Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι "κλασσικές" αυτές κασέτες (vhs / svhs) είναι αναλογικές και τα video/audio που είναι αποθηκευμένα σε αυτές είναι σε αναλογική μορφή όπως και στις κασέτες κασετοφώνου.

Οπότε χρειάζεσαι κάποια συσκευή μετατροπής analog to digital ή αλλιώς video digitizer ή analog video capture devices ή video gragbber. Στα windows pc υπάρχουν αρκετές σε usb σύνδεση π.χ. https://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=59613&skr=skr15946&a=2&cat_id=002200270017

Για mac όμως βλέπω κάτι σαν το παρακάτω...

http://www.roxio.com/enu/products/easy-vhs-to-dvd/mac/overview.html

ή αυτό...

https://www.elgato.com/video-capture

Δες και το ανάλογο βίντεο...

• Like 1
Δημοσ.

Πάρε ένα φθηνό για pc και κάνε τη δουλειά σου σε κάποιο με windows.

Υπάρχει και μια άλλη λύση αλλά είναι λίγο περίεργη. Αν έχεις κάποια παλιά dv κάμερα που να έχει ενεργοποιημένο το video in μπορείς να μεταφέρεις το βίντεο σε dv κασέτα και μετά στο mac μέσω firewire. Δεν είναι πολλές όμως αυτές οι κάμερες και πρέπει να το δοκιμάσεις αν δουλεύει γιατί συνήθως δεν αναφέρεται πουθενά. Επίσης, είπα για παλιά γιατί από κάποιο σημείο και μετά οι κατασκευαστές έκοψαν του in στις κάμερες λόγω πνευματικών δικαιωμάτων (αντιγραφή ταινιών σε κασέτα dv και μεταφορά σε υπολογιστή χωρίς πολλές απώλειες). Μερικοί όμως απλά αφαίρεσαν το κουμπάκι rec από το τηλεκοντρόλ της κάμερας και άφησαν το video in ενεργό. Πρέπει να το ψάξεις.

Τρίτη λύση είναι να βρεις κάποιον που έχει vhs to dvd ή dvd recorder και να μεταφέρεις την κασέτα σε dvd.

Όπως βλέπεις, λύσεις υπάρχουν αλλά θέλει ψάξιμο.

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, micos000 said:

Πάρε ένα φθηνό για pc και κάνε τη δουλειά σου σε κάποιο με windows.

Υπάρχει και μια άλλη λύση αλλά είναι λίγο περίεργη. Αν έχεις κάποια παλιά dv κάμερα που να έχει ενεργοποιημένο το video in μπορείς να μεταφέρεις το βίντεο σε dv κασέτα και μετά στο mac μέσω firewire. Δεν είναι πολλές όμως αυτές οι κάμερες και πρέπει να το δοκιμάσεις αν δουλεύει γιατί συνήθως δεν αναφέρεται πουθενά. Επίσης, είπα για παλιά γιατί από κάποιο σημείο και μετά οι κατασκευαστές έκοψαν του in στις κάμερες λόγω πνευματικών δικαιωμάτων (αντιγραφή ταινιών σε κασέτα dv και μεταφορά σε υπολογιστή χωρίς πολλές απώλειες). Μερικοί όμως απλά αφαίρεσαν το κουμπάκι rec από το τηλεκοντρόλ της κάμερας και άφησαν το video in ενεργό. Πρέπει να το ψάξεις.

Τρίτη λύση είναι να βρεις κάποιον που έχει vhs to dvd ή dvd recorder και να μεταφέρεις την κασέτα σε dvd.

Όπως βλέπεις, λύσεις υπάρχουν αλλά θέλει ψάξιμο.

Και κάποιες απ' αυτές, για να κάνουν pass through, θέλουν να μην έχει μέσα κασέτα. Λεπτομέρεια αλλά... το λέω!

Καλή Χρονιά!

Δημοσ.

Καλά που το επισημαίνεις, δεν το ήξερα αυτό.

Εγώ που το έκανα σε μια παλιά panasonic ή  canon, αν θυμάμαι καλά, έκανα εγγραφή στην κασέτα και μετά το μετέφερα μέσω firewire. Δεν μου έκοψε να το δοκιμάσω χωρίς κασέτα μήπως και περνάει pass-through το βίντεο και θα γλίτωνα τρεις ώρες εγγραφής σε κασέτες minidv της μίας ώρας! :cry:

Δημοσ.

Οι κασσετες είναι πολλες 10αδες και ο λογος που πηρε η κορη μου το Imac με fusion και HDD δισκο είναι για να κανει αυτή τη δουλεια που δεν μπορουσε με το παλιο MacBook . Εγω δεν υπαρχει περιπτωση να εχω τον χρονο να το κανω σε windows.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε ή παίρνεις το ακριβό ή αν βρεις dv κάμερα με ενεργό το video in.

Πάντως και με το mac book θα έκανε τη δουλειά της το ίδιο καλά.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια και οι κασέτες VHS είναι δεκάδες το Elgato αξίζει τον κόπο αν και κατά τι πιό ακριβό.Αν δεν κάνω λάθος η Egato δίνει και S/W μαζί.

Αυτό απλοποιεί το όλο θέμα. Επίσης τα specs του iMac θα βοηθήσουν πολύ στον χρόνο. (Σε αντίθεση με αυτό που είχε αρχικά αγοραστεί με τον απλό HDD).

Και επίσης όχι δεν μπορούσε να κάνει την δουλειά αυτή με ΕΚΕΙΝΟ το MacBook.

( Γιάννη όπως κατάλαβες, έχω παρακολουθήσει  το νήμα με το MacBook της θυγατέρας).

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Μια και οι κασέτες VHS είναι δεκάδες το Elgato αξίζει τον κόπο αν και κατά τι πιό ακριβό.Αν δεν κάνω λάθος η Egato δίνει και S/W μαζί.

Αυτό απλοποιεί το όλο θέμα. Επίσης τα specs του iMac θα βοηθήσουν πολύ στον χρόνο. (Σε αντίθεση με αυτό που είχε αρχικά αγοραστεί με τον απλό HDD).

Και επίσης όχι δεν μπορούσε να κάνει την δουλειά αυτή με ΕΚΕΙΝΟ το MacBook.

( Γιάννη έχω, όπως κατάλαβες, έχω παρακολουθήσει  το νήμα με το MacBook της θυγατέρας).

Το εχω καταλαβει απολυτα φιλε μου καισε ευχαριστω.Το Elgato ομως γραφει οτι δεν ειναι διαθεσιμο για εδω .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Όντως το Elgato δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Αν θέλεις πάντως κάτι πιο οικονομικό και μπορείς να αγοράσεις από Amazon βρήκα αυτά....

https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_i_5_6/261-0003398-6614640?url=search-alias%3Daps&field-keywords=vhs+to+digital+converter+mac&sprefix=VHS+to%2Caps%2C216&crid=1L5N3Z55Z6XX3

ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΩ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

Διαβάζεις κριτικές και προχωράς. ......

https://www.amazon.co.uk/Elgato-Video-Capture-Digitise-white/dp/B00293CDG0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1515701484&sr=8-1&keywords=vhs+to+digital+Elgato

Και εδώ το Elgato......

• Like 1
Δημοσ.

Η απλή λύση όπως δουλευω εγώ....παλιό PC ...καρτούλα τηλεόρασης  ....οπότε έχουμε :

video --> video out + audio out -->TV card <-video in/Sound <-- audio in --> Πρόγραμμα σύλληψης --> Επεξεργασία με Avisynth --> DVD authoring ή ότι άλλο...

Έχω κάνει αρκετές μεταφορές πελατών και όλοι ευχαριστημένοι μείναν....

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, masteripper είπε

Η απλή λύση όπως δουλευω εγώ....παλιό PC ...καρτούλα τηλεόρασης  ....οπότε έχουμε :

video --> video out + audio out -->TV card <-video in/Sound <-- audio in --> Πρόγραμμα σύλληψης --> Επεξεργασία με Avisynth --> DVD authoring ή ότι άλλο...

Έχω κάνει αρκετές μεταφορές πελατών και όλοι ευχαριστημένοι μείναν....

Με pc ομως οχι με Imac.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/1/2018 στις 10:10 ΜΜ, Jiakometi είπε

Όντως το Elgato δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Κι ομως αν πατησεις πανω εκει που λεει δεν ειναι διαθεσιμο για την χωρα σου σε παει να επιλεγεις κανονικα Ελλαδα κλπ

Στο Zone 2 και μαλιστα 5-8 εργασιμες.

19.90 ευρω μεταφορικα

https://www.elgato.com/en/shipping

Μια κασσετα 2 ωρων ποσα ΜΒ αρχειου δημιουργει ?

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...