Προς το περιεχόμενο

Γλυπτό Phylax

McNerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Η γοργόνα της Χαλκιδικής? Αυτή τη κατέστρεψε ο ιδιος ο καλλιτέχνης διοτι του ζητούσαν να πληρωσει φόρο. Γενικά ήταν αξιοθέατο της περιοχής.

Κατα τα άλλα, διχαστικά έργα τέχνης δεν υπάρχουν. Απλώς κάποιοι αντιδράνε υπερβολικά.

ναι, του έκοψαν πρόστιμο. προσωπικώς η υπόθεση αυτή με διχάζει. από τη μία έχεις μία απτή έμπνευση που σκαλίστηκε σε βράχο, από την άλλη όμως κάποιος «αλλοίωσε» (ας πούμε) το φυσικό τοπίο χωρίς άδεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 710
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, gdriver είπε

ναι, του έκοψαν πρόστιμο. προσωπικώς η υπόθεση αυτή με διχάζει. από τη μία έχεις μία απτή έμπνευση που σκαλίστηκε σε βράχο, από την άλλη όμως κάποιος «αλλοίωσε» (ας πούμε) το φυσικό τοπίο χωρίς άδεια.

Μεγάλη συζήτηση.

Άραγε η οποιαδήποτε παρέμβαση του ανθρώπου, δεν αποτελεί αλλοίωση του φυσικού τοπίου και του περιβάλλοντος;

Παρόλαυτα, η παρέμβαση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, ήταν σε έναν ελεύθερο χώρο, πάνω σε βράχια, τα οποία θα υποστουν διάβρωση από τη θάλασσα και η δημιουργία ηταν ομολογουμένος εντυπωσιακή, κάνοντας τη σήμα κατατεθέν για τη περιοχή.

Τα πλεονεκτήματα ήταν η αυξηση του τουρισμού.

Ο ίδιος ο Δήμος είχε πει οτι κακός κόπηκε το προστιμο και επειδή δεν μπορούσε να διαγραφεί, το πλήρωσαν. Το πρόβλημα, οπως υποστηριξαν, ήταν οτι δεν έγινε σωστή συννενόηση με τον καλλιτέχνη και δε τον πρόλαβαν.

Επεξ/σία από pontez2

2 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Μεγάλη συζήτηση.

Άραγε η οποιαδήποτε παρέμβαση του ανθρώπου, δεν αποτελεί αλλοίωση του φυσικού τοπίου και του περιβάλλοντος;

Ας πούμε ναι.

Και γι αυτό πέρνεις άδεια ώστε να εκτημηθεί κατά πόσο είναι "ανεκτή" ή κατά πόσο έχει πληρώσει κάτι που μπορεί να θεωρηθεί αντιστάθμισμα.

Παρόλαυτα, η παρέμβαση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, ήταν σε έναν ελεύθερο χώρο, πάνω σε βράχια, τα οποία διαβρωνενται από τη θάλασσα και η δημιουργία ηταν ομολογουμένος εντυπωσιακή, κάνοντη σήμα κατατεθέν για τη περιοχή.

Τι πάει να πει "σε ελέυθερο χώρο" ?

Το ότι κάποιος χώρος είναι "ελευθερος" (από κάποια κατασκευή πχ) δε σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει με αυτόν.

Τα πλεονεκτήματα ήταν η αυξηση του τουρισμού.

ΜΕ την ίδια λογική μπορεί κάποιος να χτίσει ένα ξενοδοχείο χωρίς άδεια γιατί θα έχει το πλεονέκτημα του τουρισμού?

Ο ίδιος ο Δήμος είχε πει οτι κακός κόπηκε το προστιμο και επειδή δεν μπορούσε να διαγραφεί, το πλήρωσαν. Το πρόβλημα, οπως υποστηριξαν, ήταν οτι δεν έγινε σωστή συννενόηση με τον καλλιτέχνη και δε τον πρόλαβαν.

1. Aποδείχθηκε οτι η απαίτηση άδειας για ένα έργο τέχνης, ήταν λανθασμένη. Το παραδέχτηκε ο ίδιος ο Δήμος, δε το λέω εγω.

2. Δεν εχω αναφέρει μονο τη λέξη "ελεύθερος". Υπάρχει και συνέχεια.

3. Το ξενοδοχείο ειναι κάτι που φτιάχνεται προς οικονομικη εκμετάλλευση, με τεράστια παρέμβαση και μόλυνση του περιβάλλοντος κοκ. Το γλυπτό πάνω σε έναν βράχο που διαβρώνεται καθημερινά από το κύμα, τι σχέση μπορει να έχει με ένα ξενοδοχείο;

Η ουσία ειναι οτι επρόκειτο για ένα καλλιτέχνημα που και ο ίδιος ο δήμος το διαφήμιζε για να προσελκύσει τουρίστες. Οταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αντιλαμνάνεσαι οτι δεν τιθεται πλέον θέμα άδειας και ότι συνέβει ήταν αποτέλεσμα της τραγικης ασυνενοησίας κάποιων δημοσίων λειτουργων

2 ώρες πριν, gnsX είπε

Επειδή το συγκρίνεις, γιατί δεν πας να το βάλεις σε μια μουσουλμανικη χώρα να δούμε την κατάληξη σου;  

Ξεχειλίζει η αίσθηση της τέχνης από τους δήθεν του insomnia, που είναι τα αντίστοιχα θέματα για τους εκατοντάδες βανδαλισμούς κτιρίων, αγαλμάτων, γλυπτών στην Αθήνα;

Σας έπιασε ξαφνικά ο πόνος , μια μόδα είστε που ενώ είστε μάζα νομίζετε ότι είστε unique,εκφράζετε φιλελε απόψεις σε κάθε θέμα και αυτοθαυμαζεστε ,so much wow, κοίτα κοίτα πόσο ανοιχτομυαλο παιδί μπαμπά!

Χειρότεροι κι απ τους χριστιανοταλιμπαν που μάλλον έριξαν το κατά την προσωπική μου άποψη και χωρίς να ξέρω απο τέχνη κακάσχημο κόκκινο πράγμα.

Α ρε insomnia που πλέονυπερασπίζεσαι ΚΑΙ την τέχνη

Eπειδή δε κατάλαβες χριστούλη,θα κάνω μια απόπειρα να σου εξηγήσω.
Το πρόβλημα και η αντιδραση δεν ειναι απο ξαφνική φιλοτεχνια,ούτε και έχει να κάνει με τις γνώσεις του καθενος για να κρίνει αν αξίζει σαν γλυπτό ή όχι.
Το θέμα ειναι οτι μερικοί ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΙ,αποφάσισαν και κατεστρεψαν κάτι που δεν καταλαβαίνουν/ή νομιζουν οτι καταλαβαίνουν και δεν τους άρεσε.
Αν το κάθε σκουπίδι ξεκινούσε σήμερα να επιτιθεται σε κάθε μορφή τέχνης επειδή δεν την καταλαβαίνει ή δεν του αρέσει,το κλείνουμε το μαγαζί.
Δε σου αρέσουν οι ομπρελες στην παραλία θεσσαλονικης?
σπασιμο.
Δεν σου αρέσουν τα μπουζουκια?
Μπουρλωτο σε ολα τα σκυλαδικα.
Δε γουστάρεις αγάλματα?
Σπρέι σε κάθε γλυπτο,ντου στα μουσεία.
Kαι αυτό το fiat multipla?Τί φάση ο σχεδιασμός του?
Να του τρυπησουμε τα λαστιχα όπου το δούμε.

Την ελευθερία της εκφρασης υπερασπίζεσαι,πρωτίστως,και μετα ΚΑΙ την τέχνη.
Όσο για την αστεία συγκριση με την μουσουλμανική χώρα,με την οποία ΔΕΝ απεχεις ΤΟΣΟ πολύ,συγχαρητήρια που τα στανταρτς σου ειναι στα τάρτατα και ικανοποιείσαι να εισαι το ιράν της ευρώπης.
Εκπληξη,κάποιοι έχουν περισσότερες απαιτήσεις.

• Like 8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, pontez2 είπε

Αν ειναι η μειοψηφία να κάνει κουμάντο, τότε πραγματικά υπάρχει θέμα.

Διότι ότι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον συμβολισμό του, πρέπει να το γκρεμίζουμε. Ουγκ.

Σίγουρα δεν ήταν σωστό αύτο που έκαναν οι κάτοικοι αλλά ΔΕΝ είναι η μειοψηφία αλλά η πλειοψηφία.Η μειοψηφία ήταν ο δήμαρχος και ο δημιουργός του αγάλματος που παρά της αρχικές αντιδράσεις των κατοίκων δεν το αφαίρεσαν.Να λέμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θέλουμε να τα βλέπουμε..και αυτό με το ουγκ έχει παραγίνει νομίζω.Δεν είναι επιχείρημα !

