Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GoMaR είπε

Να πληρωσει ο φιλος σου την κληση αμεσα (η εσυ) και να δεις μηπως μπορεις να κανεις αιτηση για να παρεις νωριτερα τις πινακιδες.
Βεβαια, δε γνωριζω αν γινεται αυτο στην δημοτικη αστυνομια.

Δεν γίνεται, μόνο μια εξαίρεση υπάρχει η οποία αφορά ετεροδημότες.

• Like 2
  • Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ωχ, το βλέπω να μου ζητάνε να πληρώσω και τις παλιότερες οφελές! Μπλέξαμε άσχημα. Σε αυτή την περίπτωση θα αναγκαστώ να τις αφήσω εκεί τις πινακίδες για καιρό, γιατί δεν υπάρχει μία. Εντωμεταξύ, είναι να πληρώσω και την ανανέωση του ασφαλιστηρίου αυτές τις μέρες. Και δεν ξέρω ακόμη αν θα το πληρώσω άδικα. Άραγε τι γίνεται αν το αφήσω απλήρωτο για 1-2 μήνες, έχοντας τις πινακίδες στη Δημοτική Αστυνομία; Υποθέτω ότι πάλι θα θεωρείται ανασφάλιστο το όχημα. Μήπως καλύτερα να θέσω το όχημα σε ακινησία μέσω gov.gr, που δεν χρειάζεται δια ζώσης κατάθεση πινακίδων; Μέχρι να μαζευτούν τα λεφτά για τις παλιές κλήσεις και την ασφάλιση.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Balrog είπε

Ωχ, το βλέπω να μου ζητάνε να πληρώσω και τις παλιότερες οφελές! Μπλέξαμε άσχημα. Σε αυτή την περίπτωση θα αναγκαστώ να τις αφήσω εκεί τις πινακίδες για καιρό, γιατί δεν υπάρχει μία. Εντωμεταξύ, είναι να πληρώσω και την ανανέωση του ασφαλιστηρίου αυτές τις μέρες. Και δεν ξέρω ακόμη αν θα το πληρώσω άδικα. Άραγε τι γίνεται αν το αφήσω απλήρωτο για 1-2 μήνες, έχοντας τις πινακίδες στη Δημοτική Αστυνομία; Υποθέτω ότι πάλι θα θεωρείται ανασφάλιστο το όχημα. Μήπως καλύτερα να θέσω το όχημα σε ακινησία μέσω gov.gr, που δεν χρειάζεται δια ζώσης κατάθεση πινακίδων; Μέχρι να μαζευτούν τα λεφτά για τις παλιές κλήσεις και την ασφάλιση.

Μήπως καλύτερα θα ήταν να ανησυχούσες για αυτό μόνο στην περίπτωση που σου πουν να πληρώσεις και τις παλαιότερες οφειλές για να πάρεις πίσω τις πινακίδες? :)

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο, αλλά το ασφαλιστήριο λήγει το Σάββατο και οι 20 μέρες σε 2 βδομάδες :(

Btw, όταν λες ετεροδημότες εννοείς να είμαι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Αθηναίων, αλλά να κατοικώ σε άλλο δήμο; ή απλά αρκεί να μην είμαι δημότης Αθηναίων;

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Balrog είπε

(πλέον ο τύπος είναι στον πάτο της θάλασσας με τα ψάρια).

Νομίζω ότι η αντίδρασή σου ήταν υπερβολική. Κοίταξε αν μπορείς να πας με το 299 π.2 του ΠΚ

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Balrog είπε

Έχεις δίκιο, αλλά το ασφαλιστήριο λήγει το Σάββατο και οι 20 μέρες σε 2 βδομάδες :(

Btw, όταν λες ετεροδημότες εννοείς να είμαι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Αθηναίων, αλλά να κατοικώ σε άλλο δήμο; ή απλά αρκεί να μην είμαι δημότης Αθηναίων;

Ε και? Κοιτάς πως θα βγάλεις από τη μύγα ξύγκι, δλδ το πως θα γίνει να γλιτώσεις ασφάλιστρα 10 ημερών? Η έννοια της αφαίρεσης των στοιχείων του οχήματος είναι αυτή ακριβώς, να χρεώνεσαι κανονικά τέλη, ασφάλιστρα κτλ ενώ ταυτόχρονα να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για αυτό το διάστημα.

Επίσης το ετεροδημότες δεν το λέω εγώ, ισχυρισμός των Δήμων είναι. Θεωρητικά  έχει να κάνει με το ο ιδιοκτήτης να είναι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους άλλου Δήμου από αυτόν που βεβαιώθηκε η παράβαση, πρακτικά το μόνο που κοιτάνε είναι η διεύθυνση που γράφει η άδεια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Δεν γίνεται, μόνο μια εξαίρεση υπάρχει η οποία αφορά ετεροδημότες.

