Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Δεν είναι δυσνόητο, αλλά οι απαντήσεις που μου έχουν δοθεί διαφέρουν, οπότε μάλλον είναι δυσνόητο.... Φέρνω παραδείγματα:

1. Για πρόσοψη 7 μέτρων το μέγιστο άνοιγμα είναι 6 ή 3,5μ?
  2. Για πρόσοψη 10 μέτρων το μέγιστο άνοιγμα είναι 5 ή 6μ?
  3. Για πρόσοψη 20 μέτρων το μέγιστο άνοιγμα είναι 6 ή 10μ?

Δεν έχει μάλλον, αν το καταλαβαίνεις τότε δεν είναι δυσνόητο για σένα, αν δεν το καταλαβαίνεις τότε είναι δυσνόητο για σένα.

1. 3,5μ μια και το μισό του 7 είναι τόσο και όχι 6.
2. 5μ μια και το μισό του 10 είναι τόσο και όχι 6, στο έγραψα και στο προηγούμενο post αυτό.
3. 6μ  παρόλο που το μισό του 20 είναι 10 επειδή ο νόμος λέει "δύναται να φθάνει τα 6 μέτρα".

• Thanks 1
  • Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ πάλι το διαβάζω αλλιώς: Εφόσον το άθροισμα των ανοιγμάτων όπως προκύπτουν από τον κανόνα του μισού προσώπου είναι μικρότερο από τα 6 μέτρα (τον αριθμό αυτόν) τότε τα ανοίγματα μπορούν να είναι ως 6 μέτρα, κατά παρέκκλιση του κανόνα. Πρακτικά μπορείς να έχεις ως 6 μέτρα ανοίγματα για ως 12 μέτρα προσώπου κι από κει και πάνω μέχρι το μισό του προσώπου.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, apostolispd είπε

Εγώ πάλι το διαβάζω αλλιώς: Εφόσον το άθροισμα των ανοιγμάτων όπως προκύπτουν από τον κανόνα του μισού προσώπου είναι μικρότερο από τα 6 μέτρα (τον αριθμό αυτόν) τότε τα ανοίγματα μπορούν να είναι ως 6 μέτρα, κατά παρέκκλιση του κανόνα. Πρακτικά μπορείς να έχεις ως 6 μέτρα ανοίγματα για ως 12 μέτρα προσώπου κι από κει και πάνω μέχρι το μισό του προσώπου.

ακριβως αυτο

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, apostolispd είπε

Κατά τη γνώμη μου εσύ όχι απλώς το παραφράζεις, το διαστρεβλώνεις.

Δημοσ.

"Το άθροισμα των ανοιγμάτων ...δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του μήκους του προσώπου, το οποίο πάντως δύναται να φθάνει τα 6 μέτρα εάν το προκύπτον άθροισμα είναι μικρότερο από τον αριθμό αυτόν."

Εγώ καταλαβαίνω ότι με "τον αριθμό αυτόν" εννοεί τα 6 μέτρα. Οπότε:

- Έχεις πρόσωπο 8 m. Σου προκύπτει άθροισμα ανοιγμάτων 4 m(<6 m). Δύναται να φτάσει τα 6.

Εσύ που το βλέπεις πιο καθαρά από μένα: Ποιόν αριθμό εννοεί;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, apostolispd είπε

"Το άθροισμα των ανοιγμάτων ...δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του μήκους του προσώπου, το οποίο πάντως δύναται να φθάνει τα 6 μέτρα εάν το προκύπτον άθροισμα είναι μικρότερο από τον αριθμό αυτόν."

Εγώ καταλαβαίνω ότι με "τον αριθμό αυτόν" εννοεί τα 6 μέτρα. Οπότε:

- Έχεις πρόσωπο 8 m. Σου προκύπτει άθροισμα ανοιγμάτων 4 m(<6 m). Δύναται να φτάσει τα 6.

Εσύ που το βλέπεις πιο καθαρά από μένα: Ποιόν αριθμό εννοεί;

Το ήμισυ του μήκους του προσώπου φυσικά.

Επίσης το συγκεκριμένο άρθρο εκτός από το μέγιστο μήκος ανοιγμάτων τα 6 μέτρα προβλέπει και ελάχιστο μήκος ανοίγματος τα 2,25 μέτρα, παραθέτω ολόκληρο το άρθρο μια και ο φίλος παραπάνω είχε βάλει μόνο ένα κομμάτι από αυτό:

"3. Σε κάθε κτίριο που προβλέπεται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων η πρόσβαση σ' αυτόν πρέπει να επιτυγχάνεται με είσοδο - έξοδο πλάτους τουλάχιστον 2,25 μ. Το άθροισμα των ανοιγμάτων εισόδων - εξόδων των χώρων στάθμευσης σε κάθε πρόσωπο του οικοπέδου, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του μήκους του προσώπου, το οποίο πάντως δύναται να φθάνει τα 6μ. εάν το προκύπτον άθροισμα είναι μικρότερο από τον αριθμό αυτόν. Κατ' εξαίρεση και ύστερα από έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ), το ανωτέρω άθροισμα μπορεί να είναι μεγαλύτερο, όταν τούτο επιβάλλεται για λόγους κτιριοδομικής διαμόρφωσης του κτιρίου ή κυκλοφοριακούς λόγους"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το ήμισυ του μήκους του προσώπου φυσικά.

Δλδ όπως το διαβάζεις, το άθροισμα των ανοιγμάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του μήκους του προσώπου, το οποίο πάντως δύναται να φθάνει τα 6μ. εάν το προκύπτον άθροισμα είναι μικρότερο από τον αριθμό αυτόν το ήμισυ του μήκους του προσώπου. Δεν βγάζει κανένα νόημα, αφού το προκύπτον άθροισμα της εξαίρεσης πάντα θα είναι μικρότερο ή ίσο με το ήμισυ του μήκους του προσώπου όπως επιβάλλει ο κανόνας - άρα δεν έχει νόημα να υπάρχει η εξαίρεση. Επιπλέον, δεν μπορεί κανένας να έχει πάνω από 6m άνοιγμα edit: άθροισμα ανοιγμάτων, έστω και με 500m πρόσωπο;

Τα 2,25m, όπως γράφεις, αφορούν το ελάχιστο πλάτος κάθε ανοίγματος που προσμετράται. Δλδ, δεν μπορείς να προσμετρήσεις στα ανοίγματα και την είσοδο των 0,9m που προορίζεται για τους ενοίκους.

Επεξ/σία από apostolispd
Δημοσ.
Μόλις τώρα, apostolispd είπε

Δλδ όπως το διαβάζεις, το άθροισμα των ανοιγμάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του μήκους του προσώπου, το οποίο πάντως δύναται να φθάνει τα 6μ. εάν το προκύπτον άθροισμα είναι μικρότερο από τον αριθμό αυτόν το ήμισυ του μήκους του προσώπου. Δεν βγάζει κανένα νόημα, αφού το προκύπτον άθροισμα της εξαίρεσης πάντα θα είναι μικρότερο ή ίσο με το ήμισυ του μήκους του προσώπου όπως επιβάλλει ο κανόνας - άρα δεν έχει νόημα να υπάρχει η εξαίρεση. Επιπλέον, δεν μπορεί κανένας να έχει πάνω από 6m άνοιγμα, έστω και με 500m πρόσωπο;

Μια χαρά έχει νόημα η εξαίρεση, η ύπαρξη της περιορίζει το μέγιστο άθροισμα των ανοιγμάτων στα 6 μέτρα, αν δεν υπήρχε τότε πχ το κτήριο με τα 500 μέτρα πρόσωπο θα μπορούσε να είχε 250 μέτρα εισόδους-εξόδους δεσμεύοντας έτσι χωρίς λόγο πάρα πολλές θέσεις στάθμευσης.

Όσο για τη δυσκολία κατανόησης ενός απλού κειμένου sorry, δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό.

20 λεπτά πριν, apostolispd είπε

Τα 2,25m, όπως γράφεις, αφορούν το ελάχιστο πλάτος κάθε ανοίγματος που προσμετράται. Δλδ, δεν μπορείς να προσμετρήσεις στα ανοίγματα και την είσοδο των 0,9m που προορίζεται για τους ενοίκους.

Και τι το λες σε μένα αυτό, μήπως υποστήριξα κάπου το αντίθετο? Έγραψα κάπου πως τα 2,25 αφορούν και την είσοδο των ενοίκων?

Δημοσ.

1) Καθαρά για το κείμενο: Τα περί μη κατανόησης κειμένου που σου αρέσει να επαναλαμβάνεις δεν είναι να το κολλάς παντού. Στη συγκεκριμένη φάση απλά δε στέκει. Εσύ υποθέτεις ότι εννοεί κάτι μέσα στην πρόταση και βγάζεις ένα συμπέρασμα, εγώ υποθέτω κάτι άλλο, πάλι μέσα στην πρόταση, και βγάζω διαφορετικό. Αν μη τι άλλο, η δική μου  ερμηνεία ενισχύεται από το ότι ο μόνος αριθμός στην πρόταση είναι το 6 (μέτρα) και τίποτα άλλο.

Τουλάχιστον να μάθουμε τι είναι η μη κατανόηση κειμένου.

2) Όσον αφορά το τι εννοεί ο ποιητής, μπορώ να παραθέσω φωτογραφίες δημόσιων (για να αποκλείσουμε όσο το δυνατόν την νεοελληνική παρανομία) κτιρίων που σίγουρα δεν ισχύει η δική σου ερμηνεία, αλλά δεν λέει τίποτα, μπορεί να επιτράπηκε και κατ' εξαίρεση. Επίσης μπορώ να παραθέσω ποστ σε άλλα φόρουμ ατόμων που δηλώνουν ξεκάθαρα ότι έχουν υπερβεί τα 10 μέτρα ανοιγμάτων σε μελέτες, αλλά στο ίντερνετ είτε Joshua είτε Αpostolis είτε μηχανικός δηλώσεις, το ίδιο είναι.

3)

5 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Και τι το λες σε μένα αυτό

Το λέω σε σένα γιατί εσύ το αναφέρεις και παραθέτεις σε σημείο που συζητάμε κάτι άλλο. Με την ελλιπή μου κατανόηση κειμένου είπα να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχει σχέση με τα υπόλοιπα που συζητούνται και δεν έχει τεθεί θέμα επ' αυτού.

Αυτά και τέλος από μένα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, apostolispd είπε

Αν μη τι άλλο, η δική μου  ερμηνεία ενισχύεται από το ότι ο μόνος αριθμός στην πρόταση είναι το 6 (μέτρα) και τίποτα άλλο.

Με έκανες και γέλασα, να σαι καλά.

Πάντως ότι είχα να πω το είπα, τέλος και από εμένα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Με έκανες και γέλασα, να σαι καλά.

Είναι η μαγεία του ίντερνετ αυτή όπως προείπα. Μπορείς να είσαι τα πάντα και να κάνεις τα πάντα. Δεν υπάρχουν συνέπειες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Μια χαρά έχει νόημα η εξαίρεση, η ύπαρξη της περιορίζει το μέγιστο άθροισμα των ανοιγμάτων στα 6 μέτρα, αν δεν υπήρχε τότε πχ το κτήριο με τα 500 μέτρα πρόσωπο θα μπορούσε να είχε 250 μέτρα εισόδους-εξόδους δεσμεύοντας έτσι χωρίς λόγο πάρα πολλές θέσεις στάθμευσης.

Αυτο ακριβώς.Μεγιστο ανοιγμα 6 μετρα και για να παει στα 6 πρέπει να έχεις τουλάχιστον 12 μετρα προσοψη.Σε προσωψη κατω των 12 μετρων το ανοιγμα δεν μπορει να υπερβαίνει το ήμισυ της πρόσοψης

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Like 1
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μου πήρε τις πινακίδες η δημοτική αστυνομία της Αθήνας. Πρόστιμο 40 γράφει η κλήση. Ένας φίλος οδηγούσε το αμάξι μου και πάρκαρε στη μέση κεντρικού δρόμου (πλέον ο τύπος είναι στον πάτο της θάλασσας με τα ψάρια). Επειδή δεν μου έχει ξανατύχει, να κάνω δυο ερωτήσεις μήπως γνωρίζει κανείς:

Αν δεν πληρώσω τα 40, μπορώ να πάω σε 20 μέρες και να πάρω τις πινακίδες παρ' όλα αυτά; (το χρέος θα πάει στην εφορία στο μέλλον)

Εάν έχω και παλιές κλήσεις απλήρωτες στον Δήμο Αθηναίων, έχουν δικαίωμα να μην επιστρέψουν τις πινακίδες και να απαιτήσουν να εξοφλήσω όλο το χρέος για να τις δώσουν πίσω;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Balrog είπε

Μου πήρε τις πινακίδες η δημοτική αστυνομία της Αθήνας. Πρόστιμο 40 γράφει η κλήση. Ένας φίλος οδηγούσε το αμάξι μου και πάρκαρε στη μέση κεντρικού δρόμου (πλέον ο τύπος είναι στον πάτο της θάλασσας με τα ψάρια). Επειδή δεν μου έχει ξανατύχει, να κάνω δυο ερωτήσεις μήπως γνωρίζει κανείς:

Αν δεν πληρώσω τα 40, μπορώ να πάω σε 20 μέρες και να πάρω τις πινακίδες παρ' όλα αυτά; (το χρέος θα πάει στην εφορία στο μέλλον)

Εάν έχω και παλιές κλήσεις απλήρωτες στον Δήμο Αθηναίων, έχουν δικαίωμα να μην επιστρέψουν τις πινακίδες και να απαιτήσουν να εξοφλήσω όλο το χρέος για να τις δώσουν πίσω;

Η πληρωμή του προστίμου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να σου επιστραφούν οι πινακίδες, όταν θα πας να τις ζητήσεις θα σου ζητήσουν πρώτα να δουν το αποδεικτικό πληρωμής.

Για τις παλιότερες κλήσεις δεν γνωρίζω.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Balrog είπε

Να πληρωσει ο φιλος σου την κληση αμεσα (η εσυ) και να δεις μηπως μπορεις να κανεις αιτηση για να παρεις νωριτερα τις πινακιδες.
Βεβαια, δε γνωριζω αν γινεται αυτο στην δημοτικη αστυνομια.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...