Heybro Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Οι ελληνικές είναι ζόμπι σε περίπτωση που έχετε χάσει επεισόδια... βγάζουν κάτι εκατομμύρια "κέρδη" αλλά έχουν NPLs/NPE (ΑΚΑ φέσια) μερικά δις η κάθε μία. Αλλά περάσαμε τα στρες τεστ, μην αγχώνεστε! Τις ξεχρεωνουμε εμείς με τα δις που δίνει ο ελληνικός λαός κάθε χρόνο. Αυτοί που πληρώνουμε δηλαδή. 1
Avatar_GR Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Οι τράπεζες δουλεύουν με ένα πολύ έξυπνο σύστημα Έστω ότι ανοίγετε έναν λογαριασμό πρώτη φορά και βάζετε Χ ευρώ μέσα. Αυτά τα Χ ευρώ η τράπεζα τα επενδύει τζογάρει. Αν το τζογάρισμα τους πάει καλά, τότε όλα καλά και η τράπεζα είναι χαρούμενη και μοιράζετε τα υπερκέρδη. Αν το τζογάρισμα δεν τους πάει καλά, ζητάει από το κράτος(που με την σειρά του τα παίρνει από τους φορολογούμενους) να τους χαρίσει λεφτά,αλλιώς απειλούν να βάλουν λουκέτο και να καταστρέψουν την οικονομία και την χώρα. Κάτι σαν να λέμε μονά κερδίζω, ζυγά χάνεις το παίζουν το παιχνίδι οι τράπεζες. Με λεφτά άλλου και εγώ μάγκας το παίζω, ειδικά αν ξέρω ότι αν τα χάσω θα έρθει το κράτος να με ξελασπώσει χαρίζοντας μου χρήμα!!!! Μόνο οι μάγκες οι Ισλανδοί είπαν όχι στους τραπεζίτες όταν απείλησαν να βάλουν λουκέτο και τους δίκασαν. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2018 από Avatar_GR 3 1
Heybro Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, Avatar_GR είπε Οι τράπεζες δουλεύουν με ένα πολύ έξυπνο σύστημα Έστω ότι ανοίγετε έναν λογαριασμό πρώτη φορά και βάζετε Χ ευρώ μέσα. Αυτά τα Χ ευρώ η τράπεζα τα επενδύει τζογάρει. Αν το τζογάρισμα τους πάει καλά, τότε όλα καλά και η τράπεζα είναι χαρούμενη και μοιράζετε τα υπερκέρδη. Αν το τζογάρισμα δεν τους πάει καλά, ζητάει από το κράτος(που με την σειρά του τα παίρνει από τους φορολογούμενους) να τους χαρίσει λεφτά,αλλιώς απειλούν να βάλουν λουκέτο και να καταστρέψουν την οικονομία και την χώρα. Κάτι σαν να λέμε μονά κερδίζω, ζυγά χάνεις το παίζουν το παιχνίδι οι τράπεζες. Με λεφτά άλλου και εγώ μάγκας το παίζω, ειδικά αν ξέρω ότι αν τα χάσω θα έρθει το κράτος να με ξελασπώσει χαρίζοντας μου χρήμα!!!! Μόνο οι μάγκες οι Ισλανδοί είπαν όχι στους τραπεζίτες όταν απείλησαν να βάλουν λουκέτο και τους δίκασαν. Δεν εχω αλλα like να σου κανω. Ετσι ακριβως δουλευει ολος ο καπιταλισμος χρονια τωρα. Για αυτο βλεπεις τους πλουσιους πλουσιοτερους καθε χρονο και τους φτωχους φτωχοτερους. Το 1% των πλουσιων εχει οσα χρηματα εχει το υπολοιπο 99% παγκοσμιως. Πολλες χρηματα και απορω τι σκατα τα κανουν.Για αυτο παντα θα υπαρχουν 3 4 δις να πεινανε τα 2 3 στο οριο κανα 2 ακομα να παλευουν στη μεσαια ταξη και καμια 10 εκατομμυρια να μην ξερουν τι να κανουν τα δις που εχουν. Nice world. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 19 λεπτά πριν, Heybro είπε Δεν εχω αλλα like να σου κανω. Ετσι ακριβως δουλευει ολος ο καπιταλισμος χρονια τωρα. Για αυτο βλεπεις τους πλουσιους πλουσιοτερους καθε χρονο και τους φτωχους φτωχοτερους. Το 1% των πλουσιων εχει οσα χρηματα εχει το υπολοιπο 99% παγκοσμιως. Πολλες χρηματα και απορω τι σκατα τα κανουν.