Προς το περιεχόμενο

Γλυπτό Phylax

McNerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εμενα μου αρεσε πολυ το γλυπτο. Δε πα να ταν πρασινο η μπλε, παλι σαν σχεδιο ωραιο ηταν.

Δεν πηγα ποτε απο κοντα να το δω μενω μακρια, που "κοιτουσε" αναρωτιεμαι, αν "εβλεπε" θαλασσα η την πολη.

Οντως δεν ξερω αν ταιριαζε με πλασματα της ελληνικης μυθολογιας, οταν το βλεπεις ομως σου ερχεται στο μυαλο ο Λιακοπουλος και πλασματα που νομιζω εχουν εικονογραφηθει σε βιβλια που πουλαει. Λιγο Αιγυπτος επισης κατι πλασματα μυθικα τους που ειχα δει σε κινουμενα σχεδια.

Ο διαβολος δεν ειναι παντως, αλλιως τον φανταζομασταν ολοι πιστευω, με κερατα κλπ. 

Οπως ελεγαν και οι ffc, "η μασονια αλωνιζει μεσα στην ελληνικη βουλη.." το γλυπτο φυσαει παντως!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 710
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 minutes ago, adiasistoss said:

Εγώ είδα ότι πολλά άτομα δεν γούσταραν αυτό το γλυπτό...δεν τους άρεσε είτε για τον ένα λόγο είτε για άλλο.Δημοσκόπηση δεν έχω αλλά απο την στιγμή που προκαλεί την κοινή γνώμη θα έπρεπε να ερωτηθεί με κάποιον τρόπο.Η δημοκρατία δεν είναι ο δήμαρχος επειδή είναι εκλεγμένος να κάνει ότι θέλει..δήλαδη αν αύριο θέλουν να βάλουν ένα φαλλό για άγαλμα δεν πρέπει να πούμε την γνώμη μας..απαγορεύεται να πούμε ότι δεν το θέλουμε;δεν είναι ο τοπικός μας μονάρχης ο δήμαρχος.Αλλά κάποιοι δήμαρχοι μάλλον αυτό νομίζουν.Οι πολίτες θα το τρώμε(το ότιδήποτε) στην μάπα! Άμα δεν το γουστάρουμε δεν πρέπει να φύγει; αν θέλουν να βάλουν το άγαλμα (το όποιο άγαλμα δεν μας κάνει) σε μία γκαλερί και όποιος θέλει θα πηγαίνει να το δει!Με το έτσι θέλω δηλαδή θα φάμε τις όποιες κακοτεχνίες στην μάπα;

Εγώ είδα ότι πολλά ατομα δεν γουστάρουν αυτές τις εκκλησίες...δεν τους αρέσουν είτε για τον ένα λόγο είτε για άλλο. Δημοσκόπηση δεν έχω αλλά απο την στιγμή που προκαλούν την κοινή γνώμη θα έπρεπε να ερωτηθεί με κάποιον τρόπο. Η δημοκρατία δεν είναι η εκάστοτε κυβέρνηση επειδή είναι εκλεγμένη να κάνει ότι θέλει..δήλαδη αν αύριο θέλουν να βάλουν ένα Χριστό για άγαλμα δεν πρέπει να πούμε την γνώμη μας..απαγορεύεται να πούμε ότι δεν το θέλουμε; δεν είναι ο τοπικός μας μονάρχης η εκκλησία. Αλλά κάποιοι παπάδες μάλλον αυτό νομίζουν.Οι πολίτες θα το τρώμε(το ότιδήποτε) στην μάπα! Άμα δεν το γουστάρουμε δεν πρέπει να φύγει; αν θέλουν να βάλουν το άγαλμα του Χριστούλη (το όποιο άγαλμα δεν μας κάνει) σε μία γκαλερί και όποιος θέλει θα πηγαίνει να το δει!Με το έτσι θέλω δηλαδή θα φάμε τις όποιες κακοτεχνίες στην μάπα;

See what I did there???

• Like 14

1 λεπτό πριν, *nenya* είπε

Εγώ είδα ότι πολλά ατομα δεν γουστάρουν αυτές τις εκκλησίες...δεν τους αρέσουν είτε για τον ένα λόγο είτε για άλλο. Δημοσκόπηση δεν έχω αλλά απο την στιγμή που προκαλούν την κοινή γνώμη θα έπρεπε να ερωτηθεί με κάποιον τρόπο. Η δημοκρατία δεν είναι η εκάστοτε κυβέρνηση επειδή είναι εκλεγμένη να κάνει ότι θέλει..δήλαδη αν αύριο θέλουν να βάλουν ένα Χριστό για άγαλμα δεν πρέπει να πούμε την γνώμη μας..απαγορεύεται να πούμε ότι δεν το θέλουμε; δεν είναι ο τοπικός μας μονάρχης η εκκλησία. Αλλά κάποιοι παπάδες μάλλον αυτό νομίζουν.Οι πολίτες θα το τρώμε(το ότιδήποτε) στην μάπα! Άμα δεν το γουστάρουμε δεν πρέπει να φύγει; αν θέλουν να βάλουν το άγαλμα του Χριστούλη (το όποιο άγαλμα δεν μας κάνει) σε μία γκαλερί και όποιος θέλει θα πηγαίνει να το δει!Με το έτσι θέλω δηλαδή θα φάμε τις όποιες κακοτεχνίες στην μάπα;

See what I did there???

Αχαχαχαχ να γιατί έχεις αυτήν την άποψη.Τελικά είσαι λιγότερο αντικειμενικός απ ότι νομίζεις!

Yes,of course ! 

• Like 2

1 λεπτό πριν, redhotstef είπε

Εμενα μου αρεσε πολυ το γλυπτο. Δε πα να ταν πρασινο η μπλε, παλι σαν σχεδιο ωραιο ηταν.

Δεν πηγα ποτε απο κοντα να το δω μενω μακρια, που "κοιτουσε" αναρωτιεμαι, αν "εβλεπε" θαλασσα η την πολη.

Οντως δεν ξερω αν ταιριαζε με πλασματα της ελληνικης μυθολογιας, οταν το βλεπεις ομως σου ερχεται στο μυαλο ο Λιακοπουλος και πλασματα που νομιζω εχουν εικονογραφηθει σε βιβλια που πουλαει. Λιγο Αιγυπτος επισης κατι πλασματα μυθικα τους που ειχα δει σε κινουμενα σχεδια.

Ο διαβολος δεν ειναι παντως, αλλιως τον φανταζομασταν ολοι πιστευω, με κερατα κλπ. 

Οπως ελεγαν και οι ffc, "η μασονια αλωνιζει μεσα στην ελληνικη βουλη.." το γλυπτο φυσαει παντως!!

Ο διάβολος δεν είναι γιατί δεν υπάρχει :P είναι κατασκεύασμα του μυαλού η μορφή του. Οπότε στο μυαλό αυτών των ανθρώπων που έχει μείνει στο μεσαίωνα τους εκανε για διάβολος και το θεωρούν προκλητικό. Στις μουσουλμανικές χώρες θεωρούν προκλητικό να δουν έστω λίγο δέρμα από γυναίκα. Σε μια χώρα σαν τη Σουηδία δεν θα ασχολούνταν καθολου πχ.

Εδώ είμαστε ευρωπαϊκή δημοκρατία του Ιράν. 

Και μένα μου άρεσε πάντως το γλυπτο :P

• Like 1

1 minute ago, adiasistoss said:

Αχαχαχαχ να γιατί έχεις αυτήν την άποψη.Τελικά είσαι λιγότερο αντικειμενικός απ ότι νομίζεις!

Yes,of course ! 

ΑΧΑΧΑΧΑΧ είμαι ένας υποκειμενικός άντρακλας μωρό μου και σε όποιον αρέσω! XD

Καλή σου μέρα και να προσέχεις μην σου πεταχτεί κανας Phylax απ'τη γωνία!

1 λεπτό πριν, *nenya* είπε

Δεν το είπα για να σε θίξω αλλά για να καταλάβεις κάτι που μπορεί να μην έχεις αντιληφθεί.Είσαι το άλλο άκρο των πραγμάτων που κράζεις.

Δεν θα ανταποδώσω την ειρωνία.Καλή συνέχεια απο εμένα!

• Like 2
  • Sad 1

Ωχ, πού να με έβλεπες να κράζω κιόλας! Αλλά δεν χρειάζεται. Σ'αυτό το θρεντ βασικά για διασκέδαση έχω μπει, είναι pure fun από κάθε άποψη!
Αλλά μην σταματάτε μερικοί, συνεχίστε, έχει ακόμα ζουμί.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το γλυπτό είναι απαίσιο. Όσο να ναι η κοινωνία μας είναι θρησκευτική. Το γλυπτό:

α) έχει ανθρωποειδή μορφή.

β) δεν έχει πρόσωπο / είναι τερατοειδής

γ) έχει φτερά αγγέλου

δ) είναι κατακόκκινο (το χρώμα που σχετίζεται με την κόλαση)

ε) ονομάζεται ΦΥΛΑΚΑΣ

Μετά ελάτε και πείτε μου ότι δεν έχει εμπνευστεί τουλάχιστον από θρησκευτικά στοιχεία. Προφανώς και είναι εμπνευσμένο από θρησκείες. Πολλοί πολίτες δεν το ήθελαν. Σαν τέχνη είναι απαίσιο και αντιαισθητικό για πολλούς.

Επεξ/σία από Lelouch
  • Sad 1

38 λεπτά πριν, adiasistoss είπε

Σίγουρα δεν ήταν σωστό αύτο που έκαναν οι κάτοικοι αλλά ΔΕΝ είναι η μειοψηφία αλλά η πλειοψηφία.Η μειοψηφία ήταν ο δήμαρχος και ο δημιουργός του αγάλματος που παρά της αρχικές αντιδράσεις των κατοίκων δεν το αφαίρεσαν.Να λέμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θέλουμε να τα βλέπουμε..και αυτό με το ουγκ έχει παραγίνει νομίζω.Δεν είναι επιχείρημα !

Ειναι η δημοτική αρχή που εκπροσωπεί τους κάτοικους. Οι κάτοικοι την έβγαλαν άρα το πολιτιστικο τμημα του δημου ειναι υπευθυνο για να εγγρίνει την τοποθέτηση του αγάλματος. Αν ο κόσμος διαφωνεί, μπορεί να το κάνει εγγράφος. Υπάρχουν δεκάδες τροποι. Το να πας απλά και να ριξεις το γλυπτό κάτω δεν αποτελεί επιχείρημα. Ούτε το "δε μου αρέσει" ειναι επιχείρημα. 

Εσυ λες οτι η πλειοψηφία δε το ήθελε. Μαζεύτηκαν υπογραφές? Έγινε κάτι? Πήγε όλη η αντιπολίτευση στον δημαρχο να του πει οτι υπάρχει πρόβλημα και ο κόσμος δε το θέλει?

32 λεπτά πριν, DrLo είπε

Από πότε έχει λόγο ο δήμος αν μπορεί να σκαφτεί ένας βράχος. Του ανοίκει ?

Αναφορά σε κείμενο

Ούτε η τουριστική αστυνομία έχει τετοιο δικαίωμα. Ομως βεβαίωσαν προστιμο. Μόνο το λιμενικο θα μπορούσε. Ομως δεν ηρθε απ το λιμενικο το πρόστιμο.

34 λεπτά πριν, DrLo είπε

1. Έστω ότι είναι όντως έτσι όπως τα λες ... δεν έμενε παρά να τα πει αυτά κάπου να πάρει άδεια.

2. Το θέμα μεγέθους είναι σχετικό. Ακόμα και έτσι να είναι βλέπε 1. Μπορεί να πάνε 10.000 γκλυπτες και να σκαλίσουν ότι γουστάρουν στα λιμανάκια ?

3. Τι είναι πιο καταστρεπτικό , 1 ξενοδοχείο ή 1000 σκαλίσματα ? Γιατί αν δε θέλει το 1 σκάλισμα άδεια γιατί να θέλουν τα άλλα 999 ?

4. Δεν έχουν μεγάλη σχέση. Το ξενοδεοχείο συμβάλει άμεσα στον τουρισμό (το θετικό που αναφέρθηκε) συνεπώς είναι προτιμότερο με βάση το επιχείρημα που αναφέρθηκε.

1. Όπως ο ίδιος έχει πει, όταν ρωτησε τη πολιτεία, δήλωσαν ολοι "αναρμοδιοι".

2. Πήγαν 1000? Ένας πήγε και αυτο που έκανε ηταν πανέμορφο

3. Το ίδιο

4. Οπότε σε ενοχλεί ένα γλυπτό σε έναν βράχο που καταστρέφεται σιγά σιγά με φυσικό τρόπο, αλλά όχι ένα ξενοδοχείο, επειδη τυχαίνει να έχουν ένα κοινό θετικο στοιχεία?

8 λεπτά πριν, *nenya* είπε

δεν υπάρχουν αγάλματα στην ορθόδοξη εκκλησια. αν έχει τοποθετηθεί κάπου κάτι τέτοιο βάλε σχετική φωτο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, esem είπε

δεν υπάρχουν αγάλματα στην ορθόδοξη εκκλησια. αν έχει τοποθετηθεί κάπου κάτι τέτοιο βάλε σχετική φωτο

Όντως δεν υπάρχουν. Μόνοι μαρμάρινοι κίονες για να περιστοιχίζουν τη βασιλική. Πολλές φορές ειναι οι ίδιοι κίονες του προηγούμενου ναού που γκρεμισαν για να φτιάξουν την εκκλησία.

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 1

3 minutes ago, esem said:

Ωραία, για να παίξουμε σωστά λοιπόν, στην θέση του Χριστούλη γράψε άγαλμα κάποιου μητροπολίτη. Better now? Δεν ήταν αυτό το ζουμί του μηνύματος που έγραψα πάντως...

• Like 1

8 λεπτά πριν, Lelouch είπε

Το γλυπτό είναι απαίσιο. Όσο να ναι η κοινωνία μας είναι θρησκευτική. Το γλυπτό:

α) έχει ανθρωποειδή μορφή.

β) δεν έχει πρόσωπο / είναι τερατοειδής

γ) έχει φτερά αγγέλου

δ) είναι κατακόκκινο (το χρώμα που σχετίζεται με την κόλαση)

ε) ονομάζεται ΦΥΛΑΚΑΣ

Μετά ελάτε και πείτε μου ότι δεν έχει εμπνευστεί τουλάχιστον από θρησκευτικά στοιχεία. Προφανώς και είναι εμπνευσμένο από θρησκείες. Πολλοί πολίτες δεν το ήθελαν. Σαν τέχνη είναι απαίσιο και αντιαισθητικό για πολλούς.

Οι χοντροι ειναι απαισιοι, (οσο να ναι η κοινωνια μας ειναι fit.)

μου χαλανε την αισθητικη.

Δεν πιστευω να εισαι χοντρος ε?

• Like 3
  • Thanks 2

7 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Ειναι η δημοτική αρχή που εκπροσωπεί τους κάτοικους. Οι κάτοικοι την έβγαλαν άρα το πολιτιστικο τμημα του δημου ειναι υπευθυνο για να εγγρίνει την τοποθέτηση του αγάλματος. Αν ο κόσμος διαφωνεί, μπορεί να το κάνει εγγράφος. Υπάρχουν δεκάδες τροποι. Το να πας απλά και να ριξεις το γλυπτό κάτω δεν αποτελεί επιχείρημα. Ούτε το "δε μου αρέσει" ειναι επιχείρημα. 

Εσυ λες οτι η πλειοψηφία δε το ήθελε. Μαζεύτηκαν υπογραφές? Έγινε κάτι? Πήγε όλη η αντιπολίτευση στον δημαρχο να του πει οτι υπάρχει πρόβλημα και ο κόσμος δε το θέλει?

Σε αυτό για της υπογραφές που λες θα συμφωνήσω μαζί σου (δεν ξέρω αν το επιχείρησαν ή όχι).Σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ την πράξη να το γκρεμίσουν για να το ξεκαθαρίζουμε! Ο μεγάλος κερδισμένος πάντως της όλης υπόθεσης ο καλλιτέχνης που το έφτιαξε που διαφημίζετε με όλον αυτόν το ντόρο τόσο καιρό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...