d4ydr33m3r Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Βασικα ειναι και το θεμα των power requirements πολυ βασικο μην το ξεχναμε.. Φυσικα και δεν ισχυει παντα ειδικα για τα ακριβα mobo που συνηθως υπερκαλυπτουν τις αναγκες αλλα π.χ τωρα που θα πανε σε 8πυρηνους mainstream δεν μπορουμε να ξερουμε τι TDP θα εχουν, τι θα σηκωνουν απο o/c και με τι requirements και σε αυτα δειχνει οτι δεν ρισκαρει η Intel.. Φυσικα και θα μπορουσε να τα ειχε σχεδιασει απο πολυ πριν να ειναι πιο future proof αλλα σαν milk machine κλασσικη και ελλειψει ανταγωνισμου τοσα χρονια εβρισκε και τα εκανε.. Παντως εγω η αληθεια ειναι οτι δεν θα εβαζα καινουρια high end CPU(ακομη και της mainstream πλατφορμας) σε mainstream mobo προηγουμενων γενιων και να το υποστηριζε οπως ειπα.. 10 λεπτά πριν, strawman είπε Προφανως και δεν με καλυπτει για 6-7 χρονια. Τον αγορασα για 144hz σε ultra settings, αν ηταν να με καλυπτε για 6-7 χρονια θα με καλυπτε και σημερα ο 1600 και δεν θα τον αλλαζα. Αλλα δεν εχει σημασια το αν θα με καλυπτει, σημασια εχει oτι χωρις λογο και αιτια δεν μπορω να αναβαθμισω χωρις να αλλαξω mobo. Φρεσκοτατο mobo των 250€ ουσιαστικα δεν παιρνει αλλον επεξεργαστη! Μονο η Intel τα κανει αυτα. Το z390 ή και τo z370 τι απο αυτα εxει παραπανω σε σχεση με το z270? Και δεν ειπα εγω να μη βγουν και z390, αλλα τουλαχιστον να υποστηριζεται και το παλιο. Η στην τελικη να πει η Intel "ναι μπαινουν οι επεξεργαστες και στα παλια mobo αλλα σας γραφω στα @@ μου οποτε παρτε καινουριο". Τουλαχιστον ετσι θα το εκτιμουσα. Οι αρλουμπες περι παροχης ρευματος με χαλανε. Man μπορει στις τελευταιες γενιες να μην υπαρχει τοσο μεγαλη αποκλιση αλλα επειδη τα φθηνα board μπορει να παρεχουν οριακα αυτα που χρειαζονται σε απαιτησεις ρευματος και μεσα σε δυο γενιες θα παει απο 4 σε 6 και απο 6 και τωρα σε 8 πυρηνες better safe than sorry.. Οπως ειπα οι 8πυρηνοι δεν ξερουμε τι TDP θα εχουν, ποσο θα κλοκαρουν και με τι απαιτησεις.. Ενω η AMD εχει ηδη 8πυρηνους και εχει φτιαξει τετοιο roadmap. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από d4ydr33m3r Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petranthe Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Η Intel δεν είχε άλλα περιθώρια να μην πάει σε 8πυρηνο mainstream εν όψη της κυκλοφορίας των Ryzen3 στα 7nm, του χρόνου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μα το προβλημα με την Ιntel ειναι ολο το πακετο. Δεν κολλησα μονο στη mobo. Μας εχει ταραξει τοσα χρονια σε 4/4 4/8 και μολις εδεησε να δωσει κατι καλυτερο "παρε και μια mobo στο ιδιο socket". Τωρα που παει να δωσει 8/16 που εχει και ο ανταγωνισμος "γκουχ γκουχ, πιασε και μια 2η mobo". Δεν εφταναν ολα αυτα, πληρωσε και premium για τα ξεκλειδωτα, αμα δεν κλοκαρουν λογω θερμοκρασιας αστα stock, στα κλειδωμενα βαζει ψυκτρα απο τα lidl που ουτε στα stock δεν μπορει να κρατησει τα ρολογια (που ακουστηκε αυτο παλι!!), ριξε και ενα delid αμα δεν θες το PC σου να κανει σαν ελικοπτερο, βαλτου και μια ψυκτρα στα 100€ ετσι να υπαρχει. Αλλα τι να κανεις, οσο υπαρχουν ατομα σαν τον pirmen που αγοραζει i7 παρεα με την 1060 του γιατι βγαζει περισσοτερα fps τοσο θα μας χουφτωνει η Intela. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από strawman 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Τι δεν επαρκει το ρευμα και μαλακιες , μονο η intel λεει τετοιες δικαιολογιες και δυστυχως υπαρχει κοσμος που τα πιστευει. Τα vrm που εχουν οι τωρινες μητρικες φτανουν και περισσευουν σε οτιδηποτε βγει πανω στο πυριτιο στο μελλον καθως με την σμυκρινση οι απαιτησεις σε ρευμα μειωνονται . Και επισης παραδειγμα απο amd με μια μητρικη b350 των 70 ευρω θα μπορεις να βαλεις πανω zen 7nm που θα χτυπαει 5ghz + 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Just now, noFEARgr said: Και επισης παραδειγμα απο amd με μια μητρικη b350 των 70 ευρω θα μπορεις να βαλεις πανω zen 7nm που θα χτυπαει 5ghz + Καλα αυτο μην τον δεσεις και κομπο. Οτι θα μπορεις τεχνικα να τον βαλεις θα μπορεις, αλλα πολυ πιθανον να παρεις την μητρικη στα χερια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petranthe Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μακάρι να συνεχίσει η AMD να είναι ανταγωνιστική και να διορθώσει τα ρολόγια της. Όλους μας συμφέρει, μπας και κόψει τις πιπες η Intel... Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από petranthe Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 15 minutes ago, d4ydr33m3r said: Man μπορει στις τελευταιες γενιες να μην υπαρχει τοσο μεγαλη αποκλιση αλλα επειδη τα φθηνα board μπορει να παρεχουν οριακα αυτα που χρειαζονται σε απαιτησεις ρευματος και μεσα σε δυο γενιες θα παει απο 4 σε 6 και απο 6 και τωρα σε 8 πυρηνες better safe than sorry.. Οπως ειπα οι 8πυρηνοι δεν ξερουμε τι TDP θα εχουν, ποσο θα κλοκαρουν και με τι απαιτησεις.. Ενω η AMD εχει ηδη 8πυρηνους και εχει φτιαξει τετοιο roadmap. Δηλαδη ο 8/8 i5 9400 με turbo στα 4 θα εχει μεγαλυτερες απαιτησεις απο τον 8700k στα 5ghz? Να μην πως για τους i3... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Each to his own.. Kαι σε τροφοδοτικο 500w generic μπορεις να βαλεις high end platform και να κανεις o/c.. Δεν μπορω να μιλησω με βεβαιοτητα για πραγματα που δεν ειμαι qualified να γνωριζω με απολυτη βεβαιοτητα αν ισχυουν, επειδη με μια πρωτη ματια φαινεται οτι φαινομενικα υποστηριζονται απο τα specs.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, strawman είπε Καλα αυτο μην τον δεσεις και κομπο. Οτι θα μπορεις τεχνικα να τον βαλεις θα μπορεις, αλλα πολυ πιθανον να παρεις την μητρικη στα χερια. Δεν υπαρχει λογος να σου μεινει στα χερια καθως το ρευμα που θα χρειαζεται θα ειναι λιγοτερο απο οτι τωρα η στην χειροτερη το ιδιο καθως θα ειναι στα 7nm. Παιζει να μην σηκωνει καθολου overclocking αλλα τα stock ειναι υποχρεωμενο να τα πιανει εφοσον εχει official support απο την amd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, strawman είπε Δηλαδη ο 8/8 i5 9400 με turbo στα 4 θα εχει μεγαλυτερες απαιτησεις απο τον 8700k στα 5ghz? Να μην πως για τους i3... O 8/8 πιθανοτατα οχι αλλα ο 8/16 ειναι πιθανον ναι.. See my point? Θα επρεπε να κανει διαφοροποιησεις αναλογα την cpu, αναλογα το mobo και compatibility list.. Δεν τα κανει αυτα η Intel και φυσικα κατα κυριο λογο γιατι θελει να κονομησει οχι για την καλη καρδια της.. Kαι επισης αν δεν απατωμαι υπηρξαν και μεταβασεις σε αλλο nm process και τo ΤDP με τα power requirements εμειναν ιδια ή και αυξηθηκαν. Kαι θα ειναι 10nm και οχι 7 ή κανω λαθος; Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από d4ydr33m3r Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 22 λεπτά πριν, strawman είπε Ειπα, δεν ειναι θεμα χρηματων. Θεμα νοοτροπιας ειναι. Και τι παει να πει αν θα με σωσουν τα 150. Τα 150€ ειναι 150€ τα οποια προφανως και προτιμω να μεινουν στην στεπη μου απτο να πανε στην Intel γιατι...ετσι. Τι θα πει θεμα νοοτροπιας? Δεν ηξερες την τακτικη της intel καθε χρονο νεο socket? Oπως βγηκε περσι ο 7700k ετσι βγηκε ο 8700 και φετος ο 9700. Λιγο σε νοιαζει αυτο ομως. Ο 8700k θα σε καλυπτει για 144hz για 4 5 χρονια ανετα με την κορυφαια καρτα της χρονιας προφανως δεν τιθεται θεμα σε αυτο. Εγω παντως σκοπευω να τον κρατησω αρκετα χρονια για gaming δινει πονο και θα δινει ακομα περισσοτερο σε 2 3 χρονια με καποια καινουργια καρτα γραφικων 2 3 φορες δυνατοτερη της 1070ti. Oι ryzen καλοι χρυσοι αλλα διαβαζα τοσα θεματα που παλι καλα που πηγα σε intel. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, d4ydr33m3r said: O 8/8 πιθανοτατα οχι αλλα ο 8/16 ειναι πιθανον ναι.. See my point? Θα επρεπε να κανει διαφοροποιησεις αναλογα την cpu, αναλογα το mobo και compatibility list.. Δεν τα κανει αυτα η Intel και φυσικα κατα κυριο λογο γιατι θελει να κονομησει οχι για την καλη καρδια της.. Mα ναι αλλα αμα βγει σε κανα 3μηνο και μου κανει δηλωση οτι η gaming 7 μου με τα 370 VRM δεν μπορει να σηκωσει τον 9700k λογω power requirements φταιω εγω να ριξω μαυρο? Η ΑΜD εκανε παντως τετοιες διαφοροποιησεις απο εποχη AM2. Αλλο upgradability εχει η entry level μητρικη και αλλο η top extreme aorus rog rgb κλπα συμπραγκαλα 1 minute ago, Heybro said: Τι θα πει θεμα νοοτροπιας? Δεν ηξερες την τακτικη της intel καθε χρονο νεο socket? Oπως βγηκε περσι ο 7700k ετσι βγηκε ο 8700 και φετος ο 9700. Λιγο σε νοιαζει αυτο ομως. Ο 8700k θα σε καλυπτει για 144hz για 4 5 χρονια ανετα με την κορυφαια καρτα της χρονιας προφανως δεν τιθεται θεμα σε αυτο. Εγω παντως σκοπευω να τον κρατησω αρκετα χρονια για gaming δινει πονο και θα δινει ακομα περισσοτερο σε 2 3 χρονια με καποια καινουργια καρτα γραφικων 2 3 φορες δυνατοτερη της 1070ti. Oι ryzen καλοι χρυσοι αλλα διαβαζα τοσα θεματα που παλι καλα που πηγα σε intel. Kαταρχας δεν εβγαζε καθε χρονο νεο socket. Τωρα το αρχισε το κολπο. Κατα δευτερον πως θα παιζεις σε 4-5 χρονια σε 144 ρε συ? Παιζει ο 2600k σε 144? Kαι τοτε δεν ειχαμε και 2 πυρηνες ανα γενια σκεψου. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από strawman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, strawman είπε Mα ναι αλλα αμα βγει σε κανα 3μηνο και μου κανει δηλωση οτι η gaming 7 μου με τα 370 VRM δεν μπορει να σηκωσει τον 9700k λογω power requirements φταιω εγω να ριξω μαυρο? Η ΑΜD εκανε παντως τετοιες διαφοροποιησεις απο εποχη AM2. Αλλο upgradability εχει η entry level μητρικη και αλλο η top extreme aorus rog rgb κλπα συμπραγκαλα Δεν τα κανει αυτα η Intel man.. Και φυσικα τα mainstream/high end mobos ειναι more than qualified εξυπακουεται, αλλα αυτα ειναι κλασσικα εικονογραφημενα με την Intel.. Μην συζητησουμε το γιατι.. Γιατι μπορει ή καλυτερα μπορουσε μεχρι σημερα.. Ελπιζω να συνεχισει δυνατα η AMD και να την αναγκασει να αλλαξει τακτικες.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Tι καθε χρονο πλεον βγαζει 2-3 τον χρονο . Οποτε δει οτι χανει σε καποιον τομεα απο amd παρε νεο επεξεργαστη και αλλαγη μητρικης . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, strawman είπε Mα ναι αλλα αμα βγει σε κανα 3μηνο και μου κανει δηλωση οτι η gaming 7 μου με τα 370 VRM δεν μπορει να σηκωσει τον 9700k λογω power requirements φταιω εγω να ριξω μαυρο? Η ΑΜD εκανε παντως τετοιες διαφοροποιησεις απο εποχη AM2. Αλλο upgradability εχει η entry level μητρικη και αλλο η top extreme aorus rog rgb κλπα συμπραγκαλα Kαταρχας δεν εβγαζε καθε χρονο νεο socket. Τωρα το αρχισε το κολπο. Κατα δευτερον πως θα παιζεις σε 4-5 χρονια σε 144 ρε συ? Παιζει ο 2600k σε 144? Τοτε αυτον επρεπε να παρεις Νομιζω ο αντιστοιχος για τοτε ηταν ο 2700k https://ark.intel.com/products/61275/Intel-Core-i7-2700K-Processor-8M-Cache-up-to-3_90-GHz αλλα δεν πιστευω οτι σε 4 5 χρονια θα υπαρχουν πολλα παιχνιδια που θα γονατιζουν 12threads. Ο 2600k με τουμπανο καρτα βγαζει παρα πολυ καλα fps σε πολλα παιχνιδια 7 χρονια μετα. Εδω 2500k βαζεις με 1080ti και δινει πονο. Οπως και να εχει την intel την ξερουμε δεν προκειται να αλλαξει. Κοιτα να χαρεις το chip που πηρες και μην το ψηριζεις και πολυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις