Προς το περιεχόμενο

Cryptocurrencies - News, Exchanges, Trading etc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Bspus είπε

Πλακα κανει αυτος για το bcash? το παρακολουθω τον τελευταιο καιρο και η τιμη του εχει σταθεροποιηθει λιγο πολυ σε σχεση με το btc. Περιπου 0.091 με 0.092

Οποτε η ανοδος του btc που εγινε τωρα πριν λιγο οδηγησε σε αντιστοιχη ανοδο του bcash

ήταν πάνω στο spike του bitcoin και αυτό είχε συμβεί. Τώρα τι σταθεροποίηση είναι αυτή όταν έχει φτάσει πλέον στα 0.091 και πλέον φλερτάρει ανοιχτά με το 0.08?

Φυσικά και για μένα το trading είναι πάντα σε bitcoin. Το να συγκρίνεις σε usd τα alt δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

Επεξ/σία από chek2fire
  • Απαντ. 5,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 11/4/2018 στις 7:32 ΠΜ, Bspus είπε

Ομως αυτο δινει κινητρο να κανει ο κατοχος των futures pump το btc σε συγκεκριμενο χρονικο διαστημα ωστε να κερδισει απο τα futures του. Αμεσως μετα, υποθετω θα μπορουσε να παει στο αντιθετο position και να στοιχηματισει μεσω futures οτι η τιμη θα πεσει. Και φυσικα να κανει dump και να τη ριξει.

και για πιο λόγο να μην κάνει Pump and dump απευθείας στο btc χωρίς futures? λιγότερα θα του κοστίσει...

Δημοσ.

Σήμερα είχαμε το μεγαλύτερο price candle στην ιστορία του Bitcoin καθώς μέσα σε λίγα λεπτά το Bitcoin πήρε αξία πάνω από 1000 δολάρια. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και το μεγαλύτερο rekt σε short position στο Bitfinex καθώς υπολογίζεται ότι χάθηκαν 150 εκατομμύρια δολάρια.

πάντως και στο cnbc ο Spenser Bogart θεωρεί ότι η πτώση της ισοτιμίας ήρθε κυρίως λόγο των φορολογικών δηλώσεων στην αμερική που κλείνουν στις 15  Απριλίου

Και το bittrex άνοιξε ξανα τις εγγραφές για νέα account

Δημοσ.
Στις 11/4/2018 στις 11:37 ΠΜ, yiannis_1 είπε

Με τα futures αγοράζεις τώρα με τα σημερινά δεδομένα ένα commudity ή μια μετοχή ή πλέον και btc σε τιμή που θεωρείς ότι πιθανός θα είναι στο μέλλον.

Πχ. Εχω μια mining farm έχω κάνει ενα bussiness plan να μου αποφέρει 12000.

Αυτό θα συμβεί αν η τιμή του btc που μαζεύω και πουλάω με τον μήνα, είναι στις 8000€ /btc  όταν πουλάω.

Αν η τιμή είναι μικρότερη θα βγάλω λιγότερα αν η τιμή που πουλάω τα btc είναι μεγαλύτερη θα βγάλω περισσότερα.

Με τα futures αυτό δεν με απασχολεί έχω συμφωνήσει να πουλάω με 8000€ /btc να πάρω τα 12.000€ το χρόνο κέρδος και το volatility ρίσκο της μείωσης της τιμής που πληρώνομαι το αναλαμβάνει άλλος.

(την τιμή 8000€ /btc ίσως ή αγορά των future contracts να μου την δίνει - ίσως όμως και να μου δίνει χαμηλότερα όποτε πρέπει να κάνω έναν επανυπολογισμό στο business plan μου, σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα

Όποια τιμή και να μου δώσει το future 6000-7000-8000-9000 με το future σαν παραγωγός θα ξέρω το εισόδημα μου ακριβώς

Σε αυτό βοηθάνε τα futures και υποτίθεται πως γι αυτό δημιουργήθηκαν...

Για να μπορεί ο παραγωγός ή ο κάτοχος κάποιου asset να ξέρει την τιμή του προϊόντος του από τώρα ώστε να ξέρει αν θα προχωρήσει ή όχι στην επένδυση.

Άσχετα με τον αν έχει καταλήξει εργαλείο στοιχήματος)

Αν η τιμή του btc στην αγορά δεν πιάσει κατά μέσω όρο τα 8000 είμαι κερδισμένος. Αφού πουλώντας τα με το μήνα δεν θα βγάζα τα 12000 του business plan.

Αν η τιμή φουσκώσει και πάει στις 10000 -12000- 100.000 € /btc την διαφορά την κερδίζει αυτός με τον οποίο έκανα το future και ανέλαβε το ρίσκο.

Εγω είμαι υποχρεωμένος να του δίνω τα btc μου στην συμφωνημένη τιμή.

Το ίδιο γίνεται κατευθείαν στο bitcoin.

Μπορείς αν είσαι σίγουρος ότι το btc θα πάει στις 200,000€ στο τέλος του χρόνου και ο αντισυμβαλλόμενος δεν το ξέρει :P να αγοράσεις την δυνατότητα να πάρεις bitcoin τότε με future σε μια τιμή που συμφωνείς τώρα.

Η τιμή αυτή επηρεάζεται από τις πραγματικές συνθήκες, από τις δυνάμεις  τις προσφοράς και της ζήτησης, από τον ενθουσιασμό ή την απογοήτευση και τον φόβο των επενδυτών και το future διαπραγματεύεται στην αγορά των futures. Δηλαδή μπορεί να το πουλήσεις αν νιώσεις ανασφάλεια ή να το αγοράσεις αν νομίζεις ότι έχασες κάποια ευκαιρία.

Με τα futures μπορείς να κερδίσεις στην πτώση (αλλά και να χάσεις στην άνοδο:lol:), αν στοιχηματίσεις ότι το asset  θα χάσει λιγότερα από αυτά που πραγματικά θα χάσει.

ΠΧ Το btc έχει την σημερινή τιμή και τρέχουν τρελά fud για το btc ότι θα πέσει στα 100€ και εσύ αγοράζεις φούλ btc futures σε τιμή χώμα.

Τελικά το btc χάνει μόνο ενα 10% της αξίας του. Ο πωλητής μένει με την χασούρα του αφού φοβόταν ότι θα τα χάσει την αξία μέχρι τα 100 €.

Και ότι έχασε το κερδίζει ο αγοραστής του future.

Αν η τιμή πάει στο 0 o αγοραστής του future τα χάνει όλα και ο πωλητής εξασκεί το future και παίρνει τα 100 του

PS Αυτά στο περίπου, όπως τα έπιασα από φίλο χρηματιστή.

Φίλε μου συγνώμη εάν ακυρώνω τον κόπο σου να γράψεις αυτό το κείμενο αλλά το διάβασα τρεις φορές και δεν κατάλαβα πιος είναι ο λόγος να κάνεις συμβόλαια με futures όταν μπορείς να πας κατευθείαν στην πηγή και να αγοράσεις/πουλήσεις btc ακριβώς την στιγμή και στην τιμή που θες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, MySql είπε

Φίλε μου συγνώμη εάν ακυρώνω τον κόπο σου να γράψεις αυτό το κείμενο αλλά το διάβασα τρεις φορές και δεν κατάλαβα πιος είναι ο λόγος να κάνεις συμβόλαια με futures όταν μπορείς να πας κατευθείαν στην πηγή και να αγοράσεις/πουλήσεις btc ακριβώς την στιγμή και στην τιμή που θες;

Εργαλεία είναι αυτά, όπως και το να παίζεις short με margins που αναφέρει ο check2fire και εξηγείται πολύ όμορφα απο  τον Oracle_of_Knowledge στο link που παρατίθεται πάνω.

Μπορεί να φαίνεται για τζογάρισμα σε ακραίο βαθμό, αλλά βάζω στοίχημα πως πολλοί απ αυτούς που ρευστοποιήθηκαν σήμερα και παρουσιάζονται να τα έχασαν όλα, ότι είχαν βγάλει πολλαπλάσια απο shortαρίσματα το τελευταίο 2μηνο... 

Τα futures θα μπορούσαν να  βοηθήσουν τα starbucks πχ να δέχονται bc για να πουλάνε τον καφέ τους χωρίς να νοιάζονται για το fluctuation της τιμής του. 

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiannis_1 είπε

Εργαλεία είναι αυτά, όπως και το να παίζεις short με margins που αναφέρει ο check2fire και εξηγείται πολύ όμορφα απο  τον Oracle_of_Knowledge στο link που παρατίθεται πάνω.

Μπορεί να φαίνεται για τζογάρισμα σε ακραίο βαθμό, αλλά βάζω στοίχημα πως πολλοί απ αυτούς που ρευστοποιήθηκαν σήμερα και παρουσιάζονται να τα έχασαν όλα, ότι είχαν βγάλει πολλαπλάσια απο shortαρίσματα το τελευταίο 2μηνο... 

Τα futures θα μπορούσαν να  βοηθήσουν τα starbucks πχ να δέχονται bc για να πουλάνε τον καφέ τους χωρίς να νοιάζονται για το fluctuation της τιμής του. 

Ok τώρα μου έδωσες μια εκδοχή που δεν είχα σκεφτεί και βγάζει νόημα. Ευχαριστώ

Δημοσ.
5 ώρες πριν, MySql είπε

και για πιο λόγο να μην κάνει Pump and dump απευθείας στο btc χωρίς futures? λιγότερα θα του κοστίσει...

