Προς το περιεχόμενο

Γλυπτό Phylax

McNerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, vocals_ είπε

Καλά έδωσα ένα απλό γρήγορο παράδειγμα ότι δεν μπορείς (σχεδόν) ποτέ να πεις σε κάποιον "τι έκανες τόσα χρόνια". Έχεις κι εσύ πολλές γενικεύσεις σε προηγούμενα ποστ. Αλλά πέρα από αυτό, τι σε νοιάζει; Κρίνε το τώρα, σημασία έχει τι κάναμε στο παρελθόν ή αν σχολιάζουμε σωστά (ανάλογα με τα πιστεύω σου) το τώρα; Δηλαδή αν δεν σχολιάζουμε στο ινσόμνια όλα αυτά που μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τίποτα; Ή το να ενημερώθηκε επιτέλους κάποιος για ένα θέμα και να μπορεί πλέον να το σχολιάσει, ή να απέκτησε κάποια στιγμή παραπάνω ευαισθησίες είναι κατακριτέο ξέρω 'γω; Πολύ τραβηγμένη από τα αυτιά μού κάνει η αντίδρασή σου, δεν βασίζεται κάπου, δεν προσφέρει τίποτα... 

Πρόκειται για τα ίδια και τα ίδια μέλη, γενικεύω και το έχω γράψει καθ ο ίδιος. Οι γενικεύσεις όμως ξεκίνησαν αρκετά πιο πριν.

Έτυχε να μην έγραψε ή να μην δημιούργησε κανείς τους κάποιο θέμα με βανδαλισμούς έργων ώστε να μας δείξει πόσο τον θλίβει ο σκοταδισμός και η αποστροφή στην τέχνη από στενομυαλα ανθρωπακια, αλλά τον έτρωγε μέσα του όσο έγραφε σε άλλα θέματα.

Τεσπα,δεν προσφέρω στην κουβέντα κάτι, ήταν μια επισήμανση για κάποιους  που γράφουν 

Επεξ/σία από gnsX
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 710
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 λεπτά πριν, gnsX είπε

Είχες διάβασμα κι εσύ;

Όχι,μαλλον εσύ είχες κ πολυ μαλιστα,αν κάθεσαι και ψάχνεις εναν-εναν καθε χρήστη.
Still αστειο επιχείρημα,γιατί κανεις δεν έχει κάνει κάτι μέχρι να το κάνει πρώτη φορά και άρα όλοι ειναι υποκριτές για οτιδήποτε κάνουν στη ζωή τους,αν το κριτήριο της υποκρισίας ήταν αυτό που ορίζεις.Δεν μπορώ να στο εξηγήσω πιο απλά,δε σπάει αλλο.

17 λεπτά πριν, Lelouch είπε

Συγνώμη δεν κριτικάρουν τον χριστιανισμό στις μέρες μας; Όχι απλά τον κριτικάρουν αλλά τον προσβάλλουν και τον χλευάζουν πολύ συχνά. Ξεφεύγει από τα όρια της κριτικής αυτό το πράγμα.

Ποιος είπε οτι δεν τον κριτικάρουν καποιοι?
Το θέμα ειναι οτι το κάνουν με τον κινδυνο της κατηγοριας της  βλασφημίας,είπα.

1 λεπτό πριν, suffocater είπε

Όχι,μαλλον εσύ είχες κ πολυ μαλιστα,αν κάθεσαι και ψάχνεις εναν-εναν καθε χρήστη.
Still αστειο επιχείρημα,γιατί κανεις δεν έχει κάνει κάτι μέχρι να το κάνει πρώτη φορά και άρα όλοι ειναι υποκριτές για οτιδήποτε κάνουν στη ζωή τους,αν το κριτήριο της υποκρισίας ήταν αυτό που ορίζεις.Δεν μπορώ να στο εξηγήσω πιο απλά,δε σπάει αλλο.

Ποιος είπε οτι δεν τον κριτικάρουν καποιοι?
Το θέμα ειναι οτι το κάνουν με τον κινδυνο της κατηγοριας της  βλασφημίας,είπα.

Δέχομαι λοιπόν ότι ο Phylax ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους γνήσιους insomniacs,ως εδώ λοιπόν με τους βανδαλισμούς σε έργα τέχνης!!

Και για μένα ξεχείλισε το ποτήρι βέβαια, βαριέμαι να ψάξω και για άλλα θέματα με δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους δήθεν εδώ,δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο, πόσο ακόμα να στο εξηγήσω...

Αφήνω να τα πείτε όμορφα όπως τα λέγατε, αυτό που ήθελα να πω το είπα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, fisherman95 είπε

Τουλάχιστον αστεία αυτά που γράφεις νέε. Οι χριστιανοί, τάσσονταν κατά του Ελληνίζειν. Τι ανεξίτηλο θα παρέδιδαν, που αν δεν έπεφτε το βυζάντιο, θα είχαν σφαγιαστεί και οι υπόλοιποι Έλληνες Εθνικοί;
Ποια συγγράμματα και ποια σχολή συμβουλεύεσαι αγαπητέ, αν είναι εφικτό, ποτέ, να μου αναφέρεις;
Τα γλυπτά, και η "πληθώρα" που λες πως διεσώθησαν, δε διασώθηκαν από τους προχό αβρααμιστές, αλλά από εθνικούς, και από αγάλματα που, ναι μεν εκλάπησαν, αλλά διασώθηκαν, από την άλλη. Οι ταλιμπάν, χριστιανοί, όπως θες πες τους, κατέστρεφαν οτιδήποτε Ελληνικό.
Καλημέρα σου, και καλή συνέχεια με την σχολή σου.

Δηλαδή, άμα ήταν πράσινο, θα ήταν οκ;
Όσο για το τελευταίο, συμφωνώ. Και νομίζω αυτό ήθελε να πετύχει ο κομπάρσος, ε συγγνώμη, ο "καλλιτέχνης". 

Απο ποια ανιστορησιά να αρχίσω και με ποια να τελειώσω δεν ξέρω. Κατ' αρχάς δεν είμαι "νέος". Κατά δεύτερον, έχω τελειώσει τη σχολή μου εδώ και χρόνια (ευχαριστώ για την ευχή, παρεπιπτόντως). Κατά τρίτον, οι Βυζαντινοί δεν τάσσονταν κατά του Ελληνίζειν. Είναι μέγιστος αστικός μύθος. Τάσσονταν κατά του ελληνίζειν όσον αφορά την δωδεκαθεϊστική θρησκεία και μόνο. Από τον 9ο αιώνα και ύστερα, οπότε και το Βυζάντιο είχε πλήρως εξελληνισθεί (είχαν ήδη γίνει τα ελληνικά επίσημη γλώσσα 2 αιώνες πριν επί Ηρακλείου), η λέξη Έλλην είχε αποκαθαρθεί και απενοχοποιηθεί και χρησιμοποιούνταν παράλληλα με την θρησκευτική έννοια. Τρανό παράδειγμα ο Σχολάριος, ο οποίος στο ίδιο κείμενο έλεγε ότι "δεν ήταν Έλλην" (παγανιστής) και στην επόμενη παράγραφο ότι "ήταν Έλλην και ανήκει στο ενδοξότερο από τα ανθρώπινα γένη". Πολλοί Βυζαντινοί αυτοκράτορες αυτοαποκαλούνταν Έλληνες (Ιωάννης Βατάτζης, Παλαιολόγος, Θεόδωρος Λάσκαρις κ.α), στο Πανεπιστήμιο της Μαγναύρας διδασκόταν η αρχαία ελληνική φιλοσοφία, τα έργα του Ομήρου ήταν τα δημοφιλέστερα στη Βυζαντινή κοινωνία της Πόλης, υπήρχαν περισσότερες έδρες ελληνικών σπουδών απ' ότι λατινικών και ένα σωρό από άλλα χαρακτηριστικά που απεδείκνυαν ότι δεν έτρεφαν κανένα μίσος αλλά αγάπη προς την ελληνική γραμματεία. Πρόσεχε, λέω γραμματεία, όχι θρησκεία. Τέταρτον. Είπες ότι τα αγάλματα σώθηκαν από...εθνικούς? Πως ακριβώς? Οι Εθνικοί, εκτός του ότι μέχρι τον 9ο αιώνα είχαν εκλείψει αφού είχαν μεταστραφεί στο χριστιανισμό, δεν βρίσκονταν σε καμία θέση εξουσίας για να λάβουν οποιαδήποτε απόφαση και πρωτοβουλία. Ότι άγαλμα έχουμε σήμερα, υπάρχει διότι το έσωσαν οι Βυζαντινοί. Και θα είχαμε πολλά περισσότερα αν η Πόλη δεν είχε πέσει ποτέ στους Φράγκους διότι τότε δεκάδες αρχαιοελληνικά κειμήλια που φυλάσσονταν στην Πόλη καταστράφηκαν (από τους περιστρεφόμενους όφεις των Θερμοπυλών μέχρι αγάλματα του Διός και του Ηρακλέους). Όπως επίσης διασώθηκε από τους Βυζαντινούς όλη η ελληνική γραμματεία που έχουμε σήμερα εν τω συνόλω της. Και υπήρχαν πολλά περισσότερα έργα τα οποία δυστυχώς χάθηκαν κατά τον εμπρησμό της Βυζαντινής Βιβλιοθήκης από τους Φράγκους. Ότι σύγγραμμα "διέσωσαν" οι Άραβες και οι Καθολικοί, είτε το είχαν πάρει από τους Βυζαντινούς (πολλές περιπτώσεις δωρισμού βιβλίων από αυτοκράτορες σε σουλτάνους) είτε το είχαν κλέψει από τα μοναστήρια (στο μεγάλο πλιάτσικο που έκαναν επί Τουρκοκρατίας). Στο Βυζάντιο υπήρχαν ειδικά εργαστήρια αντιγραφής χειρογράφων όπως της Καισαρείας. Και πέμπτον, έγραψες ότι οι εθνικοί σφαγιάστηκαν. Αστικός μύθος. Καμία αρχαία πηγή, ΟΥΤΕ ΜΙΑ δεν αναφέρεται σε μαζικές σφαγές εθνικών πλην ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ περιπτώσεων που αφορά συγκεκριμένα άτομα, μονάδες και όχι ομάδες και που είναι σταγόνες στον ωκεανό μπροστά στους χριστιανούς που κατέσφαξαν οι εθνικοί. Η βυζαντινή νομοθεσία ήταν αποκλειστικά αποτρεπτική και δεν εφαρμόζονταν, εξού και τόσοι αρχαίοι ναοί που διεσώθησαν. Ναι, έγιναν λάθη, έγιναν περιστατικά ακροτήτων από αμαθείς, φανατισμένες ομάδες ανθρώπων αλλά σε μικρή κλίμακα. Οι περισσότερες καταστροφές των αρχαίων ναών είχε ξεκινήσει πριν την εποχή του Μ. Κωνσταντίνου και συνεχίστηκαν από επιδρομείς και την έντονη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής η οποία ευθύνεται για ένα τεράστιο ποσοστό ναών που κατεδαφίστηκαν.

Τέσπα, αυτά είχα να πω και δεν επανέρχομαι γιατί είναι μια συζήτηση που χωρίς να είμαι μέντιουμ ξέρω πόσο θα τραβήξει. Και να ξέρεις πως γνωρίζω τα επόμενα 10 επιχειρήματα που θα μου αναφέρεις. Υπενθυμίζω και πάλι ότι δεν είμαι μέντιουμ. Απλά έχω συνομιλήσει πολλάκις στο παρελθόν με ανθρώπους που μου προσπάθησαν να μου πουν τα ίδια πράγματα. (και διέψευσα κάθε επιχείρημα που μου παρέθεσαν όπως Σκυθόπολες, Κρήτη, δήθεν σφαγή Εθνικών στη Πελοπόννησο κτλ κτλ όλα διαστρεβλωμένα ή κατασκευασμένα γεγονότα)

Επεξ/σία από Undertaker25
  • Like 1

49 λεπτά πριν, gnsX είπε

Άντε πάλι,θα το ξαναγράψω και θα μου πει πάλι ο billdanos να τις μετρήσουμε.

Στους υπόλοιπους βανδαλισμούς που γίνονται χροοοοοονια τώρα που ήσασταν;  Δεν σας ενοχλούσε αφάνταστα να συμπεριφέρονται με άθλιο τρόπο σε δεκάδες καλλιτέχνες και εκατοντάδες έργα, τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να γίνεται το ίδιο που γίνεται τώρα, μεγάλη κάψα ξαφνικά

Γίνε συγκεκριμένος. Για ποιους βανδαλισμούς θεωρεις οτι οι χρηστες του insomnia δεν έδειξαν ευαισθητοποίηση; Είχε ανοιχτεί θέμα για κάποιον και δεν υπήρξε αντίδραση;

Σε τεχνολογικό φόρουμ γράφουμε, όχι σε κοινωνικο. Αν ανοιχτεί θέμα και επιτραπεί απ τη διαχείριση θα το σχολιάσουμε.

Με την ιδια λογικη κανεις δεν ειναι ευαισθητοποημένος για τη πολιτική, τα ΑμεΑ, τους φτωχους, τα παιδάκια στην Αφρικη και όλοι γουστάρουμε να μιλάμε για κινητά διοτι γράφουμε σε τεχνολογικό φόρουμ.

• Like 2

Δλδ στα 10+ χρόνια που γράφουν μερικοί εδώ μέσα, έχεις κάτσει gnsX, έχεις ψάξει κάθε σχετικό θρεντ και έχεις δει ότι δεν έχουν ξανασχολιάσει βανδαλισμούς σε έργα τέχνης;! Μωρέ μπράβο!
Ή μήπως περιμένεις να απολογηθούν όσοι επέλεξαν το συγκεκριμένο θρεντ για να σχολιάσουν βανδαλισμό σε έργο τέχνης για πρώτη φορά;

Προσωπικά το βλέπω θετικά που πλάκωσε κόσμος σ'αυτό το θρεντ και γίνεται κουβέντα. Και δεν μ'ενδιαφέρει αν ο άλλος/η έχει ξανασχολιάσει στο παρελθόν για τέχνες κλπ.

• Like 1
  • Thanks 1

• Super Moderators
13 minutes ago, gnsX said:

Πρόκειται για τα ίδια και τα ίδια μέλη, γενικεύω και το έχω γράψει καθ ο ίδιος. Οι γενικεύσεις όμως ξεκίνησαν αρκετά πιο πριν.

Έτυχε να μην έγραψε ή να μην δημιούργησε κανείς τους κάποιο θέμα με βανδαλισμούς έργων ώστε να μας δείξει πόσο τον θλίβει ο σκοταδισμός και η αποστροφή στην τέχνη από στενομυαλα ανθρωπακια, αλλά τον έτρωγε μέσα του όσο έγραφε σε άλλα θέματα.

Τεσπα,δεν προσφέρω στην κουβέντα κάτι, ήταν μια επισήμανση για κάποιους  που γράφουν 

<offtopic> Δεν χρειάζεται τόση σάλτσα για να πει κάποιος πως προκειμένου να πει αυτά που θέλει να πει, χρησιμοποιεί μια οποιαδήποτε (άσχετη) αφορμή. Έχουμε πολλές περιπτώσεις χρηστών που μπορούν ας πούμε σε ένα θέμα για τους πάτους των παπουτσιών, να καταλήξουν να συζητάνε για τη Χούντα, το Διαφωτισμό και διάφορα άλλα κοινωνικο-πολιτικά θέματα.

Πρώτος εγώ είμαι φαν αυτών των συζητήσεων αλλά όχι εδώ... Αυτά τα κάνω στην προσωπική μου ζωή και με άτομα τα οποία γνωρίζω και κρίνω πως μπορώ να "πιάσω" τέτοιου είδους θέματα με σοβαρότητα (οκ βρίζω σαν φορτηγατζής και δημιουργώ μάλιστα και τις δικές μου βρισιές, αλλά όσοι με γνωρίζουν προσωπικά καταλαβαίνουν πώς και γιατί τα χρησιμοποιώ... :P ). </offtopic>

Ontopic πάντως, δε νομίζω πως χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση, ευαισθησία και "βιογραφικό δράσεων", για να πει κάποιος πως μια κίνηση βανδαλισμού είναι ένα έργο αμόρφωτων και υπνωτισμένων ανθρώπων με μηδενική ικανότητα λογικής σκέψης. :)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε σεις αφήστε τώρα εμένα, πείτε για τέχνη. Τι ήταν αυτό που έγινε, βγαίνω απ τα ρούχα μου, βανδαλισαν τον Phylax.

Χρειάζεται ένα ασφαλέστερο μέρος για αυτό το έργο,το μουσείο των Δελφών ή ακόμα και της Ακρόπολης θα ήταν μια λύση.

Επεξ/σία από gnsX

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Γίνε συγκεκριμένος. Για ποιους βανδαλισμούς θεωρεις οτι οι χρηστες του insomnia δεν έδειξαν ευαισθητοποίηση; Είχε ανοιχτεί θέμα για κάποιον και δεν υπήρξε αντίδραση;

Δεκάδες περιστατικά βανδαλισμού αγαλμάτων από αναρχικούς, δυσανάλογα topic (τι δυσανάλογα δηλαδή, κανένα).  Απλά με τον Phylax έγινε σούσουρο διότι 1) ο καλλιτέχνης είναι γνωστός 2) μας τα έχει κάνει ζέπελιν από χθες ο Χατζηνίκος που βγαίνει σα τη Λουκά όπου υπάρχει ιστοσελίδα και κράζει (μάλλον έχει έργα του Γεωργίου σπίτι του). Εγώ όπως κατακρίνω το χθεσινό, κατακρίνω ΚΑΘΕ βανδαλισμό έργου τέχνης. Όταν δεν αρέσει σε κάποιους, γίνεται μια συζήτηση και αποσύρεται ή παραμένει. Δεν καταστρέφεται. 

Τέσπα, το όλο θέμα θα είχε αποφευχθεί αν συνέβαινε αυτό που είπε η Ένωση Εικαστικών χθες. Ότι ο δήμαρχος, ΚΑΚΩΣ τοποθέτησε ένα γλυπτό που μπορεί να μην εκφράζει το κοινό του δήμου και ότι για περιπτώσεις δωρεών προβλέπεται ειδική διαδικασία έγκρισης ώστε να κριθεί αν ταιριάζει ή όχι με την αισθητική της περιοχής. Ο δήμαρχος πήρε αυτή την αηδία και την έβαλε ετσιθελικά.

Επεξ/σία από Undertaker25
  • Like 3
  • Thanks 1

Aνοίχτηκε κάποιο τοπικ για τα δεκάδες περιστατικά βανδαλισμων και δεν το σχολιάσαμε; Ειπαμε σε τεχνολογικο τοπικ γράφουμε οχι σε κοινωνικο.

Παρόλαυτα η ένωση εικαστικων, αν ειπε αυτο που γράφεις, πέφτει στη παγίδα να κρινει πως το γλυπτό δεν εκφράζει τον κόσμο, τη στιγμη που δεν γνωριζει αν τον εκφράζει ή οχι. 

• Super Moderators
8 minutes ago, gnsX said:

Ρε σεις αφήστε τώρα εμένα, πείτε για τέχνη. Τι ήταν αυτό που έγινε, βγαίνω απ τα ρούχα μου, βανδαλισαν τον Phylax.

Χρειάζεται ένα ασφαλέστερο μέρος για αυτό το έργο,το μουσείο των Δελφών ή ακόμα και της Ακρόπολης θα ήταν μια λύση.

Αμφιβάλλεις, ας πούμε, πως αν αφήσουμε την Ακρόπολη χωρίς επίβλεψη για λίγο, θα δούμε graffiti στις Καρυάτιδες?  Και αυτό στην αρχή γιατί όσο θα περνάει ο καιρός θα αρχίσουμε να παίρνουμε και κάνα κομματάκι για το σπίτι και μετά θα έρθει ο Χ Κλεομένης και θα αρχίσει να γκρεμίζει τα αμαρτωλά μνημεία των 12θεϊστών... :P

3 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε

Ότι ο δήμαρχος, ΚΑΚΩΣ τοποθέτησε ένα γλυπτό που μπορεί να μην εκφράζει το κοινό του δήμου και ότι για περιπτώσεις δωρεών προβλέπεται ειδική διαδικασία έγκρισης ώστε να κριθεί αν ταιριάζει ή όχι με την αισθητική της περιοχής. Ο δήμαρχος πήρε αυτή την αηδία και την έβαλε ετσιθελικά.

Εκει ειναι το θεμα. Η αυθαιρεσια του ενος δημιουργει προβληματα στους αλλους. Τωρα περι θρησκείας με αγιασμους πορειες στο αγαλμα γελαω αλλα επρεπε να το σκεφτει και αυτο το ενδεχομενο ο δημαρχος ο "μορφωμενος".

Ολα ξεκινησαν απο τον Δημαρχο που απ' οτι φαινεται επρεπε να βγαλει καποια υποχρεωση και εβαλε το αγαλμα του καλλιτεχνη μας.

Εδω το τοπικ είχε άλλη ατμόσφαιρα πριν τα χθεσινά. Κανονίζαμε να κάνουμε τις δοξολογίες μας στον Θεό μας φυλαξ και τα σχετικά. 

Από χθες μας το χαλάσετε κάτι ιερόσυλοι που δεν σέβεστε την πίστη μας στον Κόκκινο Σωτήρα.

Ντροπή 

@billdanos γνωστή η κατάληξη του τοπικ δεν το κάνεις από τώρα να μην προσβάλουν και τον κόκκινο θεό :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...