Φυσικά και γίνεται! Θα πάει ο ts θα κάνει ένσταση και θα του το μειώσουν στις 10 μέρες. Η σιγουριά θα σας φάει μερικούς.

Εντωμεταξύ τι γίνεται πλέον με το γράψιμο στο κέντρο? έχει αυξηθεί ή είναι ιδέα μου?

Επεξ/σία από giorgos4ever
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, giorgos4ever είπε

Φυσικά και γίνεται! Θα πάει ο ts θα κάνει ένσταση και θα του το μειώσουν στις 10 μέρες. Η σιγουριά θα σας φάει μερικούς.

Εντωμεταξύ τι γίνεται πλέον με το γράψιμο στο κέντρο? έχει αυξηθεί ή είναι ιδέα μου?

Και πως ακριβώς προκύπτει το ότι απλώς με μια ένσταση θα του το μειώσουν στις 10 ημέρες? Επειδή το λες εσύ? Sorry αλλά το ότι έτσι ισχυρίζεσαι εσύ δεν αποτελεί σοβαρό επιχείρημα.

Όσο για το γράψιμο στο κέντρο δεν γνωρίζω αν έχει αυξηθεί, αν ισχύει όμως είναι ένα πολύ καλό βήμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ε και? Κοιτάς πως θα βγάλεις από τη μύγα ξύγκι, δλδ το πως θα γίνει να γλιτώσεις ασφάλιστρα 10 ημερών?

Λέω για την περίπτωση που μου ζητήσουν να πληρώσω όλες τις κλήσεις, οπότε αναγκαστώ να το αφήσω χωρίς πινακίδες 3 μήνες. Δεν είναι τόσο το να τα γλυτώσω (τους 3 μήνες, δεν το συζητάμε για τις 10 μέρες), αλλά ότι δεν έχω να δώσω ταυτόχρονα και τα 360 της ασφάλειας και άλλα τόσα για όλες τις κλήσεις στην παρούσα συγκυρία.

Η άδεια και η κατοικία μου είναι σε άλλο δήμο, οπότε ίσως μάθω εγκαίρως εάν θέλουν πληρωμή των πάντων.

6 λεπτά πριν, giorgos4ever είπε

Ευχαριστώ! Η οποία ένσταση πρέπει να γίνει μέσα σε 3 μέρες;

Επεξ/σία από Balrog
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Balrog είπε

Λέω για την περίπτωση που μου ζητήσουν να πληρώσω όλες τις κλήσεις, οπότε αναγκαστώ να το αφήσω χωρίς πινακίδες 3 μήνες. Δεν είναι τόσο το να τα γλυτώσω, αλλά ότι δεν έχω να δώσω ταυτόχρονα και τα 360 της ασφάλειας και άλλα τόσα για όλες τις κλήσεις στην παρούσα συγκυρία.

Η άδεια και η κατοικία μου είναι σε άλλο δήμο, οπότε ίσως μάθω εγκαίρως εάν θέλουν πληρωμή των πάντων.

Α μάλιστα, άλλο είχες γράψει και άλλο εννοοούσες.

Τέλος πάντων, άσχετα αν θα σου ζητήσουν να τα πληρώσεις όλα εσύ θα δώσεις προτεραιότητα στην ασφάλιση.

Επίσης έχε υπόψιν ότι δεν είναι απαραίτητο να πληρώσεις 12μηνο ή 6μηνο ασφαλιστήριο, μια χαρά μπορείς να πληρώσεις μηνιαίο, έστω και προσωρινά ώστε να αποφύγεις τα χειρότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και πως ακριβώς προκύπτει το ότι απλώς με μια ένσταση θα του το μειώσουν στις 10 ημέρες? Επειδή το λες εσύ? Sorry αλλά το ότι έτσι ισχυρίζεσαι εσύ δεν αποτελεί σοβαρό επιχείρημα.

Όσο για το γράψιμο στο κέντρο δεν γνωρίζω αν έχει αυξηθεί, αν ισχύει όμως είναι ένα πολύ καλό βήμα.

