sinikos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Μπορείς να πατήσεις να δεις όλη τη δισκογραφία και πάνω δεξιά την επιλογή να τα εμφανίζει σε λίστα Δεν μου εμφανίζει κάτι τέτοιο. Μπάινω "Δες όλη την δισκογραφία" και εμφανίζει μόνο τα αλμπουμ. EDIT: Μόνο από υπολογιστή λες ε? Το βρήκα. Στο κινητό όμως όχι Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2022 από sinikos
thebest201 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Είχα spotify premium περίπου 6 μήνες (οι τρεις πρώτοι μήνες δωρεάν). Πολύ κακός ήχος δυστυχώς, κάνει normalizing σε όλα, στα -14LUFS. Πολλά τραγούδια ξένα κυρίως είναι στα -6 LUFS και από τη φύση τους ακούγονται χάλια, πολύ παραμορφωμένα. Το normalizing που κάνει το spotify, τα κάνει ακόμα πιο χάλια, πολύ "ξερά". Ακόμα και με το equalizer που έχει, δεν φτιάχνει η κατάσταση. Τα περισσότερα καινούρια ξένα δεν έχουν πολλά πρίμα ούτε υψηλές συχνότητες, αλλά έχουν πολύ έντονο boominess. Αν ανεβάσω έστω λίγο τις υψηλές με το equalizer, απλά "τσιρίζει" ο ήχος στο ρεφρέν. Ακόμα και στα 90s που είναι σε χαμηλές εντάσεις, τα κάνει "ξερά" αυτό το normalizing. Ενώ το youtube music (free) από κινητό και το κανονικό youtube από laptop, σώζει την κατάσταση, γιατί έχει καλύτερο αλγόριθμο κατά τη γνώμη μου. Στο spotify μπαίνω free πλέον μόνο για να ακούσω κάτι που βγαίνει Πέμπτη μεσάνυχτα προς Παρασκευή, πχ από την playlist New Music Friday. Επίσης παρόμοια κατάσταση με το spotify είναι και το apple music, κατά τη γνώμη μου. Και το dolby atmos που είναι μόδα, τι να το κάνεις στην τελική, όταν λόγω του υπερβολικού μπάσου που βάζουν στα κομμάτια και της τέρμα έντασης, χάνεται όλη η λεπτομέρεια. Προσωπικές απόψεις βέβαια, και δεν έχω ακριβά ακουστικά, έχω των 35 ευρώ τα SENNHEISER HD-250. Έχω κάνει δοκιμή σε spotify premium και apple music premium και στο κινητό και σε δύο διαφορετικά laptops και με αυτά τα ακουστικά και με άλλα εντελώς φθηνά και δεν με ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Ενώ το να ακούσω youtube ή δικά μου mp3 320kbps, μου ακούγονται άψογα. 1
thebest201 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 Εν τω μεταξύ κάπως off topic αλλά επειδή δεν βρήκα θέμα για hi-res αρχεία. Έχω ακούσει από ψαγμενα άτομα, από 4 άτομα που γνωρίζω ,ότι τα hi-res αρχεία που πωλούνται σε σαιτς, είναι εντελώς μούφα και απλά προσθέτουν ψεύτικες συχνότητες και μπάσο πολύ κ τέρμα ένταση. Και επειδή έχω πάρει ένα hi-res αρχείο μια φορά από επίσημο ξένο σάιτ για να δω στο spek τι συχνότητες πιάνει, το maximum που πιάνει είναι 26khz και όχι 88khz. Επίσης μετρώντας τις εντάσεις με πρόγραμμα ήταν στα -8LUFS και τέρμα κυματομορφή, ενώ το αρχικό από cd του 1990, ήταν στα -13LUFS και ακουγόταν χίλιες φορές καλύτερα, πιο ισορροπημένο και πιο καθαρά φωνητικά και με την τεχνολογία του τοτε. Αυτό το hi-res ακουγόταν πολύ "ψευτοψηφιοποιημενο", έλειπε η δυναμικότητα και είχε πολλά κομμένα πρίμα, σε σημείο που παραμορφωνε. Και για κάποια που είναι 24-bit/192khz αμφιβάλλω αν είναι όσο φαίνεται. Έστω και αν δεν είμαι ψαγμενος, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν τα αρχικά master tapes για να γίνει η κωδικοποίηση σε ποιότητα υψηλότερη του cd. Για να μην είμαι και εκτός θέματος, ακούγεται ότι το Spotify θα βγάλει κι αυτό hi-res ποιότητα που θα κοστίζει παραπάνω από την premium συνδρομή. Πάντως δεν θα πάρω, δεδομένου ότι ο αλγόριθμος του Spotify για premium, μου τα χαλάει κ στα δικά μου αυτιά ακούγονται χειρότερα και από τα παλιά mp3.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα