Προς το περιεχόμενο

Ανακαλύφθηκε σημαντική ευπάθεια σε CPUs της Intel και το fix ίσως κάνει το PC σας πιο αργό έως και κατά 30%

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, Agony είπε

Επιτέλους άντε να πάει ό 8700Κ 30% πιο αργά να υπάρχει ανταγωνισμός με την AMD στα games :)

https://www.pcworld.com/article/3245606/security/intel-x86-cpu-kernel-bug-faq-how-it-affects-pc-mac.html

Αναφορά σε κείμενο

More recent Intel processors from the Haswell (4th-gen) era onward have a technology called PCID (Process-Context Identifiers) enabled and are said to suffer less of a performance hit.

Οπότε μάλλον ο 2500k μου θα φάει το παλούκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η 2η απορία μου είναι πόση ζημία έχει ήδη γίνει,πως αυτή αποτιμάται και τι απαιτήσεις μπορεί να προκύψουν από τους ζημιωθέντες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, opera είπε

Η 2η απορία μου είναι πόση ζημία έχει ήδη γίνει,πως αυτή αποτιμάται και τι απαιτήσεις μπορεί να προκύψουν από τους ζημιωθέντες.

Όπως όλα τα zero day και όχι μόνο μπορεί να εκμεταλλευόταν για χρόνια χωρίς να γίνουν δημόσια προς όφελος αυτών που τα γνώριζαν, κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει επακριβώς, βλέπε eternalblue που το χρησιμοποιούσε επιθετικά η NSA μέχρι που διέρρευσε από τους Shadow Brokers και διορθώθηκε μετά από χρόνια χρήσης από την NSA, στην πορεία δημιουργώντας το χάος με το WannaCry

Δεν είμαι δικηγόρος όμως ο τρόπος λειτουργίας ήταν ευρέως γνωστός προς όλους, δεν έκανε κάτι στα κρυφά η Intel (μιλώντας για το meltdown) ώστε να μπορεί κανείς να την κατηγορήσει. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα bugs βέβαια όπως τα πιο ευρέως γνωστά shellshock ή heartbleed

Επεξ/σία από Hacker?pcs

• Super Moderators
2 minutes ago, kotlousko said:

Και γιατι να βαλει κανεις το update ; Ας κοιταει τα mail του απο το κινητο

Και τα κινητά επηρεάζονται...

• Like 1

4 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Και τα κινητά επηρεάζονται...

Τον ήπιαμε λιγάκι ή μου φαίνεται; Στο μεταξύ, στο facebook εξακολουθούν να κυκλοφορούν τα μηνύματα για τον τάδε που δεν πρέπει να κάνεις φίλο γιατί θα σου χακάρει το λογαριασμό, αλλά για αυτό εδώ τίποτα! Ύπνος βαθύς!

• Like 2

Μεταξυ μας τωρα στην ελλαδα και οχι μονο, τα pc εχουν πειρατικα windows και σπασμενες εφαρμογες. Ο χακερ αν μπει δεν θα μπει στον παραδεισο ετσι κι αλλιως. 

• Like 1

• Super Moderators
6 minutes ago, kirileman said:

Τον ήπιαμε λιγάκι ή μου φαίνεται

Πιο πολύ αυτοί με παλιότερες συσκευές/hardware που δεν βγαίνουν updates...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Πιο πολύ αυτοί με παλιότερες συσκευές/hardware που δεν βγαίνουν updates...

Εάν με παλιότερες εννοούμε τα XP αυτοί τον έχουν πιει καιρό τώρα από 1002 άλλες απειλές, δεν περίμεναν bug υλικού για να τον πιουν.

Μέσω software που πάει να καλυφθεί το πράγμα τα Windows 7 και μετά έχουν βγει patches, για Linux εννοείται έχουν βγει και η Apple το κάλυψε

Επεξ/σία από Hacker?pcs

• Super Moderators
27 minutes ago, Hacker?pcs said:

Εάν με παλιότερες εννοούμε τα XP αυτοί τον έχουν πιει καιρό τώρα από 1002 άλλες απειλές, δεν περίμεναν bug υλικού για να τον πιουν.

Κυρίως κινητά που οι κατασκευαστές τους δεν βγάζουν updates ούτε για αστείο ή μητρικές που έχουν να δουν BIOS update εδώ και χρόνια...

1 hour ago, mijalis said:

Τελικά είναι επίσημο, αφορά όλους τους επεξεργαστές: https://www.kb.cert.org/vuls/id/584653

3 bug υπάρχουν και την AMD αφορά το 1/3 ενώ η Intel είναι 3/3. Ή άλλαξε κάτι; 

• Like 1

2 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Κυρίως κινητά που οι κατασκευαστές τους δεν βγάζουν updates ούτε για αστείο ή μητρικές που έχουν να δουν BIOS update εδώ και χρόνια...

Τα καλά του android με κινητά με security update του 2014 και σερφάρισμα με chrome χωρίς adblocker, ισχύει

Για απλούς users με παλιό hardware λίγη ελπίδα δυστυχώς, κάτι winxp κτλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...