Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Just now, 7nisiotis said:

Γιατί να μετανιώνεις; Το τοπ gaming chip έχεις.

Κυριως γιατι ακομα και με 1080ti και 144hz monitor, μονο σε 1 game κλειδωνω 144 που δεν κλειδωνα πριν, και αυτο ειναι το PUBG. Στα υπολοιπα χλιαρες διαφορες ανευ νοηματος.

Αλλα περα απο αυτο, ο κυριος λογος ειναι η νοοτροπια της Intel, και εκανα μεγαλη χαζομαρα που τη στηριξα. Αντε τους coffeelake να το καταλαβω οτι θελαν extra τροφοδοσια απο τη μητρικη και μπλα μπλα μπλα, εδω δεν το καταλαβαινω. Η μηπως χτες το προγραμματισανε το z390 και δεν το ξερανε τι θα χρειαστει? Οχι οτι σκοπευα να αναβαθμισω, απλα η νοοτροπια με χαλαει πολυ, ουσιαστικα με βλεπει σαν πορτοφολι με ποδια. Ασε που μπορει σε 2-3 χρονια οντως να ηθελα να αναβαθμισω, και ενα μεταχειρισμενο 8πυρηνο 9700 δεν θα ηταν ασχημο. Τωρα μου ριχνει ακυρο. 

PS1. Και δεν εχω ακομα αναφερει οτι το PC πλεον κανει σαν ελικοπτερο οταν παιζω κανα βαρυ game και αναγκαζομαι να φοραω ακουστικα. 

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, strawman είπε

Και καπως ετσι μετανιωνω πικρα που αγορασα 8700k....

Βασικα μολις βγουν οι φρεσκοι Ryzen θα ψαξω να κανω τραμπα. Α ρε Intel καταραμενη.

Έχεις δίκιο να νευριάζεις αλλά σε gaming δε συγκρίνεται με τίποτα. Ryzen είχα σε multi και all around είναι καλύτερος, αλλά σε gaming πραγματικά ακόμα και σε 1440p που παίζω με 1080ti είναι μέρα με την νύχτα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, petranthe said:

Έχεις δίκιο να νευριάζεις αλλά σε gaming δε συγκρίνεται με τίποτα. Ryzen είχα σε multi και all around είναι καλύτερος, αλλά σε gaming πραγματικά ακόμα και σε 1440p που παίζω με 1080ti είναι μέρα με την νύχτα...

Τι games παιζεις και ειδες τετοιες διαφορες? Εγω μονο PUBG νιωθω σαν να παιζω αλλο game, στα υπολοιπα πολυ χλιαρα πραματα. Βεβαια παιζω κυριως dota 2 - pubg και κανα AC origins, οποτε δεν ξερω, ισως να φταινε τα games :P

PS1. Aσε που κινδυνευω να με kickaroyn απο discord γιατι το PC κανει σαν ελικοπτερο

Επεξ/σία από strawman

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, strawman είπε

Τι games παιζεις και ειδες τετοιες διαφορες? Εγω μονο PUBG νιωθω σαν να παιζω αλλα games, στα υπολοιπα πολυ χλιαρα πραματα. Βεβαια παιζω κυριως dota 2 - pubg και κανα AC origins, οποτε δεν ξερω, ισως να φταινε τα games :P

Παντου η κάρτα 99% κολλημένη, κάτι που με Ryzen δεν είδα ποτέ. Δοκίμασα bf1, ACO(μόνο σε αυτό είναι κάπως ίδια τα πράγματα), PUBG, Witcher3, Farcry5 και μιλάμε για μια διαφορά 20fps τουλάχιστον, αλλά κυρίως τα καρφωμένα 99αρια στην ti. 0 8700k είναι μονόδρομος αν μιλάμε για 144hz που παίζω. Σε οτιδήποτε άλλο φυσικά είναι απλά περιττός .

Σε κανα αιώνα που θα έρθει και το tool θα τον ανοίξω να δούμε πόσο πάει. Τώρα είμαι 1.27@5ghz, έβγαλε κάνα 2ωρο prime.

Επεξ/σία από petranthe

Ναι okay, και μενα στα νουμερακια πανω αριστερα γραφει καλυτερα με 8700k. Το θεμα ειναι στην πραξη τι διαφορες καταλαβαινεις, οχι τι λεει το afterburner :P

Dota 2 ας πουμε ο 1600 ειναι στα 130 με 180 ενω ο 8700k στα 180 με 200+, αλλα στην πραξη διαφορες δεν βλεπω. Οπως ξαναειπα, μονο PUBG λεω οτι πιασαν τοπο τα λεφτα που εδωσα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, strawman είπε

Ναι okay, και μενα στα νουμερακια πανω αριστερα γραφει καλυτερα με 8700k. Το θεμα ειναι στην πραξη τι διαφορες καταλαβαινεις, οχι τι λεει το afterburner :P

Dota 2 ας πουμε ο 1600 ειναι στα 130 με 180 ενω ο 8700k στα 180 με 200+, αλλα στην πραξη διαφορες δεν βλεπω. Οπως ξαναειπα, μονο PUBG λεω οτι πιασαν τοπο τα λεφτα που εδωσα. 

