pontez2 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Μόλις τώρα, billdanos είπε Αμφιβάλλεις, ας πούμε, πως αν αφήσουμε την Ακρόπολη χωρίς επίβλεψη για λίγο, θα δούμε graffiti στις Καρυάτιδες? Και αυτό στην αρχή γιατί όσο θα περνάει ο καιρός θα αρχίσουμε να παίρνουμε και κάνα κομματάκι για το σπίτι και μετά θα έρθει ο Χ Κλεομένης και θα αρχίσει να γκρεμίζει τα αμαρτωλά μνημεία των 12θεϊστών... Αν άφηνες τον Παρθενώνα χωρίς επίβλεψη, θα είχε ηδη μετατραπεί σε μητρόπολη με καθημερινές δοξολογίες και χιλιάδες πιστους με ευλάβεια και κατάνυξη να προσκυνούν στο χώρο του ένδοξου παρελθόντος. 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 1 minute ago, aris1986 said: Εκει ειναι το θεμα. Η αυθαιρεσια του ενος δημιουργει προβληματα στους αλλους. Τωρα περι θρησκείας με αγιασμους πορειες στο αγαλμα γελαω αλλα επρεπε να το σκεφτει και αυτο το ενδεχομενο ο δημαρχος ο "μορφωμενος". Ολα ξεκινησαν απο τον Δημαρχο που απ' οτι φαινεται επρεπε να βγαλει καποια υποχρεωση και εβαλε το αγαλμα του καλλιτεχνη μας. Πιστεύεις πως αν σε έναν δήμο ζητηθεί η άποψη όλων των δημοτών για ένα έργο, θα υπάρξει ομόφωνη απόφαση??? Και πες πως η πλειοψηφία το εγκρίνει, η μειοψηφία τότε μπορεί να πάει να το γκρεμίσει???
gnsX Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, billdanos είπε Αμφιβάλλεις, ας πούμε, πως αν αφήσουμε την Ακρόπολη χωρίς επίβλεψη για λίγο, θα δούμε graffiti στις Καρυάτιδες? Και αυτό στην αρχή γιατί όσο θα περνάει ο καιρός θα αρχίσουμε να παίρνουμε και κάνα κομματάκι για το σπίτι και μετά θα έρθει ο Χ Κλεομένης και θα αρχίσει να γκρεμίζει τα αμαρτωλά μνημεία των 12θεϊστών... Θα χει ντέρμπι, η Ακρόπολη φωτίζει καλύτερα όταν καίγεται και τέτοια. Αυτόν που λες δεν τον βάλανε μέσα;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Just now, gnsX said: Θα χει ντέρμπι, η Ακρόπολη φωτίζει καλύτερα όταν καίγεται και τέτοια. Αυτόν που λες δεν τον βάλανε μέσα; Οχι. Έγιναν κάποιες μηνύσεις κλπ αλλά κυκλοφορεί μια χαρά έξω και κάνει και ...τουρνέ!
gnsX Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, billdanos είπε Πιστεύεις πως αν σε έναν δήμο ζητηθεί η άποψη όλων των δημοτών για ένα έργο, θα υπάρξει ομόφωνη απόφαση??? Και πες πως η πλειοψηφία το εγκρίνει, η μειοψηφία τότε μπορεί να πάει να το γκρεμίσει??? Σου λέει δεν τηρήθηκε η διαδικασία, πουθενά δεν πιανεστε Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2018 από gnsX
ps3bagg Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Να το πάρουνε το αγαλματάκι και να το βάλουν στο προαύλιο της βουλής, τους ταιριάζει αφάνταστα αφού είναι όλοι η καλλιτέχνες εκεί μέσα που έχουν πάει μια χώρα στα τάρταρα. 1
ppanos7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 13 ώρες πριν, billdanos είπε Βασικά κάποτε που δεν τον πρόσεχαν πολλοί (και πολύ) τον Παρθενώνα, ξεφύτρωσαν πάνω του καμπαναριά και πριονιστηκαν άπειρα γλυπτά γιατί ήταν ...του Σατανά. Με πρόλαβες αδελφέ, αυτό ήθελα να γράψω.... Και το πριόνισμα συνεχίστηκε σε όλα τα αγάλματα (χέρια - γεννητικά όργανα)
gassim Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Αυτό που παρατηρώ εγώ είναι οτι ενώ όταν γίνεται μια συζήτηση για μαθηματικά ή φυσική δεν θα πεταχτεί κάποιος άσχετος να αμφισβητήσει για παράδειγμα μια εξίσωση που δεν του αρέσει, όταν γίνεται συζήτηση για τέχνη ή φιλοσοφία όλοι νομίζουν οτι μπορούν να έχουν άποψη. Επειδή η μεν φιλοσοφία χρησιμοποιεί ελληνικές λέξεις και επειδή διαθέτουν την αίσθηση της όρασης και την αισθητική της ελληνικής τηλεόρασης αρκετοί συμπατριώτες μας θεωρούν οτι είναι σε θέση να καταλάβουν και να κρίνουν. Αν είναι έτσι ρε παιδιά να τις κλείσουμε τις σχολές Καλών Τεχνών και φιλοσοφίας και να μπαίνουμε στα φόρουμς να μορφωνόμαστε. Να αμολάμε και μετά σχοινιά να ρίχνουμε ότι δεν μας αρέσει και να ζήσουμε σαν πίθηκοι.
ScorpioX777 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 15 λεπτά πριν, gassim είπε Αυτό που παρατηρώ εγώ είναι οτι ενώ όταν γίνεται μια συζήτηση για μαθηματικά ή φυσική δεν θα πεταχτεί κάποιος άσχετος να αμφισβητήσει για παράδειγμα μια εξίσωση που δεν του αρέσει, όταν γίνεται συζήτηση για τέχνη ή φιλοσοφία όλοι νομίζουν οτι μπορούν να έχουν άποψη. Επειδή η μεν φιλοσοφία χρησιμοποιεί ελληνικές λέξεις και επειδή διαθέτουν την αίσθηση της όρασης και την αισθητική της ελληνικής τηλεόρασης αρκετοί συμπατριώτες μας θεωρούν οτι είναι σε θέση να καταλάβουν και να κρίνουν. Αν είναι έτσι ρε παιδιά να τις κλείσουμε τις σχολές Καλών Τεχνών και φιλοσοφίας και να μπαίνουμε στα φόρουμς να μορφωνόμαστε. Να αμολάμε και μετά σχοινιά να ρίχνουμε ότι δεν μας αρέσει και να ζήσουμε σαν πίθηκοι. Γιατι τα μαθηματικα και η φυσικη ειναι επιστημη και κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει μια επιβεβαιωμενη θεωρια, ενω η τεχνη ειναι θεμα γουστου καταρχην αλλα αν αρχισουν και μπαινουν στη μεση θρησκειες που βλεπουν σαταναδες οπως εδω μετα παιρνει την καταληξη που βλεπεις. 1
pontez2 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Τιιιι?? Δεν έχετε δει συζήτηση που να ξεκινάει με προχωρημένα μαθηματικά και να καταλήγει στη θρησκεία και στο πόσο κακό έκαναν οι μαθημaτικές θεωρίες στη πίστη μας κτλ κτλ
gassim Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε Γιατι τα μαθηματικα και η φυσικη ειναι επιστημη και κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει μια επιβεβαιωμενη θεωρια, ενω η τεχνη ειναι θεμα γουστου καταρχην αλλα αν αρχισουν και μπαινουν στη μεση θρησκειες που βλεπουν σαταναδες οπως εδω μετα παιρνει την καταληξη που βλεπεις. Ο ορισμός της τέχνης, το τι είναι δηλαδή και το τι δεν είναι τέχνη δεν είναι καθόλου θέμα γούστου. Είναι αντικειμενικό θέμα που κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Το θέμα γούστου και η κριτική της τέχνης μπαίνει στο παιχνίδι αφού είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε ενα έργο ως τέχνη. Επίσης η κριτική είναι μεν υποκειμενική αλλά για να έχει την οποιαδήποτε βαρύτητα πρέπει να διατυπώνεται ύστερα απο μελέτη αισθητικών θεωρειών και γνώση της ιστορίας της τέχνης ανα τους αιώνες, έστω και επιγραμματικά. Ακόμα όμως και αν αφήσουμε ολα τα παραπανω και να δεχτούμε οτι ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει την σύγχρονη τέχνη απο που κι ως που νομιμοποιείται κάποιος να επιβάλει την όποια αισθητική του στους υπόλοιπους γκρεμίζοντας οτι δεν γουστάρει;
ScorpioX777 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 14 λεπτά πριν, gassim είπε Ο ορισμός της τέχνης, το τι είναι δηλαδή και το τι δεν είναι τέχνη δεν είναι καθόλου θέμα γούστου. Είναι αντικειμενικό θέμα που κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Το θέμα γούστου και η κριτική της τέχνης μπαίνει στο παιχνίδι αφού είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε ενα έργο ως τέχνη. Επίσης η κριτική είναι μεν υποκειμενική αλλά για να έχει την οποιαδήποτε βαρύτητα πρέπει να διατυπώνεται ύστερα απο μελέτη αισθητικών θεωρειών και γνώση της ιστορίας της τέχνης ανα τους αιώνες, έστω και επιγραμματικά. Ακόμα όμως και αν αφήσουμε ολα τα παραπανω και να δεχτούμε οτι ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει την σύγχρονη τέχνη απο που κι ως που νομιμοποιείται κάποιος να επιβάλει την όποια αισθητική του στους υπόλοιπους γκρεμίζοντας οτι δεν γουστάρει; Ενταξει δεν ειπα οτι μπορω να κατανοησω την τεχνη οπως ενας του χωρου, εχω αγορασει καποιους πινακες του Μυταρα σε καλη τιμη επειδη τον γνωριζα προσωπικα απο μια γκαλερυ που ειχε ενας θειος μου και μου αρεσε το στυλ των εργων του, οπως και καποια αλλων καλλιτεχνων δεν μου αρεσαν χωρις αυτο να σημαινει κατι. Οπτικα το παω γιατι μεχρι εκει φτανουν οι γνωσεις μου στην τεχνη. 2
Lelouch Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 45 λεπτά πριν, gassim είπε Αν είναι έτσι ρε παιδιά να τις κλείσουμε τις σχολές Καλών Τεχνών και φιλοσοφίας και να μπαίνουμε στα φόρουμς να μορφωνόμαστε. Να αμολάμε και μετά σχοινιά να ρίχνουμε ότι δεν μας αρέσει και να ζήσουμε σαν πίθηκοι. Θα έλεγα τι κάνουν στο τμήμα φιλοσοφίας αλλά δε θέλω να θίξω κανέναν.
gassim Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 11 λεπτά πριν, Lelouch είπε Θα έλεγα τι κάνουν στο τμήμα φιλοσοφίας αλλά δε θέλω να θίξω κανέναν. οτι και να κάνουν δεν αναιρεί το γεγονός οτι η φιλοσοφία προυποθέτει μελέτη και δεν είναι πρόσφορο έδαφος για να λέει ο καθένας την αποψάρα του. Πόσο μάλλον όταν θέλει να την επιβάλλει στους άλλους με την βία.
gnsX Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν ισχύει που δεν ξέρω,ποιος επιβάλει κάτι με τη βία; Ο δήμαρχος που δεν τήρησε -όπως λένε τη διαδικασία και το έβαλε -όπως λένε με το έτσι θέλω ή αυτοί που το ριξανε με το έτσι θέλω; Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2018 από gnsX
Προτεινόμενες αναρτήσεις