Προς το περιεχόμενο

Cryptocurrencies - News, Exchanges, Trading etc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, randomcat είπε

Είναι πολύ πιο εύκολο το να σταματήσεις εσύ να ασχολείσαι με το Bitcoin από το να ρωτήσει κάποιος τους προαναφερθέντες.

Ασχολούμαι με το bitcoin απο την εποχή τως 3€. Ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις να κάνω τι?  

Κράτη κυριολεκτικά διαλύθηκαν επειδή δε "σεβάστηκαν" το δολάριο, και έχουμε τους ονειροπόλους μας να θίγονται όταν τους προσγειώνεις στην ωμή πραγματικότητα.

• Απαντ. 5,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, chryspano είπε

Ασχολούμαι με το bitcoin απο την εποχή τως 3€. Ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις να κάνω τι?  

Κράτη κυριολεκτικά διαλύθηκαν επειδή δε "σεβάστηκαν" το δολάριο, και έχουμε τους ονειροπόλους μας να θίγονται όταν τους προσγειώνεις στην ωμή πραγματικότητα.

Μην εκνευρίζεσαι αγαπητέ. Κουβέντα κάνουμε. Ποια είναι αυτή η ωμή πραγματικότητα;

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, randomcat είπε

Ποια είναι αυτή η ωμή πραγματικότητα;

Οτιδήποτε απειλεί το δολάριο συνθλίβεται.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, chryspano είπε

Οτιδήποτε απειλεί το δολάριο συνθλίβεται.

Και γιατί μας ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία δηλαδή;

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, randomcat είπε

Και γιατί μας ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία δηλαδή;

Ότι δεν αποτελεί απειλή για το δολάριο θα του επιτρέπεται η ύπαρξη(cryptos), οι παραπάνω προβλέψεις λοιπόν περι αντικατάστασης του δολαρίου είναι απλά click bait "δολώματα"  και κάποιοι δυστυχώς τα τσιμπήσανε.

Μερικοί απο τους λόγους που το btc ειδικά δεν θεωρείται κανενός είδους "απειλή"

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, chryspano είπε

Μερικοί απο τους λόγους που το btc ειδικά δεν θεωρείται κανενός είδους "απειλή"

Αυτή είναι η γνώμη του καράφλα. Και δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν μας στο "Cryptocurrencies - News, Exchanges, Trading etc".

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, chryspano είπε

Εσύ τι πιστεύεις? θα αντικατασταθεί τελικά το δολάριο απο το btc?

Θα σου πω.

Σήμερα μπήκα στον e-banking λογαριασμό μου (ενός εκ των συστημικών τραπεζών) όπου έλαβα ειδοποίηση ότι υποχρεούμαι να επισκεφτώ ένα κατάστημά τους και να επικαιροποιήσω τα στοιχεία μου, προσκομίζοντας μπόλικη χαρτούρα και τα πάντα για εμένα όπως και όταν πρωτοδημιούργησα το λογαριασμό μου.

Φυσικά θα πρέπει να τους επισκεφτώ στις δικές τους ώρες και σε μία από τις δικές τους εργάσιμες ημέρες.

Οι ώρες τους αυτές είναι περιορισμένες. Ένα φαστφουντάδικο μπορεί να είναι ανοιχτό 24/7, εκείνοι όμως δεν καταδέχονται. Μάλλον δεν θα τα καταφέρνουν το ίδιο καλά οικονομικά.

Φυσικά οι δικές τους ώρες έρχονται σε διένεξη με τις δικές μου ώρες εργασίας.

Φυσικά δεν τους ενδιαφέρει εάν θα αργήσω στη δική μου δουλειά ή εάν θα χρειαστεί να πάρω άδεια ώστε να ανταποκριθώ στην απαίτησή τους.

Φυσικά και δεν μου αρέσουν τέτοιες μαλακίες και άλλες πολλές που κάνουν μαζί και με το γεγονός ότι τους δίνω αναγκαστικά τα χρήματά μου και τα επενδύουν ενώ εγώ παίρνω 0 επιτόκιο.

Φυσικά και είμαι ένας δυσαρεστημένος πελάτης.

Φυσικά και δεν είμαι ο μόνος. Είμαστε πολλοί.

Φυσικά και θα χαρώ να τους δω να εξαφανίζονται.

Φυσικά και ως δυσαρεστημένος πελάτης θα τους κάνω πέρα με την πρώτη ευκαιρία που θα μου δοθεί μία αξιόλογη και ασφαλής εναλλακτική λύση.

Μένει αυτή η λύση να διαδοθεί ακόμα περισσότερο. Και ολοένα και περισσότερα καταστήματα δέχονται πληρωμές με cryptocurrency. Ίσως κάποια στιγμή θα δέχονται και οι πολύ μεγάλοι π.χ. Amazon και eBay.

Μετά... ποιος το γα**ει το δολάριο?

Επεξ/σία από randomcat
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, chek2fire είπε

Μα και στο kraken υπάρχει επιλογή για αγορά η πώληση σε ισοτιμία που θέλεις. Δλδ αν είναι έτσι τι διαφορά θα είχε αυτή η επιλογή με την επιλογή για πώληση σε ισοτιμία της αγοράς?

Υπάρχει βεβαια το limit order αλλα ισχύει μόνον εαν βαλεις εντολη αγορας σε χαμηλότερη τιμή απο αυτή που υπάρχει τώρα. Εαν καταλάθος βαλεις μεγαλύτερη τοτε γίνεται αυτόματα η επόμενη εντολή αγοράς στην ισοτιμία της αγορας εκείνη την στιγμή. Οπότε την γλιτώνεις φθηνα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, randomcat είπε

Σήμερα μπήκα στον e-banking λογαριασμό μου (ενός εκ των συστημικών τραπεζών) όπου έλαβα ειδοποίηση ότι υποχρεούμαι να επισκεφτώ ένα κατάστημά τους και να επικαιροποιήσω τα στοιχεία μου, προσκομίζοντας μπόλικη χαρτούρα και τα πάντα για εμένα όπως και όταν πρωτοδημιούργησα το λογαριασμό μου.

Ναι, υποχρεούσαι όπως και όλοι μας να επικαιροποιήσεις τα στοιχεία σου στην τράπεζα όπως και να περάσεις και το αυτοκίνητό σου απο ΚΤΕΟ(για να μη σκοτώσεις κανέναν άνθρωπο και σκοτωθείς και ο ίδιος (πρέπει να εξηγούμε και τα αυτονόητα)) και ναι, θα το κάνεις στις ώρες που είναι ανοιχτές οι παραπάνω υπηρεσίες και όχι στις 3 τα ξημερώματα ή όποτε μας βολεύει. Στο μέλλον ίσως να υπάρξει πιο εύκολος και λιγότερο  γραφειοκρατικός τρόπος αλλά μέχρι τότε αυτό έχουμε με αυτό συμβιβαζόμαστε.

18 λεπτά πριν, randomcat είπε

Φυσικά και δεν μου αρέσουν τέτοιες μαλακίες και άλλες πολλές που κάνουν μαζί και με το γεγονός ότι τους δίνω αναγκαστικά τα χρήματά μου και τα επενδύουν ενώ εγώ παίρνω 0 επιτόκιο.

Κανένας δε σε αναγκάζει να δώσεις αναγκαστικά τα χρήματά σου, επέλεξες όπως και όλοι μας να το κάνεις, όσο για το παράπονο σου περι 0 επιτοκίου, ούτε 0 είναι αλλά παραπονιέσαι και άδικα, έχεις την επιλογή να τα επενδύσεις εσύ ο ίδιος σε ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία, οτιδήποτε αλλά ΔΕΝ το κάνεις! γιατί?

19 λεπτά πριν, randomcat είπε

Φυσικά και ως δυσαρεστημένος πελάτης θα τους κάνω πέρα με την πρώτη ευκαιρία που θα μου δοθεί μία αξιόλογη και ασφαλής εναλλακτική λύση.

Όπως και όλοι μας, αλλά αυτή η λύση ίσως αργήσει λιγάκι να έρθει και σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι το bitcoin αν θες τη γνώμη μου.

19 λεπτά πριν, randomcat είπε

Μένει αυτή η λύση να διαδοθεί ακόμα περισσότερο. Και ολοένα και περισσότερα καταστήματα δέχονται πληρωμές με cryptocurrency. Ίσως κάποια στιγμή θα δέχονται και οι πολύ μεγάλοι π.χ. Amazon και eBay.

Συνεχίζει να σου διαφεύγει το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών, δέχονται fiat στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και όχι crypto όπως διαφημίζουν, κατα συνέπεια οι τράπεζες δεν ζημιώνονται και δεν επηρεάζονται στο ελάχιστο! θα συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμη και αν όλοι "δέχονται crypto" αλά  στην ουσία μπαίνει απλά fiat χρήμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Η όποια αλλαγή και αν έρθει απο το χώρο των κρύπτο ναι μεν θα είναι προς το καλύτερο(ίσως π.χ η επικαιροποίηση των στοιχείων θα γίνεται αυτόματα) και θεμιτή αλλά σε καμια περίπτωση δεν πρόκειται να είναι όπως την φαντάζονται ορισμένοι ελαφρόμυαλοι αναρχο-μπαχαλάκηδες και δεν αναφέρομαι σε εσένα.

Δημοσ.

Ακομα και αν ολοι οι πωλητες προς το παρον χρησιμοποιουν καποιον ενδιαμεσο για αμεση μετατροπη των cryptο, παραμενει μια τεραστια διευκολυνση. Οι μεσαζοντες φυσικα που ειδικευονται σε αυτην την υπηρεσια κρατανε τα crypto και κερδιζουν και ενα Premium για το ρισκο που αναλαμβανουν.

Ειναι ενα καλο πρωτο βημα για να ερθει η εξοικειωση την πολλων με τα crypto. Καποια στιγμη και οι πωλητες στο μελλον μπορει να αποφασισουν οτι δεν ειναι ασχημη ιδεα να δεχονται και απευθειας καποια crypto σε ενα ποσοστο πληρωμων. Αυτα δεν γινονται εν μια νυκτι.

Οι ισορροπιες επισης μεταβαλλονται. Σημερα οποιος αντιστεκεται στο δολαριο συνθλιβεται, αυριο ισως καποιος αλλος παρει τη θεση του.

Καποτε στο χωρο της πληροφορικης οποιος αντιστεκοταν στην IBM η τη MS σε αλλες εποχες συνθλιβοταν. Τωρα?

Το bitcoin ειναι για το χρηματοοικονομικο χωρο κατι σαν το ελευθερο λογισμικο στην πληροφορικη. Δεν νομιζω να ισχυριζεται κανεις οτι το ελευθερο λογισμικο αντικατεστησε το κλειστο. Σε καποιους τομεις ανταγωνιζεται δυνατα (servers), σε καποιους οχι τοσο (desktop) και σε καποιους  δεν ακουμπησε (games).

Φυσικα υπαρχουν και καποιοι που καταφερνουν και καλυπτονται πληρως για το δικο τους niche και μπραβο τους. Μακαρι να ηταν περισσοτεροι.

Το bitcoin και τα crypto δεν χρειαζεται να αντικαταστησουν τιποτα. Αρκει που υπαρχουν στο χαρτη και αλλαζουν τις ισορροπιες, κατα τη γνωμη μου προς το καλυτερο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το χουμε πει πολλες φορες και νομιζω ειναι αυτονοητο. Το BTC (και το καθε btc) θα μεινουν οσο οι μεγαλοκαρχαριες βγαζουν κερδος. Οχι ομως πως θα αντικαταστησουν το fiat.

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, randomcat είπε

Θα σου πω.

Φυσικά θα πρέπει να τους επισκεφτώ στις δικές τους ώρες και σε μία από τις δικές τους εργάσιμες ημέρες.

Οι ώρες τους αυτές είναι περιορισμένες. Ένα φαστφουντάδικο μπορεί να είναι ανοιχτό 24/7, εκείνοι όμως δεν καταδέχονται. Μάλλον δεν θα τα καταφέρνουν το ίδιο καλά οικονομικά.

Φυσικά δεν τους ενδιαφέρει εάν θα αργήσω στη δική μου δουλειά ή εάν θα χρειαστεί να πάρω άδεια ώστε να ανταποκριθώ στην απαίτησή τους.

Δεν θεωρώ ότι είναι και τόσο τραγικά τα πραγματα με τις τράπεζες. Πχ η πειραιως εχει καταστηματα που δουλευουν μεχρι τις 9 το βράδυ και το σαββατο. Η εθνική εχει επίσης (τουλαχιστον στο metro mall) με παρόμοιο ωράριο.

Αν δεν κανω λάθος τώρα πια μπορείς να ανοιξεις λογαριασμό σε τραπεζα. Αν ισχύει αυτο τότε δεν σε υποχρεωνει κανείς να μένεις σε τραπεζα που δεν σε βολευει.

Επεξ/σία από fingolfingr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, randomcat είπε

Θα σου πω.

Δεν είναι το ίδιο το φαστφουντάδικο με τους 3 υπαλλήλους και μια τράπεζα με 10000 υπαλλήλους. 

Ποιός θα πληρώσει τις παραπάνω βάρδιες; Εσύ; Οι τράπεζες ίσα που βγάζουν κέρδη. 

Επίσης δεν μπορούν να πάρουν προσωπικό για 24ωρη λειτουργία γιατί έχουν δεσμευτεί για μείωση του ήδη υπάρχοντος.

Οπότε θα πας μέσα στο κανονικό ωράριο τους και όχι όποτε σε βολεύει.  

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Silverage είπε

Δεν είναι το ίδιο το φαστφουντάδικο με τους 3 υπαλλήλους και μια τράπεζα με 10000 υπαλλήλους. 

Ποιός θα πληρώσει τις παραπάνω βάρδιες; Εσύ; Οι τράπεζες ίσα που βγάζουν κέρδη. 

d3e0a1221de8cca4601b8885af1b6f39.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Οι ελληνικές είναι ζόμπι σε περίπτωση που έχετε χάσει επεισόδια... βγάζουν κάτι εκατομμύρια "κέρδη" αλλά έχουν NPLs/NPE (ΑΚΑ φέσια) μερικά δις η κάθε μία.

Αλλά περάσαμε τα στρες τεστ, μην αγχώνεστε! :P

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...