Psycho_Warhead Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τι xeon με ένα εκατομμύριο cores διαβάζουμε πάλι στο νήμα για Coffee Lake ρε 'σεις ; Στα παιχνίδια ο 8400 αποδίδει καλύτερα από τον 1600, ο δεύτερος όμως σαν συνολική ισχύ είναι καλύτερος λόγω του SMT. Επίσης, ο 8400 θα ανέβει αρκετά σε πωλήσεις μόλις βγουν τα entry-level H370 mobos. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2018 από Psycho_Warhead 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james rod Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, Fulgore είπε Το ποιος επεξεργαστης ειναι καλυτερος απο ενα αλλο σε συγκεκριμενη χρηση οπως τα παιχνιδια καθοριζεται απο το παιχνιδι που γινεται η συγκριση,την αναλυση και το υπολοιπο συστημα που εχει ο καθενας. απο κανενα συστημα δεν καθοριζεται γιατι οταν μιλαμε για επεξεργαστες το συστημα το υπολοιπο ειναι σταθερο. οποτε το μονο που παιζει ρολο ειναι το ποτε ενας επεξεργαστης διαχειριζεται τις εντολες καλυτερα. οι μνημες αν τις αλλαξεις θα παιξουν ρολο και για τους δυο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, james rod είπε απο κανενα συστημα δεν καθοριζεται γιατι οταν μιλαμε για επεξεργαστες το συστημα το υπολοιπο ειναι σταθερο. Δεν εχει σχεση αυτο που εγραψες με αυτο που αναφερω παραπανω. 1)Οταν λεμε υπολοιπο συστημα εννοουμε κυριως τι καρτα γραφικων υπαρχει.Αλλες διαφορες υπαρχουν μεταξυ 8400 και 1600 με gtx 1060 και αλλες με 1080ti και το ιδιο φυσικα αναλογα το monitor(αναλυση/hz)που εχει. 2)Περαν ομως του παραπανω απο που και ως που το υπολοιπο συστημα πρεπει να ειναι σταθερο αν δεν αναφερεται εξ αρχης στην συγκριση? Δηλαδη οποιος αγοραζει επεξεργαστη καρτα γραφικων δεν αλλαζει?Αν εχει ηδη χαμηλα συγχρονισμενες ram δεν μπορει να αγορασει υψηλα χρονισμενες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 5 ώρες πριν, Fulgore είπε Το ποιος επεξεργαστης ειναι καλυτερος απο ενα αλλο σε συγκεκριμενη χρηση οπως τα παιχνιδια καθοριζεται απο το παιχνιδι που γινεται η συγκριση,την αναλυση και το υπολοιπο συστημα που εχει ο καθενας. Οσο για τον 8400 ειναι απολυτως λογικο να μην πουλαει τοσο πολυ γιατι ειχε 2 μεγαλα αγκαθια στην πλατη. Μια τις ακριβοτερες Z μητρικες σε σχεση με τα ρυζια που εχουν φθηνοτερες επιλογες εδω και καιρο,και δευτερον τις ολο και αυξανομενες τιμες στις ram. Υποτιθεται οτι οποιος προτιμαει τον 8400 απο 8600κ kai 8700/k το κανει λογω του χαμηλου κοστους,αλλα το χαμηλο κοστος/value for money παει περιπατο οταν θα δωσει αναγκαστικα πολλα χρηματα σε μνημες και μητρικη. Για τις μνημες εν μερη δεν μπορει να κανει κατι γιατι ειναι κλειδωμενες ψηλα οι τιμες σε ολους,αλλα για τις μητρικες εκει δυστηχως ειναι αλλιως τα πραγματα. Αυτα τα θεματα εχουν πραγματικο λογο υπαρξης μονο στο πρωτο διαστημα κυκλοφοριας των επεξεργαστων που υπαρχει και το μεγαλυτερο ενδιαφερον απο τον κοσμο.Το ειδαμε και στην περιπτωση των καφεδων καλη ωρα τι συμμετοχη υπηρχε στις αρχες και πως μετα οι περισσοτεροι την ''κανανε'' απο το θεμα βλεποντας αυτα που γραφονται. Δεν ειναι τυχαιο οτι και τα 2 κεντρικα αρχικα θεματα των καφεδων και των ρυζιων εχουν κλειδωθει,τα βλεπει αυτα ο περισσοτερος κοσμος αυτα γιαυτο εχει παψει να συμμετεχει/ασχολειται(τους ''τσακωμους'' δηλαδη). Ακριβώς αυτό. Εγώ θα πήγαινα για Ryzen 5 1600. Σας το είχα πει κιόλας. Όταν είδα τις τιμές των RAM όμως όπου το 200άρι δεν το γλίτωνα, κατάλαβα ότι δεν μπορώ να φτιάξω VfM σύστημα. Αν είναι να δώσω λέω 200+€ για RAM, πάμε να τα φάμε τα λεφτά όλα να ησυχάσουμε. Παίρνω i7 και τελειώνει η υπόθεση. Το ποιο CPU είναι καλύτερο εξαρτάται από τη χρήση που κάνει ο κάθε ένας. Ο 1600 τώρα κοστίζει ~175€, συνδυάζεται με μία μητρική των 100€ και με RAM των 170€ θα κάνεις τη δουλειά σου τόσο στα παιχνίδια όσο και σε βαριές εφαρμογές. Από εκεί και πέρα δεν θα τα βάλεις δίπλα δίπλα, τη δουλειά σου θες να κάνεις και θα την κάνεις. Ψυχολογικά όμως δεν μπορούσα να ξέρω ότι με κόβουν έστω και λίγο οι RAM. Παίζουν πολλά ρόλο στην αγορά ενός προϊόντος, δεν είναι παίρνω το καλύτερο ή το VfM. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Το καλυτερο πραγμα ειναι να ειναι καποιος συγκεκριμενος οταν θελει να κανει συγκριση. Για παραδειγμα πιο πισω στην περιπτωση του Theo για 1080p 60fps με βαση και την καρτα που εχει και οι δυο επεξεργαστες ειναι πανω κατω τα ιδια ανεξαρτητως της προτιμησης που εκανε. Το ιδιο και για οποιον αλλο ειναι σε παρομοια περιπτωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Ναι εντάξει, απλά επειδή αλλάζεις πλατφόρμα κάθε 4-5 χρόνια, οι κάρτες σε 4-5 χρόνια ίσως έχουν μεγαλύτερη διαφορά. Όχι ότι θα υπάρχει πρόβλημα, απλά το αναφέρω σε περίπτωση που κάποιος δεν το έχει σκεφτεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Heatspreader είπε Τι να τραβήξει ο 8400 όταν με 180€ παίρνεις Ryzen 1600; Όντως. Δεν πήρα χαμπάρι την πρόσφατη κατάρρευση τιμών. Από 174€ ξεκινάει στα ελληνικά e-shop. Φαντάσου τα deals έξω. Πριν λίγο καιρό είδαμε προσφορά των 1600 από βρετανικό κατάστημα στα ~160-170€(μετά την μετατροπή από λίρες) και όλοι σκοτώνονταν για να προλάβουν. Τότε που έγραφα ότι βάσει αντιληπτών επιδόσεων κάπου τόσο θα έπρεπε να πωλείται(Ελλάδα). Καθόλου περίεργο λοιπόν που το μερίδιο της AMD στα έσοδα έφτασε το 36% τον Ιανουάριο του 2018, όσο περίπου ήταν και τον Μάρτιο του 2017. Εν μέσω μάλιστα του χειρότερου σκανδάλου-πλήγματος για την ίντελ. Έριξαν τις τιμές στον πάτο για να επιβιώσουν. Αυτό μας δίνει μια εικόνα για την ανταγωνιστικότητα των coffee στη home user κατηγορία. Και την επιθυμία της intel να την περιορίσει σε αυτό το κομμάτι της αγοράς μη κυκλοφορώντας συνειδητά τις φθηνές μητρικές. Ποιός δεν θυμάται την υπόσχεση για φθηνές μητρικές από το ξεκίνημα του 2018; Όσο δεν βγαίνουν νέοι ryzen δεν θα τις δούμε. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2018 από pirmen56 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
numb75 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Υπάρχει καμιά είδηση για το πότε θα κυκλοφορήσουν τελικά οι νέες φθηνές μητρικές? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 2 hours ago, Fulgore said: Το καλυτερο πραγμα ειναι να ειναι καποιος συγκεκριμενος οταν θελει να κανει συγκριση. Για παραδειγμα πιο πισω στην περιπτωση του Theo για 1080p 60fps με βαση και την καρτα που εχει και οι δυο επεξεργαστες ειναι πανω κατω τα ιδια ανεξαρτητως της προτιμησης που εκανε. Το ιδιο και για οποιον αλλο ειναι σε παρομοια περιπτωση. Yπαρχει ο καλυτερος επεξεργαστης, υπαρχει και ο καλυτερος για συγκεκριμενη χρηση. Το να μου πει ο theo οτι ο 8400 ειναι οριακα καλυτερος στα games το καταλαβαινω. Το να λεει "ειναι καλυτερος" οπως εγραψε στο αρχικο του ποστ στο οποιο απαντησα ειναι το ιδιο χαζο με το να λες ο 8350k ειναι καλυτερος του 48πυρηνου xeon. Απλα ΔΕΝ. Δεν υπαρχει επιχειρημα που να μπορεις να φερεις που να δειχνει τον 8400 > 1600 και να μη δειχνει τον 8350k > 48πυρηνο xeon. 1 hour ago, pirmen56 said: Όντως. Δεν πήρα χαμπάρι την πρόσφατη κατάρρευση τιμών. Από 174€ ξεκινάει στα ελληνικά e-shop. Φαντάσου τα deals έξω. Πριν λίγο καιρό είδαμε προσφορά των 1600 από βρετανικό κατάστημα στα ~160-170€(μετά την μετατροπή από λίρες) και όλοι σκοτώνονταν για να προλάβουν. Τότε που έγραφα ότι βάσει αντιληπτών επιδόσεων κάπου τόσο θα έπρεπε να πωλείται(Ελλάδα). Για πες και για την καταρρευση των 4/4. Γιατι ξερεις, απο 270 που εκανε ο 7600k πηγαμε στα 170 που εχει ο καλυτερος 8350k. Εκει δεν σε ειδα να μιλας για αντιληπτες επιδοσεις και ποσο επρεπε να κοστιζουν O 7700k που χανει σχεδον στα παντα απο τον 8600k ο οποιος κοστιζει -100€? Εκει γαργαρες με listerine. Δηλαδη στο ιδιο διαστημα που μιλας για καταρρευση τιμων στους AMD η Intel γκρεμοτσακιστηκε στις τιμες... Και για πες, ετσι για να γελασουμε, συμφωνα με τις ιδιες ακριβως αντιληπτες επιδοσεις που θα εκαναν τον 1600 να κοστιζει 160, ποσο θα επρεπε να ειναι το κοστος ενος 48πυρηνου xeon? Ποιες ειναι οι επιδοσεις αυτες που κοιταξες και τον κατεταξες στα 160€, να τις κοιταξω και εγω να δω ποσο πρεπει να κανει ο xeon. Ονομαστικα πεστες, ταδε ταδε και ταδε εφαρμογη. Οχι οτι περιμενω να απαντησεις, γιατι και οι 2 μας ξερουμε ποιος εχει δικιο και ποιος λεει αρες μαρες. 1 hour ago, pirmen56 said: Αυτό μας δίνει μια εικόνα για την ανταγωνιστικότητα των coffee στη home user κατηγορία. Και την επιθυμία της intel να την περιορίσει σε αυτό το κομμάτι της αγοράς μη κυκλοφορώντας συνειδητά τις φθηνές μητρικές. Ποιός δεν θυμάται την υπόσχεση για φθηνές μητρικές από το ξεκίνημα του 2018; Όσο δεν βγαίνουν νέοι ryzen δεν θα τις δούμε. Και οσο δεν βγαινουν οι μητρικες τοσο θα κανει παρελαση στις πωλησεις ο 1600 / 1600x... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Αναφορά σε κείμενο Και για πες, ετσι για να γελασουμε, συμφωνα με τις ιδιες ακριβως αντιληπτες επιδοσεις που θα εκαναν τον 1600 να κοστιζει 160, ποσο θα επρεπε να ειναι το κοστος ενος 48πυρηνου xeon? Υπάρχει το αυτοκίνητο με το οποίο πάμε στη δουλειά μας(i5 8400) και η τριαξονική νταλίκα(xeon 48 cores). Οχήματα στοχευμένα και τελειοποιημένα πάνω σε ξεκάθαρες χρήσεις. Υπάρχουν και κάποια βανάκια/φορτηγάκια που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, χωρίς να ικανοποιούν σωστά καμία από τις δύο. Και η πελατεία τους είναι αντίστοιχα μικρότερη και για πιο ιδιαίτερα target groups. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, pirmen56 said: Υπάρχει το αυτοκίνητο με το οποίο πάμε στη δουλειά μας(i5 8400) και η τριαξονική νταλίκα(xeon 48 cores). Οχήματα στοχευμένα και τελειοποιημένα πάνω σε ξεκάθαρες χρήσεις. Υπάρχουν και κάποια βανάκια/φορτηγάκια που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, χωρίς να ικανοποιούν σωστά καμία από τις δύο. Και η πελατεία τους είναι αντίστοιχα μικρότερη και για πιο ιδιαίτερα target groups. Kαι τελικα οι πωλησεις σε βγαζουν λαθος, μιας και τα βανακια / φορτηγακια πουλανε καλυτερα απο το αυτοκινητο με το οποιο πας στη δουλεια σου Οχι βεβαια οτι απαντησες σε αυτο που σε ρωτησα, αλλα να χαμε να λεγαμε. Ας το ρωτησω αλλη μια. Ποιες ειναι οι εφαρμογες των οποιον οι επιδοσεις σε εκαναν να καταταξεις τον R5 1600 στα 160€? Παντως το να λες οτι επεσες μεσα οταν "επαληθευτικες" 1 χρονο μετα, οταν μπηκαν αλλη μια 10αδα επεξεργαστων στην αγορα, ε δεν λεμε οτι βγηκες και σωστος. Δεν ειναι δηλαδη οτι μειωσε τις τιμες οι AMD γιατι δεν ηταν ανταγωνιστικοι (αλλωστε προ ελευσης coffelake επι 2 μηνες η τιμη δεν κουνηθηκε ουτε 50λεπτο), αλλα το αναποδο, η Intel εριξε τις τιμες με την ελευση των coffeelake και η AMD απλα απαντησε στην μειωση τιμων. Ετσι, για να καταλαβεις ακομα και εσυ ποσο λαθος εισαι, ο 24πυρηνος XEON σε ποια κατηγορια παει? Στο βαν / φορτηγο? Και αυτος να ισσοροπησει προσπαθει και δεν τα καταφερνει? Και ποια ειναι η τιμη τους συμφωνα με τις αντιληπτες επιδοσεις? Αυτο που επαναλαμβανω εδω και 15 σελιδες και κανετε οτι δεν καταλαβαινετε ειναι οτι δεν υπαρχει 1 επιχειρημα που να βγαζει τον 8400 > 1600 και να μη βγαζει ταυτοχρονα τον 8350k > 48c xeon. Απλα τα πραματα. PS1. Και μιας και πιασαμε τα βανακια, ο 8600k που παει 5.2ghz ειναι το αυτοκινητο και ο 8700k που παει 4.9 ειναι το φορτηγο / βαν που δεν τα καταφερνει καλα σε τιποτα απο τα 2? Η εκει εχουμε αλλα κριτηρια? Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2018 από strawman 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Αναφορά σε κείμενο Οχι βεβαια οτι απαντησες σε αυτο που σε ρωτησα, αλλα να χαμε να λεγαμε. Ας το ρωτησω αλλη μια. Ποιες ειναι οι εφαρμογες των οποιον οι επιδοσεις σε εκαναν να καταταξεις τον R5 1600 στα 160€? Ρώτα την αγορά για αυτό. Αυτή τους έριξε εκεί όχι εγώ. Αν ρωτάς εμένα θα σου πω τι νομίζω για να το λήξουμε. Εγώ ζητάω π.χ. ένα σπορ αμάξι για βόλτες και κάποιος προσπαθεί να μου "φορτώσει" βανάκι πολυτέκνων. -Ρε φίλε εγώ θέλω μεγάλες ταχύτητες. -Μα παίρνει 12 άτομα. -Μα εγώ δεν έχω ανάγκη προς το παρόν πάνω από 6 θέσεις. -Θα στο αφήσω τότε από 25.000€ στα 20.000€. -Όχι, δεν το θέλω, υπάρχει άλλο εξαθέσιο ταχύτερο στα ίδια λεφτά. -Θα στο αφήσω τότε 16.000€. -Εντάξει τότε θα το πάρω να γλιτώσω και λεφτά από τα ανταλλακτικά(π.χ. μητρικές), αν και δεν με καλύπτει απόλυτα σαν μέσο. Σχετικά με τους 7700Κ κλπ. τι περίμενες να γίνει όταν στην ίδια τιμή βγαίνουν τσιπ με περισσότερα intel cores; Και παντελώς άχρηστα να σου είναι θα πάρεις τα περισσότερα. Αρκεί να είναι ίδιας ή καλύτερης ποιότητας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Υπάρχει το αυτοκίνητο με το οποίο πάμε στη δουλειά μας(i5 8400) και η τριαξονική νταλίκα(xeon 48 cores). Μιας και είπαμε για πολλούς πυρήνες. Δεν διαβάζω να πήραν πολλοί threadripper ... Πως πάνε από πωλήσεις ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, pirmen56 είπε Καθόλου περίεργο λοιπόν που το μερίδιο της AMD στα έσοδα έφτασε το 36% τον Ιανουάριο του 2018, όσο περίπου ήταν και τον Μάρτιο του 2017. Εν μέσω μάλιστα του χειρότερου σκανδάλου-πλήγματος για την ίντελ. Έριξαν τις τιμές στον πάτο για να επιβιώσουν. Το μερίδιο της AMD δεν νομίζω ότι ανέβηκε λόγω του Spectre και Meldown. Απλά η AMD έβγαλε νέα CPU μετά από τόσα χρόνια. Οι τιμές δεν έπεσαν μόνο στα Intel. Ο 1800X έχει 325€ από 500€. Αυτή θα έπρεπε να ήταν και η τιμή του εξαρχής για εμένα και τότε θα μιλούσαμε για πραγματική πίεση στην Intel. Με αυτό θέλω να πω όπως έχω ξαναπεί ότι Ryzen πάνω από 1600 άντε με πολύ ζόρι και 1700 δεν υπήρχε λόγος να υπάρχουν ειδικά στις τιμές που του λανσαρίσματος τους. 500€ για AMD CPU που μάλιστα είναι πιο πίσω από Coffee Lake ακόμα και σε Multithreaded εφαρμογές; Βέβαια βγήκαν μετά οι Coffee Lake, αλλά εξετάζουμε πόσα δίνεις και τι παίρνεις. Όπου εδώ κολλάει ο 1600. Δίνεις λιγότερα από 200€ και παίρνεις ένα αξιοπρεπέστατο CPU από παιχνίδια μέχρι βαριές εφαρμογές. Όταν λοιπόν ο 1800X έχει 325€, ε πόσο να έχεις ο 8700K; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 11 minutes ago, pirmen56 said: Ρώτα την αγορά για αυτό. Αυτή τους έριξε εκεί όχι εγώ. Ποια αγορα βρε πασα μου, αφου τα νουμερα που ο ΙΔΙΟΣ linkares δειχνουν να μοσχοπουλανε. Τρελαθηκες? Εσυ τα λεγες αυτα για τις τιμες 1 χρονο πριν που ο ανταγωνισμος του 1600 ηταν το ανεκδοτο ο 7600k στα 270€. Ποσο εχει ο 8350k τωρα ειπαμε? Εκει τι παιχτηκε ρε αδερφακι μου? Εκει δεν σε ειδα να λες τα ιδια, τωρα σε πιασε ο πονος? Στην τελικη ΕΣΕΝΑ ρωταω, εσυ ειπες οτι οι επιδοσεις τους κατατασουν στα 160€, σε ρωταω λοιπον οι επιδοσεις σε ΤΙ? Πες μου για να δω ποσο θα πρεπε να κανουν και οι αντιστοιχοι Intel, να γελασουν και τα κατσικια. Οι τιμες πεσανε οχι γιατι εσυ με το faulty logic τους κατετασες στα 160€ αλλα γιατι η Intel εβγαλε καινουργιους επεξεργαστες σε χαμηλοτερες τιμες. Η Intel εριξε τις τιμες, οχι η AMD. Η AMD απλα απαντησε Οσο για τα βανακια και τα σπορ αυτοκινητα, κλασσικα λαθος. Παμε αλλη μια. Ο 8600k ειναι καλυτερο σπορ αυτοκινητο απο τον 8700 τον σκετο, μιας και στις "εφαρμογες που ο 1600 κατατασεται στα 160€" ο 8700 ειναι χειροτερος ενος κλοκαρισμενου 8600k. Ποιος ειναι καλυτερος επεξεργαστης, μιας και αυτη ηταν η συζητηση 3 σελιδες πριν? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο 8700, γιαυτο και η ιδια η εταιρια που τον παραγει τον τιμολογει ψηλοτερα. Για τους ιδιους λογους ο 1600 ειναι καλυτερος του 1500x, και ας τα παει καλυτερα ο 1500x σε μονονηματικες εφαρμογες. Για τους ιδιους ακριβους λογους και ο 1600 ειναι καλυτερος του 8400 σαν επεξεργαστης. Το οτι εσυ δεν χρειαζεσαι πολλους πυρηνες (μιας και εκει πηγαινε το παραδειγμα σου με τα σπορ / φορτηγα) δεν κανει τον 8350k καλυτερο του 48πυρηνου xeon, οπως και δεν κανει τον 8400 καλυτερο του 1600. 12 minutes ago, Heatspreader said: Όταν λοιπόν ο 1800X έχει 325€, ε πόσο να έχεις ο 8700K; Στο ιδιο διαστημα στο οποιο αναφερεται ο trolen95 επεσαν περισσοτερο οι τιμες της Intel παρα της AMD παντως. O 1600 6 μηνες πριν ειχε χαμηλοτερη τιμη στο σκρουτζ 204€, σημερα εχει 174. Ο 7600k ειχε 226 πριν 6 μηνες και σημερα που βαυτιστηκε 8350k εχει 168...Συμφωνα με τον trolen95 λοιπον, η Intel εριξε τις τιμες στον πατο για να επιβιωσει... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις