Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Advanced_Vector_Extensions έχει μια μικρή λίστα με κάποια προγράμματα, σίγουρα υπάρχουν και αρκετά ακόμη.

5 ώρες πριν, strawman είπε

Δηλαδη αμα βαλω offset +0.05 ας πουμε θα δινει αλλο volt αναλογα με το frequency που εχω το CPU? Μαλλον γιαυτο δεν εβγαζα ακρη οταν προσπαθουσα να τον τρεξω με offset :P (<---noob) 

Nope, πιάσε το διάβασμα.

Το vid δεν αλλάζει είναι "αποτυπωμένο" από την Intel, αλλάζει ανάλογα το κομμάτι μόνο.

Το auto της μητρικής από την άλλη είναι εντελώς διαφορετικό και παίζει ανάλογα με την συχνότητα μέχρι εκεί που έχει μεριμνήσει ο κατασκευαστής. Αυτό που βλέπουμε υπερβολικό ρεύμα είναι απλά για να είναι σχετικά σίγουροι ότι θα παίξουν τα ηλίθια auto OC που ενσωματώνουν :D

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, ~Palpatin~ είπε

Το auto που λέτε δεν έχει καμία σημασία με την μητρική η τιμή του (αρχική) είναι από το ίδιο το CPU.

Δλδ το ίδιο κομμάτι cpu αν το κουμπώσουμε σε διαφορετικές μητρικές η αρχική τιμή του θα είναι η ίδια;

6 ώρες πριν, ~Palpatin~ είπε

Offset είναι καλύτερα και ποιο σίγουρα ξέρεις τι σου γίνεται.

Αναλόγως. Αν είναι μικρή η τιμή του offset ναι.

Εγώ με offset έπαιζα σταθερός για καιρό σε στοκ.Σε overclock είχα θέμα γιατί ήταν μεγάλο το offset - και είχα bsods σε idle. Αφαιρεί ή προσθέτει σε όλα τα scales. Μετά δεν το ξανά ακούμπησα κι την βρήκα με το adaptive γι αυτό το προτείνω επειδή ξέρω πως λειτουργεί. 

Απο εκει και περα είναι τι θα "ταιριάξει "στον καθένα. 

• Like 1

6 ώρες πριν, godslayerxp είπε

Δλδ το ίδιο κομμάτι cpu αν το κουμπώσουμε σε διαφορετικές μητρικές η αρχική τιμή του θα είναι η ίδια;

Η αρχική του τιμή ναι θα είναι ίδια.

Είναι και ένας γρήγορος τρόπος να δεις διαφορά από CPU σε CPU.

1 ώρα πριν, mcrae13 είπε

Αναλόγως. Αν είναι μικρή η τιμή του offset ναι.

Εγώ με offset έπαιζα σταθερός για καιρό σε στοκ.Σε overclock είχα θέμα γιατί ήταν μεγάλο το offset - και είχα bsods σε idle. Αφαιρεί ή προσθέτει σε όλα τα scales. Μετά δεν το ξανά ακούμπησα κι την βρήκα με το adaptive γι αυτό το προτείνω επειδή ξέρω πως λειτουργεί. 

Απο εκει και περα είναι τι θα "ταιριάξει "στον καθένα. 

Όταν παίζεις με - offset ναι μπορεί να έχεις αυτό το θέμα, αλλά με το adaptive έχεις το κίνδυνο του overvoltage.

Μπορείς να ρίξεις ένα μάτι στο overclockers εάν δεν με πιστεύεις.

Το adaptive δεν ενδείκνυται για OC.

PS δεν είναι λάθος το adaptive, δηλαδή δεν είναι ότι το ένα είναι σωστό και το άλλο λάθος. Η μοναδική διαφορά τους είναι ότι το ένα είναι ασφαλέστερο. Στα περισσότερα σενάρια (mild OC) όμως έχουν την ίδια ασφάλεια.

• Like 4
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, ~Palpatin~ είπε

Η αρχική του τιμή ναι θα είναι ίδια.

Είναι και ένας γρήγορος τρόπος να δεις διαφορά από CPU σε CPU.

Όταν παίζεις με - offset ναι μπορεί να έχεις αυτό το θέμα, αλλά με το adaptive έχεις το κίνδυνο του overvoltage.

Μπορείς να ρίξεις ένα μάτι στο overclockers εάν δεν με πιστεύεις.

Το adaptive δεν ενδείκνυται για OC.

PS δεν είναι λάθος το adaptive, δηλαδή δεν είναι ότι το ένα είναι σωστό και το άλλο λάθος. Η μοναδική διαφορά τους είναι ότι το ένα είναι ασφαλέστερο. Στα περισσότερα σενάρια (mild OC) όμως έχουν την ίδια ασφάλεια.

Έχω διαβάσει αρκετό πράμα ;)  γενικώς ψάχνομαι δεν είμαι απόλυτος οπότε σε πιστεύω και μην σου πώ οτι μέσες άκρες τα έχω δει και εγώ. 

Το συμπέρασμα πάντως είναι αυτό που γράφεις στο τέλος.Για mid oc ,και τα δύο με λίγο σκάλισμα θα κάνουν τη δουλειά . Για παραπάνω θέλει fixed.

Μιάς που ανέφερες και το overvoltage,ισχύει οτι παίζουν overvoltage spikes για κλάσματα δευτερολέπτου,που δεν διαβάζονται από software οπότε δεν το βλέπουμε, σε overclocked καταστάσεις με πειραγμένο llc ?

Κάττι τέτοια έχω διαβάσει από εδώ και από κει ,που αν ισχύουν καλό είναι να κρατάμε σε χαμηλά επίπεδα το vcore ώστε τα spikes να μην ξεφεύγουν.

• Like 1

1 ώρα πριν, mcrae13 είπε

Έχω διαβάσει αρκετό πράμα ;)  γενικώς ψάχνομαι δεν είμαι απόλυτος οπότε σε πιστεύω και μην σου πώ οτι μέσες άκρες τα έχω δει και εγώ. 

Το συμπέρασμα πάντως είναι αυτό που γράφεις στο τέλος.Για mid oc ,και τα δύο με λίγο σκάλισμα θα κάνουν τη δουλειά . Για παραπάνω θέλει fixed.

Μιάς που ανέφερες και το overvoltage,ισχύει οτι παίζουν overvoltage spikes για κλάσματα δευτερολέπτου,που δεν διαβάζονται από software οπότε δεν το βλέπουμε, σε overclocked καταστάσεις με πειραγμένο llc ?

Κάττι τέτοια έχω διαβάσει από εδώ και από κει ,που αν ισχύουν καλό είναι να κρατάμε σε χαμηλά επίπεδα το vcore ώστε τα spikes να μην ξεφεύγουν.

Ναι ισχύει αυτό με τα spikes για αυτό γράφω καλύτερα παραπάνω ρεύμα και μικρότερο LLC παρά το αντίθετο.

Τα spikes φαίνονται σε παλμογράφο μόνο. Η διαφορά ανάμεσα στο low-high είναι πολύ μεγάλη και εκεί γίνεται η ζημιά, εάν ήταν μόνο το spike χωρίς deep θα ήταν κάπως καλύτερα.

Στα υπόλοιπα με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο, εγώ είμαι ίσως ο περίεργος και ακολουθώ το better safe than sorry κανόνα. Γεροπαραξενιες ;)

• Like 3

2 ώρες πριν, mcrae13 είπε

Ισχύει - το πόσο μεγάλα είναι τα spikes εξαρτάται από τα VRMs βέβαια, όσο χειρότερα τα VRMs, τόσο χειρότερα και τα spikes. Και το LLC ειδικά στο extreme/turbo/max (ή τεσπά όπως το λέει η κάθε μητρική το μέγιστο επίπεδο) κάνει τα δικά του από θέμα τάσεων, οπότε σίγουρα δεν κάνει, καλά καλά ούτε και για suicide benchmark runs (εκτός αν είσαι sponsored και έχεις 5-10 απ'το κάθε τσιπάκι και δεν σε νοιάζει...).

Ορίστε και 2 βιντεάκια από extreme overclockers που τα εξηγούν (der8auer & buildzoid):

Spoiler

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε καθε περιπτωση ειναι καλυτερο να εχεις llc3 ας πουμε με 1.325ν παρα llc5 με 1.29v . Καποιοι πιστευουν οτι αν βαλουν llc 5 με 1.29v θα εχουν καλυτερες θερμοκρασιες αλλα τους διαφευγει οτι σε load εχουν ακριβως το ιδιο ρευμα. Το μονο που αλλαζει ειναι οτι τρωνε πολυ μεγαλυτερα spikes και ζοριζουν πολυ περισσοτερο τα vrm τους.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3

Νεα firmware για prime a gaming f και gaming e

https://www.asus.com/us/Motherboards/PRIME-Z370-A/HelpDesk_BIOS/

https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-STRIX-Z370-E-GAMING/HelpDesk_BIOS/

https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-STRIX-Z370-F-GAMING/HelpDesk_BIOS/

Απο support σκιζει η Asus ειναι το 12ατο bios update σε 7 μηνες. 

22 ώρες πριν, Heybro είπε

Νεα firmware για prime a gaming f και gaming e

https://www.asus.com/us/Motherboards/PRIME-Z370-A/HelpDesk_BIOS/

https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-STRIX-Z370-E-GAMING/HelpDesk_BIOS/

https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-STRIX-Z370-F-GAMING/HelpDesk_BIOS/

Απο support σκιζει η Asus ειναι το 12ατο bios update σε 7 μηνες. 

Ποιος ξανά φτιάχνει πάλι τα προφίλ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρασα και το νέο bios. 

Κάνω stretch και σαν να έχω 4  βαθμούς χαμηλότερους στο max. 

Είναι δυνατόν; 

Επεξ/σία από Acmilangr2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...