Προς το περιεχόμενο

Και οι CPUs της ARM έχουν παρόμοιο πρόβλημα με αυτό των επεξεργαστών της Intel

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, ixthy είπε

Μια χαρά σε κλέβουν αν καταγράφουν το τι γράφεις και ποια ώρα το γράφεις...

ο κωδικός για την συναλλαγή γίνεται από το κινητό...έστω ότι την πληκτρολογείς...ισχύει για μικρο χρονικό διάστημα...να σου κλέψουν τα στοιχειά του paypal για να κάνουν αγορά ναι οκ...αλλά μέσω του συστήματος το κόβω χλωμό..

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

2 λεπτά πριν, hellghan είπε

ο κωδικός για την συναλλαγή γίνεται από το κινητό...έστω ότι την πληκτρολογείς...ισχύει για μικρο χρονικό διάστημα...να σου κλέψουν τα στοιχειά του paypal για να κάνουν αγορά ναι οκ...αλλά μέσω του συστήματος το κόβω χλωμό..

Μα αυτοί που σε κλέβουν δεν είναι τυχαίοι. Για να κλέψεις πρέπει να γνωρίζεις το πώς... Οι γεννήτριες αριθμών των τραπεζών δεν είναι τυχαίες... Αν λοιπόν γνωρίζεις τον κωδικό και την ώρα που χρησιμοποιήθηκε, και αν γνωρίζεις αυτούς τους αλγόριθμους, τότε μια χαρά κάνεις τη δουλειά. Άσε που πρόσφατα στο web banking της Alpha, για να μπεις αρχικά σου ζητά μόνο τους δύο σταθερούς κωδικούς και όχι από το μηχανάκι. Για κάποιες λειτουργίες σου ζητά τους κωδικούς από το μηχανάκι, αλλά όχι για όλες.  

7 λεπτά πριν, hellghan είπε

για το web banking θέλει εξτρά κωδικό και για paypal κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής όχι παιδιά δεν σε κλέβουν έτσι 

Θα σου πω το πολυ απλό. κανεις μια αιτηση για φορητοτητα σε αλλο πάροχο. βαζει ολα σου τα στοιχεια. πλεον με τους καταλληλους στις καταλληλες θέσεις μέχρι και δανειο θα μπορουν να βγαλουν στο ονομα σου. πολυ ακραιο σεναριο αλλα πλεον πολυ πιο ευκολα υλοποιησιμο. για τις μικροχρεωσεις ακομα πιο ευκολο.

Σενάρio no2. μαζική μολυνση υπολογιστων και συσκευων και αφαιρεση 0,01eyro απο τον καθενα. θα μπορουν να τα μεταφερουν σε οποιονδηποτε λογαριασμο θελουν. ακομα χειροτερα, θα εχουν τα στοιχεια σου ετσι ωστε να κανουν μεχρι κ μεταφορα σε σενα κ μετα σε καρτες τριτων  κλεμμενες κ απο εκει αναληψη. και αντε μετα να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.

ειμαι και εγω κατα της δαιμονοποιησης και του πανικου αλλα πλεον ειναι πολυ ευκολα υλοποιησιμα τα παραπανω.

• Like 1

1 λεπτό πριν, ixthy είπε

Μα αυτοί που σε κλέβουν δεν είναι τυχαίοι. Για να κλέψεις πρέπει να γνωρίζεις το πώς... Οι γεννήτριες αριθμών των τραπεζών δεν είναι τυχαίες... Αν λοιπόν γνωρίζεις τον κωδικό και την ώρα που χρησιμοποιήθηκε, και αν γνωρίζεις αυτούς τους αλγόριθμους, τότε μια χαρά κάνεις τη δουλειά. Άσε που πρόσφατα στο web banking της Alpha, για να μπεις αρχικά σου ζητά μόνο τους δύο σταθερούς κωδικούς και όχι από το μηχανάκι. Για κάποιες λειτουργίες σου ζητά τους κωδικούς από το μηχανάκι, αλλά όχι για όλες.  

