Προς το περιεχόμενο

Coil Whine & Asus Radeon RX 580 8GB ROG Strix TOP Edition

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του forum !!! Όπως φαίνεται και απο τον τίτλο του θέματος είμαι στην αναζήτησή για κάρτα γραφικών ... Η μητρική μου ειναι η Asus 970  Gamer Pro aura , επεξεργαστής FX 8350 και 16GB Ram τροφοδοτικό seasonic 80 plus platinum 850 watt. Το άγχος που με κυριεύει ειναι αν καταλήξω τελικά στην RX 580 της ASUS αν θα έχω το φαινόμαινο coil whine που τόσα έχω διαβάσει αλλα σε καμία κάρτα του παρελθόντος δε το συνάντησα. Γνωρίζει κάποιος αν θα έχω coil whine με τη συγκεκριμένη κάρτα ; Σκέφτηκα και για NVidia αλλα επειδή έχω οθόνη Alienware free synch 240hz πιστεύω καλώς η κακός η AMD ειναι μονόδρομος για μένα σε GPU . Πέρασε και απο το μυαλό μου για Sapphire Nitro+ 580 αλλά η Asus με τραβάει περισσότερο σα κάρτα ; Έχει έρθει κάποιος σε επαφή με την Εν λόγο κάρτα και ποια ειναι η γνώμη σας πριν προβώ στην αγορά αυτής ; Ευχαριστώ προκαταβολικά :) 

image.jpg

Επεξ/σία από SteveWisejohn
Δημοσ.

Φιλε το coil whine ειναι λαχειο, αμα σου κατσει εκατσε. Δεν παιζει ρολο η μαρκα. Αλλα δεν ειανι και τοσο κακο ετσι πως το λες. Προσωπικα μεχρι στιγμης μονο τροφοδοτικο τοσα χρονια μου εχει κατσει που εκανε coil whine. Η 470 που εχω ειναι μια χαρα χωρις "προβλημα". Ξερεις πως με την 580 τα 240hz μαλλον δεν θα τα πιασεις, εκτος ςεαν παιζεις Minecraft ή WoW.

Θα σου προτεινα να πας στην Sapphire. 

• Like 1
Δημοσ.

Τη Sapphire την είχα σα δεύτερη επιλογή .... Με λίγα λόγια το coil whine μπορεί να σου κάτσει σε οποιαδήποτε κάρτα ;  Ελπίζω να είμαι τυχερός και να μην έρθω στη δυσάρεστη θέση να ακούσω τον εκνευριστικό ήχο του coil whine :( ήμουν τόσο έτοιμος για την Asus Strix αλλα διάβασα για περιπτώσεις αυτού του φαινομένου .... Έχω μπερδευτεί πολύ και δε ξέρω τι να κάνω ; 

Δημοσ.

ναι μπορει να σου κατσει απο την καρτα των 100 ευρω μεχρι την καρτα των 1000 και ανεξαρτητως μαρκας.

Απλα παρε την αποφαση και οτι γινει. Εχω αλλαξει 6 καρτες τα τελευταια χρονια μονο σε 1 μεταχειρισμενη μου ετυχε αλλα και παλι πρεπει να ακουσεις πολυ προσεκτικα να ακουσεις τον θορυβο, δεν ειναι τοσο φοβερο οσο φανταζεσαι.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στο wow τσιριζει λογο shaders υποθετω αν και μπορει να σου κατσει ο θορυβος να ερχεται και απο στραβο ανεμηστηρακι . Γενικα ακομα και ακριβες καρτες μπορει να βγαλουν ,  ολα china ειναι

Επεξ/σία από Damachi
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη θέση σου άν δεν την έβρισκα σε προσφορά,  τόσα λεφτά σε κάρτα δεν θα έδινα, υπολογίζοντας και το υπόλοιπο σετ για το οποίο θα μάζευα σιγά σιγά. Με τον 1200 και την 1060 3gb περισσότερα fps θα είχα που λέει ο λόγος. Τεσσερα κατοστάρικα για 580 με τίποτα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 hours ago, Damachi said:

Γενικα ακομα και ακριβες καρτες μπορει να βγαλουν ,  ολα china ειναι

Δεν εχουν ολες το ιδιο quality control, coil whine δεν ειχα ποτε σε Quadro απο εποχες AGP (ουτε ειχα ακουσει να ειχει καποιος αλλος). Σε PSU ναι

Δημοσ.

Coil whine εχουν οι περισσοτερες 1080ti καρτες. Δεν παιζει ρολο ποσο κανουν αλλα μεταφερεται τοσο πολυ ρευμα που δεν το γλιτωνουν. Εγω εχω στο τροφοδοτικο. Στα peak της gpu που ζηταει 200+watt ρευμα ακουγεται coil whine. Ενοχλητικο ειναι αλλα οκ. Σπανια να βρω υπολογιστη που σε high load της gpu να μην εχει coil whine ουτε η gpu ουτε το τροφοδοτικο. Τουλαχιστον ακουγεται ελαχιστα και οταν παιζεις δεν το παρατηρεις καθολου.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μία 7950 είχα μέχρι πρίν λίγες μέρες που την έδωσα..... Λόγο Οθόνης Alienware 240HZ  και Freesync ήταν μονόδρομος η AMD αλλά με Core Clock 1430 MHz σε Gaming Mode φοβάμαι θα έχω μόνιμα ένα Coil Whine ..... Οι παλιές κάρτες δεν είχαν μεγάλες απαιτήσεις με ρεύματα απο οτι κατάλαβα και για αυτό δεν είχαν θόρυβο ... Τώρα όμως αλλάξανε τα δεδομένα ... Μου φαίνεται δε θα πάω να την παραλάβω καθόλου την κάρτα 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, SteveWisejohn είπε

Μία 7950 είχα μέχρι πρίν λίγες μέρες που την έδωσα..... Λόγο Οθόνης Alienware 240HZ  και Freesync ήταν μονόδρομος η AMD αλλά με Core Clock 1430 MHz σε Gaming Mode φοβάμαι θα έχω μόνιμα ένα Coil Whine ..... Οι παλιές κάρτες δεν είχαν μεγάλες απαιτήσεις με ρεύματα απο οτι κατάλαβα και για αυτό δεν είχαν θόρυβο ... Τώρα όμως αλλάξανε τα δεδομένα ... Μου φαίνεται δε θα πάω να την παραλάβω καθόλου την κάρτα 

Λαχείο είναι φίλε το αν μια κάρτα θα έχει cw. Αυτό με το core clock που λες δεν στέκει.  Ότι σου είπαν και παραπάνω. Την παίρνεις και ΑΝ έχει,και είναι ενοχλητικό τότε την πας πίσω.

Φιλικά στο λέω οτι αυτο που σκέφτεσαι μου ακούγεται λίγο ψυχαναγκαστικό.  Στατιστικά οι περισσότερες δεν έχουν καθόλου cw ,ή σε βαθμό που να ακούγεται και να ενοχλέι το χρήστη. Αν είναι έτσι μην αγοράζεις τίποτα γιατί μπορεί να βγεί ελλατωματικό ;) 

Προσωπικά τα τελευταία 6-7 χρόνια που έχουν περάσει από τα χέρια μου  καμιά 10ριά gpu,συν μερικές φίλων που έχω δεί να πάιζουν από κοντα,μόνο μια gtx580 είχε αισθητό cw.

Asus strix rx480 είχα δύο,καμιά δεν είχε

• Thanks 1
Δημοσ.

Να είσαι καλά φίλε μου !!! Το μύνημα σου με καθυσήχασε δε θα το κρύψω .... Θέλω τόσο πολύ να πάω στη συγκεκριμένη Asus και σε καμία περίπτωση δε θέλω να έρθω στη δυσάρεστη θέση με C*W . Τουλάχιστον είναι αγορασμένη απο επώνυμο κατάστημα και πάιζει και DOA 7 ημερών ... Θα την πάω κατευθείαν στα δύσκολα την κάρτα για να δώ πως δουλεύει; Τουλάχιστον θα είμαι με καινούριο και σωστό τροφοδοτικό για τις απαιτήσεις της RX580 και ελπίζω να μη με διαψεύσει , εδώ θα ήμαστε και θα τα πούμε ξανά ;) 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, SteveWisejohn είπε

Να είσαι καλά φίλε μου !!! Το μύνημα σου με καθυσήχασε δε θα το κρύψω .... Θέλω τόσο πολύ να πάω στη συγκεκριμένη Asus και σε καμία περίπτωση δε θέλω να έρθω στη δυσάρεστη θέση με C*W . Τουλάχιστον είναι αγορασμένη απο επώνυμο κατάστημα και πάιζει και DOA 7 ημερών ... Θα την πάω κατευθείαν στα δύσκολα την κάρτα για να δώ πως δουλεύει; Τουλάχιστον θα είμαι με καινούριο και σωστό τροφοδοτικό για τις απαιτήσεις της RX580 και ελπίζω να μη με διαψεύσει , εδώ θα ήμαστε και θα τα πούμε ξανά ;) 

Αφού τη βάλεις,τρέξε ένα για κάποια ώρα το unigine heaven για να δεις σταθερότητα θερμοκρασίες κλπ,και μαζί αυτό που σε απασχολεί,το cw :P 

Αν δεν κάνει εκεί μια χαρά θα είσαι.

Δημοσ.
Στις 7/1/2018 στις 2:18 ΜΜ, SteveWisejohn είπε

Από που θα την τσιμπήσεις την καρτουλα και πόσο? Και άμα την πάρεις πες μας αν παρουσιάσει τίποτα...Ευχαριστώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...