Για αυτο παντα θα υπαρχουν 3 4 δις να πεινανε τα 2 3 στο οριο κανα 2 ακομα να παλευουν στη μεσαια ταξη και καμια 10 εκατομμυρια να μην ξερουν τι να κανουν τα δις που εχουν. Nice world. Όταν βλέπεις τη "μεσαία τάξη" να ξοδεύει απο 100€ εως 110€ για κάθε 100€ εισόδημα που έχει και τον κάθε "φτωχό" να ξεπετά 5-6 κουτσούβελα.... λες να μας φταίνε οι "πλούσιοι που γίνονται πλουσιότεροι"? το άδειο μας κεφάλι μας φταίει. 40 λεπτά πριν, Avatar_GR είπε Κάτι σαν να λέμε μονά κερδίζω, ζυγά χάνεις το παίζουν το παιχνίδι οι τράπεζες. Σίγουρα έχουν μερίδιο ευθύνης αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Heybro Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, chryspano είπε Όταν βλέπεις τη "μεσαία τάξη" να ξοδεύει απο 100€ εως 110€ για κάθε 100€ εισόδημα που έχει και τον κάθε "φτωχό" να ξεπετά 5-6 κουτσούβελα.... λες να μας φταίνε οι "πλούσιοι που γίνονται πλουσιότεροι"? το άδειο μας κεφάλι μας φταίει. Σίγουρα έχουν μερίδιο ευθύνης αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αυτοι που βγαζουν 5 6 παιδια τα θελουν και τα παθαινουν ειναι δικο τους θεμα καθαρα. Εγω που δεν χαλαω παραπανω απο οτι εχω και δεν χρωσταω ουτε ευρω τι φταιω να πληρωνω 80% φορους καθε χρονο? Πως το δικαιολογεις αυτο? Μιλαμε για πανω απο 10 χιλιαρικα καθε χρονο σε εφοριες εφκα ενφια φορος αλλυλεγυης κτλ. Φταιω σε κατι οταν δεν χρωσταω πουθενα και μου περνουν τα λεφτα που εβγαλα με τον ιδρωτα μου? Αν δεν εχουμε χουντα σε αυτη την περιπτωση δεν ξερω τι εχουμε. 1
randomcat Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 18 ώρες πριν, chryspano είπε Ναι, υποχρεούσαι όπως και όλοι μας να επικαιροποιήσεις τα στοιχεία σου στην τράπεζα όπως και να περάσεις και το αυτοκίνητό σου απο ΚΤΕΟ(για να μη σκοτώσεις κανέναν άνθρωπο και σκοτωθείς και ο ίδιος (πρέπει να εξηγούμε και τα αυτονόητα)) και ναι, θα το κάνεις στις ώρες που είναι ανοιχτές οι παραπάνω υπηρεσίες και όχι στις 3 τα ξημερώματα ή όποτε μας βολεύει. Στο μέλλον ίσως να υπάρξει πιο εύκολος και λιγότερο γραφειοκρατικός τρόπος αλλά μέχρι τότε αυτό έχουμε με αυτό συμβιβαζόμαστε. Ε ο τρόπος αυτός λέγεται cryptocurrency και μένει να γίνει mainstream. Επειδή εμένα δεν μου αρέσει να με ενοχλούν και να συμβιβάζομαι. 18 ώρες πριν, chryspano είπε Κανένας δε σε αναγκάζει να δώσεις αναγκαστικά τα χρήματά σου, επέλεξες όπως και όλοι μας να το κάνεις, όσο για το παράπονο σου περι 0 επιτοκίου, ούτε 0 είναι αλλά παραπονιέσαι και άδικα, έχεις την επιλογή να τα επενδύσεις εσύ ο ίδιος σε ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία, οτιδήποτε αλλά ΔΕΝ το κάνεις! γιατί? Με αναγκάζει, το κράτος. Με αναγκάζει να πληρώνω μέσω τραπεζικού λογαριασμού για αγορές άνω των 500 ευρώ => δηλαδή να έχω τα χρήματά μου σε τράπεζα. Με αναγκάζει να έχω τραπεζικό λογαριασμό ώστε να μπορώ να δέχομαι πληρωμές και αναγκάζει τους εργοδότες να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Με αναγκάζει να έχω PoS στην επιχείρησή μου και συνεπώς τα κέρδη μου να καταλήγουν σε τραπεζικό λογαριασμό. Με εμποδίζει από το να αδειάσω τον τραπεζικό μου λογαριασμό άμεσα (βλ. capital control και όριο ανάληψης). Να επενδύσω σε ομόλογα και μπλα μπλα μπλα που είπες δεν θέλω, μιας και δεν θέλω να τζογάρω τα χρήματά μου. Και μιας και με ρώτησες κάτι χωρίς νόημα, ας κάνω και εγώ το ίδιο. Γιατί δεν φτιάχνεις μακαρόνια με κιμά για βραδινό απόψε και αύριο το πρωί κουάκερ με μέλι; Ξέρω ότι δεν θα το κάνεις! Γιατί??? Πόσο δηλ. πιστεύεις/ξέρεις ότι είναι το επιτόκιο; 18 ώρες πριν, chryspano είπε Όπως και όλοι μας, αλλά αυτή η λύση ίσως αργήσει λιγάκι να έρθει και σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι το bitcoin αν θες τη γνώμη μου. Θα είναι τα cryptocurrencies. Αν θα είναι το Bitcoin ή όχι δεν το γνωρίζω, αλλά ακόμα αυτό είναι που οδηγεί την αγορά και στέκεται εδώ και χρόνια στο ύψος του. 18 ώρες πριν, chryspano είπε Συνεχίζει να σου διαφεύγει το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών, δέχονται fiat στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και όχι crypto όπως διαφημίζουν, κατα συνέπεια οι τράπεζες δεν ζημιώνονται και δεν επηρεάζονται στο ελάχιστο! θα συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμη και αν όλοι "δέχονται crypto" αλά στην ουσία μπαίνει απλά fiat χρήμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Η όποια αλλαγή και αν έρθει απο το χώρο των κρύπτο ναι μεν θα είναι προς το καλύτερο(ίσως π.χ η επικαιροποίηση των στοιχείων θα γίνεται αυτόματα) και θεμιτή αλλά σε καμια περίπτωση δεν πρόκειται να είναι όπως την φαντάζονται ορισμένοι ελαφρόμυαλοι αναρχο-μπαχαλάκηδες και δεν αναφέρομαι σε εσένα. Σου διαφεύγει και εσένα το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερο fiat currency διοχετεύεται στην αγορά των cryptocurrency. Για την ώρα εξυπηρετεί πολύ καλά αυτόν τον σκοπό δηλ. να αποτελεί μέσο απόκτησης των cryptocurrencies. Κάποια στιγμή όμως ο κόσμος θα αποκτά crypto currency κυρίως χρησιμοποιώντας άλλα crypto currencies. Κάποια στιγμή ο κόσμος θα έχει συγκεντρώσει ποικιλία κρυπτονομισμάτων και σε αρκετές ποσότητες ώστε ολοένα και περισσότερο η ισορροπία HODLERS και SPENDERS θα γέρνει προς τους spenders αφού θα έχουν τόσα κρυπτονομίσματα για να κάνουν HODL που δεν θα τους απασχολεί να ξοδεύουν αρκετά από αυτά προκειμένου να κερδίσουν μια καλύτερη εμπειρία αγορών (συγκριτικά με εκείνη που έχουν να προσφέρουν οι τράπεζες). Είναι αναμενόμενο λοιπόν το ότι θα αυξάνονται κατακόρυφα οι αγορές με κρυπτονομίσματα καθώς και τα καταστήματα που θα τα δέχονται ως μέσο πληρωμής. Και θα φτάσουμε σε σημείο που δεν θα θέλουμε να πληρωνόμαστε ή να αγοράζουμε με κάτι άλλο πέρα από crypto και θα σνομπάρουμε τα fiat currency. Οι τράπεζες θα συνεχίζουν να εκτυπώνουν χρήματα, με συνέπεια όμως να τροφοδοτούν ολοένα και περισσότερο την αγορά των crypto. Αυτή θα είναι η καταστροφή των fiat. 34 λεπτά πριν, chryspano είπε Σίγουρα έχουν μερίδιο ευθύνης αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα: "How The Economic Machine Works by Ray Dalio" Σίγουρα το βίντεο που έστειλες δεν το έχεις δει ποτέ και απλά γιουτιούμπαρες για κάτι που να είχε τον τίτλο που σε βολεύει, αλλιώς θα εξηγούσες λίγο από το τι εννοείς. lol 1
txcellas Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Μπήκα μα διαβάσω για τα bitcoμια και έχασα λίγο την μπάλα εδώ παίδες με αυτά που λέτε τελευταία!
Zaknafein Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 50 λεπτά πριν, txcellas είπε Μπήκα μα διαβάσω για τα bitcoμια και έχασα λίγο την μπάλα εδώ παίδες με αυτά που λέτε τελευταία! Τι εννοείς Γιάγκο, ξεκάθαρα είναι τα πράγματα. Οι τράπεζες είναι κακές, το fiat είναι για τα σκουπίδια (ή για κ@λόχαρτο) και τα cryptos είναι η 2η Παρουσία σε digital version.
vagpan1986 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 19 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Τι εννοείς Γιάγκο, ξεκάθαρα είναι τα πράγματα. Οι τράπεζες είναι κακές, το fiat είναι για τα σκουπίδια (ή για κ@λόχαρτο) και τα cryptos είναι η 2η Παρουσία σε digital version. Επίσης, αν θες να "ανέβεις" τάξη, να φύγεις απο την φτώχεια που σε δέρνει και να μπεις στους ελιτ, οχι παραπάνω απο 1 παιδί.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 56 λεπτά πριν, Heybro είπε Εγω που δεν χαλαω παραπανω απο οτι εχω και δεν χρωσταω ουτε ευρω τι φταιω να πληρωνω 80% φορους καθε χρονο? Πως το δικαιολογεις αυτο? Μιλαμε για πανω απο 10 χιλιαρικα καθε χρονο σε εφοριες εφκα ενφια φορος αλλυλεγυης κτλ. Φταιω σε κατι οταν δεν χρωσταω πουθενα και μου περνουν τα λεφτα που εβγαλα με τον ιδρωτα μου? Αν δεν εχουμε χουντα σε αυτη την περιπτωση δεν ξερω τι εχουμε. Δεν είσαι ο μόνος που υποφέρει, απλά είναι δύσκολο να αποδοθούν σωστά ευθύνες του ποιος φταίει και ποιος όχι. Το "φταίνε οι τράπεζες", "φταίνε οι πλούσιοι" είναι η εύκολη λύση. 26 λεπτά πριν, randomcat είπε Με αναγκάζει, το κράτος. Με αναγκάζει να πληρώνω μέσω τραπεζικού λογαριασμού για αγορές άνω των 500 ευρώ => δηλαδή να έχω τα χρήματά μου σε τράπεζα. Με αναγκάζει να έχω τραπεζικό λογαριασμό ώστε να μπορώ να δέχομαι πληρωμές και αναγκάζει τους εργοδότες να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Και πάλι λάθος! Δε σε αναγκάζει το κράτος, σε αναγκάζουν όλοι οι καραγκιόζηδες που παίρνανε διακοποδάνεια και γαμο-δάνεια και επιχειρισο-δάνεια και τώρα που ήρθε η ώρα της πληρωμής και δεν έχουν να πληρώσουν τους φταίνε οι "κακές" τράπεζες και το "μπ0*ρδ#λο" το κράτος, μήπως να έβλεπες το βίντεο που τόσο πολύ σνομπάρεις? λέω μήπως.... κάτι θα μάθεις. Και ναι, τραπεζικό λογαριασμό θα έχεις και εκεί θα δέχεσαι τις πληρωμές σου και όχι κάτω απο το τραπέζι. 26 λεπτά πριν, randomcat είπε Με αναγκάζει να έχω PoS στην επιχείρησή μου και συνεπώς τα κέρδη μου να καταλήγουν σε τραπεζικό λογαριασμό. Και ναι, ακόμη και PoS θα έχεις μιας και κάποιοι "έξυπνοι" θέλουν να αποφύγουν το μερίδιο των φόρων που τους αναλογεί για να το φορτώσουν στα υπόλοιπα κορόιδα. 27 λεπτά πριν, randomcat είπε Με εμποδίζει από το να αδειάσω τον τραπεζικό μου λογαριασμό άμεσα (βλ. capital control και όριο ανάληψης). Για να αδειάσεις εσύ και εγώ τον τραπεζικό μας λογαριασμό θα πρέπει πρώτα κάποιοι άλλοι να αρχίσουν να πληρώνουν τα γαμο-δάνεια τους και τα διακοπο-δάνειά τους. 28 λεπτά πριν, randomcat είπε Πόσο δηλ. πιστεύεις/ξέρεις ότι είναι το επιτόκιο; 0.1-0.4% τελευταία φορά που κοίταξα σε μια τράπεζα μου αν και υπάρχουν και εξαιρέσεις, ο πληθωρισμός ξέρεις πόσο είναι? γιατί ακριβώς παραπονιέσαι? 29 λεπτά πριν, randomcat είπε Σου διαφεύγει και εσένα το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερο fiat currency διοχετεύεται στην αγορά των cryptocurrency. Πρώτον δεν μου "διαφεύγει" και δεύτερον είναι παντελώς άσχετο, η συντριπτική πλειοψηφία του νέου fiat που έρχεται στα κρύπτο είναι καθαρά για σπέκουλα, εκτός και αν έχεις την εντύπωση πως οι πελάτες της Goldman Sachs τα κρύπτο τους θα τα αγοράσουν για να κάνουν τα ψώνια τους στο μανάβικο και στο σουπερμαρκετ. FIAT IN --- FIAT OUT τίποτα δεν αλλάζει για τις τράπεζες, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. 30 λεπτά πριν, randomcat είπε Κάποια στιγμή ο κόσμος θα έχει συγκεντρώσει ποικιλία κρυπτονομισμάτων και σε αρκετές ποσότητες ώστε ολοένα και περισσότερο η ισορροπία HODLERS και SPENDERS θα γέρνει προς τους spenders αφού θα έχουν τόσα κρυπτονομίσματα για να κάνουν HODL που δεν θα τους απασχολεί να ξοδεύουν αρκετά από αυτά προκειμένου να κερδίσουν μια καλύτερη εμπειρία αγορών (συγκριτικά με εκείνη που έχουν να προσφέρουν οι τράπεζες). Εκεί να δεις γλέντια, spenders να αρχίσουν να τρέχουν ομαδικά στο fiat γιατί εγώ αυτό βλέπω, γιατί άλλωστε να κάνω spend bitoin που θα πρέπει να ψάχνω δεξιά και αριστερά να το ξοδέψω και να μην το μετατρέψω σε fiat που το δέχονται παντού? 31 λεπτά πριν, randomcat είπε Είναι αναμενόμενο λοιπόν το ότι θα αυξάνονται κατακόρυφα οι αγορές με κρυπτονομίσματα καθώς και τα καταστήματα που θα τα δέχονται ως μέσο πληρωμής. "Αναμενόμενη" δεν είναι ούτε η αυριανή μέρα, μου αρέσει η αισιοδοξία σου όμως. 31 λεπτά πριν, randomcat είπε Και θα φτάσουμε σε σημείο που δεν θα θέλουμε να πληρωνόμαστε ή να αγοράζουμε με κάτι άλλο πέρα από crypto και θα σνομπάρουμε τα fiat currency. LOL Σε ποιον κόσμο ζεις? Εγώ γιατί βλέπω να γίνεται "της Λιβύης" με το που κάποιος αρχίσει να σνομπάρει το fiat? 32 λεπτά πριν, randomcat είπε Σίγουρα το βίντεο που έστειλες δεν το έχεις δει ποτέ και απλά γιουτιούμπαρες για κάτι που να είχε τον τίτλο που σε βολεύει, αλλιώς θα εξηγούσες λίγο από το τι εννοείς. lol Το βίντεο το έχω δει τρεις φορές για να καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής, βλέπεις δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο και δυσκολευόμουν λιγάκι να τα πιάσω με τη μία. Τώρα κάτι παντογνώστες φεγγαρο-περιπατητές δε νομίζω πως χρειάζεται να μπουν καν στον κόπο να το δούνε, τι να τους μάθει άλλωστε αυτός ο τυχάρπαστος που οι "πλούσιοι" απλά του εμπιστεύονται μερικές δεκάδες δις για να τους τα αυγατίσει. Αυτός ανήκει στην ίδια κατηγορία με τους άλλους τους "ξοφλημένους" τους Bill Gates, Warren Buffett, Charlie Munger, Eric Schmidt και άλλων, τι ξέρουν αυτοί απο bitcoin και απο the moon? Και μετά μας φταίνε οι "πλούσιοι" και οι τράπεζες.....
Heybro Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, chryspano είπε Δεν είσαι ο μόνος που υποφέρει, απλά είναι δύσκολο να αποδοθούν σωστά ευθύνες του ποιος φταίει και ποιος όχι. Το "φταίνε οι τράπεζες", "φταίνε οι πλούσιοι" είναι η εύκολη λύση. Και πάλι λάθος! Δε σε αναγκάζει το κράτος, σε αναγκάζουν όλοι οι καραγκιόζηδες που παίρνανε διακοποδάνεια και γαμο-δάνεια και επιχειρισο-δάνεια και τώρα που ήρθε η ώρα της πληρωμής και δεν έχουν να πληρώσουν τους φταίνε οι "κακές" τράπεζες και το "μπ0*ρδ#λο" το κράτος, μήπως να έβλεπες το βίντεο που τόσο πολύ σνομπάρεις? λέω μήπως.... κάτι θα μάθεις. Και ναι, τραπεζικό λογαριασμό θα έχεις και εκεί θα δέχεσαι τις πληρωμές σου και όχι κάτω απο το τραπέζι. Και ναι, ακόμη και PoS θα έχεις μιας και κάποιοι "έξυπνοι" θέλουν να αποφύγουν το μερίδιο των φόρων που τους αναλογεί για να το φορτώσουν στα υπόλοιπα κορόιδα. Για να αδειάσεις εσύ και εγώ τον τραπεζικό μας λογαριασμό θα πρέπει πρώτα κάποιοι άλλοι να αρχίσουν να πληρώνουν τα γαμο-δάνεια τους και τα διακοπο-δάνειά τους. 0.1-0.4% τελευταία φορά που κοίταξα σε μια τράπεζα μου αν και υπάρχουν και εξαιρέσεις, ο πληθωρισμός ξέρεις πόσο είναι? γιατί ακριβώς παραπονιέσαι? Πρώτον δεν μου "διαφεύγει" και δεύτερον είναι παντελώς άσχετο, η συντριπτική πλειοψηφία του νέου fiat που έρχεται στα κρύπτο είναι καθαρά για σπέκουλα, εκτός και αν έχεις την εντύπωση πως οι πελάτες της Goldman Sachs τα κρύπτο τους θα τα αγοράσουν για να κάνουν τα ψώνια τους στο μανάβικο και στο σουπερμαρκετ. FIAT IN --- FIAT OUT τίποτα δεν αλλάζει για τις τράπεζες, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Εκεί να δεις γλέντια, spenders να αρχίσουν να τρέχουν ομαδικά στο fiat γιατί εγώ αυτό βλέπω, γιατί άλλωστε να κάνω spend bitoin που θα πρέπει να ψάχνω δεξιά και αριστερά να το ξοδέψω και να μην το μετατρέψω σε fiat που το δέχονται παντού? "Αναμενόμενη" δεν είναι ούτε η αυριανή μέρα, μου αρέσει η αισιοδοξία σου όμως. LOL Σε ποιον κόσμο ζεις? Εγώ γιατί βλέπω να γίνεται "της Λιβύης" με το που κάποιος αρχίσει να σνομπάρει το fiat? Το βίντεο το έχω δει τρεις φορές για να καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής, βλέπεις δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο και δυσκολευόμουν λιγάκι να τα πιάσω με τη μία. Τώρα κάτι παντογνώστες φεγγαρο-περιπατητές δε νομίζω πως χρειάζεται να μπουν καν στον κόπο να το δούνε, τι να τους μάθει άλλωστε αυτός ο τυχάρπαστος που οι "πλούσιοι" απλά του εμπιστεύονται μερικές δεκάδες δις για να τους τα αυγατίσει. Αυτός ανήκει στην ίδια κατηγορία με τους άλλους τους "ξοφλημένους" τους Bill Gates, Warren Buffett, Charlie Munger, Eric Schmidt και άλλων, τι ξέρουν αυτοί απο bitcoin και απο the moon? Και μετά μας φταίνε οι "πλούσιοι" και οι τράπεζες..... Αδερφε οποιος και να φταιει ξερω σιγουρα οτι δεν φταιω εγω. Ουτε ενα ευρω δεν εχω φαει απο κανεναν ποτε δεν χρωσταγα. Και ερχονται τωρα με το ετσι θελω και σου λενε φιλε εχεις σπιτι πληρωσε ενφια για το σπιτι το δικο μου ετσι,πληρωσε φορο 85% κατεβασε το αφορολογητο στα 5.700.Οχι φιλε μου δεν θα γινω συναιτερος με το κρατος με τον ιδρωτα μου να τρωνε τα 300ζωα μεσα στη βουλη. Επειδη με κοβει δεν το ανεχομαι αυτο. Αλλον μπορει να μην τον νοιαζει γιατι δεν πληρωνει κιολας και δεν εχει και τιποτα να χασει. Αλλα οταν γινονται νταβατζηδες στη δουλεια σου που εφτιαξες μετα απο χρονια στερησεων οχι μονο ειναι αδικο αλλα πρεπει να μπουν και φυλακη οσοι τρωνε απο τα χρηματα που με κλεβουν. 2
Bspus Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 32 λεπτά πριν, chryspano είπε Αυτός ανήκει στην ίδια κατηγορία με τους άλλους τους "ξοφλημένους" τους Bill Gates, Warren Buffett, Charlie Munger, Eric Schmidt και άλλων, τι ξέρουν αυτοί απο bitcoin και απο the moon? Μην μπερδευεις το τι μπορει να καταλαβαινει καποιος με το τι λεει. Το μονο σιγουρο με ολους αυτους ειναι πως οτιδηποτε λενε εχει σκοπιμοτητα. Το ποιο ειναι το παιχνιδι τους σιγουρα δεν το ξερουμε εμεις. Δεν μπορεις να περιμενεις απο τον CEO κορυφαιας αλυσιδας ξενοδοχειων να σου πει καλα λογια για το airbnb, ουτε απο αντιστοιχο ιδιοκτητη αλυσιδας taxi να πει κατι καλο για το Uber. Το τι σκεφτονται αντικειμενικα μονο οι ιδιοι το ξερουν, αλλα ακομα και ετσι θα ηταν πολυ δυσκολο να εχουν μια αντικειμενικη αποψη. Ο δε Gates ειναι αλλη κατηγορια απο μονος του. Απο statements τυπου Nobody can stop bitcoin το 2015 το γυρισε σε I would short it if I could. Τι εμαθε και τι ειδε σχετικα με το Bitcoin δηλαδη που δεν ειχε ξανασυμβει τα τελευτια 2-3 χρονια και του εκανε τοσο κακη εντυπωση? Ειναι δυνατον να πιστευει κανεις οτι δεν υπαρχει σκοπιμοτητα, ασχετα αν δεν ξερω να την ερμηνευσω πληρως. 3
vagpan1986 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, chryspano είπε Δε σε αναγκάζει το κράτος, σε αναγκάζουν όλοι οι καραγκιόζηδες που παίρνανε διακοποδάνεια και γαμο-δάνεια και επιχειρισο-δάνεια και τώρα που ήρθε η ώρα της πληρωμής και δεν έχουν να πληρώσουν τους φταίνε οι "κακές" τράπεζες και το "μπ0*ρδ#λο" το κράτος, μήπως να έβλεπες το βίντεο που τόσο πολύ σνομπάρεις? λέω μήπως.... κάτι θα μάθεις. Και μετά μας φταίνε οι "πλούσιοι" και οι τράπεζες..... Το παρων το γραφω οχι για να σε βγαλω ντε και καλα λαθος αλλα για να επισημανω οτι το βλεπεις καπως μονομερως. Το κρατος σε αναγκαζει για ολα οσα ειπωθηκαν, γιατι το ιδιο τα εκανε μανταρα εξ αρχης. Απο την στιγμη που εδινε λάθος στοιχεία στους δανειστες (αγορες, τραπεζες ΕΕ κλπ) ως προς την οικονομικη του κατασταση (πριν και μετα ευρω), αυτοι με την σειρα τους "πιστευαν" οτι η επενδυση τους είχε χαμηλο ρίσκο αρα μας δανειζαν και με χαμηλο επιτοκιο . Οι τραπεζες πάλι, δάνειζαν τον κόσμο αβερτα αλλά πάντα είχαν την εγγυηση του κρατους οτι θα τις ξελασπωσει. Ισχυει για ολες τις επιχειρησεις το ιδιο? (Τα περισσοτερα δανεια του κοσμου πηγαν στην οικοδομη και σε επιχειρησεις, λιγα ηταν τα διακοποδανεια κλπ.). Κανεναν δεν το ενδιεφερε αν θα επαιρνε τα λεφτα του πισω (τραπεζες, κρατος) οσο μπορουσαν να πάρουν εκ νεου δανεια απο τους εξω. Η κακη διαχειρηση + την κακιστη οργανωση σαν κρατος δημιουργουσε τα ελλειματα (π.χ. σκανδαλα, μεγιστη φοροδιαφυγη). Η αυξηση της ζητησης αυξησε τις εισαγωγες, ενω η μειωση των εξαγωγων λογω κακης ποιοτητας προιοντων ή μη ανταγωνιστικοτητας, και η τεραστια φοροδιαφυγη, ηταν η ταφοπλακα . Με το που το μαθανε οι εξω τα επιτοκια για δανεισμο πηγαν στον θεο. Δντ, μετρα κλπ τα ξερουμε.. μην τα αναφερω ολα. Πάντως μην αγχώνεσε, οι ευρωπαικες τραπεζες πηραν πισω αρκετα αποτα λεφτα τους. Μετα απο αυτην την εκθεση, είσαι σίγουρος οτι οι τραπεζες είναι "αθωωες", ή το κρατος δεν φταιει στον βαθμο που νομιζεις? 'Ολα αυτα τα εγραψα για την βαρυτητα των ευθυνων. Μηπως ολο το συστημα είναι σκαρτο (τραπεζες-κρατος)? Μπορει να βοηθησει κάπου το bitcoin(π.χ. σε Αφρικανικα κρατη που δεν μπορουν δανειστουν αρα δεν θα δουν και αναπτυξη ποτε)? Υποψιν, ουδεποτε πηρα δανειο, ουτε χρωστω, αλλα εχω περασει απο την φαση που εισαι τωρα. Σορρυ για την πολυλογια αλλα βαριόμουν
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 3 ώρες πριν, Bspus είπε Μην μπερδευεις το τι μπορει να καταλαβαινει καποιος με το τι λεει. Το μονο σιγουρο με ολους αυτους ειναι πως οτιδηποτε λενε εχει σκοπιμοτητα. Το ποιο ειναι το παιχνιδι τους σιγουρα δεν το ξερουμε εμεις. Δε βλέπω σκοπιμότητα, το "πρόβλημα" τους είναι πως αφού τους ρωτάνε πρέπει να απαντήσουν και πιστεύω πως απαντούν με κάθε ειλικρίνεια, το πόσο λάθος ή σωστές είναι οι απόψεις τους είναι άλλο θέμα. Νομίζω πως απαντούν με τον ίδιο τρόπο που θα απαντούσαν σε ερώτηση για το αν η γη είναι επίπεδη, ίσως βάζουν το κύρος/φήμη τους πάνω απ'όλα και δεν θέλουν να ρισκάρουν δίνοντας έστω και ένα ελάχιστο ίχνος κύρους σε κάτι που μπορεί να αποδειχθεί "τοξικό". 3 ώρες πριν, Bspus είπε Δεν μπορεις να περιμενεις απο τον CEO κορυφαιας αλυσιδας ξενοδοχειων να σου πει καλα λογια για το airbnb, ουτε απο αντιστοιχο ιδιοκτητη αλυσιδας taxi να πει κατι καλο για το Uber. Το τι σκεφτονται αντικειμενικα μονο οι ιδιοι το ξερουν, αλλα ακομα και ετσι θα ηταν πολυ δυσκολο να εχουν μια αντικειμενικη αποψη. Μόνο που εδώ δε βλέπω να υπάρχει καμία "σύγκρουση συμφερόντων". Ακόμη και οι τράπεζες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αντίπαλοι δεν υπολογίζουν καν το btc, ξέρουν πως η τεχνολογία οδεύει προς τα εκεί και πως κάποια στιγμή θα την υιοθετήσουν αλλά δε βλέπω να σκοτίζονται ιδιαίτερα. 3 ώρες πριν, Bspus είπε Ο δε Gates ειναι αλλη κατηγορια απο μονος του. Απο statements τυπου Nobody can stop bitcoin το 2015 το γυρισε σε I would short it if I could. Τι εμαθε και τι ειδε σχετικα με το Bitcoin δηλαδη που δεν ειχε ξανασυμβει τα τελευτια 2-3 χρονια και του εκανε τοσο κακη εντυπωση? Ειναι δυνατον να πιστευει κανεις οτι δεν υπαρχει σκοπιμοτητα, ασχετα αν δεν ξερω να την ερμηνευσω πληρως. Ποιος ξέρει... περισσότερες πιθανότητες δίνω να έμαθε κάτι για χειραγώγηση τιμών στα ανταλλακτήρια ή κάποιου άλλου είδους πιο "σκοτεινών ενεργειών" στο χώρο και να τρόμαξε, δε νομίζω να έχουμε πρόσβαση εμείς σε περισσότερη πληροφόρηση απο εκείνον, κάτι θα έμαθε η γριά αλεπού... 1 ώρα πριν, vagpan1986 είπε ο παρων το γραφω οχι για να σε βγαλω ντε και καλα λαθος αλλα για να επισημανω οτι το βλεπεις καπως μονομερως. Το κρατος σε αναγκαζει για ολα οσα ειπωθηκαν, γιατι το ιδιο τα εκανε μανταρα εξ αρχης. Απο την στιγμη που εδινε λάθος στοιχεία στους δανειστες (αγορες, τραπεζες ΕΕ κλπ) ως προς την οικονομικη του κατασταση (πριν και μετα ευρω), αυτοι με την σειρα τους "πιστευαν" οτι η επενδυση τους είχε χαμηλο ρίσκο αρα μας δανειζαν και με χαμηλο επιτοκιο . Οι τραπεζες πάλι, δάνειζαν τον κόσμο αβερτα αλλά πάντα είχαν την εγγυηση του κρατους οτι θα τις ξελασπωσει. Ισχυει για ολες τις επιχειρησεις το ιδιο? (Τα περισσοτερα δανεια του κοσμου πηγαν στην οικοδομη και σε επιχειρησεις, λιγα ηταν τα διακοποδανεια κλπ.). Κανεναν δεν το ενδιεφερε αν θα επαιρνε τα λεφτα του πισω (τραπεζες, κρατος) οσο μπορουσαν να πάρουν εκ νεου δανεια απο τους εξω. Η κακη διαχειρηση + την κακιστη οργανωση σαν κρατος δημιουργουσε τα ελλειματα (π.χ. σκανδαλα, μεγιστη φοροδιαφυγη). Η αυξηση της ζητησης αυξησε τις εισαγωγες, ενω η μειωση των εξαγωγων λογω κακης ποιοτητας προιοντων ή μη ανταγωνιστικοτητας, και η τεραστια φοροδιαφυγη, ηταν η ταφοπλακα . Με το που το μαθανε οι εξω τα επιτοκια για δανεισμο πηγαν στον θεο. Δντ, μετρα κλπ τα ξερουμε.. μην τα αναφερω ολα. Πάντως μην αγχώνεσε, οι ευρωπαικες τραπεζες πηραν πισω αρκετα αποτα λεφτα τους. Μετα απο αυτην την εκθεση, είσαι σίγουρος οτι οι τραπεζες είναι "αθωωες", ή το κρατος δεν φταιει στον βαθμο που νομιζεις? 'Ολα αυτα τα εγραψα για την βαρυτητα των ευθυνων. Μηπως ολο το συστημα είναι σκαρτο (τραπεζες-κρατος)? Μπορει να βοηθησει κάπου το bitcoin(π.χ. σε Αφρικανικα κρατη που δεν μπορουν δανειστουν αρα δεν θα δουν και αναπτυξη ποτε)? Υποψιν, ουδεποτε πηρα δανειο, ουτε χρωστω, αλλα εχω περασει απο την φαση που εισαι τωρα. Σορρυ για την πολυλογια αλλα βαριόμουν Δανειολήπτες, τράπεζες, κράτος, ψηφοφόροι, φοροφυγάδες, παράσιτα, συνδικάλες και δεν έχει τελειωμό η λίστα.... κεφάλαια ολόκληρα μπορούν να γραφτούν και για αυτά και όχι μόνο για τις τράπεζες και το "κακό" κράτος. Καταλαβαίνω τι λες, αν και η γραφή μου ήταν κάπως "απόλυτη" δεν ήταν σκοπός μου να βγάλω αθώες περιστέρες τις τράπεζες και το κράτος. Απλά το παραμύθι με τις κακές τράπεζες και το κακό κράτος πουλάει πιο εύκολα και είναι πιο εύπεπτο να το πουλήσεις μαζί με το btc-σωτήρα. Και όταν μιλάμε για κράτος, αυτός που ζητάει "δωρεάν" παιδεία/υγεία/φως/νερο/τηλέφωνο/ δημόσια βενζινάδικα(για "φθηνότερη" βενζίνη) και σύνταξη στα 50, αυτός δεν καθοδηγεί το κράτος? όταν ψηφίζουμε η ΔΕΝ ψηφίζουμε, εμείς πάλι δεν καθοδηγούμε το κράτος? επειδή υπάρχει η αντίληψη πως το κράτος είναι κάτι πιο απόμακρο απο εμάς και πως είναι μια οντότητα που απλά μπορούμε να την "απορρίψουμε". Πιστεύω να συμφωνούμε πως δεν μπορούμε να υποδείξουμε τους "φταίχτες" με μόνο δύο δάχτυλα.
chek2fire Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Ο CEO της εταιρείας που διαχειρίζεται το Nasdaq λέει ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι το επόμενο βήμα εξέλιξης του χρήματος Nasdaq CEO says "Cryptocurrency is the next step in currency" https://cryptocoins2018.com/blogs/articles/nasdaq-ceo-says-cryptocurrency-is-the-next-step-in-currency#oo 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις