papars Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Υπάρχει ένα ελεύθερο δίκτυο (public) που η λήψη του είναι εφικτή μόνο σε ένα σημείο στον προαύλιο χώρο οικίας (με πολύ καλό σήμα). Θέλω αυτό να το μεταφέρω μέσα στην οικία με καλή κάλυψη. Κάποια πρόταση;
isay Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Repeater ή CLIENT access point. Δεν εχεις αλλη λύση.
papars Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Repeater δεν παίζει. Ο repeater πρέπει να μπει στο σημείο που πιάνει σήμα έξω - και τότε πάλι μέσα στο σπίτι δεν έρχεται το σήμα του repeater. Μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει καμία εγκατάσταση και ούτε προβλέπεται - δεν υπάρχει και ούτε θα μπει τηλέφωνο /internet και δεν πιάνει ούτε mobile. Υποθέτω ότι πρέπει να βάλω κάτι έξω με POE - να περάσω UTP και να βάλω ένα access point μέσα. Νομίζω είναι φτηνότερο από το να βάλω ένα repeater μέσα με καλώδιο και εξωτερική κεραία. Αλλά τι που να μπορεί και άσχετος να το δουλέψει χωρίς πρόβλημα;
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 εξω μια συσκευη που θα παιζει Client και θα ειναι για εξωτερικους χωρους η οποια θα φερει το ιντερνετ με Utp μεχρι μεσα και μεσα θα μπει ενα access point ή ενα παλιο adsl router σαν access point για να δινει ιντερνετ.για εξω ειτε tp link που ειναι φτηνα ειτε Mikrotik αμα ξερεις να τα σεταρεις ειτε ubiquiti.
papars Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Έκανα μια δοκιμή με ένα tp link wa5210g που είχα πρόχειρο και ένα no name access point που λειτουργούσε κάπου αλλού. Το tp link συνδέεται κανονικά στο public δίκτυο (που δεν έχει κωδικό ή άλλο έλεγχο) και με το καλώδιο LAN παίρνω στο σπίτι μέσα internet. Δηλαδή το καλώδιο LAN από το tplink φέρνει μια χαρά δίκτυο μέσα. Έχω το DHCP του tplink κλειστό. Έμπλεξα όμως με το access point. Ότι συνδεθεί πάνω του ασύρματα δεν έχει internet ενώ το ίδιο έχει (το βλέπω από το σχετικό διαγνωστικό μενού). Υπολογίζω ότι το λάθος μου είναι ότι έχω κλειστό το DHCP και στο tp link και στο AP. (που τους έχω βάλει καρφωτή IP για να βλέπουν το ένα το άλλο) Κανονικά δεν θα πάρουν IP από το DHCP του public wlan; Ή πρέπει να ενεργοποιήσω το DHCP στο tp link; Το laptop όμως πάνω στο tp link από που παίρνει IP αφού έχω κλειστό το DHCP;
poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 On 11/1/2018 at 9:50 AM, papars said: Έκανα μια δοκιμή με ένα tp link wa5210g που είχα πρόχειρο και ένα no name access point που λειτουργούσε κάπου αλλού. Το tp link συνδέεται κανονικά στο public δίκτυο (που δεν έχει κωδικό ή άλλο έλεγχο) και με το καλώδιο LAN παίρνω στο σπίτι μέσα internet. Δηλαδή το καλώδιο LAN από το tplink φέρνει μια χαρά δίκτυο μέσα. Έχω το DHCP του tplink κλειστό. Έμπλεξα όμως με το access point. Ότι συνδεθεί πάνω του ασύρματα δεν έχει internet ενώ το ίδιο έχει (το βλέπω από το σχετικό διαγνωστικό μενού). Υπολογίζω ότι το λάθος μου είναι ότι έχω κλειστό το DHCP και στο tp link και στο AP. (που τους έχω βάλει καρφωτή IP για να βλέπουν το ένα το άλλο) Κανονικά δεν θα πάρουν IP από το DHCP του public wlan; Ή πρέπει να ενεργοποιήσω το DHCP στο tp link; Το laptop όμως πάνω στο tp link από που παίρνει IP αφού έχω κλειστό το DHCP; το access point τι ειναι?παιζει με θυρα Wan ή οχι?αν παιζει μεθυρα Wan θες ανοιχστο dhcp σε αυτο και κλειστο στο tp link>αν δεν παιζει με Wan και ειναι lan τοτε θελει μια Ip στο ιδιο δικτυο οπως το tp link αλλα κλειστο dhcp.αν εχεις βαλει για access point adsl router τοτε δεν θα παρει απο Dhcp.αν εχεις βαλει access point οπως πχ tp link 801nd ναι μπορει να παρει απο Dhcp.και επισης πρεπει να δεις τι Ip εχει παρει και το tp link αναλογως το Mode που το εχεις.αν κανει nat τοτε θα του αφησεις τον Dhcp ανοιχτο.αν παιζει απλα χωρις nat(δηλαδη δεν ειναι Wan)τοτε κλειστο.και πρωτη δοκιμη θα δεις να εχεις internet στο καλωδιο ethernet πριν το βαλεις στο access point.Οποτε οι ερωτησεις ειναι τι access point εβαλες και σε τι λειτουργεια ειναι το 5210.με βαση το manual αν το εχεις βαλει ap client router τοτε εχει nat οποτε ανοιγεις dhcp κανονικα οποτε αν το access point δεν ειναι παλιο adsl router να παρει κανονικα lan ip και gateway απο το Tp link Ναι ειναι σαν wan AP Client Router - In this mode, the device enables multi-user to share the Internet from WISP. All LAN ports share the same IP from WISP through Wireless port. While connecting to WISP, the Wireless port works as a WAN port in AP Client mode. The Ethernet port acts as a LAN port. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα