Προς το περιεχόμενο

Technicolor TG789v2 VDSL2 vs ZTE ZXHN H168N 3.1. VDSL2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ'αρχάς,ελπίζω να ανέβασα το νήμα στο σωστό χώρο της κοινότητας.
Το ερώτημά μου είναι σαφές και αφορά στο τι να επιλέξω από τα δυο.
Αφορούν γραμμή στη WIND που θα γίνει αναβάθμιση σε 100/10.
Τώρα βρίσκομαι στη WIND με 50/5 και στατιστικά τα παρακάτω:

============================================================================
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 17a
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 41 days: 21 hours: 21 minutes
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 5.016 Mbps 50.095 Mbps
Actual Net Data Rate: 4.996 Mbps 49.998 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 40.7 dB 28.4 dB
Actual Delay: 0 ms 10 ms
Transmit Power: 9.6 dBm 13.3 dBm
Receive Power: 0.0 dBm 6.4 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 4.0 symbols
Total Attenuation: 9.2 dB 6.8 dB
Attainable Net Data Rate: 20.616 Mbps 126.095 Mbps
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 2.6 8.5 13.6 N/A 4.0 9.6 15.3
Signal Attenuation(dB): 2.6 6.7 22.3 N/A 4.8 9.0 14.4
SNR Margin(dB): 40.1 40.7 40.7 N/A 28.4 28.4 28.5
Transmit Power(dBm):- 3.5 5.3 6.6 N/A 10.2 7.8 6.9

VDSL Counters

Downstream Upstream
Since Link time = 21 min 57 sec
FEC: 2612388 0
CRC: 517 57
ES: 16 15
SES: 1 0
UAS: 0 0
LOS: 1 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Retr: 0
Latest 15 minutes time = 8 min 23 sec
FEC: 0 0
CRC: 0 0
ES: 0 0
SES: 0 0
LOS: 0 0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
FEC: 1077 0
Retr: N/A
Latest 1 day time = 21 hours 23 min 23 sec
FEC: 66673 0
Previous 1 day time = 24 hours 0 sec
FEC: 60839 0
Total time = 1 days 21 hours 23 min 23 sec
FEC: 2612388 0
CRC: 517 57
ES: 16 15
SES: 1 0
UAS: 85 85

Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας!

Σημείωση:Δημοσίευσα τα παραπάνω και σε άλλο φόρουμ γιατί πρέπει να πάρω απάντηση σύντομα.

Δημοσ.

προσωπικα θα πηγαινε technicolor.δεν τα παω τα zte και υπηρχαν και καποια θεματα με το vectoring με μερικα zte να μην παιζουν.

Δημοσ.

Παρέλαβα το Technicolor TG789v2 και παρατήρησα ότι δε μου επιτρέπει πρόσβαση στο διαδίκτυο παρά το συγχρονισμό και τις πράσινες ενδείξεις στις λυχνίες του.Επίσης δε με αφήνει το ίδιο το ρούτερ να σκαλίσω τις επιλογές του καθώς δε δέχεται τα admin,admin.Επικοινώνησα με τη WIND και απέδωσαν το 50/10(αντί του 100/10) στο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετάβαση.Όταν ρώτησα γιατί δε μπορώ να συνδεθώ με το καινούριο ρούτερ,έστω και με 50/10 έκανε αναφορά σε VOIP.Τι σχέση έχει ρε παιδιά το VOIP με το ότι δε μπορούσα να μπω καν στο διαδίκτυο και με το ότι δε με άφηνε το ίδιο το ρούτερ να μπω στο μενού επιλογών με το admin/admin;

Δημοσ.

Οτι σου κατσει καλυτερα στη γραμμη σου. Οταν μπορεις να συνδεθεις δοκιμασε τα και τα 2 και πραξε αναλογα.

Τα technicolor ειναι οτι χειροτερα σκουπιδια κυκλοφορουν γενικως.

Δημοσ.
9 hours ago, Kasi86 said:

Παρέλαβα το Technicolor TG789v2 και παρατήρησα ότι δε μου επιτρέπει πρόσβαση στο διαδίκτυο παρά το συγχρονισμό και τις πράσινες ενδείξεις στις λυχνίες του.Επίσης δε με αφήνει το ίδιο το ρούτερ να σκαλίσω τις επιλογές του καθώς δε δέχεται τα admin,admin.Επικοινώνησα με τη WIND και απέδωσαν το 50/10(αντί του 100/10) στο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετάβαση.Όταν ρώτησα γιατί δε μπορώ να συνδεθώ με το καινούριο ρούτερ,έστω και με 50/10 έκανε αναφορά σε VOIP.Τι σχέση έχει ρε παιδιά το VOIP με το ότι δε μπορούσα να μπω καν στο διαδίκτυο και με το ότι δε με άφηνε το ίδιο το ρούτερ να μπω στο μενού επιλογών με το admin/admin;

λογικα θα ειναι κλειδωμενο και δεν θα εχει admin admin.ta technicolor ερχονται στο 99 τις 100 με custom firmware απο τον παροχο και με τις ρυθμισεις που θελει.λογικα εισαι σε αλλο πακετο για αυτο και 50/10 αντι για 100/10.αυτο αλλαζει ευκολα δεν ειναι κατι.το voip ειναι ασχετο  με το να εχεις ιντερνετ.οτι εχεις συγχρονισμο βεβαια δεν σημαινει οτι δεν μπορει να υπαρχει προβλημα να μην παιρνεις Ip.

28 minutes ago, rfc said:

Οτι σου κατσει καλυτερα στη γραμμη σου. Οταν μπορεις να συνδεθεις δοκιμασε τα και τα 2 και πραξε αναλογα.

Τα technicolor ειναι οτι χειροτερα σκουπιδια κυκλοφορουν γενικως.

μου το χαλας τωρα.τα πρωτεια στα χειροτερα ρουτερ τα εχει η gennet(oxygen) και η crypto.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Έλαβα ενημερωτικό ες εμ ες,σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας επίσκεψης τεχνικού για την εγκατάσταση του εξοπλισμού οπτικών ινών,δίχως όμως να καταλαβαίνω το γιατί,εφόσον η περιοχή μου είναι εκτός σχεδίων για την ώρα,για οπτική μέχρι το σπίτι.Μαρκετίστικο ή όντως χρειάζεται το αυτό παιδιά;

Επεξ/σία από Kasi86
Δημοσ.

vdsl 100/10 Θα σου δωσουν απο 50/5 που εχεις.ποιες οπτικες ινες μεχρι το σπιτι??απο που θα τραβηξουν ινα?απο το Kv?:P

44 minutes ago, Kasi86 said:

Ευχαριστώ για την απαντήσεις.

Έλαβα ενημερωτικό ες εμ ες,σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας επίσκεψης τεχνικού για την εγκατάσταση του εξοπλισμού οπτικών ινών,δίχως όμως να καταλαβαίνω το γιατί,εφόσον η περιοχή μου είναι εκτός σχεδίων για την ώρα,για οπτική μέχρι το σπίτι.Μαρκετίστικο ή όντως χρειάζεται το αυτό παιδιά;

attainable εχεις 125 οποτε παιζεις μια χαρα 100/10

Δημοσ.

Με πήραν τηλέφωνο αδερφέ κατά τις δυο το μεσημέρι και κλείσαμε για τη Δευτέρα.Ρώτησα και γω με απορία ποιος ο λόγος της επίσκεψης και η κοπέλα πίσω από τ'ακουστικό είπε ότι δε ξέρει αλλά επέμενε ότι πρέπει να έρθει τεχνικός.Και γω γι'αυτό απόρησα και το έγραψα εδώ.Η τεχνολογία του 50/5 με αυτήν του 100/10 είναι ακριβώς η ίδια,σωστά;Δηλαδή οπτική από το ΑΚ στην KV και έπειτα χαλκός από το KV μέχρι την οικία.Πιστεύω ότι το μόνο που αλλάζει είναι οι φραγμοί που βάζουν,δίχως να γνωρίζω υποθέτω ότι γίνεται από μια κονσόλα απ'αυτούς.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πουλίνε,και την άλλη φορά είχα πρόβλημα με το 50/5 και διάβασα εδώ τις δημοσιεύσεις σου και λύθηκε το πρόβλημα.

Δημοσ.

σωστα ειναι ακριβως το ιδιο.απλα αλλαζουν Profile στο Dslam>εκτοςαν ο τεχνικος θελει να ερθει σπιτι για να βεβαιωθει οτι η καλωδιωση σου ειναι σωστη χωρις bridge taps(παραλληλα)

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

ο εξοπλισμος σου σηκωνει κανονικα 100mbit και vectoring.ενημερωσε μας απο περιεργεια.

11 minutes ago, Kasi86 said:

Με πήραν τηλέφωνο αδερφέ κατά τις δυο το μεσημέρι και κλείσαμε για τη Δευτέρα.Ρώτησα και γω με απορία ποιος ο λόγος της επίσκεψης και η κοπέλα πίσω από τ'ακουστικό είπε ότι δε ξέρει αλλά επέμενε ότι πρέπει να έρθει τεχνικός.Και γω γι'αυτό απόρησα και το έγραψα εδώ.Η τεχνολογία του 50/5 με αυτήν του 100/10 είναι ακριβώς η ίδια,σωστά;Δηλαδή οπτική από το ΑΚ στην KV και έπειτα χαλκός από το KV μέχρι την οικία.Πιστεύω ότι το μόνο που αλλάζει είναι οι φραγμοί που βάζουν,δίχως να γνωρίζω υποθέτω ότι γίνεται από μια κονσόλα απ'αυτούς.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πουλίνε,και την άλλη φορά είχα πρόβλημα με το 50/5 και διάβασα εδώ τις δημοσιεύσεις σου και λύθηκε το πρόβλημα.

Δημοσ.

Το θέμα με τα παράλληλα το είχα όταν έβαλα 50/5 και αναγκάστηκα να αλλάξω πέρα από χαλασμένη πρίζα που δεν εμπόδιζε το 24/1 (14/1 στην πράξη)ADSL αλλά εμπόδιζε το VDSL και όλη τη συνδεσμολογία των πριζών και το ποια έχει τηλεφωνικό σήμα από ποια.Ουσιαστικά τώρα το ρούτερ Zyxel μου είναι φορεμένο μόνο του στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα που ανεβαίνει από την κάθετη χωρίς τηλέφωνο,το οποίο επιστρέφει πίσω στον τοίχο σε διπλή πρίζα απομονωμένο από το ρούτερ.Συνεπώς δεν έχει τηλέφωνο εκεί που υπάρχει το ρούτερ,αλλά σε 4 άλλες θέσεις εντός οικίας.

Θα γράψω εδώ αν είμαι καλά, όταν γίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν η μετάβαση ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα που μας πέρασε,πριν δυο ημέρες.Ενδεικτικά μια μέτρηση από εχτές βράδυ προς ξημερώματα:
6972288637.png
Μια διαφορά ως προς τη συνδεσμολογία του απλού 50/5 με το καινούριο 100/10 είναι το VOIP,πλέον δε χρησιμοποιείται VDSL splitter,συνδέεται απευθείας το ρούτερ στη μια από τις δυο υποδοχές στην πρίζα και η αυτή της πρίζας καταλήγει στη μια από τις δυο θύρες VOIP άμεσα.Αν χρησιμοποιηθεί φίλτρο,τόσο το διαδίκτυο όσο και το τηλέφωνο είναι νεκρά.Το μόνο πρόβλημα που έχει προκύψει ως τώρα,είναι ότι το απόγευμα της Δευτέρας που ολοκληρώθηκε η ενεργοποίηση κατά το πρωινό προς το μεσημέρι,η λυχνία του διαδικτύου αναβόσβηνε κόκκινη ενώ η τηλεφωνία δούλευε κανονικά.Έπειτα από επικοινωνία με το 1212 μια αγενής δεσποινίς/κυρία με ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει μαζί μου τεχνικός εντός δυο ωρών.Μετά από τρεις ώρες τελικά,με πήρε όντως κάποιος κύριος και ζήτησε να γίνει reset με οδοντογλυφίδα πάνω στο ίδιο το ρούτερ.Το διαδίκτυο επανήλθε και μέχρι τώρα δεν έχω διαπιστώσει κάτι άλλο.
Αυτά για την ώρα,όποιος θέλει κάτι ας ρωτήσει,υπό τον όρο να είμαι σε θέση να απαντήσω και να βοηθηθεί.

Επεξ/σία από Kasi86
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/1/2018 στις 12:12 ΠΜ, Kasi86 είπε

Φιλέ μού να σε ρωτήσω αν μπενεις τώρα με admin admin ; Γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα με αυτό το ρούτερ σήμερα ήρθε ο τεχνικός της wind για να μου μεταφέρει την γραμμή από cyta σε wind  fiber 100 και δεν έχω ούτε internet ούτε τηλέφωνο και συνχρινιζει 33/5 ,ο τεχνικός το εδωσε βλάβη και λέει ότι μάλλον δεν έχει ολοκληρώσει ο ΟΤΕ την φορητότητα ακόμα τι να πω δεν ξέρω..

Επεξ/σία από takas4970k
Δημοσ.

Ναι άκου τι παίζει.Είναι δυο εκδόσεις,εγώ πήρα την πιο πρόσφατη.Αυτή δεν δέχεται για πασσ το αδμιν/αδμιν αλλά έχει από κάτω από το ρούτερ κάποια νουμεράκια.Πρέπει να κοιτάξεις το άξξες κευ από κάτω,αυτός είναι ο κωδικός σου για να μπεις στα διαγνωστικά του ρούτερ.Επομένως προχωράς με αδμιν σαν όνομα και κωδικό κτυπάς το αντίστοιχο άξξες κευ που θα βρεις στο ρούτερ από κάτω.

Αναφορά σε κείμενο

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Kasi86 είπε

Ναι άκου τι παίζει.Είναι δυο εκδόσεις,εγώ πήρα την πιο πρόσφατη.Αυτή δεν δέχεται για πασσ το αδμιν/αδμιν αλλά έχει από κάτω από το ρούτερ κάποια νουμεράκια.Πρέπει να κοιτάξεις το άξξες κευ από κάτω,αυτός είναι ο κωδικός σου για να μπεις στα διαγνωστικά του ρούτερ.Επομένως προχωράς με αδμιν σαν όνομα και κωδικό κτυπάς το αντίστοιχο άξξες κευ που θα βρεις στο ρούτερ από κάτω.

Μπεικε.... Σε ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...