πιστεύεις ότι μπορούν να βρουν με μοτίβο σε 5 ψήφιο αριθμό από 0-9; το κόβω χλωμό..για συναλλαγές που δεν έχεις στα αγαπημένα σίγουρα ζητάει και εγώ στην Alpha είμαι  

1 λεπτό πριν, kallair είπε

Θα σου πω το πολυ απλό. κανεις μια αιτηση για φορητοτητα σε αλλο πάροχο. βαζει ολα σου τα στοιχεια. πλεον με τους καταλληλους στις καταλληλες θέσεις μέχρι και δανειο θα μπορουν να βγαλουν στο ονομα σου. πολυ ακραιο σεναριο αλλα πλεον πολυ πιο ευκολα υλοποιησιμο. για τις μικροχρεωσεις ακομα πιο ευκολο.

Σενάρio no2. μαζική μολυνση υπολογιστων και συσκευων και αφαιρεση 0,01eyro απο τον καθενα. θα μπορουν να τα μεταφερουν σε οποιονδηποτε λογαριασμο θελουν. ακομα χειροτερα, θα εχουν τα στοιχεια σου ετσι ωστε να κανουν μεχρι κ μεταφορα σε σενα κ μετα σε καρτες τριτων  κλεμμενες κ απο εκει αναληψη. και αντε μετα να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.

ειμαι και εγω κατα της δαιμονοποιησης και του πανικου αλλα πλεον ειναι πολυ ευκολα υλοποιησιμα τα παραπανω.

το Σενάριο 2 είναι ποιο λογικό να γίνει και αν θυμάμαι καλά έχει γίνει παρόμοιο με το 0,01. μπορείς να αποδείξεις αν έγιναν από εσένα αφού βλέπουν από που είναι η σύνδεση ( έχω περιστατικό από κλοπή paypal)

• Like 1

Μόλις τώρα, hellghan είπε

πιστεύεις ότι μπορούν να βρουν με μοτίβο σε 5 ψήφιο αριθμό από 0-9; το κόβω χλωμό..για συναλλαγές που δεν έχεις στα αγαπημένα σίγουρα ζητάει και εγώ στην Alpha είμαι  

το Σενάριο 2 είναι ποιο λογικό να γίνει και αν θυμάμαι καλά έχει γίνει παρόμοιο με το 0,01. μπορείς να αποδείξεις αν έγιναν από εσένα αφού βλέπουν από που είναι η σύνδεση ( έχω περιστατικό από κλοπή paypal)

για αυτο το ανεφερα. πλεον τετοια γεγονοτα θα ειναι πολυ πιο ευκολα υλοποιησιμα. και δεν σου μιλαω για paypal αλλά για τραπεζικες συναλλαγες. θα θυμασαι εσυ το 1 λεπτο;  και 2ον γιατι να μπαινεις εξαρχης σε αυτές τις διαδικασίες;

Κατεμε με τοση σοβαρη ευπάθεια θα πρεπει να δωσουν ολοι οι κατασκευαστες συσκευων 3τιας τουλαχιστον, σχετική ενημερωση συστήματος που να κλεινει αυτή την τρυπα.

1 λεπτό πριν, kallair είπε

για αυτο το ανεφερα. πλεον τετοια γεγονοτα θα ειναι πολυ πιο ευκολα υλοποιησιμα. και δεν σου μιλαω για paypal αλλά για τραπεζικες συναλλαγες. θα θυμασαι εσυ το 1 λεπτο;  και 2ον γιατι να μπαινεις εξαρχης σε αυτές τις διαδικασίες;

Κατεμε με τοση σοβαρη ευπάθεια θα πρεπει να δωσουν ολοι οι κατασκευαστες συσκευων 3τιας τουλαχιστον, σχετική ενημερωση συστήματος που να κλεινει αυτή την τρυπα.

συμφωνώ απόλυτα σε αυτό  

28 λεπτά πριν, hellghan είπε

Πρόσεξε hellghan, υπάρχουν και αυτοί που ξέρουν τον αλγόριθμο και δε χρειάζεται να τον βρουν απαραίτητα. Εκτός αν φτιάχνεται έτσι, ώστε και τον αλγόριθμο να ξέρεις, να μην μπορείς να το προσομοιώσεις... Μακάρι να είναι έτσι...

1 λεπτό πριν, ixthy είπε

Πρόσεξε hellghan, υπάρχουν και αυτοί που ξέρουν τον αλγόριθμο και δε χρειάζεται να τον βρουν απαραίτητα. Εκτός αν φτιάχνεται έτσι, ώστε και τον αλγόριθμο να ξέρεις, να μην μπορείς να το προσομοιώσεις... Μακάρι να είναι έτσι...

αυτό που πιστεύω εγώ είναι δύσκολο να βρει μέσα σε λίγα λεπτά ποιος είναι...δεν είναι κάτι που μπορεί να δοκιμάζει όλη μέρα

4 λεπτά πριν, el97639 είπε

για δες τα ξενα αρθρα ολες οι συσκευες της apple τον ηπιαν.

Το θέμα όμως με την Apple είναι ότι χωρίς jailbreak, πρόβλημα ουδέν. Τώρα ότι τον ήπιαν ναι, αφού έχουν αρχιτεκτονική ARM

Aν δεν κανω λαθος κ οι επεξεργαστες της apple, custom arm cortex-A ειναι.
https://en.wikipedia.org/wiki/Apple-designed_processors

οποτε συσκευες που δεν δινει πλεον update η apple για αυτες, τον ηπιαν;;

30 λεπτά πριν, ixthy είπε

Το θέμα όμως με την Apple είναι ότι χωρίς jailbreak, πρόβλημα ουδέν. Τώρα ότι τον ήπιαν ναι, αφού έχουν αρχιτεκτονική ARM

Για ποιον λογο νομιζεις οτι μονο οι jailbreaked συσκευες εχουν προβλημα;

1 ώρα πριν, ixthy είπε

ποιο ευαίσθητα είναι τα κινητά με root Ή jailbreak....

Τα anti virus ειναι ανίκανα να κανουν το οτιδηποτε σε αυτη τη περιπτωση...

Το προβλημα θα λυθει με kernel updates για το Meltdown (πληρωνοντας φυσικα το performance hit) ενω για το Spectre δεν υπαρχει λυση... θα βγουν updates για να γινει πιο δυσκολο το abuse του αλλα η διορθωση θα γινει σε αρχιτεκτονικο επιπεδο της CPU

Αναφορά σε κείμενο

The second flaw, Spectre, was also discovered by Mr. Horn at Google and separately by Mr. Kocher, in coordination with Mike Hamburg at Rambus, Mr. Lipp at Graz University and Yuval Yarom at the University of Adelaide in Australia.

A fix may not be available for Spectre until a new generation of chips hit the market.

.

Μηνυματάκι από Πειραιώς:

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσής σας, σχετικά με την ασφαλή χρήση στο winbank web banking και winbank mobile app, σας συστήνουμε να τηρείτε πάντα ενημερωμένα τα λογισμικά ασφαλείας των υπολογιστών σας και να προβαίνετε στις επίσημες ενημερώσεις τους, εφόσον αυτές προτείνονται από τους επίσημους προμηθευτές τους.

Επιπροσθέτως, όσον αφορά στην χρήση της winbank από πλοηγούς (browsers), όταν χρησιμοποιείτε τη winbank από ένα πλοηγό, να μην διατηρείτε παράλληλα ανοικτούς άλλους πλοηγούς ή να έχετε άλλα παράθυρα (tabs) ανοικτά στον πλοηγό. (?)

Όσον αφορά σε φορητές συσκευές (smartphones, tablets) με λειτουργικό Android και iOS (Apple iPhones & iPads), παρακαλούμε να διατηρείτε πάντα ενημερωμένες τις συσκευές σας με τις νεότερες εκδόσεις ασφαλείας (security patches) τα οποία διαθέτει περιοδικά η Google και η Apple.

2 ώρες πριν, kirileman είπε

Μηνυματάκι από Πειραιώς:

Όσον αφορά σε φορητές συσκευές (smartphones, tablets) με λειτουργικό Android και iOS (Apple iPhones & iPads), παρακαλούμε να διατηρείτε πάντα ενημερωμένες τις συσκευές σας με τις νεότερες εκδόσεις ασφαλείας (security patches) τα οποία διαθέτει περιοδικά η Google και η Apple.

Τα οποια περισσοτερα smart δεν λαμβανουν ποτε security updates και οσα τυχον λαμβανουν μετα το 6μηνο σου λενε παρτε αλλη συσκευη ή η μπαταρια σας εληξε, θα ρθει η ωρα και η στιγμη που θα εχουμε μια 2η συσκευη αποκλειστικα μονο για e banking και πουθενα αλλου σερφαρισμα :D 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...