Προς το περιεχόμενο

Cryptocurrencies - News, Exchanges, Trading etc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zio10 είπε

Για το πού βρήκες τα λεφτά πρέπει κανονικά να δίνεις λογαριασμό για να λειτουργήσει η κοινωνία. Γαι το που θα τα ξοδέψεις δε νομίζω ότι δίνεις λογαριασμό έτσι κι αλλιώς.

Κάτσε αγαπητέ, αιώνες και αιώνες και οι κοινωνίες μας ζούσαν όμορφα και ωραία χωρίς να υπάρχει αυτό. Άρμεγα την κατσίκα μου και αντάλλαζα το γάλα με αυγά και λογαριασμό δεν έδινα. Αντάλλασα τα αργύρια μου και τα βότσαλα μου χωρίς να χρειάζεται να δώσω λογαριασμό.

Το πόθεν έσχες είναι καινούριο και δεν αφορά το money laundering, imo.

• Like 2
  • Απαντ. 5,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, zio10 είπε

Για το πού βρήκες τα λεφτά πρέπει κανονικά να δίνεις λογαριασμό για να λειτουργήσει η κοινωνία. Γαι το που θα τα ξοδέψεις δε νομίζω ότι δίνεις λογαριασμό έτσι κι αλλιώς.

Για το που θα τα ξοδέψεις ίσως να μην δίνεις λογαριασμό. Για το πώς θα τα ξοδεψεις όμως.... υπαρχει ελεγχος. Ας υποθέσουμε ότι εχω 1500€ από λεφτά που βρήκα από cryptos και τα τράβηξα από τα αντιστοιχα ATM για να μην φαίνομαι πουθενά. Μπορώ να τα δώσω για να παρω μία TV; Επίσημα όχι. Προφανώς και θα υπαρχουν τρόποι αλλα επίσημα (αν δεν κανω λαθος) οι πλήρωμές πανω από 500€ πρεπει να γίνονται με πιστωτική. Γίνεται για λόγους φοροδιαφυγής αλλα όπως και να εχει περιορισμός υπαρχει.

Επεξ/σία από fingolfingr
Επισκέπτης
Δημοσ.

17 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Αντάλλασα τα αργύρια μου και τα βότσαλα μου χωρίς να χρειάζεται να δώσω λογαριασμό.

Ναι αλλά η διαφορά σήμερα όμως είναι πως ο οποιοσδήποτε σαλταρισμένος μπορεί να ανταλλάξει τα "αργύρια" του με πυρηνικά και βιολογικά όπλα που μπορούν να αφανίσουν ολόκληρες πόλεις. 

Ίσως ενα καλύτερο σύστημα θα ήτανε να υπάρχει πλήρη διαφάνεια όλων των λογαριασμών με το ηλεκτρονικό χρήμα και ταυτόχρονα κατάργηση των μετρητών αλλά και regulation όσον αφορά αγορές χρυσού κλπ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν εναλλακτικό χρήμα. Έσοδα απο εγκληματικές ενέργειες θα είχανε ελάχιστη διάρκεια ζωής, ουδείς θα έμπαινε καν στον κόπο να παρανομήσει εαν ο μόνος τρόπος να εισπράξει την αμοιβή του ήτανε ο ταυτοποιημένος  "τραπεζικός λογαριασμός" του.

Για παράδειγμα.... "Είμαι ο απαγωγέας, παρακαλώ καταθέστε το τάδε ποσό στον τάδε τραπεζικό λογαριασμό μου ή στη δείνα ταυτοποιημένη διεύθυνση κρυπτονομισμάτων μου " 

Βέβαια εδώ υπάρχει το πρόβλημα πως "ορισμένοι φοροεισπράκτορες" θα μπουν στον πειρασμό και θα προσπαθήσουν να γίνουν "συνδικαιούχοι" στους λογαριασμούς για να αρπάζουν ότι γουστάρουν  όποτε γουστάρουν, εδώ απλά ελπίζουμε πως με κάποιο τρόπο θα λυθεί αυτό το πρόβλημα.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Κάτσε αγαπητέ, αιώνες και αιώνες και οι κοινωνίες μας ζούσαν όμορφα και ωραία χωρίς να υπάρχει αυτό. Άρμεγα την κατσίκα μου και αντάλλαζα το γάλα με αυγά και λογαριασμό δεν έδινα. Αντάλλασα τα αργύρια μου και τα βότσαλα μου χωρίς να χρειάζεται να δώσω λογαριασμό.

Το πόθεν έσχες είναι καινούριο και δεν αφορά το money laundering, imo.

Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει και τώρα αυτό όμως, εκτός αν βρεθεί ένα σύστημα που θα δίνουμε κάτι στο κράτος για να έχουμε αυτά που πρέπει να έχουμε ή αν μπορεί το κράτος να έχει έσοδα από άλλες πηγές και να μην ασχολείται με το τι βγάζει ο καθένας.

35 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Για το που θα τα ξοδέψεις ίσως να μην δίνεις λογαριασμό. Για το πώς θα τα ξοδεψεις όμως.... υπαρχει ελεγχος. Ας υποθέσουμε ότι εχω 1500€ από λεφτά που βρήκα από cryptos και τα τράβηξα από τα αντιστοιχα ATM για να μην φαίνομαι πουθενά. Μπορώ να τα δώσω για να παρω μία TV; Επίσημα όχι. Προφανώς και θα υπαρχουν τρόποι αλλα επίσημα (αν δεν κανω λαθος) οι πλήρωμές πανω από 500€ πρεπει να γίνονται με πιστωτική. Γίνεται για λόγους φοροδιαφυγής αλλα όπως και να εχει περιορισμός υπαρχει.

Ακόμα και τυπικά να το πας και να πληρώσεις μέσω τράπεζας δε σου λέει κανείς μη πάρεις τηλεόραση ή 100 τηλεοράσεις αν θες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, chryspano είπε

Ναι αλλά η διαφορά σήμερα όμως είναι πως ο οποιοσδήποτε σαλταρισμένος μπορεί να ανταλλάξει τα "αργύρια" του με πυρηνικά και βιολογικά όπλα που μπορούν να αφανίσουν ολόκληρες πόλεις. 

Ίσως ενα καλύτερο σύστημα θα ήτανε να υπάρχει πλήρη διαφάνεια όλων των λογαριασμών με το ηλεκτρονικό χρήμα και ταυτόχρονα κατάργηση των μετρητών αλλά και regulation όσον αφορά αγορές χρυσού κλπ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν εναλλακτικό χρήμα. Έσοδα απο εγκληματικές ενέργειες θα είχανε ελάχιστη διάρκεια ζωής, ουδείς θα έμπαινε καν στον κόπο να παρανομήσει εαν ο μόνος τρόπος να εισπράξει την αμοιβή του ήτανε ο ταυτοποιημένος  "τραπεζικός λογαριασμός" του.

Για παράδειγμα.... "Είμαι ο απαγωγέας, παρακαλώ καταθέστε το τάδε ποσό στον τάδε τραπεζικό λογαριασμό μου ή στη δείνα ταυτοποιημένη διεύθυνση κρυπτονομισμάτων μου " 

Βέβαια εδώ υπάρχει το πρόβλημα πως "ορισμένοι φοροεισπράκτορες" θα μπουν στον πειρασμό και θα προσπαθήσουν να γίνουν "συνδικαιούχοι" στους λογαριασμούς για να αρπάζουν ότι γουστάρουν  όποτε γουστάρουν, εδώ απλά ελπίζουμε πως με κάποιο τρόπο θα λυθεί αυτό το πρόβλημα.

Μια χαρά βρίσκονται πλυντήρια και τα ανταλλάσει για βιολογικά/πυρηνικά, και με το ταπεινό δολλαριάκι του και ίσα ίσα είναι πιο δύσκολο να τον τσιμπίσουν.

Τα Cryptos πέρα από την ταχύτητα, προσφέρουν και άψογη διαφάνεια, κόντρα σε όλο το FUD που διαδίδεται για το ανάποδο. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο transaction, open σε όλους για όλους.

Δείτε Silk Road , τον ρώσο που τσιμπήσανε.  Όλα εντοπίζονται και παίζει να είναι και πιο εύκολο να γίνει με τα ψηφιακά νομίσματα.

Το εν κατακλείδι είναι για εμένα, ότι όταν λέμε διαφάνεια, πρέπει να εφαρμόζεται across και όχι επιλεκτικά. Είτε λέγεται fiat είτε λέγεται crypto.  Ασ ανοίξουν λοιπόν τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε fiat , να γελάσει και το παρδαλό κατσικάκι. Εδώ επιβεβαιωμένα οικονομικά εγκλήματα και για να ανοίξει μια λίστα Λαγκάρντ ή τα Πάναμα Papers δεν ανοίγει μύτη.

Οπότε τα περί διαφάνειας των cryptos , τα ακούω βερεσέ και κουτόχορτο για τους φτωχούς πληβείους.

Επεξ/σία από tsakfot
  • Like 2
Δημοσ.

Όσο νωρίτερα το πάρουν όλοι χαμπάρι ότι βαδίζουμε ολοταχώς σε δυστοπία τόσο μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.

Πάντα ότι γίνεται είναι για να εξυπηρετεί την ελίτ και τις κυβερνήσεις που αυτή στηρίζει.

Δυστυχώς η συνέχεια δε θα είναι ευχάριστη για τους πολλούς.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 13/3/2018 στις 9:15 ΜΜ, CyBeR_RaBBiT είπε

Βρε παιδια τι κινητό έχετε για mobile mining?Εγώ έχω xiaomi redmi note 3 pro και κάνει μόνο 12 H/s 

Σε redmi note 3 pro εγώ πιάνω 30 h/s

Δημοσ.
6 ώρες πριν, tsakfot είπε

Δείτε Silk Road , τον ρώσο που τσιμπήσανε.  Όλα εντοπίζονται και παίζει να είναι και πιο εύκολο να γίνει με τα ψηφιακά νομίσματα.

Ενημερωτικά, το Silk Road το είχε καναδός, και τον πιάσανε βασικά γιατί είχε ανακατέψει τα usernames και τα emails του, σε συνδυασμό με διάφορα άλλα τέτοια ερασιτεχνικά(π.χ. πήγαινε πάντα στο ιδιο net cafe κοντά στο σπίτι του).

Ο Ρώσος που πιάσανε στη χαλκιδική, είχε ανοίξει ο ίδιος θέμα στο bitcointalk που έκραζε ένα exchange επειδή του κράτησαν bitcoins ως ύποπτα (προερχόμενα από το hack στο MtGox συγκεκριμένα). Σε αυτό είχε βάλει screenshots με τις συνομιλίες του με το support του exchange, όπου φαινόταν και το πραγματικό του όνομα.

Κατα τ'άλλα όλα τα coins από τα διάφορα hacks των τελευταίων ετών είναι ακόμα αγνώστου πατρός. Δεν επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα ότι είναι εύκολα ταυτοποιήσιμα, is my point.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mezger είπε

Ενημερωτικά, το Silk Road το είχε καναδός, και τον πιάσανε βασικά γιατί είχε ανακατέψει τα usernames και τα emails του, σε συνδυασμό με διάφορα άλλα τέτοια ερασιτεχνικά(π.χ. πήγαινε πάντα στο ιδιο net cafe κοντά στο σπίτι του).

Ο Ρώσος που πιάσανε στη χαλκιδική, είχε ανοίξει ο ίδιος θέμα στο bitcointalk που έκραζε ένα exchange επειδή του κράτησαν bitcoins ως ύποπτα (προερχόμενα από το hack στο MtGox συγκεκριμένα). Σε αυτό είχε βάλει screenshots με τις συνομιλίες του με το support του exchange, όπου φαινόταν και το πραγματικό του όνομα.

Κατα τ'άλλα όλα τα coins από τα διάφορα hacks των τελευταίων ετών είναι ακόμα αγνώστου πατρός. Δεν επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα ότι είναι εύκολα ταυτοποιήσιμα, is my point.

Στο Silk Road έπιασαν και τους undercover της αστυνομίας που τελικά ήταν στο κόλπο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω πάντως οτι τα weak hands έχουν αρχίσει και εγκαταλείπουν το καράβι και απο μια μεριά μου δίνει μια αίσιοδοξία. 

Ξεκίνησε το ξεπούλημα..

ps:

Ο κάθε σαλταρισμένος ευτυχώς ΔΕΝ μπορεί να αγοράσει πυρηνικά/βιολογικά όπλα οσα bitcoin και να χει πάντως.

Επεξ/σία από jdm_mst
Επισκέπτης
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, jdm_mst είπε

Ξεκίνησε το ξεπούλημα..

Το ξεπούλημα έχει καιρό που έχει αρχίσει...

Οδεύουμε προς το τέλος του σιγά σιγά...

28 λεπτά πριν, jdm_mst είπε

Ο κάθε σαλταρισμένος ευτυχώς ΔΕΝ μπορεί να αγοράσει πυρηνικά/βιολογικά όπλα οσα bitcoin και να χει πάντως.

Αναφέρεις out of context ένα παράδειγμα άσχετο με το bitcoin για να πεις τι? Πάντως σίγουρα όποιος έχει στην κατοχή του τέτοιου είδους όπλα, τα "μπιτκοινς" θα είναι τελευταία στη λίστα προτίμησης του, τουλάχιστον για την ώρα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...