Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι παρανομος δεν είσαι,αλλά καγκουρας είσαι αν με κλεισεις.Φιλικα παντα.

Επεξ/σία από jmmys
  • Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΚΟΚ Άρθρο 34
1. Η στάση και η στάθμευση επιτρέπονται, αν δεν δημιουργείται εξ αυτών κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας

2. Η στάση ή στάθμευση οχήματος απαγορεύεται:
ι) Σε απόσταση πέντε (5) μέτρων από την τομή οικοδομικών γραμμών ή των νοητών προεκτάσεων αυτών.

3. Η στάθμευση οχήματος στο οδόστρωμα απαγορεύεται και:
β) Μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παροδίου ιδιοκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής.

γ) Σε θέση από την οποία παρεμποδίζεται όχημα που σταθμεύει κανονικά να εξέλθει από το χώρο που έχει σταθμεύσει.

Σαφέστατα και απαγορεύεται το παρκάρισμα μπροστά από ιδιωτικά πάρκινγκ.

Επεξ/σία από lightsout
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, jmmys είπε

Πρόστιμο θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης επειδή έβαλε το αμάξι του σε αποκλειστικά δικο του ιδιόκτητο χώρο;

Ναι γιατι ο χωρος ειναι μεν ιδιοκτητος αλλα για να χαρακτηριστει εισοδος εξοδος θελει αδεια απο πολεοδομια.

18 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

αυτό ισχυει...Και οντως δεν το τηρει κανεις...Όμως εισαι σιγουρος ότι είναι τοσο μεγαλη η αποσταση?3μετρα μου ακούγονται πολλα...Και με 1 μετρο κατι θα γινοταν.

Για τα υπολοιπα, οκ είμαι σιγουρος ότι σιγα μην κατσουν οι τροχαιοι να ψαχνουν χαρτια….Μονος σου αν βγαλεις ακρη με την πολεοδομια

Ρωτησα τους αστυνομικους για να ειμαι ενημερος του τι ισχυει.Πιστεψε με και με εναμιση μετρο οταν ο δρομος ειναι στενος ή παρκαρουν και απεναντι(οπως στην δικια μου περιπτωση που καβαλανε το απεναντι πεζοδρομιο) ειναι παρα πολυ δυσκολο να ελιχθεις εκτος κ αν εχεις κανα smart ή μικρο αμαξι.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

μιλας για τα νομιμα αν δεν το ειδες...κανεις δεν ειπε κατι για αυτά ξαναλεω...Εδώ ο άλλος μου ελεγε ότι εχει αυλη και βαζει το αμαξι του και αν τον  εμποδισω είμαι παρανομος

για να μην φτασουμε και στα ακρα https://www.iapopsi.gr/parking-stin-piloti-mono-me-simbolaio/

δεν το πολυδιαβασα γιατι δεν εχω πολύ χρονο τωρα βεβαια...

τι σημαινει απλη πυλωτη?Με ποια δικαιολογια στις πηρε?

Εάν στα αρχιτεκτονικά σχέδια που έχει καταθέσει στην πολεοδομία αυτή η αυλή φαίνεται ως χώρος στάθμευσης τότε το πάρκινγκ είναι νόμιμο και δεν χρειάζεται να αναγράφεται αριθμός αδείας παρκινγκ πάνω στην όποια σήμανση, δηλαδή δεν χρειάζεται άδεια απο τον δήμο. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόγεια γκαραζ, πυλωτές κλπ. Άδεια απο τον δήμο χρειαζόμαστε όταν έχουμε αλλαγή χρήσης του χώρου. Αυτό όμως δεν μπορείς να το γνωρίζεις εάν δεν το ψάξεις σε πολεοδομία.

Το άρθρο που έβαλες μιλάει για το ποιός έχει δικαίωμα να παρκάρει εντός της πυλωτής, καμμία σχέση δηλαδή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, jmmys είπε

Όχι παρανομος δεν είσαι,αλλά καγκουρας είσαι αν με κλεισεις.Φιλικα παντα.

Ωστόσο η καγκουρια δεν διώκεται ποινικα όπως δεν διώκεται και το ποσο Ελληναρας νιωθει ο καθενας...Εδώ μιλαμε για νομιμους και παρανομους τροπους στάθμευσης. Πως εμπλεξες την καγκουρια μεσα σε αυτό δεν ξερω...Προφαως ετσι νιώθεις για να την εκφράζεις τοσο πολύ. Η όταν παρανομεις νιώθεις πολύ γαματος. Δεν εξηγειται αλλιως.

1 λεπτό πριν, nikos1984 είπε

Εάν στα αρχιτεκτονικά σχέδια που έχει καταθέσει στην πολεοδομία αυτή η αυλή φαίνεται ως χώρος στάθμευσης τότε το πάρκινγκ είναι νόμιμο και δεν χρειάζεται να αναγράφεται αριθμός αδείας παρκινγκ πάνω στην όποια σήμανση, δηλαδή δεν χρειάζεται άδεια απο τον δήμο. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόγεια γκαραζ, πυλωτές κλπ. Άδεια απο τον δήμο χρειαζόμαστε όταν έχουμε αλλαγή χρήσης του χώρου. Αυτό όμως δεν μπορείς να το γνωρίζεις εάν δεν το ψάξεις σε πολεοδομία.

αν ειδα καλα όμως αυτό που ανεβασες μιλαει για πολυκατοικίες μετα το 81...Όχι? Ετσι και αλλιως ξαναλεω. Κανεις δεν εχει πρόβλημα με τους νομιμους...Το πρόβλημα είναι με τα λαμογια που βαζουν ένα μπετουδακι της πλακας μπροστα από την πορτα τους και το κανουν ιδιωτικο παρκινγκ. Η καμια γλαστρα η καμια μηχανή. Και αν πας να τους πεις τιποτα στην λενε κ ολας...Οι νομιμες πυλωτες ισα ισα που βοηθάνε στο χαος της Αθηνας...

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
Δημοσ.
28 minutes ago, lightsout said:

Σαφέστατα και απαγορεύεται το παρκάρισμα μπροστά από ιδιωτικά πάρκινγκ.

Το ότι κάποιος έφτιαξε parking στην πυλωτή του δε σημαίνει αυτόματα ότι είναι και δηλωμένο. Χρειάζεται άδεια για να είναι νόμιμο. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι σα να μην υπάρχει κι ελάχιστοι τα δηλώνουν όπως πρέπει.

https://www.reporter.gr/Eidhseis/Oikonomia/325791-Xechaste-to-idiwtiko-parkingk-mprosta-apo-to-spiti-Erchontai-prostima

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

αν ειδα καλα όμως αυτό που ανεβασες μιλαει για πολυκατοικίες μετα το 81...Όχι? 

Και;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ωστόσο η καγκουρια δεν διώκεται ποινικα όπως δεν διώκεται και το ποσο Ελληναρας νιωθει ο καθενας...Εδώ μιλαμε για νομιμους και παρανομους τροπους στάθμευσης. Πως εμπλεξες την καγκουρια μεσα σε αυτό δεν ξερω...Προφαως ετσι νιώθεις για να την εκφράζεις τοσο πολύ. Η όταν παρανομεις νιώθεις πολύ γαματος. Δεν εξηγειται αλλιως.

αν ειδα καλα όμως αυτό που ανεβασες μιλαει για πολυκατοικίες μετα το 81...Όχι? 

Είπα κάπου ότι παρανομησα;;;;;Αντιθετως.Κάνε οτι θέλεις.Δεν υπάρχει πυλωτη χωρίς άδεια εισόδου εξόδου.Και δεν χρειάζεται να γράφεται κάπου.

Αρχισες τα προσωπικά.Κλασσικά.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Zaytsev είπε

Το ότι κάποιος έφτιαξε parking στην πυλωτή του δε σημαίνει αυτόματα ότι είναι και δηλωμένο. Χρειάζεται άδεια για να είναι νόμιμο. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι σα να μην υπάρχει κι ελάχιστοι τα δηλώνουν όπως πρέπει.

https://www.reporter.gr/Eidhseis/Oikonomia/325791-Xechaste-to-idiwtiko-parkingk-mprosta-apo-to-spiti-Erchontai-prostima

Αυτο που αναφερεις ειναι για το παρκαρισμα στον δρομο οχι για πυλωτες.Οι πυλωτες εχουν απο την ανεγερση τους αδεια εισοδου εξοδου, απλα καποιες φορες, οπως πχ στην δικια μου περιπτωση, ενω εχει δυο θεσεις η πυλωτη ειχε δηλωθει αρχικα μονο η μια εισοδος εξοδος.

Επεξ/σία από chsam
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Zaytsev είπε

Καμμία σχέση αυτό,μιλάει για κατάληψη δημοσίου δρόμου.

Δημοσ.
4 minutes ago, chsam said:

Αυτο που αναφερεις ειναι για το παρκαρισμα στον δρομο οχι για πυλωτες.Οι πυλωτες εχουν απο την ανεγερση τους αδεια εισοδου εξοδου, απλα καποιες φορες, οπως πχ στην δικια μου περιπτωση, ενω εχει δυο θεσεις η πυλωτη ειχε δηλωθει αρχικα μονο η μια.

Ακριβώς. Οπότε αν έρθω να παρκάρω εγώ μπροστά και κλείσω τη μία, δε μπορείς να μου κάνεις τίποτα.

Επίσης, μπορεί οι πολυκατοικίες να είναι πιό "νόμιμες", αλλά δεν ισχύει το ίδιο για όλους, ειδικά στην επαρχία.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Zaytsev είπε

Ακριβώς. Οπότε αν έρθω να παρκάρω εγώ μπροστά και κλείσω τη μία, δε μπορείς να μου κάνεις τίποτα.

Επίσης, μπορεί οι πολυκατοικίες να είναι πιό "νόμιμες", αλλά δεν ισχύει το ίδιο για όλους, ειδικά στην επαρχία.

Οχι γιατι (στην δικια μου περιπτωση παλι) θα εισαι μεσα στη νομιμη αποσταση των 3 μετρων της αλλης εισοδου.

Δημοσ.
4 minutes ago, chsam said:

Οχι γιατι (στην δικια μου περιπτωση παλι) θα εισαι μεσα στη νομιμη αποσταση των 3 μετρων της αλλης εισοδου.

You are missing the point.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Zaytsev είπε

Στις πυλωτές υπάρχει πάντα τουλάχιστον μία είσοδος και μία έξοδος, καμμία δεν μπορείς να κλείσεις. Είναι και για λόγους ασφαλείας. Φαντάσου να πρέπει να μπούν και να βγούν ταυτόχρονα αυτοκίνητα.

νομοθεσία ΠΔ/3-8-87. (ΦΕΚ-749/Δ/10-8-87)

ΑΡΘΡΟΝ-4.

"3. Σε κάθε κτίριο που προβλέπεται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων η πρόσβαση σ' αυτόν πρέπει να επιτυγχάνεται με είσοδο - έξοδο πλάτους τουλάχιστον 2,25 μ.

Το άθροισμα των ανοιγμάτων εισόδων εξόδων των χώρων στάθμευσης σε κάθε πρόσωπο του οικοπέδου, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του μήκους του προσώπου, το οποίο πάντως δύναται να φθάνει τα 6 μέτρα εάν το προκύπτον άθροισμα είναι μικρότερο από τον αριθμό αυτόν.

Κατ' εξαίρεση και ύστερα από έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ), το ανωτέρω άθροισμα μπορεί να είναι μεγαλύτερο, όταν τούτο επιβάλλεται για λόγους κτιριοδομικής διαμόρφωσης του κτιρίου ή κυκλοφοριακούς λόγους".

(Σ.Σ Η παρ.3 τίθεται ως αντικατεστάθη με την παρ.2

Αρθ-10 του ΠΔ-111/04 ΦΕΚ-76/Α/5-3-04)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...