Στην πράξη πχ στο bf1 σταμάτησαν τα spikes και τα fps drops τελείως + τώρα είμαι στα 150+ ενώ πριν σε όλα ultra ήμουν 120.

PUBG έχω ανεβάσει όλες τις ρυθμίσεις ultra εκτός από foliage shadows και effects και είμαι 144 καρφωμένα , κάτι που με τον ryzen ήταν απλά όνειρο θερινής νυχτός. 

Γενικά η εμπειρία στα games και μόνο σε αυτά είναι πολύ καλύτερη..

Τα αρνητικά τα ξέρουμε όλοι. Με 1.35V που δοκίμασα με AIO ανεβάζει 80αρια ενώ ο Ryzen me 1.35 ήταν στα 60αρια..

Επίσης αυτή η μαλακολογία με την τελείως άσκοπη αλλαγή chipstet πρέπει να σταματήσει, όπως επίσης με την οδοντόπαστα. Κατάντησε γελοίο.

Επεξ/σία από petranthe
  • Like 1

56 λεπτά πριν, strawman είπε

Και καπως ετσι μετανιωνω πικρα που αγορασα 8700k....

Βασικα μολις βγουν οι φρεσκοι Ryzen θα ψαξω να κανω τραμπα. Α ρε Intel καταραμενη.

Θα υποβαθμίσεις από 8700Κ σε Ρύζια 2Κ για ποιο λόγο ακριβώς;

54 λεπτά πριν, strawman είπε

Κυριως γιατι ακομα και με 1080ti και 144hz monitor, μονο σε 1 game κλειδωνω 144 που δεν κλειδωνα πριν, και αυτο ειναι το PUBG. Στα υπολοιπα χλιαρες διαφορες ανευ νοηματος.

Αλλα περα απο αυτο, ο κυριος λογος ειναι η νοοτροπια της Intel, και εκανα μεγαλη χαζομαρα που τη στηριξα. Αντε τους coffeelake να το καταλαβω οτι θελαν extra τροφοδοσια απο τη μητρικη και μπλα μπλα μπλα, εδω δεν το καταλαβαινω. Η μηπως χτες το προγραμματισανε το z390 και δεν το ξερανε τι θα χρειαστει? Οχι οτι σκοπευα να αναβαθμισω, απλα η νοοτροπια με χαλαει πολυ, ουσιαστικα με βλεπει σαν πορτοφολι με ποδια. Ασε που μπορει σε 2-3 χρονια οντως να ηθελα να αναβαθμισω, και ενα μεταχειρισμενο 8πυρηνο 9700 δεν θα ηταν ασχημο. Τωρα μου ριχνει ακυρο. 

PS1. Και δεν εχω ακομα αναφερει οτι το PC πλεον κανει σαν ελικοπτερο οταν παιζω κανα βαρυ game και αναγκαζομαι να φοραω ακουστικα. 

Αυτό με το θόρυβο καθαρά θέμα παραγόντων όπως: κουτί, απόσταση αυτού από τη πηγή μικροφώνου, γραφείο, ανεμιστήρες, airflow, ψυχτρα. 

Το Ζ390 εμφανίστηκε στα "χαρτιά" από Leaks σχεδόν μετά από μερικές μέρες της ανακοίνωσης των Coffee / Z390. 

6 λεπτά πριν, strawman είπε

Για να μπορεις την επομενη φορα να βαλεις Intel CPU χωρις να αλλαξεις mobo :)

Δηλαδη ο 8700k δεν σε καλυπτει για 6 7 χρονια και θα τον δωσεις τοσο γρηγορα? Κρατα τον για 5+ χρονια απολαυσε τον και βλεπεις τοτε τι θα αγορασεις. Και σε gaming και σε multi εφαρμογες τα παει περιφημα και ειναι rock stable στα 5ghz με <=1.3volt για 24/7. Για θερμοκρασιες και 75-80 να πιανεις σε πολυ βαρια loads ειναι 100% safe οταν εχει tjmax 105 που στους 100 βαραει απο μονος του throttle για να μην παθει τιποτα. Οι ryzen καλοι αλλα ειναι κρυοι γιατι με το ζορι περνανε τα 4ghz και το ιδιο θα γινεται και με τους ryzen 2. 

8 λεπτά πριν, strawman είπε

Για να μπορεις την επομενη φορα να βαλεις Intel CPU χωρις να αλλαξεις mobo :)

Mεγαλη συζητηση και εχει γινει ΠΑΡΑ πολλες φορες.. Γνωμη μου ειναι οτι αυτος ειναι ενας legit λογος οταν θες να παρεις μια φθηνη cpu και κοιτας να γλυτωσεις κανα φραγκο. 

Αν δινω 350αρια για cpu τουλαχιστον και αναβαθμιζω καθε δυο τρια χρονια οπως κανω και να μπορουσα δεν θα ηθελα να μενω πισω σε features και specs απο νεα updated mobo..

Παντα κατι καλυτερο υπαρχει.. Νεο πρωτοκολλο σε usb,ταχυτερα chipset σε διαμεταγωγη και οχι μονο, updated VRMs, καλυτερα cooling solutions κ.ο.κ..

Βεβαια δεν σημαινει οτι επειδη ετσι σκεφτομαι εγω ετσι σκεφτονται και ολοι αλλα συνηθως μισες δουλειες δεν κανω..

Προφανως και δεν με καλυπτει για 6-7 χρονια. Τον αγορασα για 144hz σε ultra settings, αν ηταν να με καλυπτε για 6-7 χρονια θα με καλυπτε και σημερα ο 1600 και δεν θα τον αλλαζα. Αλλα δεν εχει σημασια το αν θα με καλυπτει, σημασια εχει oτι χωρις λογο και αιτια δεν μπορω να αναβαθμισω χωρις να αλλαξω mobo. Φρεσκοτατο mobo των 250€ ουσιαστικα δεν παιρνει αλλον επεξεργαστη! Μονο η Intel τα κανει αυτα.

2 minutes ago, d4ydr33m3r said:

Mεγαλη συζητηση και εχει γινει ΠΑΡΑ πολλες φορες.. Γνωμη μου ειναι οτι αυτος ειναι ενας legit λογος οταν θες να παρεις μια φθηνη cpu και κοιτας να γλυτωσεις κανα φραγκο. 

Αν δινω 350αρια για cpu τουλαχιστον και αναβαθμιζω καθε δυο τρια χρονια οπως κανω και να μπορουσα δεν θα ηθελα να μενω πισω σε features και specs απο νεα updated mobo..

Παντα κατι καλυτερο υπαρχει.. Νεο πρωτοκολλο σε usb,ταχυτερα chipset σε διαμεταγωγη και οχι μονο, updated VRMs, καλυτερα cooling solutions κ.ο.κ..

Βεβαια δεν σημαινει οτι επειδη ετσι σκεφτομαι εγω ετσι σκεφτονται και ολοι αλλα συνηθως μισες δουλειες δεν κανω..

Το z390 ή και τo z370 τι απο αυτα εxει παραπανω σε σχεση με το z270? Και δεν ειπα εγω να μη βγουν και z390, αλλα τουλαχιστον να υποστηριζεται και το παλιο. Η στην τελικη να πει η Intel "ναι μπαινουν οι επεξεργαστες και στα παλια mobo αλλα σας γραφω στα @@ μου οποτε παρτε καινουριο". Τουλαχιστον ετσι θα το εκτιμουσα. Οι αρλουμπες περι παροχης ρευματος με χαλανε.

1 λεπτό πριν, strawman είπε

Προφανως και δεν με καλυπτει για 6-7 χρονια. Τον αγορασα για 144hz σε ultra settings, αν ηταν να με καλυπτε για 6-7 χρονια θα με καλυπτε και σημερα ο 1600 και δεν θα τον αλλαζα. Αλλα δεν εχει σημασια το αν θα με καλυπτει, σημασια εχει oτι χωρις λογο και αιτια δεν μπορω να αναβαθμισω χωρις να αλλαξω mobo. Φρεσκοτατο mobo των 250€ ουσιαστικα δεν παιρνει αλλον επεξεργαστη! Μονο η Intel τα κανει αυτα.

Αυτο ρε συ ομως το ηξερες... αμα ομως ειναι να αλλαξεις cpu και να τα ξανασκασεις το 150 αρι της μητρικης θα σε σωσει ?

Just now, akoinonitos said:

Αυτο ρε συ ομως το ηξερες... αμα ομως ειναι να αλλαξεις cpu και να τα ξανασκασεις το 150 αρι της μητρικης θα σε σωσει ?

Ειπα, δεν ειναι θεμα χρηματων. Θεμα νοοτροπιας ειναι. Και τι παει να πει αν θα με σωσουν τα 150. Τα 150€ ειναι 150€ τα οποια προφανως και προτιμω να μεινουν στην στεπη μου απτο να πανε στην Intel γιατι...ετσι.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...