Diablo Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Λοιπον σε καμια ωρα θα παρω δισκο και θελω να ρωτησω τα εξης.Μπορω το δισκο να τον κανω κατευθειαν format απο τα ΧΡ η θελει fdisk σε DOS και μετα Format.Eιναι sata γι'αυτο ρωταω...
balabush Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Εάν έχεις το λειτουργικό σου σε άλλο δίσκο, μπορείς να το φορμάρεις από τα XP.
Fotis_Greece Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Αν επιλεξεις να εγκαταστησεις τα windows πανω σε αυτον θα τον φορμαρει μονος του. Για να κανεις εγκατασταση κατευθειαν πανω σε sata με winxp θα πρεπει κατα την διαρκεια της εγκαταστασης να πατησεις F6 και να βαλεις τους drivers για τον sata controller απο δισκεττα (εννοειται οτι θα τα εχεις απο πριν κατεβασει)
GrMikeD Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Mia erwtisi Fotis_Greece panw se auto pou eipes: Egw exw enan sata Seagate kai ena mobo Asus P4P800. Me to pou egatestisa ton SATA, automata ton anagnwrise to mobo mou kai ekana boot apo to cd twn 2000, format kai egatastasi kanonika san na itan PATA. Diladi den xreiastika kanenan driver gia ton controller. Diladi auto einai idiaiterotita tou dikou mou mobo, oti o sata controller suberiferetai san PATA? Ti sumbainei?
Diablo Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Ρε παιδια τον εβαλα πανω και τα XP δεν τον βλεπουν.Τι να κανω???
Fotis_Greece Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2004 Παιδια αυτα ειναι τα συνηθη ερωτηματα. Φιλε DIABLO: Εβαλες τους drivers για τον sata controller της μητρικης? Εννοειται βεβαια οτι θα πρεπει απο πριν να εχεις ενεργοποιησεις τον sata controller απο το BIOS. Φιλε GrMikeD: Μηπως εχεις κανει configuration ( απο το BIOS) το sata port να κατευθεινετε στο IDE controller? Για παραδειγμα στην δικη μου μητρικη μπορεις απλα να βαλεις ενα δισκο sata και απο το bios να κανει redirection σαν να ειναι στον IDE Controller Primary? Τα windows δεν μπορουν να ξεκινησουν απο sata ή απο αλλοθς controllers ( ΑΤΑ RAID/133) χωρις να εχουν τους drivers. Γιαυτο και κατα την διαρκεια της εγκαταστασης σου ζητα να πατησεις F6 για να εγκαταστησεις αλλους third party raid/scsii controllers. Και για να δειτε την δικη μου περιπτωση, εγω επειδη κανω εγκατασταση απο ghost image εχω φροντισει στα windows που κανω image να εχω απο πριν εγκατεστημενους τους drivers απο τα διαφορα controllers ωστε να μπορω να βαλω αυτο το image σε οποιο δισκο θελω
Diablo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2004 Το Δισκο τον βλεπουν τα XP αλλα οχι σαν maxtor 6yo120 αλλα απο το raid.To γραφει promise 1+0 stripe\scsi disc.Η Mobo μου ειναι msi KT400 ultra.Eιναι λογικο αυτο ρε παιδια
GrMikeD Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2004 Fotis_Greece: Basika den eimai sigouros gia auto pou les. Padws den ekana kamia ruthmisi, me tin mia ton eide to bios. Malista sto System properties twn 2000 fainodai 2 primary IDE kai 2 secondary IDE. O SATA einai ston teleutaio Secondary.
Fotis_Greece Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2004 Φιλε Diablo, πηγαινε στο BIOS και ρυθμισε ωστε το RAID controller να λειτουργει ως ΑΤΑ. Ετσι δεν μπλεκεις καθολου με RAID συστοιχιες.
IKARIWTHS Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 nai re paidia ala etsi ean to ata pouyposthrizete einai ata100 de xanei apo epidwseis ?
Fotis_Greece Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Στην δικη μου μητρικη ειναι raid/ata133
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.