Γιατί μάλλον το έχω δει να συμβαίνει? Σίγουρα πάντως δεν λέω πράγματα έτσι αυθαίρετα. Σκοπός είναι να βοηθήσουμε και όχι να μπερδέψουμε παραπάνω τον ts

8 λεπτά πριν, Balrog είπε

Ευχαριστώ! Η οποία ένσταση πρέπει να γίνει μέσα σε 3 μέρες;

Δυστυχώς δεν το γνωρίζω αυτό. Σε τροχαία πάντως έχω πάει να κάνω και 2 εβδομάδες μετά λόγο καραντίνας, δεν μου είπε κανείς κάτι (το συγκεκριμένο δεν ήταν για πινακίδες).

Επεξ/σία από giorgos4ever
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να σας ενημερώσω ότι πήγα μετά το 20ήμερο και δεν μου είπαν τίποτα για τις παλιές οφειλές. Αρκεί να έχεις πληρωμένη την κλήση για την οποία στις αφαίρεσαν. Μου είπαν ότι μπορείς να κάνεις αίτηση για να τις πάρεις πιο γρήγορα από την 1η κιόλας μέρα (με κάποια δικαιολογία υποθέτω) και αποφασίζουν αυτοί πότε θα ξαναπάς. Επίσης μου είπαν ότι οι ετεροδημότες δεν τις παίρνουν αυτοδικαίως στις 10 μέρες (αλλά αν γραφτεί αυτό ως δικαιολογία στην αίτηση που είπαμε, υποθλετω θα σου πούνε έλα σε 10 μέρες).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Balrog είπε

Να σας ενημερώσω ότι πήγα μετά το 20ήμερο και δεν μου είπαν τίποτα για τις παλιές οφειλές. Αρκεί να έχεις πληρωμένη την κλήση για την οποία στις αφαίρεσαν. Μου είπαν ότι μπορείς να κάνεις αίτηση για να τις πάρεις πιο γρήγορα από την 1η κιόλας μέρα (με κάποια δικαιολογία υποθέτω) και αποφασίζουν αυτοί πότε θα ξαναπάς. Επίσης μου είπαν ότι οι ετεροδημότες δεν τις παίρνουν αυτοδικαίως στις 10 μέρες (αλλά αν γραφτεί αυτό ως δικαιολογία στην αίτηση που είπαμε, υποθλετω θα σου πούνε έλα σε 10 μέρες).

Ε δεν σου είπαν και τίποτα καινούργιο, είναι γνωστό ότι στην δημοτική αστυνομία (και όχι μόνο) μπορείς να κάνεις ένσταση για να πάρεις τις πινακίδες νωρίτερα, αλλά αυτό δεν σου εξασφαλίζει ότι σε κάθε περίπτωση θα τις πάρεις πίσω στις 10 μέρες όπως υποστήριξε (με ειρωνεία κιόλας) το τρολ παραπάνω.

Στον τοπικό Δήμο πάντως (Πατρέων) στις επιστρέφουν άμεσα αν είσαι ετεροδημότης, μάλιστα αυτό αποτελεί και τον μοναδικό λόγο που μπορείς να πάρεις πίσω τις πινακίδες πριν το 20ήμερο, και από πρώτο χέρι ξέρω πως ακριβώς το ίδιο ακριβώς ισχύει και για άλλους Δήμους όπως του Πύργου.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

παιδια καλησπερα.

μου τις πηραν πριν λιγες μερες (μαζι με διπλωμα και αδεια κυκλοφοριας) και με πηραν τηλ σημερα να μου πουν πως απορρίφθηκε η ενσταση μου και θα τα παρω ολα πισω 5/1/2024........... το προστιμο ηταν για παρκινγκ σε ραμπα αμεα. 

ξερει κανεις αν παιζει να τα παρω νωριτερα λογο χριστουγεννων? η αν μπορω να κανω τιποτα αλλο? σκεφτομαι να παω την δευτερα απο την τροχαια να δω..

αν καποιος εχει παθει τιποτα παρομοιο ας μου πει.

ευχαριστω!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Gioorgos1212 είπε

παιδια καλησπερα.

μου τις πηραν πριν λιγες μερες (μαζι με διπλωμα και αδεια κυκλοφοριας) και με πηραν τηλ σημερα να μου πουν πως απορρίφθηκε η ενσταση μου και θα τα παρω ολα πισω 5/1/2024........... το προστιμο ηταν για παρκινγκ σε ραμπα αμεα. 

ξερει κανεις αν παιζει να τα παρω νωριτερα λογο χριστουγεννων? η αν μπορω να κανω τιποτα αλλο? σκεφτομαι να παω την δευτερα απο την τροχαια να δω..

αν καποιος εχει παθει τιποτα παρομοιο ας μου πει.

ευχαριστω!

Καλα χριστουγενα.

image.png.2b7e2913db725402aac7cdbda3d1fe4b.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...