Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

CPU: fx8320 

GPU:gtx970gigabyte g1

RAM :crusial ballistix 8gb 1600mhz

Board:970A-UD3

465GB TOSHIBA DT01ACA050 ATA Device (SATA)   
111GB Samsung SSD 840 EVO 120GB (SSD)

Διαθετω για 400 ευρω για αναβα8μιση αλλα το διλλημα μου ειναι αξιζει να παω σε ryzen 5 1600?Θα υπαρξει διαφορα η να μαζεψω παραπανω χρηματα και να παω σε κατι καλυτερο ;

Η χρηση ειναι καθαρα gaming (dota2/pubg/cg go και διαφορα αλλα).επισης αξιζει να αλλαξω την 970 σε 580 8GB η δεν θα εχει τρελες διαφορες;(εχω οθονη με φρισινκ 1080p)

Επεξ/σία από XQuZe
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι και όχι.

Περίμενε νέους ryzen που βγαίνουν σε λίγο.

Ουσιαστική αναβάθμιση μετά την 970 είναι η 1070.

Εφόσον όμως παίζεις fps games χεσ'το freesync και καλύτερα πήγαινε σε 8400-8600k και 1070

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Εχω κανει ιδια αλλαγη με σενα, απο fx8320 σε R5 1600. Αν θες εχεις 144hz monitor δεν αξιζει και τοσο. Θα δεις λιγο περισσοτερη smoothila σε dota 2, ιδιως σε αποτομες αλλαγες της καμερας οπου ο FX εσπαγε λιγο την κινηση, αλλα λιγα πραματα. Τα fps σου θα ειναι καπου 180 με 200 (αυτο εξαρταται βεβαια και παρα πολυ απο τις μνημες που θα βαλεις).

Σε pubg δυστηχως δεν ξερω πως παει ο FX μετα το 1.0patch, παντως πριν το patch πηγαινε αθλια, καμια σχεση με R5 1600. 

Oσο για το 970 σε 580, δεν αξιζει καθολου. Ελαχιστες διαφορες

Δημοσ.

Η αληθειά ειναι οτι μιας και ανεφερες dota2(τo game που ασχολουμε τις περισσοτερες ωρες) αυτο που μου την χαλαει είναι οτι δεν ειναι smooth to game,παιζω με 80-90 fps se high αλλα τρωει καποια drops και το χαλαει.Φανταζομαι ο cpu και η ραμ φταινε για αυτο.Λετε να βαλω αλλα 8gb ram και να αφησω το συστημα ως εχει ;

Δημοσ.
4 minutes ago, XQuZe said:

Η αληθειά ειναι οτι μιας και ανεφερες dota2(τo game που ασχολουμε τις περισσοτερες ωρες) αυτο που μου την χαλαει είναι οτι δεν ειναι smooth to game,παιζω με 80-90 fps se high αλλα τρωει καποια drops και το χαλαει.Φανταζομαι ο cpu και η ραμ φταινε για αυτο.Λετε να βαλω αλλα 8gb ram και να αφησω το συστημα ως εχει ;

Εγω με τον 8350 παντως εβγαζα καπου 140-160. Απλα τα frametimes ηταν all over the place οταν κουναγα την καμερα αποτομα και ειχε σπασιματα. Δεν το καταλαβαινα τοσο πολυ μεχρι που εκανα την αλλαγη, τοτε μονο ειδα την διαφορα Με τα γραφικα τερμα ολα αυτα. Δεν ξερω πως γινεται να βγαζεις 80-90...μηπως εχεις thermal throttle? Μου φαινονται πολυ λιγα.

Δημοσ.

Τι θερμοκρασίες έχεις;

Μαμά ψύκτρα; Στόκ ρεύμα;

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, strawman είπε

Εγω με τον 8350 παντως εβγαζα καπου 140-160. Απλα τα frametimes ηταν all over the place οταν κουναγα την καμερα αποτομα και ειχε σπασιματα. Δεν το καταλαβαινα τοσο πολυ μεχρι που εκανα την αλλαγη, τοτε μονο ειδα την διαφορα Με τα γραφικα τερμα ολα αυτα. Δεν ξερω πως γινεται να βγαζεις 80-90...μηπως εχεις thermal throttle? Μου φαινονται πολυ λιγα.

Δεν νομιζω να ειναι θεμα throttle τα εχω τσεκαρει ολα αλλα ακομα δεν εχω καταληξει στο τι φταει.!

24 λεπτά πριν, radiohead είπε

Τι θερμοκρασίες έχεις;

Μαμά ψύκτρα; Στόκ ρεύμα;

35 idle 45-50 σε full 

Εχω μια αεροψυξη (δεν θυμαμαι ποια γιατι δεν ειμαι σπιτι) το εχω στα 4.2 σταθερα με στοκ ρευμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει τα καινουργια patch να το βαρυναν, τι να σου πω. Εγω στον fx εβγαζα 80-100 πριν το patch που βγηκε για τους Ryzen, μετα το patch για τους Ryzen πηγα 160. Απο τοτε αλλαξα επεξεργαστη οποτε δεν ξερω τι εγινε με τα υπολοιπα patches. Βεβαια το ειχα πειραξει αρκετα το συστημα, με OC σε ταχυτητα μνημης και latency, αλλα τοσο μεγαλη διαφορα δεν νομιζω να οφειλεται εκει. Ετρεξαν στα 1866 με c8 αν θυμαμαι καλα.

Ενδεικτικα μιλαω για την αρχη του game οτι εβγαζα 140-160. Μετα τα 20-25 λεπτα που αρχιζε η φασαρια, τα megacreeps κλπα συμπραγκαλα επεφτα πιο κατω. Γενικα οσο προχωραει το παιχνιδι βαραινει, ακομα και στον Ryzen καμια φορα παιζει να πεσω κατω απο 150. 

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως τα επιπλέον 8gb στα παιχνίδια που παίζεις δεν θα επηρεάσουν εκτός άν έχεις δουλειά στο παρασκήνιο και παίζεις ταυτόχρονα.

Με λίγα λόγια περισσότερο θα βοηθούσε στα min fps σου η μεγαλύτερη συχνότητα παρά η χωρητικότητα.

Στο λοιπόν εγώ δεν θα πείραζα τπτ στο υπάρχον, θα τα έριχνα όλα στο νέο μέσα στο 18-19 που θα έχει μπόλικο ψωμί και σε κάρτες και σε επεξεργαστές.

Άν σε τρώει όμως τώρα κρατάς κάρτα και παίρνεις

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, strawman είπε

Μπορει τα καινουργια patch να το βαρυναν, τι να σου πω. Εγω στον fx εβγαζα 80-100 πριν το patch που βγηκε για τους Ryzen, μετα το patch για τους Ryzen πηγα 160. Απο τοτε αλλαξα επεξεργαστη οποτε δεν ξερω τι εγινε με τα υπολοιπα patches. Βεβαια το ειχα πειραξει αρκετα το συστημα, με OC σε ταχυτητα μνημης και latency, αλλα τοσο μεγαλη διαφορα δεν νομιζω να οφειλεται εκει. Ετρεξαν στα 1866 με c8 αν θυμαμαι καλα.

Ενδεικτικα μιλαω για την αρχη του game οτι εβγαζα 140-160. Μετα τα 20-25 λεπτα που αρχιζε η φασαρια, τα megacreeps κλπα συμπραγκαλα επεφτα πιο κατω. Γενικα οσο προχωραει το παιχνιδι βαραινει, ακομα και στον Ryzen καμια φορα παιζει να πεσω κατω απο 150. 

Και εγω οταν ξεκιναει το game και στα lanes στην αρχη εχω 140-150 fps μετα οσο προχωραει οπως ειπες βαρενει και ειμαι πανω κατω στα 80.

14 λεπτά πριν, radiohead είπε

Πάντως τα επιπλέον 8gb στα παιχνίδια που παίζεις δεν θα επηρεάσουν εκτός άν έχεις δουλειά στο παρασκήνιο και παίζεις ταυτόχρονα.

Με λίγα λόγια περισσότερο θα βοηθούσε στα min fps σου η μεγαλύτερη συχνότητα παρά η χωρητικότητα.

Στο λοιπόν εγώ δεν θα πείραζα τπτ στο υπάρχον, θα τα έριχνα όλα στο νέο μέσα στο 18-19 που θα έχει μπόλικο ψωμί και σε κάρτες και σε επεξεργαστές.

Άν σε τρώει όμως τώρα κρατάς κάρτα και παίρνεις

Το μονο που εχω κανει για την συχνοτητα ειναι το xmp απο το bios τις εχω βαλει στα 1866 αρα οπως λες να παω στα 16 gb δεν θα αλλαξει τιποτα ουσιαστικα στην χρηση που κανω.Ευχαριστω για την βοηθεια μαλλον θα μεινω ως εχει

Δημοσ.
1 minute ago, XQuZe said:

Και εγω οταν ξεκιναει το game και στα lanes στην αρχη εχω 140-150 fps μετα οσο προχωραει οπως ειπες βαρενει και ειμαι πανω κατω στα 80.

Το μονο που εχω κανει για την συχνοτητα ειναι το xmp απο το bios τις εχω βαλει στα 1866 αρα οπως λες να παω στα 16 gb δεν θα αλλαξει τιποτα ουσιαστικα στην χρηση που κανω.Ευχαριστω για την βοηθεια μαλλον θα μεινω ως εχει

Τι να σου πω, στα 80 επεφτα μονο σε κατι games που κραταγανε 60+ λεπτα, oπου εκει με ενοχλουσε αρκετα μιας και τα frametimes ηταν πολυ περιεργα. Αλλα γενικα σε φυσιολογικα games ημουν πανω απο 120, απο οσο θυμαμαι κιολας, πανε 6 μηνες που τον εδωσα. 

Μνημη οχι, δεν θα σε βοηθησει. Και γω 8 ειχα και ηταν okay. Ειδικα dota 2, ουτε 5gb συνολικο usage δεν θα εχεις. Προς το παρον κατσε εκει που εισαι, περιμενε 1-2 μηνες, και τσιμπας ειτε καινουργιο 2600 ειτε μεταχειρισμενο 1600 κανα 120-150€. Σου προσφερω τον δικο μου, οταν με το καλο βγει η καινουργια σειρα και ειναι της προκοπης :P. Αλλιως πας σε 8400 αν θες Intel, αν και με τα games που παιζεις ο i3 8350k θα πηγαινε καλυτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...