Μα το P&D ειναι απευθειας σε btc. Τα futures θα τους κοστισουν αμα χασουν το στοιχημα. Αμα καταφερουν και φερουν την τιμη εκει που θελουν, τοτε με τα futures θα κερδισουν bonus money.

Δεν αποκλειεται το χθεσινο flash pump να ηταν manipulation ακριβως γι αυτο το λογο. Αυτοι που ειχαν πονταρει σε μεγαλυτερη τιμη μεσω futures για τη συγκεκριμενη ημερομηνια κερδισαν.

6 ώρες πριν, chek2fire είπε

ήταν πάνω στο spike του bitcoin και αυτό είχε συμβεί. Τώρα τι σταθεροποίηση είναι αυτή όταν έχει φτάσει πλέον στα 0.091 και πλέον φλερτάρει ανοιχτά με το 0.08?

Φυσικά και για μένα το trading είναι πάντα σε bitcoin. Το να συγκρίνεις σε usd τα alt δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

Το ειδος της σταθεροποιησης που μου αρεσει :lol:

Τα ειχα πουλησει αρκετα πιο πανω και τωρα σιγα σιγα τα αναπληρωνω. Εχω πληρη εμπιστοσυνη στον ημιτρελο Ver οτι θα το ξανακανει pump στο μελλον

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bspus είπε

Μα το P&D ειναι απευθειας σε btc. Τα futures θα τους κοστισουν αμα χασουν το στοιχημα. Αμα καταφερουν και φερουν την τιμη εκει που θελουν, τοτε με τα futures θα κερδισουν bonus money.

To P&D τι είναι πάλι; προσπάθησα να το γκουγκλάρω και δεν βρήκα κάτι :P

Δημοσ.
10 ώρες πριν, chek2fire είπε

Ναι, ποιος ο λόγος να χρησιμοποιείς $2.2 ενώ μπορείς "κάλλιστα" να το δεις σαν 0.00029 btc που σου δίνει και το "bonus" του συν πλην 10% ανα ημέρα αμα λάχει, και τρέχα μετά να βγάλεις άκρη με την εφορία ή να υπολογίσεις σε τι τιμές πραγματικά αγόρασες. Αλλά ξέχασα, εμείς δεν πλερώνουμε και δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Silverage είπε

Pump & dump μάλλον.

Ναι συγνωμη. Συνηθισμενη συντομογραφια σε αλλα forums του χωρου.

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, chryspano είπε

Ναι, ποιος ο λόγος να χρησιμοποιείς $2.2 ενώ μπορείς "κάλλιστα" να το δεις σαν 0.00029 btc που σου δίνει και το "bonus" του συν πλην 10% ανα ημέρα αμα λάχει, και τρέχα μετά να βγάλεις άκρη με την εφορία ή να υπολογίσεις σε τι τιμές πραγματικά αγόρασες. Αλλά ξέχασα, εμείς δεν πλερώνουμε και δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν.

20 Ευρώ βενζίνη έβαζα το 2001, 20 Ευρώ βάζω και τώρα.

Άρα τα έξοδά μου είναι σταθερά το μήνα...

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, gamanos είπε

20 Ευρώ βενζίνη έβαζα το 2001, 20 Ευρώ βάζω και τώρα.

Άρα τα έξοδά μου είναι σταθερά το μήνα...

Αυτό το άκουσα πριν χρόνια στην τηλεόραση, όπου κάποιος προσπαθούσε να αποδείξει ότι δεν υπάρχει κρίση, το πετρέλαιο δε ανέβηκε και είναι όλα βλακείες... 

Κατέληξε λοιπόν ότι δεν έχει σημασία εάν ανεβαίνει το πετρέλαιο αφού πάντα 20 ευρώ θα βάζει. Τέλειος...

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, DonLeKout είπε

Αυτό το άκουσα πριν χρόνια στην τηλεόραση, όπου κάποιος προσπαθούσε να αποδείξει ότι δεν υπάρχει κρίση, το πετρέλαιο δε ανέβηκε και είναι όλα βλακείες... 

Κατέληξε λοιπόν ότι δεν έχει σημασία εάν ανεβαίνει το πετρέλαιο αφού πάντα 20 ευρώ θα βάζει. Τέλειος...

Απλά τότε γεμίζαμε το αμάξι με 25 ευρώ και τώρα θέλουμε 60. Το ίδιο δεν λέω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Heybro είπε

Απλά τότε γεμίζαμε το αμάξι με 25 ευρώ και τώρα θέλουμε 60. Το ίδιο δεν λέω. 

Είμαι σίγουρος ότι συγκρίνεις διαφορετικά ρεζερβουάρ, διαφορετικές βενζίνες και ίσως να υπερβάλλεις και λιγάκι.:) (EDIT Σαν σημείο αναφοράς έχω το 2005)

Απο περιέργεια πάντως, πόσο να ήτανε οι μισθοί τότε και πόσο σήμερα? (στα πολιτισμένα κράτη)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...