Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η freezer που έχεις βάλει επίσης δε γράφει τίποτα και για TR4 bracket. Αλλά και να σου στείλουν λογικά είναι το κλασικό asetek design waterblock με τη μικρή επιφάνεια οπότε καλύτερα μια Noctua που παρότι είναι αερόψυξη είναι ειδικά φτιαγμένη για το TR4 και έχει κορυφαίες επιδόσεις.

https://www.skroutz.gr/s/12933365/Noctua-NH-U14S-TR4-SP3.html

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ilos είπε

Η freezer που έχεις βάλει επίσης δε γράφει τίποτα και για TR4 bracket. Αλλά και να σου στείλουν λογικά είναι το κλασικό asetek design waterblock με τη μικρή επιφάνεια οπότε καλύτερα μια Noctua που παρότι είναι αερόψυξη είναι ειδικά φτιαγμένη για το TR4 και έχει κορυφαίες επιδόσεις.

https://www.skroutz.gr/s/12933365/Noctua-NH-U14S-TR4-SP3.html

freezer.JPG.d9ddf042e263647cd6217f7d7ba7ebce.JPG

Δημοσ.

Και απο το ίδιο το site της. Σαφώς καλύτερη επιλογή για 2011-3 και threadripper συγκριτικά με αεροψύξεις έστω και ολκής.

image.png.dcad8f165706c6f9a698e74675b7a7fe.png

Δημοσ.

Ο threadripper δεν έχει θέματα υπερθέρμανσης, όπως παραδοσιακά έχουν οι AMD; Θα μου πεις βάζω υδρόψυξη. Ρωτάω γιατί ύστερα από 4 χρόνια χρήσης, ο AMD που είχα, είχε γίνει ένα σώμα με την ψύκτρα και δεν ξεκόλλησε από πάνω της ποτέ.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Blazz0r είπε

Ο threadripper δεν έχει θέματα υπερθέρμανσης, όπως παραδοσιακά έχουν οι AMD; Θα μου πεις βάζω υδρόψυξη. Ρωτάω γιατί ύστερα από 4 χρόνια χρήσης, ο AMD που είχα, είχε γίνει ένα σώμα με την ψύκτρα και δεν ξεκόλλησε από πάνω της ποτέ.

Ποιοι amd ακριβώς? Υπάρχουν 220 watt tdp processors σαν τον fx 9590 που βράζουν, αλλά το ίδιο μπορεί να πει κάποιος και για μερικούς intel (preshot, οδοντόπαστα από haswell και μετά - delids κλπ). Το να τσουβαλιάζουμε όλους τους επεξεργαστές μιας εταιρίας δεν είναι σωστό. Οι threadripper/EPYC θεωρούνται ισάξιοι περίπου στο performance/watt και καλύτεροι στο performance/$ από τους αντίστοιχους intel.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ διαφορετική προσέγγιση το ξέρω αλλά μιλάμε για διαφορά σχεδόν χιλιάρικου.
Δεν έχω βάλει λειτουργικό οπότε υπολόγιζε +150 ευρώ (δεν γίνεται να πάρει κλειδάκι από ίντερνετ με 20 ευρώ, όχι; ).

Πως το βλέπω εγώ. Με τον φθηνότερο επεξεργαστή και μητρική γλυτώνεις τα λεφτά, δεν λέω πως είναι ισοδύναμοι. Αλλά γνώμη μου είναι κάθετα η εξής:
Παίρνεις τον 1700, και σε 2-3-4 χρόνια που θα δεις ότι θέλεις ένα φρεσκάρισμα, τον πουλάς/τον πετάς και με άλλα 300 παίρνεις της τελευταίας γενιάς amd τότε ανάλογο r7 1700. 

Μην με παρεξηγήσεις δεν θέλω να φανώ μέγας γνώστης ή κάτι, ούτε μπορώ να ζυγίσω το πόσο βαριά δουλειά θα κάνεις. Αλλά 8 πυρήνες/16 threads είναι 8 πυρήνες/16 threads .

Ξαναλέω είναι 1000 ευρώ σχεδόν διαφορά.. αγοράζεις μετά από 3ετία καινούργιο επεξεργαστή, βάζεις άλλα 32 ram ( 64gb ram, ούτε ο σκληρός μου δεν είναι τόσο που λέει ο λόγος) και θα σου περισσέψει και μισό χιλιάρικο.. 

Αν πιστεύεις πως δεν αρκεί, πάνε σε 1950x, εγώ δεν έχω προσωπικό όφελος έτσι και αλλιώς.

Χωρίς τίτλο.png

Επεξ/σία από Valous
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το workload που περιγράφει στο πρώτο post ο OP απαιτεί πάρα πολλά threads και RAM. H άλλη εναλλακτική είναι skylake-x, αλλά πάμε σε ακόμα παραπάνω budget.

Δημοσ.
18 hours ago, Blazz0r said:

Αυτη η λανθασμενη φημη ποτε θα σταματησει ενας θεος ξερει. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ειχαν θεματα υπερθερμανσης η AMD. Ας παψει πια η καραμελα, εχει γινει αηδιαστικο. h100i σε overclocked στα 4.6ghz 8350 σε SILENT mode τον κραταγε κατω απο 60 σε stress test. 4790k 4.5ghz με την ιδια ψυκτρα σε turbo mode ηταν λιγο πανω απο τους 80. Ακομα και μετα απο delid πιο ζεστος ηταν ο 4790k. 

Δημοσ.

Αν και το ΑΜ4-based σύστημα, όπως περιγράφει παραπάνω ο Valous, έχει λογική, θεωρώ ότι με βάση αυτά που ζήτησες, ο πιο ταιριαστός επεξεργαστής στην αγορά για εσένα είναι ο Threadripper. To AM4 είναι καλύτερο για να σώσεις (αρκετά) χρήματα. Αν πας σε AM4, για την χρήση που θες, ίσως να ήταν καλύτερα για σένα ο Ryzen 7 Pro και ECC ram.

Στις 4/1/2018 στις 7:42 ΜΜ, Blazz0r είπε

Αυτό σαν build είναι καλύτερο; (με βάση τις προτάσεις)

image.png.a7d3ba111adef85dc5ba11f36d6d0250.png

Ώστε να δω τώρα, πώς μπορώ να το modάρω λίγο.

Αν πας σε Threadripper έχε υπόψιν σου ότι η Χ399 που υποστηρίζει τον Threadripper, έχει 2 quad channels για την RAM. Που σημαίνει ότι θα πας σε 4 RAM modules υποχρεωτικά. Αν θες 32GB, πας 4x8GB και έχεις άλλα 4 slots κενά για μελλοντική αναβάθμιση που λογικά θα χρειαστείς με αυτά που περιγράφεις. Επειδή βλέπω databases, λογικά χρειάζεσαι ECC ram. Δες συμβατότητες με την m/b για να επιλέξεις τα σωστά modules ή ρώτα το μαγαζί. 

Από εκεί και έπειτα πας σε Enermax για υδρόψυξη. Είναι +100 ευρώ αλλά αυτήν τη στιγμή είναι η μόνη υδρόψυξη που έχει σχεδιαστεί για τον Threadripper αποκλειστικά. Αλλιώς Noctua και αερόψυξη.

Αυτό με τους δίσκους που δεν χρειάζεσαι δεν κατάλαβα. Δεν ξέρω τι δουλειά θα κάνεις αλλά όπoυ βλέπω databases, για high end σκέφτομαι αμέσως RAID. Ο σκληρός που έχεις βάλει, μάλλον entry θεωρείται και σίγουρα θα χρειαστείς και άλλον έναν, έστω μηχανικό, για daily backup.

Ψάξου καλά από που θα το πάρεις γιατί από την στιγμή που το θέλεις έτοιμο φτιαγμένο, θα κάνει μεγάλη διαφορά στην τελική τιμή.

Δημοσ.

Συγγνωμη αλλα θεωρω οτι το budget σου ειναι πολυ υψηλο με αποτελεσμα να πετας χρηματα χωρις να παιρνεις πισω την αξια τους σε προιον.  Εγω θα εκοβα μερικα προς το παρον και θα εβαζα στην ακρη για μελλοντικη ΙΣΩΣ (που δεν προκειται να χρειαστει για 2-3 χρονια) αναβαθμιση . Συν του οτι μπορεις να βρεις απο πιο οικονομικο μαγαζι καρτα ραμ και σκληρο μιας κι ειναι κουμπωτα δηλαδη δε θα σου παρει πανω απο 2 δευτερολεπτα η εγκατασταση τους. 
Αλλο θεμα. Εχεις σκοπο να οβερκλοκαρεις cpu, gpu και ram?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...