Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Dr_73 said:

Ο i5 7600K βέβαια, δεν υστερεί του ryzen 1600 ....

Ναι, εννοειται. Μονο καμια 45αρια λιγοτερα frames βγαζει σε 1 και 0.1% lows. Ο ενας παιζει μπαλα με τον fx8370 και ο αλλος με τον 8700k. Εδω ο 1200 (!!!!) ειναι 50% (50!!) μπροστα σε minimum απο τον 8350k Αλλα νταξει μωρε, μην αφηνεις την πραγματικοτητα να σου χαλασει το επιχειρημα.

PS1. Στο video ο 7600k ειναι στα 4.7 και οι μνημες 2400. Αλλα οχι, δεν υστερει. Απτα σοβαρα bench...

Standard_1.png

Lite_1.png

Επεξ/σία από strawman
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά έχω μπερδευτεί άσχημα.

Ποιος είναι ο καλύτερος επεξεργαστής;

Μην είναι ο 8400 (που αν δεν κάνω λάθος έχει ο Theo);

Μην είναι ο 6700Κ (το σπορ αυτοκίνητο) που έχει ο pirmen;

Πραγματικά μπερδεύτηκα με τόσα που διάβασα.

Σε φίλο που θέλει 8700Κ να του πω πχ ότι είναι φορτηγό; Φορτηγάκι; Ή οικογενειακό;

Περιττό να αναφέρω τον 5960Χ φίλου, ψάχνει το παιδί να το δώσει και τον κάνουν τραμπα με 8350Κ γιατί στα παιχνίδια είναι καλύτερος!!!

Μερικοί πρέπει να βάλουν σε μια τάξη τις σκέψεις τους και να αφήσουν "το δικό μου είναι καλύτερο" γιατί ουσιαστικά αυτό που γίνεται είναι διαφωνίες χωρίς νόημα.

Διαβάζουμε οι υπόλοιποι και αναρωτιόμαστε πόσο ακόμη θα πάει το παραμύθι...

Επεξ/σία από ~Palpatin~
  • Like 6

2 ώρες πριν, strawman είπε

Ναι, εννοειται. Μονο καμια 45αρια λιγοτερα frames βγαζει σε 1 και 0.1% lows. Ο ενας παιζει μπαλα με τον fx8370 και ο αλλος με τον 8700k. Εδω ο 1200 (!!!!) ειναι 50% (50!!) μπροστα σε minimum απο τον 8350k Αλλα νταξει μωρε, μην αφηνεις την πραγματικοτητα να σου χαλασει το επιχειρημα.

PS1. Στο video ο 7600k ειναι στα 4.7 και οι μνημες 2400. Αλλα οχι, δεν υστερει. Απτα σοβαρα bench...

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Standard_1.png

Lite_1.png

Θα σου ανεβάσω Final Fantasy με κλειστό το HT(σαν να λέμε θα κάνω το cpu μου 8350Κ) για να δεις ότι τα drops σε 1% και 0,1% είναι εντελώς ανύπαρκτα και προκύπτουν πιθανότατα από τη μεθοδολογία των μετρήσεων η οποία φαίνεται να επηρεάζεται από το stuttering του benchmark. Από κει βγήκαν κατά 99% και οι αρλούμπες του hardware unboxed που έδειχναν υψηλότερα average και ταυτόχρονα χαμηλότερα lows για τον 8700Κ. Λες και το game απαιτεί xeon για να τρέξει.

Με το κλασικό msi afterburner δεν είδα πουθενά τέτοια drops ακόμα και με 1280*720 σε low settings. Ρεαλιστικά, το final fantasy τρέχει νερό σε 1080p+ με τις πιο ισχυρές κάρτες του εμπορίου.

2 minutes ago, pirmen56 said:

Θα σου ανεβάσω Final Fantasy με κλειστό το HT(σαν να λέμε θα κάνω το cpu μου 8350Κ) για να δεις ότι τα drops σε 1% και 0,1% είναι εντελώς ανύπαρκτα και προκύπτουν πιθανότατα από τη μεθοδολογία των μετρήσεων η οποία φαίνεται να επηρεάζεται από το stuttering του benchmark. Από κει βγήκαν κατά 99% και οι αρλούμπες του hardware unboxed που έδειχναν υψηλότερα average και ταυτόχρονα χαμηλότερα lows για τον 8700Κ. Λες και το game απαιτεί xeon για να τρέξει.

Nαι βρε συ, το ξερω. Αλλωστε σε σενα το εχω ξαναπει 3-4 φορες στο παρελθον. Οταν οι Intel ειναι μπροστα σε ενα game, κυριλε. Οταν ειναι οι AMD μπροστα φταιει το game, οι drivers, η μεθοδολογια, ο αναδρομος Ερμης, ο Ποσειδωνας που διασχιζει την σκια του Κρονου κλπα. Σε εχω μαθει τωρα, δεν μου ειπες και τιποτα καινουργιο.

Περιμενω απλα να μαθω τι εχεις να πεις για την κατρακυλα τιμων των 4/4 απο Intel που ειναι χειροτερη απο των Ryzen, γιατι εκει βλεπω τσιμουδια. Επισης περιμενω να μου πεις  αν ειναι καλυτερος ο 8600k απο τον 8700 για σενα που θες sport αυτοκινητο ;)

• Like 1

Δεν πρόκειται να δεις κανένα από τα drops που αναφέρει το techspot. Ούτε καν τα drops που δείχνει για τους ryzen. Αυτό το έχεις καταλάβει; Τρέξ' το να δεις.

Αύριο θα σου ανεβάσω, όπως είπα, πρόχειρο βιντεάκι για να δεις πόσο μπορείς να παραπλανηθείς από ανθρώπους που δεν ξέρουν να κάνουν μετρήσεις. Το FF σε μερικά σημεία κάνει και παύσεις πριν την επόμενη σκηνή. Πάω στοίχημα ότι τα μέτρησαν και αυτά στα min frame rates.

35 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Ποιος είναι ο καλύτερος επεξεργαστής;

Μου θυμίζει λίγο από "Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου... " η φάση, είναι και snowflakes μερικοί. :P

@strawman Η χρήση καθορίζει και τον ορισμό του καλύτερου και οι παρομοιώσεις με τα τροχοφόρα κουράζουν χωρίς νόημα/λόγο, έχουν πέραν από τους αντικειμενικούς κ υποκειμενικούς παράγοντες μέσα (πχ τι θα πει σπορ αυτοκίνητο, κάποιος θα σου πει 'ελαφρύ κ σβέλτο πισωκίνητο΄, άλλος 'τουρμπάτο 4κίνητο με 500 άλογα', ο μηχανόβιος θα σου πει ότι τα κουτιά είναι όλα αργά κτλ). Στα τσιπάκια είναι πιο απλά τα πράγματα -> μετράς επιδόσεις στις εφαρμογές που τρέχεις, όποιος προσφέρει τις περισσότερες είναι ο καλύτερος για σένα κ τελειώνει το ζήτημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, Zaknafein said:

Μου θυμίζει λίγο από "Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου... " η φάση, είναι και snowflakes μερικοί. :P

@strawman Η χρήση καθορίζει και τον ορισμό του καλύτερου και οι παρομοιώσεις με τα τροχοφόρα κουράζουν χωρίς νόημα/λόγο, έχουν πέραν από τους αντικειμενικούς κ υποκειμενικούς παράγοντες μέσα (πχ τι θα πει σπορ αυτοκίνητο, κάποιος θα σου πει 'ελαφρύ κ σβέλτο πισωκίνητο΄, άλλος 'τουρμπάτο 4κίνητο με 500 άλογα', ο μηχανόβιος θα σου πει ότι τα κουτιά είναι όλα αργά κτλ). Στα τσιπάκια είναι πιο απλά τα πράγματα -> μετράς επιδόσεις στις εφαρμογές που τρέχεις, όποιος προσφέρει τις περισσότερες είναι ο καλύτερος για σένα κ τελειώνει το ζήτημα.

Δεν διαφωνω ιδιαιτερα. Αλλωστε, δες το 1ο μου ποστ, εγραψα πανω κατω αυτο που γραφεις και εσυ, οτι δηλαδη ο 8400 ειναι καλυτερος του 1600 οσο και ο 8350k ειναι καλυτερος απο εναν 48πυρηνο xeon, αναλογα δηλαδη τι κοιταει κανεις σε εναν επεξεργαστη. Aπλα καποιοι πονεσαν για δικους τους λογους.

22 minutes ago, pirmen56 said:

Δεν πρόκειται να δεις κανένα από τα drops που αναφέρει το techspot. Ούτε καν τα drops που δείχνει για τους ryzen. Αυτό το έχεις καταλάβει; Τρέξ' το να δεις.

Αύριο θα σου ανεβάσω, όπως είπα, πρόχειρο βιντεάκι για να δεις πόσο μπορείς να παραπλανηθείς από ανθρώπους που δεν ξέρουν να κάνουν μετρήσεις. Το FF σε μερικά σημεία κάνει και παύσεις πριν την επόμενη σκηνή. Πάω στοίχημα ότι τα μέτρησαν και αυτά στα min frame rates.

Μα δεν εχει drops στους Ryzen, στο lite quality ας πουμε 88 0.1% εχει! Αν μετρησαν και τις παυσεις στα min frame rares τοτε πως διαολο βγαζει 88 0.1% ο 1600x? 

Kαι ο gamernexus παντως επιβεβαιωνει τα νουμερα του hwunboxed. Ας πουμε ο 7700k με smt off πεφτει κατω απο 40, ενω ο 8350k στο hwunboxed ειναι στα 43. Η διαφορα φανταζομαι οφειλεται στο clockspeed και μονο. Τον 1600x τον εχουν και οι 2 στα 88 0.1%, και τον 8700k και οι 2 στα ~65. Αυτα σε lite settings, αλλα και στα υπολοιπα πανω κατω στα ιδια νουμερα ειναι. Δηλαδη και οι 2 καναν λαθος στις μετρησεις και στα 3 bench (high / medium / low)? 

Kαι κατι ενδιαφερον, ο κραταιος 7700k ειναι απο λιγο εως πολυ πισω του R5 1600x σε αυτο το test σε ολα τα settings. Ακομα και κλοκαρισμενος στα 5ghz ειναι ισα πανια ισα βαρκα με stock 1600x. Food for thought για το τι ερχεται

Επεξ/σία από strawman
  • Like 1

Στις τιμές που έχουν πέσει οι ryzen για γενικές δουλειές συμφέρουν. Ένας 1800x είναι πολύ πιο συμφέρον από έναν 8700k κανει τα περισσότερα πράγματα γρηγορότερα εκτός Gaming λόγω single thread performance που είναι πολύ πίσω η AMD. Γενικά είτε 1800x είτε 8700k είναι επεξεργαστές για 6 7 χρόνια οπότε διαλέξτε ανάλογα με τι κάνετε στον υπολογιστή σας και τέλος. Κοντρες συνέχεια δεν χρειάζονται η amd πάντα ήταν πιο vfm η intel για το παραπάνω στα παιχνίδια πάντα είχε υψηλότερες τιμές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Heybro είπε

Στις τιμές που έχουν πέσει οι ryzen για γενικές δουλειές συμφέρουν.

Έχει δει κανείς τώρα τελευταία τις τιμές απο i5-i7 άραγε ; Μόνο οι ryzen πέφτουν ; Ο i7-4790K παραμένει στην αρχική τιμή του, ... κάτι 7700Κ πάνε 280€, i5-7600K 210€ κτλ o i5-8400 στο ~190€ είναι. To άσχημο βέβαια με την σειρά 7xxx της Intel είναι οτι ούτε 6 μήνο δεν άντεξαν στα ράφια, ήταν EOL απο το εργοστάσιο αυτοί και πάλι καλά το κατάλαβαν και δεν έβγαλαν budget chipsets στην αρχή (B360/H370) διότι αν είχαν βγάλει τα κουτιά από τους 7xxx θα 'χαν τώρα 3 εκατοστά σκόνη ;)

Κλασσικός νεο-Έλλην καταναλωτής ο Χ cpu είναι ο καλύτερος επειδή αυτός τον επέλεξε ...

Επεξ/σία από 50EuroUser

1 ώρα πριν, 50EuroUser είπε

Έχει δει κανείς τώρα τελευταία τις τιμές απο i5-i7 άραγε ; Μόνο οι ryzen πέφτουν ; Ο i7-4790K παραμένει στην αρχική τιμή του, ... κάτι 7700Κ πάνε 280€, i5-7600K 210€ κτλ o i5-8400 στο ~190€ είναι. To άσχημο βέβαια με την σειρά 7xxx της Intel είναι οτι ούτε 6 μήνο δεν άντεξαν στα ράφια, ήταν EOL απο το εργοστάσιο αυτοί και πάλι καλά το κατάλαβαν και δεν έβγαλαν budget chipsets στην αρχή (B360/H370) διότι αν είχαν βγάλει τα κουτιά από τους 7xxx θα 'χαν τώρα 3 εκατοστά σκόνη ;)

Κλασσικός νεο-Έλλην καταναλωτής ο Χ cpu είναι ο καλύτερος επειδή αυτός τον επέλεξε ...

Μιλαω καθαρα για τις τελευταιες γενιες ryzen και coffee. Για το κλασσικος νεοΕλλην για μενα το ειπες? Γιατι εγω με 8700k ειμαι και τον χαιρομαι εδω και 2 μηνες αλλα προσπαθω να ειμαι αντικειμενικος να λεω τα πραγματα οπως ειναι. 

Το benchmark έχει stuttering πάντως και οι ίδιοι είπαν ότι θα το έχουν φτιάξει στην τελική έκδοση του παιχνιδιού. Απ' την στιγμή που έχει stuttering δεν έχει νόημα να μετράς τα 0.1%. Κατά τα άλλα τα benchmarks που έτρεξαν δείχνουν τον Ryzen μπροστά από Intel μόνο σε Lite quality, σε Standard/High η 1080Ti αποδίδει τα μέγιστα με έναν 8700K.

16 ώρες πριν, Fulgore είπε

Δεν εχει σχεση αυτο που εγραψες με αυτο που αναφερω παραπανω.

1)Οταν λεμε υπολοιπο συστημα εννοουμε κυριως τι καρτα γραφικων υπαρχει.Αλλες διαφορες υπαρχουν μεταξυ 8400 και 1600 με gtx 1060 και αλλες με 1080ti και το ιδιο φυσικα αναλογα το monitor(αναλυση/hz)που εχει.

2)Περαν ομως του παραπανω απο που και ως που το υπολοιπο συστημα πρεπει να ειναι σταθερο αν δεν αναφερεται εξ αρχης στην συγκριση?

Δηλαδη οποιος αγοραζει επεξεργαστη καρτα γραφικων δεν αλλαζει?Αν εχει ηδη χαμηλα συγχρονισμενες ram δεν μπορει να αγορασει υψηλα χρονισμενες?

παντελως ασχετο αυτο που αναφερεις με αυτο που λεω εγω.

10 ώρες πριν, strawman είπε

Ποια αγορα βρε πασα μου, αφου τα νουμερα που ο ΙΔΙΟΣ linkares δειχνουν να μοσχοπουλανε. Τρελαθηκες? Εσυ τα λεγες αυτα για τις τιμες 1 χρονο πριν που ο ανταγωνισμος του 1600 ηταν το ανεκδοτο ο 7600k στα 270€. Ποσο εχει  ο 8350k τωρα ειπαμε? Εκει τι παιχτηκε ρε αδερφακι μου? Εκει δεν σε ειδα να λες τα ιδια, τωρα σε πιασε ο πονος? Στην τελικη ΕΣΕΝΑ ρωταω, εσυ ειπες οτι οι επιδοσεις τους κατατασουν στα 160€, σε ρωταω λοιπον οι επιδοσεις σε ΤΙ? Πες μου για να δω ποσο θα πρεπε να κανουν και οι αντιστοιχοι Intel, να γελασουν και τα κατσικια. Οι τιμες πεσανε οχι γιατι εσυ με το faulty logic τους κατετασες στα 160€ αλλα γιατι η Intel εβγαλε καινουργιους επεξεργαστες σε χαμηλοτερες τιμες. Η Intel εριξε τις τιμες, οχι η AMD. Η AMD απλα απαντησε

Οσο για τα βανακια και τα σπορ αυτοκινητα, κλασσικα λαθος. Παμε αλλη μια. Ο 8600k ειναι καλυτερο σπορ αυτοκινητο απο τον 8700 τον σκετο, μιας και στις "εφαρμογες που ο 1600 κατατασεται στα 160€" ο 8700 ειναι χειροτερος ενος κλοκαρισμενου 8600k. Ποιος ειναι καλυτερος επεξεργαστης, μιας και αυτη ηταν η συζητηση 3 σελιδες πριν? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο 8700, γιαυτο και η ιδια η εταιρια που τον παραγει τον τιμολογει ψηλοτερα. Για τους ιδιους λογους ο 1600 ειναι καλυτερος του 1500x, και ας τα παει καλυτερα ο 1500x σε μονονηματικες εφαρμογες. Για τους ιδιους ακριβους λογους και ο 1600 ειναι καλυτερος του 8400 σαν επεξεργαστης.  Το οτι εσυ δεν χρειαζεσαι πολλους πυρηνες (μιας και εκει πηγαινε το παραδειγμα σου με τα σπορ / φορτηγα) δεν κανει τον 8350k καλυτερο του 48πυρηνου xeon, οπως και δεν κανει τον 8400 καλυτερο του 1600. 

Στο ιδιο διαστημα στο οποιο αναφερεται ο trolen95 επεσαν περισσοτερο οι τιμες της Intel παρα της AMD παντως. O 1600 6 μηνες πριν ειχε χαμηλοτερη τιμη στο σκρουτζ 204€, σημερα εχει 174. Ο 7600k ειχε 226 πριν 6 μηνες και σημερα που βαυτιστηκε 8350k εχει 168...Συμφωνα με τον trolen95 λοιπον, η Intel εριξε τις τιμες στον πατο για να επιβιωσει...

το γεγονος ειναι αυτο που γραφεις, οτι η ιντελ εκανε το μεγαλυτερο drop prices της ιστοριας της,  μεσω των coffee lake. εκει που πουλουσε στα κοροιδα 4/4 στα 250-270 τωρα πουλαει 6/6 στα 180-250 και 4/4 στα 110-160. τοσο ειναι και η πραγματικη αξια τους. η amd απο την αρχη πουλουσε 1800χ και εννοειται τωρα που επεσε οι τιμη τους, πουλαει περισσοτερο. ο 1700χ εχει της διπλασιες πωλησεις απο τον 8700κ και ο 1950χ - επειδη καποιος αναρωτηθηκε για το ποσο πουλανε - εχει περισσοτερες πωλησεις απο τον 8400. αυτα στο μεγαλυτερο καταστημα της γερμανιας, ισως και της ευρωπης.

48 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Το benchmark έχει stuttering πάντως και οι ίδιοι είπαν ότι θα το έχουν φτιάξει στην τελική έκδοση του παιχνιδιού. Απ' την στιγμή που έχει stuttering δεν έχει νόημα να μετράς τα 0.1%. Κατά τα άλλα τα benchmarks που έτρεξαν δείχνουν τον Ryzen μπροστά από Intel μόνο σε Lite quality, σε Standard/High η 1080Ti αποδίδει τα μέγιστα με έναν 8700K.

Μα και στα 1% 45 fps πισω ειναι. Μονο την Intel την επηρεαζει το εν λογω stuttering?

Και τους δύο προφανώς, θα ήταν καλύτερα και οι δύο αν δεν υπήρχε αυτό το stuttering που στο 2ο run σχεδόν είναι ανύπαρκτο. Γενικά η AMD πάει πολύ καλά στο συγκεκριμένο, βλέπεις τον FX8350 να παίζει στα ίσα τους αντίστοιχους Intel που σε άλλα παιχνίδια τρώει ξύλο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...