ίδια συχνότητα που δείχνουν παρόμοια αποτελέσματα στο κρίσιμο κομμάτι του bench με τους NPC. Δεύτερη φορά που μου κάνεις ντρίμπλα και αναφέρεσαι πάλι στο συνολικό σκορ του bench, το οποίο όντως είναι εν μέρει gpu bound.

Εγώ έβαλα bench από far cry σε 720p ultra ωστε να είμαι cpu bound. Δεν είδα πόσο έβγαλε ο 2700x όμως. Λογικά θα είναι 30 40fps πιο κάτω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Moλις ετρεξα στα ιδια settings που εχει ο τυπος στο video. Εβγαλα 99 fps αλλα ειμουν στα 5ghz ενω αυτος στοκ, ειχα 3333 τις ραμ ενω αυτος δεν ξερω ποσο και ειχα την ti στα ορια του instability ενω αυτος τα ειχε στοκ. Φαινεται αλλωστε οτι τον κοβει η CPU απο τα ms στο τελος του bench. Αν αφησω στοκ και γω την 1080ti θα βγαλω ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια νουμερα. Οποτε, what's your point? 

PS1. Τωρα ειδα το edit. Ενας 8700k χωρις tuned μνημες ποσο νομιζεις βγαζει σε αυτο το κομματι? Go on, make a guess. 120? :P Βασικα, εχεις 6700k στα 4.7 που ειναι μπροστα απο τους Ryzen ετσι δεν ειναι? Ποσο βγαζεις σε αυτο το σημειο? 

Επεξ/σία από strawman

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε sGPU να κρατάει 4K/60 παντού πλέον αφού και το 1080Ti είναι αδύναμο..Νέες GTX θέλουμε, οι CPU είναι πανίσχυροι.

1 minute ago, Heybro said:

Εγώ έβαλα bench από far cry σε 720p ultra ωστε να είμαι cpu bound. Δεν είδα πόσο έβγαλε ο 2700x όμως. Λογικά θα είναι 30 40fps πιο κάτω.

Θα θελες :P 

Σε 1080p ultra που ετρεξα με τον spartan τον περναω 4-5 fps. Ο 7700k του mcrae ειναι πισω απο τον 2700x του spartan. Τωρα τι 30-40 μου λες εσυ δεν ξερω. Τωρα αν το να ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι εισαι 30-40 fps πανω σε κανει να αισθανεσαι καλα για την αγορα σου, okay δικε μου, 80 μη σου πω. 

Ο αλλος με τον 8400 νομιζε οτι ειναι μπροστα στο gaming, τι συζηταμε τωρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, strawman είπε

Θα θελες :P 

Σε 1080p ultra που ετρεξα με τον spartan τον περναω 4-5 fps. Ο 7700k του mcrae ειναι πισω απο τον 2700x του spartan. Τωρα τι 30-40 μου λες εσυ δεν ξερω. Τωρα αν το να ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι εισαι 30-40 fps πανω σε κανει να αισθανεσαι καλα για την αγορα σου, okay δικε μου, 80 μη σου πω. 

Ο αλλος με τον 8400 νομιζε οτι ειναι μπροστα στο gaming, τι συζηταμε τωρα

Βασικά θέλω να δω benchmark όπως το έτρεξα. Σε 720p ultra 50% scaling. Έβγαλα 168 νομίζω average. Δείξε μου ίδια εικόνα να δούμε και τα άλλα που γράφεις είναι χαζομάρες. Στα λόγια πολλά λέτε αλλά από αποδείξεις τίποτα. 

Επεξ/σία από Heybro

Και το 1080P GPU-bound ανάλυση είναι, σε 720P ο 2700X με 4.2-4.3Ghz θα είναι αρκετά πίσω από έναν 8700K@5Ghz, προφανώς..Άλλο 4.2Ghz και άλλο 5..Το μηχάνημα του Spartan αποτελεί εξαίρεση αφού κάθεται και ασχολείται και tweak-άρει τα πάντα για να αποδώσει τα μέγιστα το σύστημά του, οι περισσότεροι με Ryzen απλά γνωρίζουν ότι πρέπει να αγοράσουν καλές μνήμες και δεν ασχολούνται παραπέρα.

Just now, Heybro said:

Βασικά θέλω να δω benchmark όπως το έτρεξα. Σε 720p ultra 50% scaling. Έβγαλα 168 νομίζω average. Δείξε μου ίδια εικόνα να δούμε και τα άλλα που γράφεις είναι χαζομάρες. Στα λόγια πολλά λένε αλλά από αποδείξεις τίποτα. 

Τρεξαμε 3 ατομα με 8700k / 7700k / 2700x το ιδιο bench και ανεβασαμε τα αποτελεσμα. Πρωτος ειναι ο 8700k μου με 3-4 fps, 2ος ο 2700x του spartan και 3ος ο 7700k του mcrae. Η διαφορα ολων αυτων ~10 fps. Τωρα τι χαζομαρες και θεωριες μου λες δεν ξερω. Αλλα ειπαμε, μην στην χαλασω. 50 fps ειναι ο Ryzen. 

25 λεπτά πριν, strawman είπε

Και ναι, οι developers θελοντας και μη ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα παραλληλιζουν κωδικα και δεν θα κανουν αλλη δουλεια. Δηλαδη τι αλλο θα μπορουσαν να κανουν? Το IPC ταβανιασε, οι συχνοτητες ταβανιασανε, τι μας εμεινε?

Θα στραφούν περισσότερο στα γραφικά, ή θα μάθουν να γράφουν εξυπνότερο κώδικα που θα κάνει περισσότερα πράγματα(πιο εντυπωσιακά για τον παίκτη) με λιγότερους υπολογισμούς. Επίσης εμφανίζονται νέες τεχνολογίες όπως το deep learning που θα απογειώσει το AI και θα μας αναγκάσει να αγοράσουμε τελιεώς διαφορετικό hw.

Να ξέρεις πάντως ότι υπάρχουν αλληλεξαρτήσεις στον παράλληλο κώδικα που δεν σου επιτρέπουν να πας μακριά. Εκτός και αν σαν dev δεν σε πειράζει να πουλάς 100€ το game λόγω των τεραστίων εξόδων debugging του όλο και πιο παράλληλου κώδικα.

Just now, Psycho_Warhead said:

Και το 1080P GPU-bound ανάλυση είναι, σε 720P ο 2700X με 4.2-4.3Ghz θα είναι αρκετά πίσω από έναν 8700K@5Ghz, προφανώς..Άλλο 4.2Ghz και άλλο 5..Το μηχάνημα του Spartan αποτελεί εξαίρεση αφού κάθεται και ασχολείται και tweak-άρει τα πάντα για να αποδώσει τα μέγιστα το σύστημά του, οι περισσότεροι με Ryzen απλά γνωρίζουν ότι πρέπει να αγοράσουν καλές μνήμες και δεν ασχολούνται παραπέρα.

Και ο 7700k @ 5ghz γιατι ειναι πισω σε gpu bound αναλυση? Ειδικα στα max ας πουμε ειναι 25 fps πισω απο τον 2700x και 20 fps πισω απο τον 8700k μου...

Μόλις τώρα, strawman είπε

Τρεξαμε 3 ατομα με 8700k / 7700k / 2700x το ιδιο bench και ανεβασαμε τα αποτελεσμα. Πρωτος ειναι ο 8700k μου με 3-4 fps, 2ος ο 2700x του spartan και 3ος ο 7700k του mcrae. Η διαφορα ολων αυτων ~10 fps. Τωρα τι χαζομαρες και θεωριες μου λες δεν ξερω. Αλλα ειπαμε, μην στην χαλασω. 50 fps ειναι ο Ryzen. 

720p θέλω να δω όπως το έτρεξα. Μόλις μου βάλεις φωτογραφία τα ξανά λέμε. Πολλά λόγια. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...