hmmy92 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Με αφορμή το πολύνεκρο τροχαίο στην Κρήτη, τι κάνουμε για τα τροχαία??? Είναι οι δρόμοι κακοί ή οι οδηγοί ή μήπως και τα δύο? Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2018 από hmmy92
Kostasspil Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Λίγο κι απ' τα 2.. Απλώς πάντα για τον οδηγό φταίει ο δρόμος και για την πολιτεία ο οδηγός. Κι έτσι το πρόβλημα διαιωνίζεται
Miracle Worker Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Και τα δυο. Οι οδηγοι βασικα ειναι αλλαζονες. Τα οδοστρωματα σε πολλες περιπτωσεις πολυ παλια. Ελπιζω τωρα με τους νεους οδικους αξονες οτι θα μειωθουν αρκετα. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2018 από Miracle Worker
Alchemist` Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Για μένα ρε φίλε δεν υπάρχει κακός δρόμος ως αίτιο για τροχαίο... Και αυτό γιατί δεν είναι κάτι το απρόβλεπτο για τον οδηγό. Η κατάσταση του δρόμου είναι δεδομένη. Σε γνωστό δρόμο την ξέρεις οπότε οδηγείς αναλόγως, σε άγνωστο δρόμο ούτως ή άλλως είσαι προσεκτικός μιας και δεν ξέρεις τι πρόκειται να αντιμετωπίσεις.... Οπότε δεν δικαιολογείσαι σε καμία περίπτωση. Μην παρεξηγηθώ, οι κακοί δρόμοι είναι πρόβλημα και θα πρέπει να συντηρηθούν/ανακατασκευαστούν. Δεν είναι όμως το αίτιο. Απλά "βοηθούν" έναν εκ των πραγμάτων κακό οδηγό να χάσει τον έλεγχο - βγει εκτός πορείας, ή δεν δίνουν μεγάλα περιθώρια αντίδρασης και καλή ορατότητα. Ένας σωστός οδηγός σε τέτοιες καταστάσεις θα οδηγούσε προσεκτικότερα, με χαμηλότερη ταχύτητα ίσως και το μυαλό του στην οδήγηση. 13 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Σε τροχαία ατυχήματα που έχουν εμπλακεί γνωστοί ή φίλοι, σε γνωστούς δρόμους ήταν.... Πάντα εκεί θα γίνει η μαλακια, είτε λόγω συνήθειας είτε λόγω υπερβολικής χαλαρότητας. Προσωπικά, μια φορά ενεπλακη σε τροχαίο, με δίκυκλο, σε γνωστό δρόμο, έφταιγε ο άλλος οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη με βάση δική μου εμπειρία.
*nenya* Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Παράδειγμα: [χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο διότι αυτόν τον δρόμο τον βλέπουμε απ'το χωριό μου, έχω κάνει την διαδρομή άπειρες φορές, και έτυχε την ημέρα του ατυχήματος να έχουμε κατέβει όλοι εκεί - ήταν Μ. Παρασκευή - και θυμάμαι πεντακάθαρα τις καιρικές συνθήκες, σαν νά'ταν χθες] http://www.iefimerida.gr/news/151853/ιδού-το-σημείο-όπου-βρήκε-τραγικό-θάνατο-η-νατάσα-μιχαηλίδου-από-το-mega-τραγικό-θάνατο- Αν δείτε κάτω το βιντεάκι, στο 0:40, σ'αυτό το πιο φαρδύ σημείο του δρόμου έπεσε τ'αμάξι και σκοτώθηκε όλη η οικογένεια. Δεν έφταιγε ο δρόμος, δεν έφταιγε το γεγονός ότι οδηγούσαν πρώτη φορά εκεί....έφταιγε πιθανώς η απόφαση του οδηγού να πάρει την φαμίλια του και να οδηγήσει μέσα στην ομίχλη και το δυνατό χαλάζι που έπεφτε εκείνη την ημέρα. Αντί να πεί 'Οκ, ας σταματήσουμε με τόση κακοκαιρία να πιούμε τον καφέ μας και ας συνεχίσουμε μετά' προτίμησε να οδηγήσει μέσα στον σκατόκαιρο, που δεν έβλεπες στο 1 μέτρο τότε. Και πόσα ακόμα τροχαία έχουν γίνει από λάθος αποφάσεις οδηγών. Υπερβολική πίστη στις οδηγικές τους ικανότητες ίσως; Δεν είναι αγώνας γαμώτο, σκεφτείτε και τον εαυτό σας και τα άτομα που παίρνετε στον λαιμό σας. [Άλλο να οδηγεί ο άλλος/η μόνος/η και να έχει death wish. Εκεί ναι, αφού γουστάρει, ας σκοτωθεί, ας πάει να πέσει στον γκρεμό.] 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Και τελειους δρομους να ειχαμε, παλι θα σκοτωνονταν ανθρωποι στην Ελλαδα. Ο Νο1 λογος ειναι η οδηγικη συμπεριφορα. Τιποτα αλλο. Οταν καποιος στουκαρει επειδη εκανε προσπεραση στο αντιθετο ρευμα, δε του φταιει ο δρομος. Φταιει το κεφαλι του. Η Ελλαδα πλεον αυτοκινητοδρομους εχει, εκτος απο την Κρητη. Δεν υπαρχει δικαιολογια για δρομους "σκοτωστρες". Υπαρχει μονο η ηλιθιοτητα που κουβαλαει στο κεφαλι του ο Ελληνας οδηγος. Πριν κανα μηνα, στον επαρχιακο δρομο που ενωνει τη Λαρισα με τα παραλια του νομου, ντοπιος με προσπερναει σε στροφη, νυχτα, με ορατοτητα που αγγιζει το μηδεν. Ουτε 300μ μετα, τον περασα ξανα γιατι πολυ απλα εβγαλε φλας να στριψει προς ενα χωριο και αναγκαστηκε να φρεναρει. Υπηρχε αναγκη να ρισκαρει; Οχι. Θα εφταιγε ο δρομος αν απο το απεναντι ρευμα ερχοταν καποιος και τον εστελνε στον αλλο κοσμο; Κατα 99% για τους οικειους του, ναι. 3
webparts Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Απο την δικη μου εμπειρια καθως ημουν για πολυ καιρο καθημερινα στο τιμονι λογω επαγγελματος εχω καταληξει στο οτι τα πιο συχνα ατυχηματα γινονται οταν 2 οδηγοι δεν προσεχουν. Το σεναριο κλασσικο,καποιος παραβιαζει στοπ/προτεραιοτητα και ο οδηγος του οχηματος που εχει προτεραιοτητα χαζευει στο κινητο,κοιταζει κανα κωλο κτλ. Οποτε οπως και να το κανεις φταινε οι οδηγοι στο μεγαλυτερο ποσοστο και σε μικροτερο φταινε οι δρομοι,χωρις φυσικα να ειναι λιγο αυτο. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2018 από webparts
xrhstosiak Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 ολες οι στατιστικες και σε ελλαδα και εξωτερικο λενε οτι τα περισσοτερα ατυχηματα γινονται κοντα στο σπιτι μας αρα συνηθως σε γνωστες συνθηκες, αρα δεν φταει ο δρομος, αλλα ποσο καλος οδηγος εισαι την δεδομενη στιγμη που θα γινει η στραβη ... και αυτη ειναι μια βασικη παραμετρος που πολλοι ξεχνανε ... η συνεχόμενη συνέπεια. ξερω πολλους πραγματικα καλους οδηγους (στο τεχνικο επιπεδο) που ομως στην πραγματικοτητα δεν ειναι καλοι οδηγοι και δεν ειναι παντα στο 100% γιατι απλα νομιζουν οτι ειναι το ιδιο καλοι οταν πχ πινουν - ειναι αυπνοι - λιωμενοι απο την δουλεια - το μυαλο αλλου - κινητα ή οταν εχουν πλεον φτασει 65++ χρονων κτλ κτλ καλος οδηγος ειναι αυτος που καλος καθε μα καθε μερα ειναι απολυτα συγκεντρωμενος στην οδηγηση . 1
YourTrueLegend Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Αλλο ενα θανατηφορο σημερα στην ΕΟ εξω απο τη Θηβα, εκει που πολλες οδηγαρες ζητανε επιτακτικα την αυξηση των οριων ταχυτητας.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Αποψη μου ειναι οτι τα ατυχηματα που γινονται στην Κρητη φταινε 99% οι Κρητικοι.Τους εχετε δει να οδηγουν?Εχω επισκεφθει το νησι 5-6 φορες για διαστηματα μεγαλυτερα των 15ημερων.Σε 3 διαφορετικους νομους.Ποτε δεν εμενα στις μεγαλες πολεις.Ο τροπος που οδηγανε ειναι οπως προχωραω εγω μεσα στο σπιτι μου με τις παντοφλες.Ατσουμπαλα,βιαστικα,λες και δεν υπαρχει αλλος που κυκλοφορει. 3
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 15 ώρες πριν, YourTrueLegend είπε Αλλο ενα θανατηφορο σημερα στην ΕΟ εξω απο τη Θηβα, εκει που πολλες οδηγαρες ζητανε επιτακτικα την αυξηση των οριων ταχυτητας. Δεν ειναι αναγκαστικο οτι ενα ατυχημα στην ΕΟ εχει σχεση με την ταχυτητα. Αλλωστε και να αλλαζε το οριο, αντε να πηγαινε στα 140, οχι παραπανω. Αυτος που θελει να 200αρισει το πειραγμενο civic, θα το κανει ειτε το οριο ειναι στο 120 ειτε στο 140...
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Γενικα η πιο ευκολη λυση είναι να τα ριχνουμε στους αλλους...εγω το μονο για το οποιο κατηγορω αυτην την χωρα οσων αφορα τον ΚΟΚ είναι που δεν διδάσκεται στα σχολια και δεν εφαρμόζεται στην πραξη από τα αρμοδια οργανα καθως και τις πολύ ελαφριες ποινες για παραβιασεις.Λογω αυτου κυριως ολοι λενε ελα μωρε και να με πιασουν τι εγινε,θα την σβησω η θα την πληρωσω και όλα καλα...κανεις δεν σκέφτεται την ζωη του η αυτές που θα παρει μαζι του. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα