Προς το περιεχόμενο

Ο επεξεργαστής Intel Core i7-8809G διαθέτει και Intel Graphics HD και Radeon RX Vega γραφικά


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Intel αποκάλυψε τις προδιαγραφές του επερχόμενου multi-chip module της “Kaby Lake + AMD Vega” που επισήμως θα έχει την ονομασία Intel Core i7-8809G στην ιστοσελίδα της.

Ο νέος Intel Core i7-8809G συνδυάζει το die ενός επεξεργαστή Kaby Lake που περιλαμβάνει τέσσερις πυρήνες και οκτώ threads (4-core/ 8-threads) με το die ενός επεξεργαστή γραφικών AMD Radeon RX Vega M GH. Το μέρος του επεξεργαστή χρονίζεται στα 3,1GHz αλλά με Turbo Boost, η συχνότητα λειτουργίας ενισχύεται στα 3,9GHz.

Το μέγεθος της λανθάνουσας μνήμης τρίτου επιπέδου (L3 cache) είναι 8MB ενώ ο ενσωματωμένος ελεγκτής μνήμης υποστηρίζει έως και dual-channel DDR4-2400. Επιπλέον, ο επεξεργαστής διαθέτει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή base-clock.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο τομέας των γραφικών με την Intel να αναφέρει τόσο το “κομμάτι” της AMD (Radeon RX Vega M GH) αλλά και το δικό της που έρχεται με την μορφή του Intel HD Graphics 630 (που βρίσκεται στο εσωτερικό του die του επεξεργαστή “Kaby Lake”).

Αυτό σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ότι η Intel θα προσφέρει μία multi-GPU λύση που είναι “transparent-to-software” και επομένως μπορεί και εξισορροπεί τα graphics loads μεταξύ Intel HD Graphics 630 και AMD Radeon RX Vega M GH ανάλογα με τον φόρτο και τις απαιτήσεις του συστήματος καθώς και με βάση το θερμικό φορτίο.

Intel.jpg.90eaff2d3dccbb7312c6eeba562639ef.jpg

Το TDP έχει κατά προσέγγιση υπολογιστεί ότι είναι περίπου 100W (είναι δύσκολο να υπολογιστή το Thermal Design Power σε προτάσεις multi-chip). Όσον αφορά στον επεξεργαστή γραφικών AMD Radeon RX Vega M GH γνωρίζουμε ότι συνοδεύεται από 4GB HBM2 συχνότητας λειτουργίας 800MHz την ώρα που το memory interface έχει εύρος 1024-bit (204,8GB/s memory bandwidth).

Η GPU χρονίζεται στα 1,19GHz. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αν ο επεξεργαστή γραφικών προσφέρει παρόμοια απόδοση με τη γνωστή λύση της AMD, Radeon RX 570 4GB θα έχουμε να κάνουμε με μία εξαιρετική πρόταση entry-level.

TechPowerUp


Δείτε ολόκληρο το article

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Πως είναι δυνατόν να αποκάλυψε η Intel τις προδιαγραφές αφού:

On 11/7/2017 at 1:14 PM, Menelegr said:

Δεν θα υλοποιηθεί ποτέ ....απλά διαφήμιση

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
Just now, kaliakman said:

Dell xps 13 με αυτό το τερατάκι μέσα και τιμή κάτω από 1700$. Πολλά ζητάω;;

Στην ελληνική τιμή είναι τα δύσκολα... :P 

  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το εβρισκα εδω μεσα σε καλη τιμη θα το επαιρνα μονο κ μονο για την περιπτωση που η ιντελα δεν συνεχισει την συνεργασια κ μεινει "ιστορικο" κομματι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Παλι η ιδια σαχλαμαρα με switchable graphics?

Τι εννοείς σαχλαμάρα; Στα ήδη υπάρχοντα laptop που έχουν dedicated GPU μια χαρά δουλεύει το switch με το εργαλείο της Intel.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...