Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι αλλά πιστεύετε ότι η AMD αν ήταν στην θέση της Intel θα άλλαζε κάτι; θα έβγαζε καλύτερους CPU με περισσότερους πυρήνες χωρίς να υπάρχει ανταγωνισμός; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Acmilangr2 είπε

Ναι αλλά πιστεύετε ότι η AMD αν ήταν στην θέση της Intel θα άλλαζε κάτι; θα έβγαζε καλύτερους CPU με περισσότερους πυρήνες χωρίς να υπάρχει ανταγωνισμός; 

Προσωπικά δεν πιστεύω τίποτα αν δεν δω.

Σχολιάζω και κρίνω αυτά που βλέπω  ;)

9 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Όλες τα ίδια είναι. Στόχος μόνο το κέρδος. 

Ας καβαλήσει την Intel η AMD και θα δείτε πρακτικές μετά..... 

Κι αυτό τι σημαίνει? Ότι δεν πρέπει να σχολιάζουμε και να κατακρίνουμε?

59 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Επειδή οι εταιρείες που βγάζουν cpu τυχαίνει να είναι δύο. Και η συγκεκριμένη κάνει μπαμ από χιλιόμετρο για τις τακτικές της. Κάνει μπαμ ότι μπορούσε πολύ πριν να δώσει πυρήνες αλλά το έκανε μόνο όταν απειλήθηκε από τον ανταγωνισμό. Όπως και για τις τιμές που ξαφνικά από 100ρικο κοντά οι πολυπυρηνοι,πήγαν στα 3-4 κατοστάρικα γιατί έτσι..

Οπότε επίτρεψέ μου να επιμένω για άρμεγμα.  

Τώρα γιατί την υποστηρίζεις έτσι δεν ξέρω. Δεν σε είχα για φανμποι ..

Anyway επειδή και εχθές τα λέγαμε και μου έλεγες για τα fps,να δω τι θα λες αν βγει σε λίγο καιρό και σε νέους τίτλους σου "ρίχνει " καμία 10ρια φουπουες. 

Θα είναι άλμα τεχνολογικό ή άσσος από το μανίκι της ιντελ??

Τις ιδιες τακτικες θα ακολουθουσε και η AMD αν την επερνε οπως εκανε καποτε. Ετσι ειναι ολες οι εταιριες. Δεν ειμαι φαν καμιας εταιριας αλλα ουτε θα νιωσω κοροιδο ακομα και 20πυρηνο να βγαλει αυριο στα 300 ευρω. Επισης για τα fps πιστευω οτι θα αργησουμε πολυ να δουμε παιχνιδια να αξιοποιουν παραπανω απο 12threads και αυτο με ενδιαφερει κυριως. Στις καρτες γραφικων ειναι το μανικι. Ο 8700k που ειναι ο καλυτερος gaming cpu κανει 320 και η καλυτερη gpu κανει 1000 ευρω. Η 1080ti σε 3 χρονια δεν θα φτανει για 60αρι ενω ο 8700k ακομα θα δινει πονο. Η κατηγορια των cpu ειναι μια κατηγορια που δεν θελει πολλα χρηματα. Δινεις ενα 600αρι καθε 7 8 χρονια και τελος. Η κατηγορια των gpu ειναι το μανικι και τα πολλα χρηματα πηγαινουν εκει. Το θεμα ειναι οτι τη δεδομενη στιγμη που πηραμε υπολογιστη δεν υπηρχε κατι καλυτερο. Ειναι λογικο 1 χρονο μετα να εβγαζε τον 9700k. 

36 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Περνεις ενα αμαξι καινουργιο 30χιλιαδες. Μολις κανεις 10χιλιομετρα εχει χασει 2 3 χιλιαρικα στο νερο. Τι σημαινει οτι πρεπει να νιωθει κοροιδο αυτος που το αγορασε? Καταλαβαινεις το σκεπτικο μου ετσι? 

Βγηκε το s9+ στα 979 το πηρε πολυς κοσμος σε αυτη την τιμη. 1 μηνα μετα εχει 745. 230 ευρω μειον σε 1 μηνα. Πρεπει να νιωθουν κοροιδα οσοι το πηραν day one στα 979? 

