Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/8/2018 στις 5:58 ΜΜ, anthony_88 είπε

Στο site της cosmote  λέει

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι και μόλις 6Mbps να πιάνω από την τύποις 24άρα, όταν καταναλωθούν τα 100GB, θα έχω και πάλι τουλάχιστον 15 και δεν θα πέσω στα 6. Μπορεί κάποιος να το διευκρινίσει;

Πιστεύω χωρίς να το έχω εξακριβώσει ότι το τουλάχιστον 15 mbps αφορά την κινητή άρα θα έχεις τα 15+6 της σταθερής.

Επεξ/σία από pier88
  • Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο μένα. Εγώ έχω θέμα με το καλώδιο μέσα στην πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να έχω αποσυνδέσεις και η ταχύτητα να αυξομειώνεται (φτάνει να συγχρονίζει απο τα 11 έως και τα 1-2Mbps). Επειδή οι πιο πολλοί ένοικοι είναι αρκετά μεγάλοι και δεν ασχολούνται με το ίντερνετ, δεν με αφήνουν να ανοίξω κάποιες τρυπούλες σε κοινόχρηστους, για να τραβήξω καλώδιο απο το κουτί προς το διαμέρισμα 

Επειδή δεν την παλεύω άλλο, ενας πωλητής στην Cosmote μου είπε για το Speed Booster. Tα 100GB τον μήνα μου φαίνονται κομπλέ, αφού δεν έχω Netflix, άντε να κατεβάσω καμιά 10αρια ταινίες τον μήνα (στα 2GB η κάθε μια), να κάνει κανά update κανά παιχνίδι στο PS4 (15GB το πολύ) και να δω και βίντεο youtube στα 1080p ή κανά stream αγωνα. Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι:

1. Απο το κινητό μου βλέπω ότι μέσα στο διαμέρισμα, δίπλα ακριβώς στο ρούτερ έχω 4G σήμα. 1-2 γραμμούλες και με μετρήσεις που έκανα στο speedtest, μου βγάζει 30Mbps κατά μέσο όρο στο download, αλλά σχεδόν 200Kbps upload... Ενώ όταν βγήκα στο μπαλκόνι το download πήγε στα 38Mbps και το upload έφτασε στα 14Mbpts... Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι κόλλημα έφαγε το upload μεσα στο σπίτι?
2. Θεωρείτε ότι αυτό θα με βοηθήσει να έχω μια σύνδεση της προκοπής ή μου έλεγε μούφες ο πωλητής;
3. Αν τελειώσουν τα GB τότε αυτόματα κόβεται το Speed Booster και έχω +15Mbps μόνο(πχ 11 της ADSL + 15 του mobile) ή είναι όπως στα κινητά που με το που ανοίξεις τα data, σε χρεώνουν ακομα και αν δεν έχεις διαθέσιμα mb?
4. Αν αποσυνδεθεί το ADSL, τότε θα εχω στην χειρότερη 15Mbps απο το Speed Booster?
5. Επειδή ο Τεχνικός μου εχει βάλει συγκεκριμένο προφιλ, για να περιορίζονται οι αποσυνδέσεις, με το νεο ρουτερ πρέπει να μου το ξανασετάρει ή μεταφέρεται το υπάρχον προφιλ που έχω;
6. Επειδή έχω VoiP εκεί τι παίζει; Αν έχω αποσύνδεση, θα έχω πάλι κομμένο τηλέφωνο ή θα τραβάει απο το Speed Booster?
7. Αν φύγω νωρίτερα απο τους 24 μήνες (σε περίπτωση που οι μπαρμπάδες, θα ελεήσουν να με αφήσουν να τραβήξω καλώδιο), πόσο πρόστιμο πληρώνω;

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά στην Cosmote ή σε έχουν στην αναμονή κανά τέταρτο ή ο κάθε πωλητής λέει διαφορετικά πράγματα και έχω μπερδευτεί.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Gkostas2007 είπε

Καλησπέρα και απο μένα. Εγώ έχω θέμα με το καλώδιο μέσα στην πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να έχω αποσυνδέσεις και η ταχύτητα να αυξομειώνεται (φτάνει να συγχρονίζει απο τα 11 έως και τα 1-2Mbps). Επειδή οι πιο πολλοί ένοικοι είναι αρκετά μεγάλοι και δεν ασχολούνται με το ίντερνετ, δεν με αφήνουν να ανοίξω κάποιες τρυπούλες σε κοινόχρηστους, για να τραβήξω καλώδιο απο το κουτί προς το διαμέρισμα 

Επειδή δεν την παλεύω άλλο, ενας πωλητής στην Cosmote μου είπε για το Speed Booster. Tα 100GB τον μήνα μου φαίνονται κομπλέ, αφού δεν έχω Netflix, άντε να κατεβάσω καμιά 10αρια ταινίες τον μήνα (στα 2GB η κάθε μια), να κάνει κανά update κανά παιχνίδι στο PS4 (15GB το πολύ) και να δω και βίντεο youtube στα 1080p ή κανά stream αγωνα. Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι:

1. Απο το κινητό μου βλέπω ότι μέσα στο διαμέρισμα, δίπλα ακριβώς στο ρούτερ έχω 4G σήμα. 1-2 γραμμούλες και με μετρήσεις που έκανα στο speedtest, μου βγάζει 30Mbps κατά μέσο όρο στο download, αλλά σχεδόν 200Kbps upload... Ενώ όταν βγήκα στο μπαλκόνι το download πήγε στα 38Mbps και το upload έφτασε στα 14Mbpts... Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι κόλλημα έφαγε το upload μεσα στο σπίτι?
2. Θεωρείτε ότι αυτό θα με βοηθήσει να έχω μια σύνδεση της προκοπής ή μου έλεγε μούφες ο πωλητής;
3. Αν τελειώσουν τα GB τότε αυτόματα κόβεται το Speed Booster και έχω +15Mbps μόνο(πχ 11 της ADSL + 15 του mobile) ή είναι όπως στα κινητά που με το που ανοίξεις τα data, σε χρεώνουν ακομα και αν δεν έχεις διαθέσιμα mb?
4. Αν αποσυνδεθεί το ADSL, τότε θα εχω στην χειρότερη 15Mbps απο το Speed Booster?
5. Επειδή ο Τεχνικός μου εχει βάλει συγκεκριμένο προφιλ, για να περιορίζονται οι αποσυνδέσεις, με το νεο ρουτερ πρέπει να μου το ξανασετάρει ή μεταφέρεται το υπάρχον προφιλ που έχω;
6. Επειδή έχω VoiP εκεί τι παίζει; Αν έχω αποσύνδεση, θα έχω πάλι κομμένο τηλέφωνο ή θα τραβάει απο το Speed Booster?
7. Αν φύγω νωρίτερα απο τους 24 μήνες (σε περίπτωση που οι μπαρμπάδες, θα ελεήσουν να με αφήσουν να τραβήξω καλώδιο), πόσο πρόστιμο πληρώνω;

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά στην Cosmote ή σε έχουν στην αναμονή κανά τέταρτο ή ο κάθε πωλητής λέει διαφορετικά πράγματα και έχω μπερδευτεί.

Κι εγώ τις ίδιες απορίες έχω,έψαξα να βρώ όρους κ προϋποθέσεις αλλά δεν βρηκα τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, divo είπε

Μετα τα 100gb και αφου σου εχει ερθει μνμ οτι καταναλωσες το 100% των gb μπορεις αν θες να βαλεις νεο πακετο 50gb με 20ευρω διάρκειας 1 μηνα. Σε διαφορετικη περιπτωση πεφτει η ταχυτητα σου στα 15.

Αυτο που δεν εχω ρωτησει καθολου ειναι αν χρεώνεσαι και ποσο για αυτα που θα κατεβάζεις μετα τα 100

1 οι μετρησεις στο speedtest ποτε δε βγαζουν ιδιο αποτελεσμα. Παρολα αυτα μπορεί  μεσα στο σπιτι να παιρνεις περισσοτερο up/down απο οτι εξω στο μπαλκονι.

2 θα σε βοηθήσει  απο τη στιγμη που εχεις σημα μεσα στο σπιτι. Προσωπικα μια και το πηρα για δοκιμες, μεσα στο σπιτι μου εχω 15+36.

3 οταν τελειωσουν πεφτει η ταχυτητα σου στα 15. Δεν γνωριζω αν χρεωνεσαι μετα. Περιμενω απαντηση απο το αρμοδιο τμημα. Οταν μου ερθει θα τη μεταφερω. Μπορεις ομως να βαλεις αλλα 50gb με χρεωση 20ευρω και διαρκεια ενα μηνα. Αυτο σημαίνει οτι αν σου τελειώσουν στις 20 του μηνα τα 100, μεχρι τις 19 του επομενου εχεις τα 100 απο ανανέωση μηνα + οτι έχει περισσέψει απο τα 50 που εβαλες.

4 Αν εχεις αποσυνδεσεις το ιντερνετ το παιρνεις μονο απο sb με οτι ταχυτητα ειχες. Το δοκιμασα στο δικο μου βγάζοντας το καλώδιο του τηλεφωνου.

5 Δε χρειαζεσαι ξανα σεταρισμα. Το προφιλ που εχεις ειναι παντα το ιδιο εκτος αν στο αλλαξουν απο τον οτε .

6 ναι στις αποσυνδεσεις δεν θα εχεις τηλέφωνο. Voip iptv hubrid. Ειναι ρυθμισμένα να παίρνουν μονο απο τη σταθερη γραμμη για να μη τρώνε gb.

7 Δεν το γνωριζω σιγουρα αλλα θεωρω οτι επειδή ειναι στη πολιτικη της κινητης ειναι σαν να παιρνεις επιδοτηση  στο παγιο, γι αυτο ειναι και 9.9 ευρω(αυτο γράφουν και οι ενημερώσεις). Η τιμη του ειναι 27 ευρω αρα θεωρώ οτι θα πληρωσεις τουλαχιστον τη διαφορα 27-9.9× οσους μηνες το ειχες. Λογικα ομως πρεπει να το γραφει στην αιτηση.

Επιπλεον καποιες πληροφοριες. Αν κανεται speed test με το booster πανω θα δειτε μονο την ταχυτητα της σταθερης γραμης. Αυτο γινεται διοτι δεν τραβαει παντα gb απο το booster. Τραβαει μόνο οταν χρειαζεται.

Οποιος το θελει αμμεσα και χωρις να τρεχει σε καταστημα πμ. Να του πω τι θα κανει.

Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να χρεώνει μετά τα 100;Τι απεριόριστο είναι τότε;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, divo είπε

Τα 100gb ειναι η υποτιθεμενη ορθη χρηση ιντερνετ. Κατι αναλογο με τα 1500 λεπτα του απεριοριστου στην τελεφωνια

Ναι και γι αυτό το λόγο απλά σου μειώνει την ταχύτητα,δεν σε χρεώνει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, divo είπε

Δεν το γνωριζω. Οποτε δε μπορω να σου πω. Εχεις εσυ καποια τετοια πληροφορια;

Δεν έχω.δε μου είπαν κάτι τέτοιο αλλά το θεωρώ αυτονόητο.Εσύ έχεις βάλει sbooster;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, divo είπε

Δεν εχω ειναι για δοκιμη σε καποια πραγματα

Εγώ το παράγγειλα τη Δευτέρα,χθες ενεργοποιήθηκε κι ο εξοπλισμός θα έρθει τη Δευτέρα.Συμβολαιο κ όρους δεν έχω δει,αν υπάρχει τέτοια περίπτωση χρέωσης μετά τα 100 θα κάνω υπαναχώρηση κατευθείαν.

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος εδώ που να έχει το speed booster και να έχει το συμβόλαιο (συμβαση) στα χέρια του;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω συμβόλαιο πρόχειρο, ωστόσο από δύο πηγές (κατάστημα και τηλέφωνο) και αφού και στις δύο περιπτώσεις πήγε το θέμα στον "υπεύθυνο", με διαβεβαίωσαν ρητά ότι μετά τα 100 γίγα πέφτουμε απλά στα 15Mbps max, δίχως έξτρα χρέωση ή άλλους περιορισμούς.

Κάποιο τσακάλι τεχνικός δικτύων μπορεί να μου απαντήσει σε κάτι;

Μετά το speed booster,  η 6αρα μου σύνδεση πλέον φτάνει στα 20-25. Το θέμα είναι ότι όταν στριμάρω υψηλές ποιότητες από πλεξ ή  kodi, το booster  ενεργοποιείται μόνο παροδικά, σαν να μην καταλαβαίνει ότι το downloading  πρέπει να είναι συνεχιζόμενο. Όταν λοιπόν τελειώσει το υπάρχον buffer, πρέπει να ξαναενεργοποιηθεί για το επόμενο data request κλπ.

Αντίθετα, όταν απλά κατεβάζω ένα μεγάλο αρχείο ή κάνω  speedtest, ή updates, το booster παραμένει ενεργό μέχρι να μην υπάρχει άλλη ανάγκη. Αναρωτιέμαι λοιπόν τι φταίει για αυτό.

Κατάφερα να το παρακάμψω κλείνοντας τελείως το adsl  και απλά έχοντας ενεργό το  mobile, βέβαια έτσι δεν έχω τηλέφωνο και έχω και 5-6Mbps λιγότερα. Φταίει το γεγονός ότι είμαι σε fast path ή απλά έτσι είναι το streaming (διακοπτόμενα πακέτα) και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το να κόβω τελείως την adsl?

Μπορεί απλά να λέω βλακείες αλλά αν κάποιος έχει κάποια ιδέα...

Επεξ/σία από anthony_88
Δημοσ.

Κάνω speedtest με το booster και πάει στη καλύτερη στα 40mbps,συγχρόνως κάνω από το κινητό μου με 4g από την ίδια θέση που ειναι το ρούτερ και πιάνω τα διπλάσια,λέτε να φταίει το ρούτερ;

Δημοσ.

Οταν μαζευτουν πολλοι συνδρομητες παιζει να αλλαξουν παλι ορους χρησης κι ετσι?Θυμαμαι ειχε οριο και μετα χαμηλωνε η ταχυτητα υπερβολικα πολυ.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο προηγούμενο, το όριο είναι 40GB και μετά σε κόβει τελείως σε 4G/3G (UP-DOWN). Καμία σχέση με τα 50mbps των 100GB & τα όρια D 15mbps, U 4mbps που δίνει μετά. Έχει κάνει κανένας αλλαγή από το προηγούμενο πακέτο στο νέο χωρίς να λήξει το συμβόλαιό του; 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, divo είπε

upgrade μπορεις να κανεις οποια ωρα θες. Δε χρειαζεται να λήξει το συμβολαιο σου. Απλα θα ξαναδεσμευτεις για αλλα 2 χρονια.

γιαυτό ρωτάω έφαγα άκυρο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...