chek2fire Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Το Bear market πάντως καλά συνεχίζεται. Νομίζω ότι η Ναφτεμπορική εδώ έχει ένα point που γράφει ότι μπορεί να οφείλετε στο ότι στις 15 Απριλίου οι Αμερικάνοι υποβάλλουν τις μορφολογικές τους δηλώσεις και ότι δεν θέλουν να εμφανίσουν αποθεματικά σε Bitcoin καθώς αυτά θα έχουν υψηλότερη φορολογία από τι να τα εμφανίσουν ως κέρδος από αγορά και πώληση cryptos http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1339103/buthizetai-to-bitcoin 2
DonLeKout Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Χαίρομαι πολύ που επανήλθαμε! Λοιπον το άρθρο της Ναυτεμπορική το είχα διαβάσει πριν απο κάποιες ημέρες και μάλλον πρέπει να περιμένουμε κάποιο dip ακομα. θεωρώ οτι θα ειναι απότομο όμως όπως απότομη προβλέπω οτι θα είναι και η άνοδος. Επίσης στις 19 και 20 του μήνα συναντιούνται πάλι οι Υπουργοί Οικονομικών και Κεντρικές τράπεζες στα πλαίσια του G20 . Αν και δεν ξέρω τι θέμα συζήτησης θα έχουν, μπορεί να αναφερθεί η λέξη "crypto" οπότε μπορεί να φαει και απο εκει κανα dip... Μετα περιμένουμε τι θα αποφασίσει SEC για τα token και τι θα γινει με το tether... Μετα απο ολα αυτά πάντως θεωρώ οτι θα υπάρχει σταθεροποίηση!!!!!!! 1
zio10 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, DonLeKout είπε Χαίρομαι πολύ που επανήλθαμε! Λοιπον το άρθρο της Ναυτεμπορική το είχα διαβάσει πριν απο κάποιες ημέρες και μάλλον πρέπει να περιμένουμε κάποιο dip ακομα. θεωρώ οτι θα ειναι απότομο όμως όπως απότομη προβλέπω οτι θα είναι και η άνοδος. Επίσης στις 19 και 20 του μήνα συναντιούνται πάλι οι Υπουργοί Οικονομικών και Κεντρικές τράπεζες στα πλαίσια του G20 . Αν και δεν ξέρω τι θέμα συζήτησης θα έχουν, μπορεί να αναφερθεί η λέξη "crypto" οπότε μπορεί να φαει και απο εκει κανα dip... Μετα περιμένουμε τι θα αποφασίσει SEC για τα token και τι θα γινει με το tether... Μετα απο ολα αυτά πάντως θεωρώ οτι θα υπάρχει σταθεροποίηση!!!!!!! Το ποσό της σταθεροποίησης να δούμε όμως... 3
Zaknafein Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-04/ripple-is-said-to-struggle-to-buy-u-s-listing-for-popular-coin Έχει μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες το άρθρο, όχι μόνο για το XRP, αλλά και για το οικοσύστημα γενικότερα - απ'ότι φαίνεται, όσο τα cryptos ήταν nerd-only, το γεγονός ότι βρίσκονται σε γκρίζο νομοθετικό καθεστώς (limbo) δεν τα επηρέαζε ιδιαίτερα, τώρα όμως που έχει χοντρύνει το παιχνίδι και γίνονται έστω και με αργούς ρυθμούς πιο mainstream, αυτό τα κρατάει πίσω. "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη" που λέει κι η ατάκα της ταινίας, οπότε μέχρι να ξεκαθαρίσει έστω και λίγο το τοπίο (σε όλα τα επίπεδα), βλέπω να συνεχίζεται η τρικυμία
chek2fire Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 To bittrex άνοιξε ξανά τις εγγραφές για νέους πελάτες και έχει φτιάξει και το UI του https://www.coindesk.com/crypto-exchange-bittrex-is-taking-new-customers-again/
Avatar_GR Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Το γιατί έπεσε το BTC έχει να κάνει με την αγορά παραγώγων. Εκεί γίνονται τα μεγάλα παιχνίδια στις ισοτιμίες και εκεί παίζουν οι μεγάλοι παίχτες. Το ότι μπήκε στις αγορές παραγώγων το BTC μόνο καλό δεν του έκανε, άνοιξε τις πόρτες στους μεγαλοκαρχαρίες. Για τους μεγάλους παίχτες των αγορών παραγώγων δεν είναι κάτι το καινούριο, διαφορετικό... το παιχνίδι που κάνουν είναι γνωστό εδώ και χρόνια στα παράγωγα χρυσού, ασήμι, καφέ κ.α.... Δίνω και δύο άρθρα για όσους έχουν όρεξη για διάβασμα: http://www.dw.com/el/πώς-λειτουργούν-τα-παράγωγα-της-κερδοσκοπίας/a-6010952 https://steemit.com/bitcoin/@supercrypto1/4th-dimension-bitcoin-manipulation-cartel-price-suppression-is-the-goal 2
mylo Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Στο bitstamp το ελάχιστο ποσό που μπορεί κάποιος να καταθέσει ποιο είναι;
DonLeKout Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 3 ώρες πριν, Avatar_GR είπε Το γιατί έπεσε το BTC έχει να κάνει με την αγορά παραγώγων. Εκεί γίνονται τα μεγάλα παιχνίδια στις ισοτιμίες και εκεί παίζουν οι μεγάλοι παίχτες. Το ότι μπήκε στις αγορές παραγώγων το BTC μόνο καλό δεν του έκανε, άνοιξε τις πόρτες στους μεγαλοκαρχαρίες. Για τους μεγάλους παίχτες των αγορών παραγώγων δεν είναι κάτι το καινούριο, διαφορετικό... το παιχνίδι που κάνουν είναι γνωστό εδώ και χρόνια στα παράγωγα χρυσού, ασήμι, καφέ κ.α.... Δίνω και δύο άρθρα για όσους έχουν όρεξη για διάβασμα: http://www.dw.com/el/πώς-λειτουργούν-τα-παράγωγα-της-κερδοσκοπίας/a-6010952 https://steemit.com/bitcoin/@supercrypto1/4th-dimension-bitcoin-manipulation-cartel-price-suppression-is-the-goal Το δευτερο άρθρο μου φαίνεται κάπως συνωμοσιολογικού χαρακτήρα. Το είχα διαβάσει και λίγο πιο παλια και με φόβισε... Τώρα, όσον αφορά τα futures καταλαβαίνω την χρησιμοτητά τους αλλα δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς πως θα επηρεάσουν τις τιμές. Παραθέτω ενα παράδειγμα και εαν κάποιος καταλαβε παρακαλώ ας με διορθώσει: Ας πούμε οτι σε διάρκεια ενός μήνα το BTC εχει συνολικό volume 100 δις ευρώ και ας πούμε οτι στην αρχή του μήνα 1btc=6.000ευρώ. Αγοράζω λοιπόν ας πούμε μερικά futures contracts btc για 6.000 ευρώ και συνολικά παιρνω την αξία ενός btc (χωρίς να έχω βεβαια τιποτα στα χέρια μου εκτός απο contract). Βαζω λοιπον πώληση οτι η τιμή του btc σε ενα μήνα θα ειναι 6.500 ευρώ αλλα η τιμή εκείνη την στιγμή τελικά ειναι 5.500 ευρώ. Τα συμβόλαιά μου θα πωληθούν σε τιμή 5.500 και εγώ θα έχω χάσει 1.000 ευρώ. Δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα: γιατι να το κανω αυτό και να μην αγοράσω κατευθείαν ενα btc και να το πουλήσω όποτε εγώ θέλω? Καταλαβαίνω ενα τέτοιο σύστημα μπορεί να έχει αξία για υλικά προϊόντα τα οποία δεν μπορεί κάποιος να τα αγοράσει στην πραγματικότητα (επειδή μπορεί να χρειάζονται αποθήκη ή ειδική άδεια κτλ) αλλα για ποι΄΄ον λόγο κάποιος να μην αγοράσει κατευθείαν ενα btc ? Στην τελική το να αγορασεις btc ειναι ίσως ευκολότερο απο το να παρεις futures... Και καταλήγω στο εξής: εαν μια μέρα το volume απο τα futures ξεπεράσει το volume απο btc trading τοτε λογικά με κάποιον τρόπο που τωρα δεν μπορω να κατανοήσω, η τιμή τους θα επηρεάζει την τιμή των btc... ??? Υπάρχει κανεις που να γνωρίζει απο τέτοια? Διαβάζω συνέχεια και ντε καταλαμπαινει 1
Avatar_GR Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 19 λεπτά πριν, DonLeKout είπε Το δευτερο άρθρο μου φαίνεται κάπως συνωμοσιολογικού χαρακτήρα. Το είχα διαβάσει και λίγο πιο παλια και με φόβισε... Τώρα, όσον αφορά τα futures καταλαβαίνω την χρησιμοτητά τους αλλα δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς πως θα επηρεάσουν τις τιμές. Παραθέτω ενα παράδειγμα και εαν κάποιος καταλαβε παρακαλώ ας με διορθώσει: Ας πούμε οτι σε διάρκεια ενός μήνα το BTC εχει συνολικό volume 100 δις ευρώ και ας πούμε οτι στην αρχή του μήνα 1btc=6.000ευρώ. Αγοράζω λοιπόν ας πούμε μερικά futures contracts btc για 6.000 ευρώ και συνολικά παιρνω την αξία ενός btc (χωρίς να έχω βεβαια τιποτα στα χέρια μου εκτός απο contract). Βαζω λοιπον πώληση οτι η τιμή του btc σε ενα μήνα θα ειναι 6.500 ευρώ αλλα η τιμή εκείνη την στιγμή τελικά ειναι 5.500 ευρώ. Τα συμβόλαιά μου θα πωληθούν σε τιμή 5.500 και εγώ θα έχω χάσει 1.000 ευρώ. Δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα: γιατι να το κανω αυτό και να μην αγοράσω κατευθείαν ενα btc και να το πουλήσω όποτε εγώ θέλω? Καταλαβαίνω ενα τέτοιο σύστημα μπορεί να έχει αξία για υλικά προϊόντα τα οποία δεν μπορεί κάποιος να τα αγοράσει στην πραγματικότητα (επειδή μπορεί να χρειάζονται αποθήκη ή ειδική άδεια κτλ) αλλα για ποι΄΄ον λόγο κάποιος να μην αγοράσει κατευθείαν ενα btc ? Στην τελική το να αγορασεις btc ειναι ίσως ευκολότερο απο το να παρεις futures... Και καταλήγω στο εξής: εαν μια μέρα το volume απο τα futures ξεπεράσει το volume απο btc trading τοτε λογικά με κάποιον τρόπο που τωρα δεν μπορω να κατανοήσω, η τιμή τους θα επηρεάζει την τιμή των btc... ??? Υπάρχει κανεις που να γνωρίζει απο τέτοια? Διαβάζω συνέχεια και ντε καταλαμπαινει Το αντιθετο κάνουν από αυτό που περιέγραψες. Θα το εξηγήσω αύριο δεν έχω χρόνο τωρα 1
Bspus Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 7 ώρες πριν, DonLeKout είπε Το δευτερο άρθρο μου φαίνεται κάπως συνωμοσιολογικού χαρακτήρα. Το είχα διαβάσει και λίγο πιο παλια και με φόβισε... Τώρα, όσον αφορά τα futures καταλαβαίνω την χρησιμοτητά τους αλλα δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς πως θα επηρεάσουν τις τιμές. Παραθέτω ενα παράδειγμα και εαν κάποιος καταλαβε παρακαλώ ας με διορθώσει: Ας πούμε οτι σε διάρκεια ενός μήνα το BTC εχει συνολικό volume 100 δις ευρώ και ας πούμε οτι στην αρχή του μήνα 1btc=6.000ευρώ. Αγοράζω λοιπόν ας πούμε μερικά futures contracts btc για 6.000 ευρώ και συνολικά παιρνω την αξία ενός btc (χωρίς να έχω βεβαια τιποτα στα χέρια μου εκτός απο contract). Βαζω λοιπον πώληση οτι η τιμή του btc σε ενα μήνα θα ειναι 6.500 ευρώ αλλα η τιμή εκείνη την στιγμή τελικά ειναι 5.500 ευρώ. Τα συμβόλαιά μου θα πωληθούν σε τιμή 5.500 και εγώ θα έχω χάσει 1.000 ευρώ. Δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα: γιατι να το κανω αυτό και να μην αγοράσω κατευθείαν ενα btc και να το πουλήσω όποτε εγώ θέλω? Καταλαβαίνω ενα τέτοιο σύστημα μπορεί να έχει αξία για υλικά προϊόντα τα οποία δεν μπορεί κάποιος να τα αγοράσει στην πραγματικότητα (επειδή μπορεί να χρειάζονται αποθήκη ή ειδική άδεια κτλ) αλλα για ποι΄΄ον λόγο κάποιος να μην αγοράσει κατευθείαν ενα btc ? Στην τελική το να αγορασεις btc ειναι ίσως ευκολότερο απο το να παρεις futures... Και καταλήγω στο εξής: εαν μια μέρα το volume απο τα futures ξεπεράσει το volume απο btc trading τοτε λογικά με κάποιον τρόπο που τωρα δεν μπορω να κατανοήσω, η τιμή τους θα επηρεάζει την τιμή των btc... ??? Υπάρχει κανεις που να γνωρίζει απο τέτοια? Διαβάζω συνέχεια και ντε καταλαμπαινει Νομιζω οτι ο τροπος που επηρεαζουν την τιμη ειναι με το μεγαλυτερο κινητρο χειραγωγησης της απο τους μεγαλους παικτες. Πχ αγοραζει καποιος μια καλη ποσοτητα futures σε συγκεκριμενη τιμη btc. Αμα η τιμη τελικα ανεβει, η αξια των futures του ανεβαινει και μπορει να τα δωσει με κερδος. Αυτη η κινηση απο μονη της δεν επηρεαζει την τιμη του btc καθως δεν αλλαζουν χερια τα btc, απλως καποιος χανει η κερδιζει το στοιχημα. Ομως αυτο δινει κινητρο να κανει ο κατοχος των futures pump το btc σε συγκεκριμενο χρονικο διαστημα ωστε να κερδισει απο τα futures του. Αμεσως μετα, υποθετω θα μπορουσε να παει στο αντιθετο position και να στοιχηματισει μεσω futures οτι η τιμη θα πεσει. Και φυσικα να κανει dump και να τη ριξει. Οσο η αγορα ειναι ακομα μικρη, μερικοι τετοιοι παικτες σε συνεννοηση δεν νομιζω να δυσκολευτουν να κανουν τετοιες κινησεις 3
yiannis_1 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Με τα futures αγοράζεις τώρα με τα σημερινά δεδομένα ένα commudity ή μια μετοχή ή πλέον και btc σε τιμή που θεωρείς ότι πιθανός θα είναι στο μέλλον. Πχ. Εχω μια mining farm έχω κάνει ενα bussiness plan να μου αποφέρει 12000. Αυτό θα συμβεί αν η τιμή του btc που μαζεύω και πουλάω με τον μήνα, είναι στις 8000€ /btc όταν πουλάω. Αν η τιμή είναι μικρότερη θα βγάλω λιγότερα αν η τιμή που πουλάω τα btc είναι μεγαλύτερη θα βγάλω περισσότερα. Με τα futures αυτό δεν με απασχολεί έχω συμφωνήσει να πουλάω με 8000€ /btc να πάρω τα 12.000€ το χρόνο κέρδος και το volatility ρίσκο της μείωσης της τιμής που πληρώνομαι το αναλαμβάνει άλλος. (την τιμή 8000€ /btc ίσως ή αγορά των future contracts να μου την δίνει - ίσως όμως και να μου δίνει χαμηλότερα όποτε πρέπει να κάνω έναν επανυπολογισμό στο business plan μου, σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα Όποια τιμή και να μου δώσει το future 6000-7000-8000-9000 με το future σαν παραγωγός θα ξέρω το εισόδημα μου ακριβώς Σε αυτό βοηθάνε τα futures και υποτίθεται πως γι αυτό δημιουργήθηκαν... Για να μπορεί ο παραγωγός ή ο κάτοχος κάποιου asset να ξέρει την τιμή του προϊόντος του από τώρα ώστε να ξέρει αν θα προχωρήσει ή όχι στην επένδυση. Άσχετα με τον αν έχει καταλήξει εργαλείο στοιχήματος) Αν η τιμή του btc στην αγορά δεν πιάσει κατά μέσω όρο τα 8000 είμαι κερδισμένος. Αφού πουλώντας τα με το μήνα δεν θα βγάζα τα 12000 του business plan. Αν η τιμή φουσκώσει και πάει στις 10000 -12000- 100.000 € /btc την διαφορά την κερδίζει αυτός με τον οποίο έκανα το future και ανέλαβε το ρίσκο. Εγω είμαι υποχρεωμένος να του δίνω τα btc μου στην συμφωνημένη τιμή. Το ίδιο γίνεται κατευθείαν στο bitcoin. Μπορείς αν είσαι σίγουρος ότι το btc θα πάει στις 200,000€ στο τέλος του χρόνου και ο αντισυμβαλλόμενος δεν το ξέρει να αγοράσεις την δυνατότητα να πάρεις bitcoin τότε με future σε μια τιμή που συμφωνείς τώρα. Η τιμή αυτή επηρεάζεται από τις πραγματικές συνθήκες, από τις δυνάμεις τις προσφοράς και της ζήτησης, από τον ενθουσιασμό ή την απογοήτευση και τον φόβο των επενδυτών και το future διαπραγματεύεται στην αγορά των futures. Δηλαδή μπορεί να το πουλήσεις αν νιώσεις ανασφάλεια ή να το αγοράσεις αν νομίζεις ότι έχασες κάποια ευκαιρία. Με τα futures μπορείς να κερδίσεις στην πτώση (αλλά και να χάσεις στην άνοδο), αν στοιχηματίσεις ότι το asset θα χάσει λιγότερα από αυτά που πραγματικά θα χάσει. ΠΧ Το btc έχει την σημερινή τιμή και τρέχουν τρελά fud για το btc ότι θα πέσει στα 100€ και εσύ αγοράζεις φούλ btc futures σε τιμή χώμα. Τελικά το btc χάνει μόνο ενα 10% της αξίας του. Ο πωλητής μένει με την χασούρα του αφού φοβόταν ότι θα τα χάσει την αξία μέχρι τα 100 €. Και ότι έχασε το κερδίζει ο αγοραστής του future. Αν η τιμή πάει στο 0 o αγοραστής του future τα χάνει όλα και ο πωλητής εξασκεί το future και παίρνει τα 100 του PS Αυτά στο περίπου, όπως τα έπιασα από φίλο χρηματιστή. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από yiannis_1 3
chek2fire Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Πολύ καλή ανάλυση για τα pos και pow συστήματα mining και για το επερχόμενο υβριδικό pos του Ethereum που στην ουσία είναι και αυτό ένα pow σύστημα που απλα΄βάζει λίγο pos πάνω του έτσι για να λέμε https://blog.bitmex.com/complete-guide-to-proof-of-stake-ethereums-latest-proposal-vitalik-buterin-interview/#oo
ADHD Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να το βάλεις και σε USD/EUR pair..
Bspus Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, chek2fire είπε Bitcoin σήμερα την ίδια ώρα bcash Πλακα κανει αυτος για το bcash? το παρακολουθω τον τελευταιο καιρο και η τιμη του εχει σταθεροποιηθει λιγο πολυ σε σχεση με το btc. Περιπου 0.091 με 0.092 Οποτε η ανοδος του btc που εγινε τωρα πριν λιγο οδηγησε σε αντιστοιχη ανοδο του bcash
Προτεινόμενες αναρτήσεις