54 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Όχι βέβαια. Δεν είχα τέτοιο σκοπό με αυτό που έγραψα 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Heybro είπε

Τις ιδιες τακτικες θα ακολουθουσε και η AMD αν την επερνε οπως εκανε καποτε. Ετσι ειναι ολες οι εταιριες. Δεν ειμαι φαν καμιας εταιριας αλλα ουτε θα νιωσω κοροιδο ακομα και 20πυρηνο να βγαλει αυριο στα 300 ευρω. Επισης για τα fps πιστευω οτι θα αργησουμε πολυ να δουμε παιχνιδια να αξιοποιουν παραπανω απο 12threads και αυτο με ενδιαφερει κυριως. Στις καρτες γραφικων ειναι το μανικι. Ο 8700k που ειναι ο καλυτερος gaming cpu κανει 320 και η καλυτερη gpu κανει 1000 ευρω. Η 1080ti σε 3 χρονια δεν θα φτανει για 60αρι ενω ο 8700k ακομα θα δινει πονο. Η κατηγορια των cpu ειναι μια κατηγορια που δεν θελει πολλα χρηματα. Δινεις ενα 600αρι καθε 7 8 χρονια και τελος. Η κατηγορια των gpu ειναι το μανικι και τα πολλα χρηματα πηγαινουν εκει. Το θεμα ειναι οτι τη δεδομενη στιγμη που πηραμε υπολογιστη δεν υπηρχε κατι καλυτερο. Ειναι λογικο 1 χρονο μετα να εβγαζε τον 9700k. 

Περνεις ενα αμαξι καινουργιο 30χιλιαδες. Μολις κανεις 10χιλιομετρα εχει χασει 2 3 χιλιαρικα στο νερο. Τι σημαινει οτι πρεπει να νιωθει κοροιδο αυτος που το αγορασε? Καταλαβαινεις το σκεπτικο μου ετσι? 

Βγηκε το s9+ στα 979 το πηρε πολυς κοσμος σε αυτη την τιμη. 1 μηνα μετα εχει 745. 230 ευρω μειον σε 1 μηνα. Πρεπει να νιωθουν κοροιδα οσοι το πηραν day one στα 979? 

Μα εγώ δεν είπα ότι πρέπει κάποιος να νοιώθει κορόιδο. Τις τακτικες της ιντελ κατακρίνω  .Ο καθένας μας ας κρινει μονος του για το ποιος ειναι κοροιδο.

Τώρα το αν θα το έκανε η amd δεν με απασχολεί. Και θα συνεχίσω να κατακρίνω την ιντελ και αν με το καλό έρθει η amd σε αυτή τη θέση και κάνει τα ίδια,θα είμαι από τους πρώτους που θα κράξω  .

Δεν καταλαβαίνω προς τι η υποστήριξη και η προτροπή να μη  κατακρίνουμε. Είναι σαν να μου λες να μην κατακρίνω τον ΣΥΡΙΖΑ αφού και η νέα δημοκρατία που θα έρθει θα κάνει τα ίδια. Όχι φίλε,θα τους κράζω και όταν έρθουν και οι επόμενοι θα κράξουμε και αυτούς.

Εγώ δεν είπα σε κανέναν τι να αγοράσει ούτε ποτέ θα αναβαθμίσει η πόσο κρατάει το cpu του. Ούτε κρίνω τις αγορές σας.Καλως έκανες και πήρες τον 8700k.

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις για το performance και για το πόσα χρόνια θα κρατήσει,να σου θυμίσω ότι πριν βγουν οι 8xxx ,όλοι εκθειαζαν τον 7700k και λέγαν πόσο γαμάτος είναι στο gaming. Και αν δεν είχαν βγει οι 8xxx , είναι σίγουρος ότι ακόμα τα ίδια θα λεγανε.

Είναι γαμάτος ο 7700k,αλλά ο 8700k είναι ακόμα πιο γαμάτος. Έτσι θα γίνει και με τον επόμενο. Νομίζεις η ιντελ θα βγάλει επεξεργαστή με χειρότερο performance? Κάπου θα είναι ίδιος και κάπου μόνο καλύτερος.Χειροτερος όχι. 

@Heybro να σου πω και κάτι ακόμα επειδή και εσύ πέφτεις στην παγίδα που πέφτουν πολλοί. 

Επειδή λέω για την ιντελ δεν σημαίνει ότι κρίνω εσένα που έχεις ιντελ. Και εγώ  μαζί σού είμαι.Καταναλωτης και εγώ. Σήμερα αγόρασες εσύ,αύριο εγώ και πάει λέγοντας. Δεν σε είπα κορόιδο. Αν είσαι εσύ κορόιδο μια φορά,εγώ είμαι 10.

Λοιπόν,αυτό που λέω είναι να μην κάνουμε τα στραβά μάτια και να βλέπουμε την πραγματικότητα. Ναι αγοράζουμε γιατί δεν έχουμε και πολλές επιλογές αλλά μην λέμε ότι είναι και σωστή η τακτική της με τις αλλεπάλληλες αλλαγές chipset και τους πυρήνες που βγάζει πο το συρτάρι με το σταγονόμετρο. 

Τελευταία το έχει παρακάνει και όπως φαίνεται για άλλη μια φορά θα βγει νέο chipset στο ίδιο εδώ και χρόνια socket 

Επεξ/σία από mcrae13

30 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Μα εγώ δεν είπα ότι πρέπει κάποιος να νοιώθει κορόιδο. Τις τακτικες της ιντελ κατακρίνω  .Ο καθένας μας ας κρινει μονος του για το ποιος ειναι κοροιδο.

Τώρα το αν θα το έκανε η amd δεν με απασχολεί. Και θα συνεχίσω να κατακρίνω την ιντελ και αν με το καλό έρθει η amd σε αυτή τη θέση και κάνει τα ίδια,θα είμαι από τους πρώτους που θα κράξω  .

Δεν καταλαβαίνω προς τι η υποστήριξη και η προτροπή να μη  κατακρίνουμε. Είναι σαν να μου λες να μην κατακρίνω τον ΣΥΡΙΖΑ αφού και η νέα δημοκρατία που θα έρθει θα κάνει τα ίδια. Όχι φίλε,θα τους κράζω και όταν έρθουν και οι επόμενοι θα κράξουμε και αυτούς.

Εγώ δεν είπα σε κανέναν τι να αγοράσει ούτε ποτέ θα αναβαθμίσει η πόσο κρατάει το cpu του. Ούτε κρίνω τις αγορές σας.Καλως έκανες και πήρες τον 8700k.

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις για το performance και για το πόσα χρόνια θα κρατήσει,να σου θυμίσω ότι πριν βγουν οι 8xxx ,όλοι εκθειαζαν τον 7700k και λέγαν πόσο γαμάτος είναι στο gaming. Και αν δεν είχαν βγει οι 8xxx , είναι σίγουρος ότι ακόμα τα ίδια θα λεγανε.

Είναι γαμάτος ο 7700k,αλλά ο 8700k είναι ακόμα πιο γαμάτος. Έτσι θα γίνει και με τον επόμενο. Νομίζεις η ιντελ θα βγάλει επεξεργαστή με χειρότερο performance? Κάπου θα είναι ίδιος και κάπου μόνο καλύτερος.Χειροτερος όχι. 

Καταλαβαίνω πως το λες απλά όσο και να κράζουμε δεν θα αλλάξει κάτι. Ο 7700k παραμένει μέσα στους 3 καλύτερους επεξεργαστες για gaming. Και αν έρθει ο 9700k πάλι εξαιρετικός θα είναι. Το θέμα είναι με το software. Όσο τα παιχνίδια δεν εκμεταλλευονται πολλά threads και 100 πυρήνες να έχεις είναι άχρηστοι στο gaming. Μιλάω για gaming γιατί για multi πας σε ryzen στη mainstream κατηγορία. 

1 ώρα πριν, Acmilangr2 είπε

Όλες τα ίδια είναι. Στόχος μόνο το κέρδος. 

Ας καβαλήσει την Intel η AMD και θα δείτε πρακτικές μετά..... 

Όταν η AMD με τους Athlon ήταν καλύτερη σε Gaming από την Intel, δεν πούλαγε πιο ακριβά.  Ναι μεν είναι εταιρίες και θέλουν το κέρδος, αλλά ο κακός της υπόθεσης είναι η Intel κοιτάζοντας την ιστορία.

Την ευθύνη για τις πρακτικές της Intel που την έχει δεί γίγαντας την έχουν οι τελικοί καταναλωτές που αγοράζουν τα προϊοντα της κατά κόρον.

Ας γίνει το μερίδιο αγοράς από 80-20 σε 60-40 και θα σου πω μετά πρακτικές.

• Like 1

1 λεπτό πριν, music_lover είπε

Την ευθύνη για τις πρακτικές της Intel που την έχει δεί γίγαντας την έχουν οι τελικοί καταναλωτές που αγοράζουν τα προϊοντα της κατά κόρον.

Ας γίνει το μερίδιο αγοράς από 80-20 σε 60-40 και θα σου πω μετά πρακτικές.

Αυτό ακριβώς

• Like 1

1 ώρα πριν, mcrae13 είπε

Τελευταία το έχει παρακάνει και όπως φαίνεται για άλλη μια φορά θα βγει νέο chipset στο ίδιο εδώ και χρόνια socket

Συνωμοσία των εταιριών cooler θα είναι, για να μην χρειαστεί να βγάζουν καινούργια bracket. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Heybro είπε

Μερικούς δεν σας καταλαβαίνω. Όλες οι εταιρείες έτσι δεν κάνουν? Ένας που πήρε s9 στα 979 σήμερα έχει 780 έχασε 200 ευρώ σε 2 μήνες και σε 5 μήνες θα είναι ήδη παλιό. Όσοι πήραν 7700k πρέπει να νιώθουν κορόιδα? Έτσι όπως σκέφτεστε δεν είναι καλό. Πήρατε κάτι χαρείτε το και τέλος. Εκτός αν μου λέτε ότι επειδή θα βγει 8 16 αυτομάτως όλοι οι προηγούμενοι επεξεργαστες θα σταματήσουν να δουλεύουν. Εκτός αν είστε πυρηνολαγνοι να πούμε. 

Άκυρο εντελώς αυτό που λες.

Σαν παράδειγμα σου αναφέρω το 1151, έφτυσε του κατόχους πρώην Ζ με την δικαιολογία δεν σηκώνει σε ρεύματα; Και τώρα σου λέει θα σου δώσει 8/16; 

Ας είμαστε λίγο αντικειμενικοί και τουλάχιστον ας σαβαστουν αυτούς που έδωσαν ενα σκασμό λεφτά για top μητρικές και επεξεργαστές, εκτός και αν θα ήθελες πχ να είσαι κάτοχος 6 μηνών του 6900 και να βλέπεις στα μισά χρήματα ουσιαστικά το ίδιο CPU!!!

Μπες και σε αυτή την θέση και μετά μπορείς να απαντήσεις, εάν κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας ρ τι να πω και λίγα μας κάνουν ;)

Δυστυχώς η καταναλωτική συνείδηση (όσοι υπήρχε) τέλος πάντων έχει πλήρος χαθεί και την θέση της πήρε δυστυχώς ο οπαδισμος.

Εγώ και μιλάω προσωπικά θα την κράζω όσο κάνει αυτά που κάνει άσχετα εάν έχω προϊόντα της ή όχι (που δυστυχώς έχω) άλλωστε δυστυχώς δεν έχω κάποια εναλλακτική ακόμη τουλάχιστον μιας και θεωρώ την AMD στην καλύτερη sidegrade μην πω downgrade από εδώ που είμαι.

Επεξ/σία από ~Palpatin~
  • Like 3

Επειδη λεμε για μεγαλες θερμοκρασιες ετρεξα σε stock ρυθμισεις intel burn test σε very high για το φιλο kaklikos για να συγκρινουμε aio με custom loop και ιδου το αποτελεσμα με 1.15vcore 1.184 max λογω llc

Screenshot_1.png

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...