Blazz0r Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ύστερα από 7,5 χρόνια, ήρθε η ώρα για νέο PC. Μας ενδιαφέρει να μπορεί να σηκώνει πολλά προγραμμάτα ταυτόχρονα (ξέρω γω 4 VMs, 2 teamviewers, 3-4 3rd party tools, 2+ database browsers (Mongo +SQL+...), Eclipse, Visual Studio, καμιά 15αρια local και remote τερματικά, dataset αρχεία ανοιχτά σε editor με χιλιάδες γραμμές, κάνα MATLAB, running scripts), πολλά tabs σε browsers, με 2 οθόνες (και possibly 3 στο μέλλον) και πολύ smooth alt-tabbing. Άρα θέλουμε SSD, RAM, CPU να κουβαλάνε. Έφτιαξα αυτό (UPDATED), χωρίς να είμαι και πολύ updated για τις εξελίξεις στο χώρο (Κουτί + Εσωτερικά κουτιού + Windows 10 Pro, καθόλου περιφερειακά). Τώρα έχω 2x Dell S2415H οθόνες. Να σημειωθεί ότι δεν θέλω σκληρό δίσκο ούτε να υπάρχει μέσα στο δωμάτιο. Θέλω η συναρμολόγηση να γίνει από το κατάστημα, δεν έχω χρόνο να το φτιάξω αυτό τον καιρό. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2018 από Blazz0r
oddin Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 'Εχεις βάλει μητρική με chipset Z270 που δεν μπαίνει ο 8700k πάνω της. Πρέπει να διαλέξεις με Z370. 1
Blazz0r Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, oddin είπε 'Εχεις βάλει μητρική με chipset Z270 που δεν μπαίνει ο 8700k πάνω της. Πρέπει να διαλέξεις με Z370. Ok, δηλαδή πέρα απο το socket (1151), κοιτάμε και τι άλλο? Εγώ είδα αυτά και λέω είμαστε οκ Κατασκευαστής Επεξεργαστή Intel Τεχνολογία Επεξεργαστή Celeron / Core i3 / Core i5 / Core i7 / Pentium Socket 1151 Edit: Ok I see https://www.bit-tech.net/reviews/tech/cpus/intel-core-i7-8700k-coffee-lake-and-z370-chipset-review/1/ Αναφορά σε κείμενο Firstly, we need to address the situation as far as compatibility goes. The CPU socket is visually identical, so unlike Socket AM4, all coolers that fitted LGA 1151 (and LGA 1150 and LGA 1155) will fit the new socket, which is actually being called LGA 1151-V2. This is due to the fact that, sadly, Kaby Lake and Skylake CPUs will not work in Z370 motherboards, and, more critically, Coffee Lake CPUs will not work in older motherboards, despite the physical pin configuration being the same. Thanks για την παρατήρηση. Βάζω αυτήν http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=57630&cat=3&sub=404&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2018 από Blazz0r
oddin Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Aπο τα 94 πήγες στα 240?! Ακούγονται πολλά θετικά για την συγκεκριμένη πάντως. 1
Blazz0r Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, oddin είπε Aπο τα 94 πήγες στα 240?! Ακούγονται πολλά θετικά για την συγκεκριμένη πάντως. Faill, αυτή έβαλα στο build http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=57627&cat=3&sub=404&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined, λάθος το προηγούμενο link. Όντως είναι καλή; Τι το παραπάνω αξιόλογο δίνει μία τέτοια motherboard; Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2018 από Blazz0r
oddin Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το τι δίνουν παραπάνω μπορείς να τα δεις και στο site του κατασκευαστή.Θα σου απαντήσουν και άλλα παιδιά πιο ειδικοί πάνω σε αυτό. Απο extra Usb, wifi built in , καλύτερα vrm , overclock ,heat-sinks κτλπ.. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2018 από oddin 1
jeandoumpier Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Περιφερειακά θέλεις; Keyboard-mouse/ ηχεία;
Blazz0r Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, jeandoumpier είπε Περιφερειακά θέλεις; Keyboard-mouse/ ηχεία; όχι
jeandoumpier Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Προσωπικά, θα πήγαινα στα παρακάτω κομμάτια. Από visionstudio.gr. Νομίζω πως και με λιγότερα από 2000€ γίνεται δουλειά. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Με 2500 ευρω παιρνεις 1950x, x399 taichi, gtx 1080, 32gb ram, 960 evo 500gb, rmx 850w, arctic freezer 240, phanteks enthoo pro. Με ενδοκοινοτικη απο mindfactory εχοντας εμπορικο αφμ μειον το Φπα εκει θα εισαι στο 2,5. Για δες το γιατι η πρωτη σου συνθεση δεεεν.
Blazz0r Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, radiohead είπε Με ενδοκοινοτικη απο mindfactory εχοντας εμπορικο αφμ μειον το Φπα εκει θα εισαι στο 2,5. Για δες το γιατι η πρωτη σου συνθεση δεεεν. Το ότι είναι ενδοκοινοτική τι αλλάζει? Εμπορικό ΑΦΜ δεν παίζει. Τώρα σε Ελλάδα το build βγαίνει πολύ ακριβά. Ο ryzen είναι worth ή απλά δίνεις λεφτά για να δίνεις, από ένα σημείο και μετά? Επίσης δεν χρειάζομαι την latest gpu, μία καλή θέλω να είμαι άνετος και από άποψη γραφικών. Επίσης θέλω να ρωτήσω γενικώς, τα MHZ στις RAM δεν αξίζουν αρκετά πλέον;
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, Blazz0r είπε Το ότι είναι ενδοκοινοτική τι αλλάζει? Εμπορικό ΑΦΜ δεν παίζει. Τώρα σε Ελλάδα το build βγαίνει πολύ ακριβά. Ο ryzen είναι worth ή απλά δίνεις λεφτά για να δίνεις, από ένα σημείο και μετά? Επίσης δεν χρειάζομαι την latest gpu, μία καλή θέλω να είμαι άνετος και από άποψη γραφικών. Επίσης θέλω να ρωτήσω γενικώς, τα MHZ στις RAM δεν αξίζουν αρκετά πλέον; 1) Δεν πληρώνεις Φ.Π.Α 2) OK/OK/ Βεβαίως και worth it όταν δίνεις τόσα λεφτά. Με λιγότερα πάς στη σύνθεση του jean. /ΟΚ 3) Σε ορισμένα σενάρια αλλα όταν θές τόσα πολλά ταυτόχρονα βάζεις ποσότητα (32gb) Απο 2666 και πάνω είσαι εντάξει.
ilos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Με τόσο μεγάλο budget κοιτάς και για threadripper όπως αναφέρθηκε (και δεν θα έχεις και το πονοκέφαλο με το vulnerability Της intel). Οπωσδήποτε nvidia κάρτα λόγω cuda επίσης. 1
Blazz0r Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Αυτό σαν build είναι καλύτερο; (με βάση τις προτάσεις) Ώστε να δω τώρα, πώς μπορώ να το modάρω λίγο.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Blazz0r είπε Αυτό σαν build είναι καλύτερο; (με βάση τις προτάσεις) Ώστε να δω τώρα, πώς μπορώ να το modάρω λίγο. Στο τόνισα οτι κοιτάς απο έξω τέτοια περίπτωση. Θα σε καλύψει η πρόταση του jean τώρα είσαι 400 ευρώ εκτός ενώ εκείνος σου γλίτωσε άλλα τόσα! Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2018 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα