Προς το περιεχόμενο

Cryptocurrencies - News, Exchanges, Trading etc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, chryspano είπε

Σε σχέση με το δικό σου ουρανοκατέβατο ορισμό του τι εστί φούσκα, εγώ προτιμώ αυτόν εδώ και πες μου αν υπάρχει κάτι που δεν περιγράφει όλες τις μέχρι τώρα φούσκες του πολυαγαπημένου σου bitcoin και όλων των κρύπτο γενικότερα. http://www.euro2day.gr/specials/opinions/article/757783/ta-mystika-mias-foyskas.html

Επίσης δύο άλλα αποσπάσματα απο το παραπάνω λινκ, για αυτούς που αναρωτιούνται γιατί google facebook κλπ άρχισαν να απαγορεύουν τις διαφημίσεις στο "ευρύ κοινό".  Πάντως τη στιγμή που και ο ίδιος ο Νεύτωνας την πάτησε με τη φούσκα των Νοτίων Θαλασσών, εμείς έχουμε την εντύπωση πως θα τη σκαπουλάρουμε και ας μην έχουμε καν ιδέα του τι εστί φούσκα.

================================

""Συνήθως τις φούσκες ακολουθεί το «κραχ» που μπορεί να καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος του πλούτου της κοινωνίας προκαλώντας παρατεταμένη οικονομική ύφεση αφού σύμφωνα με τους Αυστριακούς οικονομολόγους συνήθως αποτελούν προάγγελους σφαλμάτων κι έχουν αρνητικό αντίκτυπο για την οικονομία και την κοινωνία, αφού έχουν την τάση να οδηγούν σε κακή κατανομή των πόρων. 
.

.

Σαν αποτέλεσμα περιορίζονται οι δαπάνες καθώς τα άτομα που κατείχαν υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία μετά το «σκάσιμο» της φούσκας βιώνουν ένα αίσθημα μείωσης του πλούτου τους και ελαττώνουν τις δαπάνες τους, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την οικονομική ανάπτυξη ή ακόμη χειρότερα επιδεινώνοντας την οικονομική επιβράδυνση και την ύφεση. "

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Διαμόρφωση
  • Απαντ. 5,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, chryspano είπε

Επίσης δύο άλλα αποσπάσματα απο το παραπάνω λινκ, για αυτούς που αναρωτιούνται γιατί google facebook κλπ άρχισαν να απαγορεύουν τις διαφημίσεις στο "ευρύ κοινό".  Πάντως τη στιγμή που και ο ίδιος ο Νεύτωνας την πάτησε με τη φούσκα των Νοτίων Θαλασσών, εμείς έχουμε την εντύπωση πως θα τη σκαπουλάρουμε και ας μην έχουμε καν ιδέα του τι εστί φούσκα.

""Συνήθως τις φούσκες ακολουθεί το «κραχ» που μπορεί να καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος του πλούτου της κοινωνίας προκαλώντας παρατεταμένη οικονομική ύφεση αφού σύμφωνα με τους Αυστριακούς οικονομολόγους συνήθως αποτελούν προάγγελους σφαλμάτων κι έχουν αρνητικό αντίκτυπο για την οικονομία και την κοινωνία, αφού έχουν την τάση να οδηγούν σε κακή κατανομή των πόρων. 
.

.

Σαν αποτέλεσμα περιορίζονται οι δαπάνες καθώς τα άτομα που κατείχαν υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία μετά το «σκάσιμο» της φούσκας βιώνουν ένα αίσθημα μείωσης του πλούτου τους και ελαττώνουν τις δαπάνες τους, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την οικονομική ανάπτυξη ή ακόμη χειρότερα επιδεινώνοντας την οικονομική επιβράδυνση και την ύφεση. "

μια και από τι βλέπω σήμερα έχεις πάρει τα χάπια σου και μπορείς να γράψεις σαν άνθρωπος απλά να γράψω ότι το τελευταίο έχει εφαρμογή μόνο σε μια οικονομία του δόγματος Κευνς που στηρίζεται πάνω στην κατανάλωση, σε χρήμα χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα και δανεισμό.

Το Bitcoin είναι παιδί της αυστριακής οικονομικής σχολής όπου οι πολίτες έχουν δικαίωμα να αποθηκεύουν τους κόπους της ζωής τους σε χρήμα που  έχει πραγματικό αντίκρισμα και δεν χάνει την αξία του σε βάθος χρόνου. Και φυσικά το ξοδεύουν όποτε θέλουν και όχι καταναγκαστικά "για να κινηθεί η οικονομία" 

Τώρα τα περί φούσκας. Τo short trading είναι απλά για όσους ξέρουν το ρίσκο και τζογάρουν στην κυριολεξία τα χρήματα τους ώστε να γίνουν ποιο πλούσιοι. Η οικονομία και κυρίως μετοχές, commodities δημιουργούν φούσκες που αργότερα διορθώνουν η που χάνουν την αξία τους λόγο ενός καταστροφικού γεγονότος.

Δείτε το facebook σήμερα μετά τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει για την συνεργασία με τους ρώσους και τον ρόλο τους στις αμερικανικές εκλογές

DYvBibmX4AUXpzT.jpg

θα μηδενιστεί η μετοχή του facebook? όχι. Θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο? Κανείς δεν γνωρίζει. Ούτε αν πάει παρακάτω. Θα υπάρχει facebook σε 10-20 χρόνια. Και αυτό κανείς δεν το γνωρίζει η τι μορφή θα έχει η μετοχή της καθώς βασίζεται στις μελλοντικές αποφάσεις που θα πάρουν οι διαχειριστές της πλατφόρμας σε σχέση με τις επενδυτικές τους επιλογές.

Η οικονομία μας αυτό είναι. Επιλογές ανθρώπων και εμπιστοσύνη. Και ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επενδύσει τα χρήματα του  όπου θέλει και όπως θέλει.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, chryspano είπε

.

.

Ασχολούμαστε τώρα με την φούσκα των κρυπτος που αθροιστικά το market cap τους δεν αγγίζει καν την περιουσία του bill gates ? Μια πορδουλα είναι .

Πιο κραχ ; Από τα κρυπτος; Γελάνε τα μπετά 

Αν θέλεις φούσκα με κίνδυνο κραχ καλύτερα ασχοληθούν με το χρεος των USA και το αλόγιστο τύπωμα fiat και τα χρηματιστήρια τους.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

4 μηνες μετα επιτελους μπορω να κανω verify στο kraken. Ηθρε το αναλογο μαιλ για το feature disabled οτι πλεον εγινε resolved

Επισκέπτης
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, chek2fire είπε

απλά να γράψω ότι το τελευταίο έχει εφαρμογή μόνο σε μια οικονομία του δόγματος Κευνς που στηρίζεται πάνω στην κατανάλωση, σε χρήμα χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα και δανεισμό.

Πρέπει να σου διαφεύγει το ότι αυτή τη στιγμή ζεις σε μια "κεϋνσιανή οικονομία" και τις συνέπειες θα τις νιώσει βαθιά στο κοκαλάκι του ο κοσμάκης αν η κατάσταση αρχίσει και ξεφεύγει, ευτυχώς όμως εκεί έξω υπάρχουν αρκετά εξυπνότερα άτομα απο εσένα και απο εμένα και μπορούν να τα δουν αυτά. 

Πέρα απο αυτό, ο ίδιος σου ο ισχυρισμός είναι απλά γελοίος, απο περιέργεια όμως πες μας πως θα διασωθεί η κατάσταση όταν θα αρχίσουν να χάνονται περιουσίες ολόκληρες και δεν θα είναι στο "ψεύτικο και χωρίς αντίκρισμα χρήμα" όπως λες αλλά σε btc και "χρυσά νομίσματα" που είναι της άλλης της σχολής, αυτής που δεν την επηρεάζουν οι φούσκες σύμφωνα με τα λεγόμενα σου.

ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ για ακόμη μια φορά λέω εγώ!       

Όλα τα υπόλοιπα τώρα περι Ρώσων και αμερικανικών εκλογών, short trading και του τι θα κάνει η μετοχή του Facebook είναι κυριολεκτικά off topic, εκτός τόπου και εκτός χρόνου, γράψε μας και για τον Πινόκιο αν θέλεις.

Το ερώτημα ήτανε για το εαν το προηγούμενο link περιέγραφε με μεγαλύτερη ακρίβεια το τι είναι φούσκα σε σχέση με τον δικό σου αυθαίρετο και ουρανοκατέβατο "ορισμό" και το εαν υπάρχει στον ορισμό αυτό κάτι που δεν περιγράφει με ακρίβεια την κατάσταση στο btc και στα κρυπτο γενικότερα σήμερα.

1 ώρα πριν, chek2fire είπε

μια και από τι βλέπω σήμερα έχεις πάρει τα χάπια σου

Δεν μπορώ να ισχυριστώ το ίδιο και για εσένα όμως, δυστυχώς...

26 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Ασχολούμαστε τώρα με την φούσκα των κρυπτος που αθροιστικά το market cap τους δεν αγγίζει καν την περιουσία του bill gates ? Μια πορδουλα είναι .

Πόσο να τη μεγαλώσουμε ακόμη? εγώ πάντως με ακόμη ένα 10Χ στο ήδη 1000Χ μου, συμβιβάζομαι.

30 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Πιο κραχ ; Από τα κρυπτος; Γελάνε τα μπετά 

Σήμερα, αύριο είναι μια άλλη μέρα, προσέχουμε για να έχουμε, τουλάχιστον αυτό δείχνουν να σκέφτονται οι "μεγάλοι".

Δημοσ.

και αφού αυτή η κατάσταση δεν σου αρέσει γιατί ασχολείσε και μας τρολάρεις συνέχεια? Ασχολήσου με κάτι άλλου που σου αρέσει. Ανοιξε στην τελική ένα νήμα και γράψε ξέρω γω ο Στουρνάρας ο Τραπεζίτης της καρδιάς μας η Το Ευρώ η μεγαλύτερη τεχνολογική επανάσταση η κάτι τέτοιο. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, chek2fire είπε

και αφού αυτή η κατάσταση δεν σου αρέσει γιατί ασχολείσε και μας τρολάρεις συνέχεια? Ασχολήσου με κάτι άλλου που σου αρέσει. Ανοιξε στην τελική ένα νήμα και γράψε ξέρω γω ο Στουρνάρας ο Τραπεζίτης της καρδιάς μας η Το Ευρώ η μεγαλύτερη τεχνολογική επανάσταση η κάτι τέτοιο. 

Είσαι off topic, προσπάθησε ελεύθερα να πολώσεις την κατάσταση όμως, αυτό είναι το μόνο σου αποκούμπι.

Το ότι φοράς παρωπίδες και δεν μπορείς να δεις πέρα απο τη μύτη σου δεν σου φταίει κανένας γιαυτό.

Υ.Γ

Περιμένω απάντηση στην προηγούμενη μπαρούφα σου, αλλά πότε απάντησες για να απαντήσεις και τώρα, εξάλλου αν υπήρχαν απαντήσεις δεν θα είχαμε να κάνουμε με μπαρούφες.  :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, chryspano είπε

Πόσο να τη μεγαλώσουμε ακόμη? εγώ πάντως με ακόμη ένα 10Χ στο ήδη 1000Χ μου, συμβιβάζομαι.

Σήμερα, αύριο είναι μια άλλη μέρα, προσέχουμε για να έχουμε, τουλάχιστον αυτό δείχνουν να σκέφτονται οι "μεγάλοι".

Αλήθεια τώρα, δεν παίζει να είσαι τόσο αφελής... Μόνο ο Patrick από τον Μπομπ σφουγγαράκη θα το έχαφτε αυτό.

Πιστεύεις πραγματικά ότι τους έπιασε ο πόνος των "μεγάλων" να μας προστατέψουν από την φούσκα των κρύπτος ? Πές μου αυτό και τέλος...

Εδώ δεν τους έπιασε ο πόνος να σε προειδοποιήσουν για την φούσκα των ακινήτων και την Lehmans, που ήταν 1000φορές μεγαλύτερη φούσκα. Δεν σε πονηρεύει ότι ασχολούντα με την πορδή ?

Σε ένα πράγμα μόνο συμφωνούμε, και αυτό ότι τα κρυπτος είνα φούσκα. 

Τώρα για τους λόγους που τους έχει πιάσει η πρεμούρα, θα σου πω εγώ τι πιστεύω.

Λιγότερο πιθανό σενάριο είναι ότι όντως φοβούνται ότι μελλοντικά., θα έχει στα χέρια του και ο υπόλοιπος πλυθησμός της γής, έναν τρόπο να φοροδιαφεύγουν και να μην δίνει λογαριασμό για το τι κάνει με την αξία που έχει στα χέρια του, όπως κάνουν δλδ. ήδη αυτοί και αυτό δεν θέλουν να το χάσουν ως προνόμιο. 

Πιο πιθανό σενάριο, ότι μυρίστηκαν χρήμα και ανακάλυψαν ένα μαγικό νέο επενδυτικό όχημα για να βγάλουν περισσότερα χρήματα (βλέπε την είσοδο στην αγορά των futures  του bitcoin στα παραδοσιακά οικονομικά κέντρα)

Μην εκπλαγείς λοιπόν, αν στο πολύ κοντινό μας μέλλον, αρχίσουν να το αγαπάνε περισσότερο ξαφνικά ... (βλέπε τον κωλοτούμπα CEO Jamie Dimon https://www.cnbc.com/2018/01/09/jamie-dimon-says-he-regrets-calling-bitcoin-a-fraud.html

Επεξ/σία από tsakfot
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsakfot είπε

Πιστεύεις πραγματικά ότι τους έπιασε ο πόνος των "μεγάλων" να μας προστατέψουν από την φούσκα των κρύπτος ? Πές μου αυτό και τέλος...

Προστατεύοντας εμάς προστατεύουν τα δικά τους συμφέροντα κυρίως, εμείς είμαστε το κοπάδι που παράγει το γάλα και εκείνοι οι τσοπάνηδες, αυτό είναι το κίνητρο τους. Ακόμη η κατάσταση μπορεί να βρίσκεται σε στάδιο "πορδής" όπως σωστά είπες, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν έχουν ήδη το νου τους.  

1 λεπτό πριν, tsakfot είπε

Εδώ δεν τους έπιασε ο πόνος να σε προειδοποιήσουν για την φούσκα των ακινήτων και την Lehmans, που ήταν 1000φορές μεγαλύτερη φούσκα. Δεν σε πονηρεύει ότι ασχολούντα με την πορδή ?

Εκείνο ήταν το δικό τους το παιχνίδι, το αγαπούσαν περισσότερο. :) 

Εδώ που δεν έχουν stake στο παιχνίδι μπορούν να το παίζουν πιο αντικειμενικοί, προς θεού δεν παίρνω "άνευ όρων" το μέρος τους, απλώς λέω και την άλλη άποψη που πρέπει να ακουστεί.

2 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Τώρα για τους λόγους που τους έχει πιάσει η πρεμούρα, θα σου πω εγώ τι πιστεύω.

Λιγότερο πιθανό σενάριο είναι ότι όντως φοβούνται ότι μελλοντικά., θα έχει στα χέρια του και ο υπόλοιπος πλυθησμός της γής, έναν τρόπο να φοροδιαφεύγουν και να μην δίνει λογαριασμό για το τι κάνει με την αξία που έχει στα χέρια του, όπως κάνουν δλδ. ήδη αυτοί και αυτό δεν θέλουν να το χάσουν ως προνόμιο. 

Πιο πιθανό σενάριο, ότι μυρίστηκαν χρήμα και ανακάλυψαν ένα μαγικό νέο επενδυτικό όχημα για να βγάλουν περισσότερα χρήματα (βλέπε την είσοδο στην αγορά των futures  του bitcoin στα παραδοσιακά οικονομικά κέντρα)

Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ, και σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα που δεν γνωρίζουμε.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Μην εκπλαγείς λοιπόν, αν στο πολύ κοντινό μας μέλλον, αρχίσουν να το αγαπάνε περισσότερο ξαφνικά ... (βλέπε τον κωλοτούμπα CEO Jamie Dimon https://www.cnbc.com/2018/01/09/jamie-dimon-says-he-regrets-calling-bitcoin-a-fraud.html

Και εγώ αυτό το 2ο πιστεύω.

Όχι τόσο για παράγωγα και ασφάλιστρα.

Πιστεύω θα προσπαθήσουν να δώσουν ρόλο ανταλλακτηρίων σε παραδοσιακά τραπεζικά ιδρύματα.

Θα χτυπήσουν τα πιο ψόφια και μετά θα αγοράζουμε btc από αυτούς που διαχειρίζονται και τα κανονικά συναλλάγματα.

Δεν το φοβούνται σαν μέσω υποκατάστασης συναλλαγών αφού ακόμα δεν έχει γίνει πρακτικό σε κάτι τέτοιο.

Απλά το βλέπουν ως ένα εναλλακτικό μέσο διατήρησης αξίας και κερδοσκοπίας που σίγουρα θα τους μικρύνει την πίτα, αν μείνουν στην απέξω.

Και στα παραδοσιακά ανταλλακτήρια θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση.

Λίγα θα μείνουν. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

It is noteworthy how the outspoken CEO repeated his positive stance on the technology backing bitcoin, the so-called blockchain.

Εδώ είναι όλο το ζουμί για μένα, όλα τα υπόλοιπα ίσως έχουν περισσότερο να κάνουν με το " image" του. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν αρχισουμε παλι τα "απατη" "φουσκα" "σας τα ελεγα εγω" "χαχα μακαρι να πατώσει" είναι time to buy νομίζω.. B) Αν ερθουν τα "εκατό ευρώ στο ριπλακι" όμως τοτε exit all markets. :P

Ποιος χρειαζεται TA/FA, insomnia comments μονο, best indicator ever. 

Επεξ/σία από ADHD
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Και εγώ αυτό το 2ο πιστεύω.

Όχι τόσο για παράγωγα και ασφάλιστρα.

Πιστεύω θα προσπαθήσουν να δώσουν ρόλο ανταλλακτηρίων σε παραδοσιακά τραπεζικά ιδρύματα.

Θα χτυπήσουν τα πιο ψόφια και μετά θα αγοράζουμε btc από αυτούς που διαχειρίζονται και τα κανονικά συναλλάγματα.

Δεν το φοβούνται σαν μέσω υποκατάστασης συναλλαγών αφού ακόμα δεν έχει γίνει πρακτικό σε κάτι τέτοιο.

Απλά το βλέπουν ως ένα εναλλακτικό μέσο διατήρησης αξίας και κερδοσκοπίας που σίγουρα θα τους μικρύνει την πίτα, αν μείνουν στην απέξω.

Και στα παραδοσιακά ανταλλακτήρια θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση.

Λίγα θα μείνουν. 

Συμφωνώ και εγώ με αυτά που λες.

Οι τράπεζες πιστεύω στο κοντινό μέλλον η θα πάρουν στα χέρια τους μεγάλο ποσοστό BTC και μεγάλων κρύπτο η θα φτιάξουν δικό τους νόμισμα για να εκμεταλευτούν το hype με το BTC και τα crypto αφού δεν φαίνονται διατεθειμένες να το εξαφανίσουν.

Φυσικά αυτό θα γίνει για το κέρδος, αφού υπάρχει αρκετός κόσμος που τζογάρει (επενδύει χαχαχα) σε αγορά crypto που στο παρελθόν δεν ήθελε ούτε να ακούσει για μετοχές, παράγωγα, forex trade κτλ... Βρήκαν δηλαδή έναν εύκολο τρόπο να εκμεταλλευτούν πάλι τα λεφτά του κοσμάκι....

8 λεπτά πριν, ADHD είπε

Οταν αρχισουμε παλι τα "απατη" "φουσκα" "σας τα ελεγα εγω" "χαχα μακαρι να πατώσει" είναι time to buy νομίζω.. B) Αν ερθουν τα "εκατό ευρώ στο ριπλακι" όμως τοτε exit all markets. :P

Ποιος χρειαζεται TA/FA, insomnia comments μονο, best indicator ever. 

Εγώ δεν λέω πάντως "μακάρι να πατώσει" γιατί μες στο παιχνίδι είμαι και εγώ και δεν με συμφέρει .... :P

Το ότι είναι φούσκα η τιμή του το έχω πει επανειλημμένα όμως και συνεχίζω να το πιστεύω. Ήταν μικρή φούσκα, έγινε μεγάλη φούσκα και τώρα είναι τεράστια φούσκα....:D

Επεξ/σία από Avatar_GR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή η σελίδα δείχνει κατά την γνώμη μου τη δυνατότητα φουσκώματος των κρυπτονομισμάτων.

http://money.visualcapitalist.com/worlds-money-markets-one-visualization-2017/

Αν δείτε τα παράγωγα είναι 1.2 τετράκις δηλαδή 1.200.000 δις. Τα κρύπτο είναι 400 δις (2 ΑΕΠ Ελλάδας). 

Οπότε μιλάνε για φούσκα ας κοιτάμε τον ελέφαντα πρώτα και μετά τις αμοιβάδες. 

Επεξ/σία από chris12
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, chris12 είπε

Αυτή η σελίδα δείχνει κατά την γνώμη μου τη δυνατότητα φουσκώματος των κρυπτονομισμάτων.

http://money.visualcapitalist.com/worlds-money-markets-one-visualization-2017/

Αν δείτε τα παράγωγα είναι 1.2 τετράκις δηλαδή 1.200.000 δις. Τα κρύπτο είναι 400 δις (2 ΑΕΠ Ελλάδας). 

Οπότε μιλάνε για φούσκα ας κοιτάμε τον ελέφαντα πρώτα και μετά τις αμοιβάδες. 

και εικονογραφημένα που φαίνεται πιο όμορφα

image_large_768.jpg

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...