yazidis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Hey guys, Έχω έναν iMac 11,2 mid-2010 21.5 ιντσών και του έχω βάλει πάνω έναν SSD Samsung 850 Evo 256GB στη θέση του cd rom, και έχω κρατήσει φυσικά και τον μηχανικό δίσκο 1ΤΒ που είχε ήδη επάνω. Όταν είχα κάνει την αναβάθμιση είχα πάει στο Yosemite και είμαι γενικά ευχαριστημένος, χωρίς προβλήματα ή κολλήματα. Τα προηγούμενα χρόνια είχα κατεβάσει και to El Capitan και το Sierra στον υπολογιστή μου αλλά ποτέ δεν τα δοκίμασα. Απ'ότι βλέπω έχουν βγει και το High Sierra αλλά γενικά δεν είχαν ακούσει καλά λόγια για αυτό. Πιστεύετε ότι είναι καλό να αναβαθμίσω στις πιο καινούριες εκδόσεις λειτουργικών ή να κάτσω στα αυγά μου; Επίσης με αυτά που γίνονται τώρα με τα bugs στους επεξεργαστές, θα υποστηρίζονται με patch οι προηγούμενες εκδόσεις όπως το Yosemite? Απόψεις?
haHa Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, yazidis είπε Hey guys, Έχω έναν iMac 11,2 mid-2010 21.5 ιντσών και του έχω βάλει πάνω έναν SSD Samsung 850 Evo 256GB στη θέση του cd rom, και έχω κρατήσει φυσικά και τον μηχανικό δίσκο 1ΤΒ που είχε ήδη επάνω. Όταν είχα κάνει την αναβάθμιση είχα πάει στο Yosemite και είμαι γενικά ευχαριστημένος, χωρίς προβλήματα ή κολλήματα. Τα προηγούμενα χρόνια είχα κατεβάσει και to El Capitan και το Sierra στον υπολογιστή μου αλλά ποτέ δεν τα δοκίμασα. Απ'ότι βλέπω έχουν βγει και το High Sierra αλλά γενικά δεν είχαν ακούσει καλά λόγια για αυτό. Πιστεύετε ότι είναι καλό να αναβαθμίσω στις πιο καινούριες εκδόσεις λειτουργικών ή να κάτσω στα αυγά μου; Επίσης με αυτά που γίνονται τώρα με τα bugs στους επεξεργαστές, θα υποστηρίζονται με patch οι προηγούμενες εκδόσεις όπως το Yosemite? Απόψεις? Ασχετα με τα bugs στους επεξεργαστες, η apple εχει ελλειπη υποστηριξη με security updates σε παλιοτερα λειτουργικα και ετσι τα παλιοτερα λειτουργικα της ειναι ευαλωτα. Δεν ακολουθει το παραδειγμα της microsoft που υποστηριζει για περισσοτερο καιρο τα παλιοτερα λειτουργικα της με security updates. Ενδεικτικα, το Yosemite εχει εδω και μισο χρονο σταματησει να υποστηριζεται και να παιρνει security updates, οποτε ειναι ευαλωτο σε καινουριες επιθεσεις/κενα ασφαλειας: Τελευταιο security update για το yosemite ηταν τον Ιουλιο του 2017: https://support.apple.com/en-gb/HT207922 Καλο θα ηταν λοιπον να αναβαθμισεις το λειτουργικο σου. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2018 από haHa
CheOnWeb Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Έχω το iMac 11.3, Mid 2010 27" με SSD στη θέση τού DVD και έχω κρατήσει τον HDD. Τρέχει High Sierra, no problem. Να σημειώσω μόνο, ότι απ' τη στιγμή που έχεις HDD στο σύστημα, ο SSD θα παραμείνει σε HFS και δεν θα γίνει convert σε APFS. Τουλάχιστον αυτό διάβασα όταν έκανα το upgrade σε SSD, αν ξέρει κάποιος κάτι άλλο ή έχει αλλάξει κάτι ας πει. @haHa Ξέρεις κάτι;
CheOnWeb Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 8 minutes ago, yazidis said: Σε ποια εκδοση αλλαξανε file system? High Sierra, μόνο για full SSD συστήματα.
haHa Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 19 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Έχω το iMac 11.3, Mid 2010 27" με SSD στη θέση τού DVD και έχω κρατήσει τον HDD. Τρέχει High Sierra, no problem. Να σημειώσω μόνο, ότι απ' τη στιγμή που έχεις HDD στο σύστημα, ο SSD θα παραμείνει σε HFS και δεν θα γίνει convert σε APFS. Τουλάχιστον αυτό διάβασα όταν έκανα το upgrade σε SSD, αν ξέρει κάποιος κάτι άλλο ή έχει αλλάξει κάτι ας πει. @haHa Ξέρεις κάτι; Δεν το γνωριζω, με ssd ειναι τα μηχανηματα που εχω δουλεψει σε hugh sierra. 11 ώρες πριν, yazidis είπε Σε ποια εκδοση αλλαξανε file system? Mην σε απασχολει το θεμα του file system. Απο την στιγμη που εχεις ssd, προχωρα στην αναβαθμιση για να εχεις συγχρονο λειτουργικο.
yazidis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 High Sierra δε βαζω. Πολλα bugs απ οσα διαβαζω ακομα και εδω στο φορουμ. Θα δοκιμασω απο βδομαδα να περασω πρωτα το Sierra αφου θα χω καλου κακου ενα Time Machine Backup απ το Yosemite που ειμαι αυτη τη στιγμη.
yazidis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16GB. Ειχα κανει upgrade και ειχα προσθεσει μνημες Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από yazidis
basil9 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Προχωράς άφοβα. Εμπειρία πριν από 1 μήνα με iMac10,1 και Samsung SSD 512GB με 8GB RAM, clean install Sierra. ΑΨΟΓΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! Κλασική τακτική να αποφεύγουμε το τελευταίο λειτουργικό πριν την ωρίμανσή του, τουτέστιν αποφεύγουμε High Sierra προς το παρόν.
yazidis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Τελεια! Σε ευχαριστω για την απαντηση! Θα κανονισω μεσα στην εβδομαδα να το κανω και να εχω κρατημενο backup για καλο και για κακο
yazidis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Να κάνω και μια ακόμα ερώτηση προτού προχωρήσω στην αναβάθμιση? Υπάρχει κάποιο εργαλείο τύπου geekbench για τα mac όπου να μπορώ να το τρέξω τώρα στο Yosemite και μετά και στο Sierra για να δω τα αποτελέσματα και να μου λέει ας πούμε πόσο γρήγορο είναι το μηχάνημα μου για να έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης; Ταχύτητα ανοίγματος broswer, μηχανήματος και τέτοια πράγματα; Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2018 από yazidis
yazidis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Βασικά μόλις αναβάθμισα στα Sierra. με το Geekbench φαίνεται ότι έχω χάσει πάρα πολύ στα test. Να παραμείνω ή να γυρίσω πίσω στα Yosemite?
Piterakos83 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Αδερφέ το yosemite είναι 3 γενιές πίσω. Ξέχνα τα νούμερα και Προχώρα άφοβα με sierra. 1
yazidis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Ομολογούμενος το εψαξα λιγο παραπανω το θεμα, και τελικα μολις τελειωσε το photoanalysisd την καταλογοποιηση των φωτογραφιων στο iphoto, επειδη ειδα οτι ετρωγε πολυ cpu, εκανα παλι το τεστ και τα νουμερα εκτοξευτηκαν. Οντως μια χαρα απροβλημάτιστα τρεχουν τα Sierra.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα