Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, strawman είπε

Παιζει τετοιο πραμα? You sure? Στον Ryzen που ειχα το offset πηγαινε με βαση το default που εδινε η motherboard και οχι με το auto. 

Ε ναι ρε συ,το ίδιο λέμε. Ότι δίνει η μητρική δεν είναι το auto? 

Και λέω τώρα,αν κάποια μέρα δώσει άλλη τάση? Το έχω δει να συμβαίνει σίγουρα σε bios update (που σημαίνει οτι πρέπει να ξαναπειράξεις και να ψαχτείς) Και γενικώς ότι είναι auto δεν το εμπιστεύομαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 minutes ago, mcrae13 said:

Ε ναι ρε συ,το ίδιο λέμε. Ότι δίνει η μητρική δεν είναι το auto? 

Και λέω τώρα,αν κάποια μέρα δώσει άλλη τάση? Το έχω δει να συμβαίνει σίγουρα σε bios update (που σημαίνει οτι πρέπει να ξαναπειράξεις και να ψαχτείς) Και γενικώς ότι είναι auto δεν το εμπιστεύομαι.

Δεν ειμαι σιγουρος, αλλα αν δεν απατωμαι πλανην οικτρα ολοι οι Ryzen σε stock ειχαν το ιδιο voltage, οποτε δεν ηταν θεμα "auto" της μητρικης. Στο λεω γιατι δοκιμασα 3 ryzen με 2 διαφορετικα mobos και ολα ηταν στο 1.23 stock αν θυμαμαι καλα. Οποτε το offset επαιζε + - με βαση το 1.23 ανεξαρτητος συχνοτητας. Στους Intel δεν παει ετσι? 

1 λεπτό πριν, strawman είπε

Δεν ειμαι σιγουρος, αλλα αν δεν απατωμαι πλανην οικτρα ολοι οι Ryzen σε stock ειχαν το ιδιο voltage, οποτε δεν ηταν θεμα "auto" της μητρικης. Στο λεω γιατι δοκιμασα 3 ryzen με 2 διαφορετικα mobos και ολα ηταν στο 1.23 stock αν θυμαμαι καλα. Οποτε το offset επαιζε + - με βαση το 1.23 ανεξαρτητος συχνοτητας. Στους Intel δεν παει ετσι? 

Δεν ξέρω για ryzen ,πάντως στους ίντελ σίγουρα δεν πάει έτσι.Δεν έχεις διαβάσει και σε αυτό το thread ,συζητήσεις επί συζητήσεων για διαφορετικά stock voltages,ακόμα και με ίδιο ακριβώς setup ?

Στην ουσία διαβάζει το vid του επεξεργαστή αλλά και πάλι το κάθε motherboard λειτουργεί διαφορετικά. Επειδή έχω δουλέψει με αρκετούς sky,kaby και δικούς μου και φίλων,και πρόσφατα κάποιους coffee,σε κανέναν δεν είδα ίδια συμπεριφορά. 

Anyway το offset κατά τη γνώμη μου έχει νόημα όταν τρέχεις στοκ ρολόγια,για να μειώσεις τη συνηθισμένη παραπάνω τάση που δίνουν οι z μητρικές.

Σε overclock η πιο safe λύση είναι το fixed. Σε όσες μητρικές υποστηρίζουν adaptive,μπορείς να το σετάρεις σεε overclock με αρκετό ψάξιμο και ίσως με λίγο παραπάνω ρευμα.Η διαφορά όπως έγραψα και πριν είναι οτι βάζεις εσύ το ανώτατο vcore που θα δίνει σε load ,κάτι σαν fixed με τη διαφορά οτι σε όλα τα υπόλοιπα scales συχνότητας(εκτός από load) πηγαίνει εκεί που θα πήγαινε και σε auto.

• Like 1

6 minutes ago, mcrae13 said:

Δεν ξέρω για ryzen ,πάντως στους ίντελ σίγουρα δεν πάει έτσι.Δεν έχεις διαβάσει και σε αυτό το thread ,συζητήσεις επί συζητήσεων για διαφορετικά stock voltages,ακόμα και με ίδιο ακριβώς setup ?

Στην ουσία διαβάζει το vid του επεξεργαστή αλλά και πάλι το κάθε motherboard λειτουργεί διαφορετικά. Επειδή έχω δουλέψει με αρκετούς sky,kaby και δικούς μου και φίλων,και πρόσφατα κάποιους coffee,σε κανέναν δεν είδα ίδια συμπεριφορά. 

Δηλαδη αμα βαλω offset +0.05 ας πουμε θα δινει αλλο volt αναλογα με το frequency που εχω το CPU? Μαλλον γιαυτο δεν εβγαζα ακρη οταν προσπαθουσα να τον τρεξω με offset :P (<---noob) 

• Like 1

1 λεπτό πριν, strawman είπε

Δηλαδη αμα βαλω offset +0.05 ας πουμε θα δινει αλλο volt αναλογα με το frequency που εχω το CPU? Μαλλον γιαυτο δεν εβγαζα ακρη οταν προσπαθουσα να τον τρεξω με offset :P (<---noob) 

Ε ναι ,αφού σε διαφορετικές συχνότητες θα δίνει διαφορετικά voltages,που άλλες φορές θα είναι κοντά σε αυτό που πρέπει για να είναι stable,και άλλες φορές μακριά.Οπότε άλλο offset ας πούμε για 4.8 και άλλο για 5.0 ;)

Νταξει παντως σταματησα να παιζω, το αφησα 4.8 @ 1.21-1.22 και ηρεμησα. Παντως πολυ καλο mobo το gaming 7, κραταει πολυ σταθερη την ταση με VLC σε turbo! Το b350 που ειχα πριν ηταν για σφαλιαρες. 

• Like 1

33 λεπτά πριν, strawman είπε

Νταξει παντως σταματησα να παιζω, το αφησα 4.8 @ 1.21-1.22 και ηρεμησα. Παντως πολυ καλο mobo το gaming 7, κραταει πολυ σταθερη την ταση με VLC σε turbo! Το b350 που ειχα πριν ηταν για σφαλιαρες. 

Αλίμονο ρε συ, έχει VRM για LN OC. Και φυσικά άλλο budget με τα Β350 boards, δεν είναι συγκρίσιμα έτσι κι αλλιώς :P

2 ώρες πριν, strawman είπε

Όπως το έγραψες... η taichi x370 που είχα έτσι δούλευε. Έδινες μια τιμή καρφωτά πχ. 1.30v και μετά με το offset έπαιζες στο +/- με βάση αυτή την τιμή και μόνο. Γι' αυτό και δεν είχε τα σκαμπανεβάσματα που μου κάνει τώρα η αντίστοιχη z370 στην οποία το offset παίζει το +/- πάνω στην auto επιλογή της μητρικής που νομίζει εκείνη με βάση το bios που είναι περασμένο.

12 ώρες πριν, mcrae13 είπε

Το συμπέρασμα που βγάζεις στην τελευταία παράγραφο φαίνεται σωστό,ωστόσο εμένα μου κάνει γι λάθος llc.

Δεν ξέρω ποιο mobo έχεις,πάντως σε Asus τα πιο σταθερά για μέτριο oc είναι τα 4,5,6.

Πρέπει να βρεις ποιο κρατάει την τάση εκεί που την θες. 

Πάντως το offset δεν το εμπιστεύομαι γιατί στην ουσία είναι auto με + ή -.Δεν του δίνεις εσύ κάποιο στάνταρ. Με καταλαβαίνεις. Αν ας πούμε αύριο "αποφασίσει " ότι το auto είναι ψηλότερο πχ...

Ενώ στο adaptive βάζεις μόνος σου τη μέγιστη τάση.Και ίσως είναι και πιο σταθερό ,μετά το fixed. 

Offset είναι καλύτερα και ποιο σίγουρα ξέρεις τι σου γίνεται.

Οι διαφορές που βλέπεις είναι λόγο του AVX. Μπορεί πχ να κόψει λίγο τα cores σε AVX και να δει που πραγματικά είναι σταθερός. Το realbench σε ένα μέρος του έχει και αυτό AVX φυσικά.

• Like 1

2 ώρες πριν, godslayerxp είπε

Όπως το έγραψες... η taichi x370 που είχα έτσι δούλευε. Έδινες μια τιμή καρφωτά πχ. 1.30v και μετά με το offset έπαιζες στο +/- με βάση αυτή την τιμή και μόνο. Γι' αυτό και δεν είχε τα σκαμπανεβάσματα που μου κάνει τώρα η αντίστοιχη z370 στην οποία το offset παίζει το +/- πάνω στην auto επιλογή της μητρικής που νομίζει εκείνη με βάση το bios που είναι περασμένο.

Το auto που λέτε δεν έχει καμία σημασία με την μητρική η τιμή του (αρχική) είναι από το ίδιο το CPU.

Για να ξέρουμε τι λέμε ;)

Μόλις τώρα, Heybro είπε

Avx πια προγράμματα χρησιμοποιούν? Μπορούμε να είμαστε άνετοι στα 5.1 και σε Avx να το έχουμε 4.9. 

Occt Prime όχι όλες οι εκδόσεις, XTU και realbench.

Για 100% σιγουριά κόβεις το AVX 200-300MHz και παίζεις κανονικά εκεί που θέλεις.

• Like 1

4 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Το auto που λέτε δεν έχει καμία σημασία με την μητρική η τιμή του (αρχική) είναι από το ίδιο το CPU.

Για να ξέρουμε τι λέμε ;)

Occt Prime όχι όλες οι εκδόσεις, XTU και realbench.

Για 100% σιγουριά κόβεις το AVX 200-300MHz και παίζεις κανονικά εκεί που θέλεις.

Κατάλαβα. Από rendering προγράμματα? Το ibtl χρησιμοποιεί καθόλου avx στο stress του? Βλέπω ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανεβάζει θερμοκρασίες για πλάκα. 

1 λεπτό πριν, Heybro είπε

Κατάλαβα. Από rendering προγράμματα? Το ibtl χρησιμοποιεί καθόλου avx στο stress του? Βλέπω ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανεβάζει θερμοκρασίες για πλάκα. 

Ναι εάν έχεις την συγκεκριμενη έκδοση. Δυστυχώς δεν υπάρχει συγκεκριμένο version απλά αλλάζουν τα files. 90% έχεις την AVX έκδοση.

Μεγαλύτερες θερμοκρασίες από το XTU δεν έχω δει σε κανένα άλλο πάντως.

• Like 1

1 λεπτό πριν, ~Palpatin~ είπε

Ναι εάν έχεις την συγκεκριμενη έκδοση. Δυστυχώς δεν υπάρχει συγκεκριμένο version απλά αλλάζουν τα files. 90% έχεις την AVX έκδοση.

Μεγαλύτερες θερμοκρασίες από το XTU δεν έχω δει σε κανένα άλλο πάντως.

XTU μόνο benchmark που είχα τρέξει δεν ανέβαζε θερμοκρασίες αλλά ήθελε λίγο παραπάνω ρεύμα. Το ibtl στα 1.22 σε very high είδα μέχρι 85 σε ένα πυρήνα. Βέβαια σε silence η ψύκτρα ανεμιστήρες και ήταν και ζεστό το κουτί από πολύωρο gaming. Το χειμώνα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...