Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε

Μια χαρά είσαι ακόμα.  Το πολύ πολύ να σηκώνεις στροφές στην aio όταν το αφήνεις και δουλεύει μόνο του 

Ναι αυτό θα κάνω δεν γίνεται αλλιώς και δεν θέλω να ρίξω ghz. Κλείνει 18 20 ώρες τη μέρα σε mining μέχρι τώρα έπαιζα με 40% gpu και 61%(1000 στροφές) AIO. Λογικά με 50 % και 75% αντίστοιχα θα είμαι στα ίδια με πριν. Στο gaming να φανταστείς βάζω 55% στην gpu αλλά με τον ήχο του παιχνιδιου δεν ακούς τίποτα και με ακουστικά και 100 να τα βάλεις είσαι κομπλέ. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, birel-motosport είπε

πολύ όμορφη η Taichi

το cpu είναι όπως έλεγε το παιδί??

Οι τάσεις που μου είχε πει ο πωλητής ήταν τάσεις benchαρίσματος και όχι σταθερότητας.... συν ότι ο έπαιζε με APEX που είναι καλύτερη μητρική με ότι σημαίνει αυτό και με πολύ καλύτερη ψύξη.

Σχεδόν όλο το Σάββατο έκανα δοκιμές αλλά δεν πόσταρα κάτι επειδή ακόμα δεν έχω βρει την ελάχιστη τάση για full stable στα 5.0 και 5.1ghz. Όντως το κομμάτι τρέχει cinebench στα 5.0 με 1.18v και στα 5.2 με 1.29v αλλά δεν είναι σταθερό σε prime95 για παράδειγμα. Από τους υπολογισμούς μου, για τα 5.0 μάλλον θα κάτσει κάπου στο 1.22-1.24v. Από θερμοκρασίες στα 5.1 με 1.31v που έδινε η μητρική με offset και όλα τα υπόλοιπα στο auto ήταν να παίζουν οι πυρήνες από 65-72 βαθμούς στο prime95 και με ambient 22 βαθμούς, ενώ στο cinebench έπαιζε στους 55-60.

Θα ποστάρω αυτές τις μέρες μόλις έχω σταθερά αποτελέσματα.

• Like 1

Heybro 

Πόσες ώρες έχεις κάνει stretch στα 5ghz/1.28v; 

Στο ρωτάω γιατί πιστεύω πως με αυτήν την τάση δεν είσαι 100% Stable. 

Έτσι νόμιζα και εγώ αλλά τελικά μου έκανε restart μετά τις 4 ώρες περίπου. Θα σου πρότεινα να βάλεις το OCCT το οποίο έχω προσέξει πως είναι το πιο γρήγορο πρόγραμμα που καταλαβαίνει πως υπάρχει αστάθεια στο σύστημα. Ενώ πχ το realbench και Prime 95 μπορεί να μην βγάλει πρόβλημα σε 4 ώρες stretch το OCCT είναι σε θέση στην πρώτη ώρα (η ακόμα και στα πρώτα 20 λεπτά) να σου βγάλει σφάλμα. 

Επίσης θυμάμαι που σε ένα stretch πρόγραμμα που είχες κάνει ανέβασες την τάση γιατι σου κρασαρε. Οπότε θα δεις ότι τελικά στα 1.30v θα είσαι σταθερός απόλυτα. 

15 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Heybro 

Πόσες ώρες έχεις κάνει stretch στα 5ghz/1.28v; 

Στο ρωτάω γιατί πιστεύω πως με αυτήν την τάση δεν είσαι 100% Stable. 

Έτσι νόμιζα και εγώ αλλά τελικά μου έκανε restart μετά τις 4 ώρες περίπου. Θα σου πρότεινα να βάλεις το OCCT το οποίο έχω προσέξει πως είναι το πιο γρήγορο πρόγραμμα που καταλαβαίνει πως υπάρχει αστάθεια στο σύστημα. Ενώ πχ το realbench και Prime 95 μπορεί να μην βγάλει πρόβλημα σε 4 ώρες stretch το OCCT είναι σε θέση στην πρώτη ώρα (η ακόμα και στα πρώτα 20 λεπτά) να σου βγάλει σφάλμα. 

Επίσης θυμάμαι που σε ένα stretch πρόγραμμα που είχες κάνει ανέβασες την τάση γιατι σου κρασαρε. Οπότε θα δεις ότι τελικά στα 1.30v θα είσαι σταθερός απόλυτα. 

Με realbench κάνα 2ωρο ήταν όλα οκ. Στο Intel test κρασαρε ενώ οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές. Γενικά το κάθε benchmark χτυπάει και άλλο πράγμα στον επεξεργαστή. Είχα διαβάσει ο άλλος ήταν stable σε prime 95 μετά από 1 2 μέρες και πήγαινε να τρέξει chrome με σελίδα με κώδικα με gifs και έτρωγε μπλε οθόνη. Είναι τόσοι πολλοί οι παράμετροι. Χθες έβαλα performance στο bios και μόλις άνοιξε ο υπολογιστής έφαγε μπλε οθόνη από το πουθενά. Μόλις το έβαλα auto όλα κομπλέ όπως 4 μήνες τώρα. Τόσες ρυθμίσεις και τόσες παράμετροι που επειδή λίγοι σκαμπαζουν δεν είναι να μπλέκουμε με πολλά. Στα 1.31 1.32 πρέπει να είμαι απόλυτα stable στα 5 σε όλα τα benchmarks. Στα 5.2 bootara και με 1.37vcore το θέμα είναι ότι μπορεί στα παιχνίδια να είμαι οκ αλλά πχ αν ανοίξω ταυτόχρονα 200tabs στον Chrome ίσως φάω μπλε οθόνη. 

1 λεπτό πριν, Acmilangr2 είπε

5.0ghz  profil 1
1.30v LLC 7***
Realbench 8ωρες 84max
OCCT 5 ώρες 84max

Copy paste όπως τα έχω στις σημειώσεις μου. 

Manual vcore έτσι? 84 βαθμοί είναι πολύ καλά εγώ είχα πάει 87 σε ένα πυρήνα. Όταν τρέχεις benchmarks τα έχεις όλα στα φουλ? Ανεμιστήρες ψυκτρα κτλ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Heybro είπε

Manual vcore έτσι? 84 βαθμοί είναι πολύ καλά εγώ είχα πάει 87 σε ένα πυρήνα. Όταν τρέχεις benchmarks τα έχεις όλα στα φουλ? Ανεμιστήρες ψυκτρα κτλ? 

Manual. Ναι τέρμα είναι. Εγώ όμως έχω τον 8600k. Νομίζω έχει καλύτερες θερμοκρασίες από τον 8700k. 

Παίζει ρόλο και πόσο καλό airflow έχει το κουτί. 

Επίσης παίζει ρόλο και η κάρτα γραφικών. Αν δουλεύει και αυτή πχ στο 100% τότε εγκωβιζεται αέρας ζεστός στο κουτί και ανεβαίνει παραπάνω η θερμοκρασία της cpu. 

11 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

Γενικά καλό είναι να είμαστε κάτω από 1.35v ή κάτω από 1.30v για 24/7; ... ή δεν υπάρχει γενικά κανόνας εφόσον κρατάμε χαμηλά τις θερμοκρασίες;

Οι περισσότερες έρευνες λένε ότι για την αντοχή σε χρόνο του επεξεργαστή παίζει ρόλο και η τάση εκτός την θερμοκρασία. 

Για αυτό υπάρχει η επιλογή offset ώστε να τρέχει χαμηλότερα όταν δεν χρειάζεται. 

Επεξ/σία από Acmilangr2

59 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Manual. Ναι τέρμα είναι. Εγώ όμως έχω τον 8600k. Νομίζω έχει καλύτερες θερμοκρασίες από τον 8700k. 

Παίζει ρόλο και πόσο καλό airflow έχει το κουτί. 

Επίσης παίζει ρόλο και η κάρτα γραφικών. Αν δουλεύει και αυτή πχ στο 100% τότε εγκωβιζεται αέρας ζεστός στο κουτί και ανεβαίνει παραπάνω η θερμοκρασία της cpu. 

Οι περισσότερες έρευνες λένε ότι για την αντοχή σε χρόνο του επεξεργαστή παίζει ρόλο και η τάση εκτός την θερμοκρασία. 

Για αυτό υπάρχει η επιλογή offset ώστε να τρέχει χαμηλότερα όταν δεν χρειάζεται. 

Ναι βρε συ εννοείται έχει καλύτερες θερμοκρασίες ο 8600k και θέλει χαμηλότερο vcore για ίδια συχνότητα. 6 threads VS 12 υπάρχει μεγάλη διαφορά. 

i7-8086K 40th Anniversary Processor,  με 5,1ghz boost clock, σαν τον 8700Κ τα υπολοιπα χαρακτηριστικα,  απλα θα ειναι λογικα ολα binned chips για να πετυχουν 5,1. Το κατα ποσο ειναι αληθεια θα δειξει βεβαια, και σε τι τιμη...

https://wccftech.com/intel-core-i7-8086k-40th-anniversary-edition-cpu-benchmarks-rumor/

Τεστάρω τα 5.0ghz τώρα...

Στο prime95 δεν καταλαβαίνω τι γίνεται, ενώ δεν κρασαρει βγάζει fatal error σε μερικά threads και συνεχίζει με τα υπόλοιπα. 

Στο cinebench κάνω συνεχόμενα loops και τα βγάζει άκοπα στο 1.18v

Στο OCCT πρέπει να επιλέξω κατι συγκεκριμένο για να τρέξει ώστε να βγάλει σφάλμα (αν είναι να βγάλει); Τι διαφορά έχει το cpu:occt με το cpu:linpack; Στο occt πάντως ενώ οι θερμοκρασίες παίζουν σχεδόν στα μισά από το prime95 ζητάει μεγαλύτερο vcore. Με τις ίδιες ρυθμίσεις στο bios από 1.18v στο cinebench, στο OCCT ζητάει 1.264-1.280v

Να τα πιάσουμε απ'την αρχή...

1ον) Fatal error σε prime95 worker = δεν είσαι σταθερός, τι σε μπερδεύει; Δεν είναι απαραίτητο να φας BSOD.

2ον) Το cinebench δεν είναι stress/stability test.

3ον) Οι θερμοκρασίες δεν είναι μόνο ανάλογες της τάσης, αλλά και του φορτίου (όπου φορτίο = είδος instruction κ μέγεθος register και όχι απλά το CPU utilization).

5 GHz και 1.18v είναι απίθανο να είσαι σταθερός (γενικότερα και όχι μόνο στο cinebench), τα "golden" θέλουν 1.22-1.25.

Και επειδή μερικοί είναι ψυχαναγκαστικοί με τα stress test και λένε "για να είναι σταθερό, πρέπει να βγάλει 24Ω σε prime95 small FFTs με AVX", θα σου πω τι κάνω εγώ, χωρίς blue screens κ λοιπά ντράβαλα και χωρίς να ψήνω τσάμπα κι άδικα το τσιπάκι μου.

Prime95 29.3 small FFTs βαράς μόνο αν θες να κάνεις το τσιπάκι ψησταριά (ή να δεις το μέγιστο πιθανό spike σε θερμοκρασίες), το τρέχεις σε Blend για κανά 20λεπτο, αν δεν βγάλει error κάποιος worker είσαι ΟΚ, αν φας BSOD είσαι αρκετά χαμηλά σε τάση(>0.01v), αν βγάλει fatal error αλλά όχι BSOD, θέλει λίγο υψηλότερη τάση (0.005v-0.01v).

Μετά με OCCT (όχι linpack, θα φροντίσεις γι'αυτό στο επόμενο βήμα) τσεκάρεις το σκέτο CPU test - large data set και βλέπεις - έχε υπόψιν ότι by default στους 85° κάνει fail χωρίς να σημαίνει αυτό κάτι για την σταθερότητα.

Τέλος IBT σε very high που όπως και το prime95 blend, στρεσάρει και μνήμες, αν το περάσεις είσαι κομπλέ και είναι απίθανο να φας BSOD λόγω overclock.

Για τάσεις και θερμοκρασίες ισχύει αυτό που λένε κάθε γιατρός και άλλη γνώμη, προσωπικά μέχρι 1.3-1.35v και μέχρι 85° θεωρώ ότι είναι μια χαρά - δεν σκοπεύω να το κρατήσω 100 χρόνια το τσιπάκι οπότε το degrade δεν το φοβάμαι, άσε που για να το δεις θες υψηλή τάση + χαμηλό vdroop και πάρα πολλές ώρες λειτουργίας (5-10Κ+) ή διαρκή σκαμπανεβάσματα στο ηλεκτρικό φορτίο και υψηλές θερμοκρασίες (95+).

• Like 6
  • Thanks 1

Στις 01/03/2018 στις 3:04 ΜΜ, Heatspreader είπε

https://linustechtips.com/main/topic/824886-shadowtechs-gpu-tier-list-2017/

tiers.PNG.d1cce9f6bcc3360c17b49c1128112923.PNG

https://en.wikipedia.org/wiki/GeForce_10_series

Get out of here. :)

The heat sinks that have Intel are like they do not. 
Better not to have and do our best to go to the dustbin.:P

In Fora yes, most are. That's why they come in, read, write.

And this site puts both 1700 and 8700 in the same tier! https://thewiredshopper.com/cpu-processor-hierarchy-list/

8600K  σε    Asus Z370-A

Μετα απο πολυ ψαξιμο στα bios και πολυ bsod η χρυση τομη  για τα 4.8Ghz ηταν 1.24vcore

Με adaptive mode και offset στο auto. 

Δυστυχως για τα 5ghz θελει πανω απο 1.32vcore και οι θερμοκρασιες που αναπτυσει ειναι οριακες για 24/7.

Capture.PNG

Capture2.PNG

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...