Επεξ/σία από adiasistoss
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, pontez2 είπε

1. Aποδείχθηκε οτι η απαίτηση άδειας για ένα έργο τέχνης, ήταν λανθασμένη. Το παραδέχτηκε ο ίδιος ο Δήμος, δε το λέω εγω.

Από πότε έχει λόγο ο δήμος αν μπορεί να σκαφτεί ένας βράχος. Του ανοίκει ?

Αναφορά σε κείμενο

2. Δεν εχω αναφέρει μονο τη λέξη "ελεύθερος". Υπάρχει και συνέχεια.

Σε το αναιρουν το "ελευθερος" όλα τα άλλα.

Όλη η ακτογραμμή στα λιμανάκια είναι πάνω κάτω αυτό που περιγράφεις. "Ελευθερος" χώρος με βράχια που τα χτυπάει το κύμα. Μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει εκεί.

Αναφορά σε κείμενο

3. Το ξενοδοχείο ειναι κάτι που φτιάχνεται προς οικονομικη εκμετάλλευση, με τεράστια παρέμβαση και μόλυνση του περιβάλλοντος κοκ. Το γλυπτό πάνω σε έναν βράχο που διαβρώνεται καθημερινά από το κύμα, τι σχέση μπορει να έχει με ένα ξενοδοχείο;

1. Έστω ότι είναι όντως έτσι όπως τα λες ... δεν έμενε παρά να τα πει αυτά κάπου να πάρει άδεια.

2. Το θέμα μεγέθους είναι σχετικό. Ακόμα και έτσι να είναι βλέπε 1. Μπορεί να πάνε 10.000 γκλυπτες και να σκαλίσουν ότι γουστάρουν στα λιμανάκια ?

3. Τι είναι πιο καταστρεπτικό , 1 ξενοδοχείο ή 1000 σκαλίσματα ? Γιατί αν δε θέλει το 1 σκάλισμα άδεια γιατί να θέλουν τα άλλα 999 ?

4. Δεν έχουν μεγάλη σχέση. Το ξενοδεοχείο συμβάλει άμεσα στον τουρισμό (το θετικό που αναφέρθηκε) συνεπώς είναι προτιμότερο με βάση το επιχείρημα που αναφέρθηκε.

Επεξ/σία από DrLo

9 minutes ago, adiasistoss said:

Σίγουρα δεν ήταν σωστό αύτο που έκαναν οι κάτοικοι αλλά ΔΕΝ είναι η μειοψηφία αλλά η πλειοψηφία.Η μειοψηφία ήταν ο δήμαρχος και ο δημιουργός του αγάλματος που παρά της αρχικές αντιδράσεις των κατοίκων δεν το αφαίρεσαν.Να λέμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θέλουμε να τα βλέπουμε..και αυτό με το ουγκ έχει παραγίνει νομίζω.Δεν είναι επιχείρημα !

Έχεις αποδείξεις γι'αυτό; Κάποιο λινκ ότι έχει γίνει σχετική δημοσκόπηση έστω;

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, adiasistoss είπε

Οχι οτι έχει σημασία αν αρεσε στην πλειοψηφία ή την μειοψηφία(φαντάσου πχ.αν για καθε συναυλία που γίνεται,επρεπε να ψηφίζει ολοκληρος ο δήμος),
αλλά Eγινε καποια δημοσκόπηση ή αποφάσισες εσύ ο ίδιος,αυθαίρετα οτι η μερια του δημου και του καλλιτέχνη ειναι η μειοψηφία και όχι η πλειοψηφία?

αρθρα του πενταποσταγματος δεν μετράνε.

Επεξ/σία από suffocater
  • Like 3

3 ώρες πριν, gnsX είπε

Επειδή το συγκρίνεις, γιατί δεν πας να το βάλεις σε μια μουσουλμανικη χώρα να δούμε την κατάληξη σου;  

Ξεχειλίζει η αίσθηση της τέχνης από τους δήθεν του insomnia, που είναι τα αντίστοιχα θέματα για τους εκατοντάδες βανδαλισμούς κτιρίων, αγαλμάτων, γλυπτών στην Αθήνα;

Σας έπιασε ξαφνικά ο πόνος , μια μόδα είστε που ενώ είστε μάζα νομίζετε ότι είστε unique,εκφράζετε φιλελε απόψεις σε κάθε θέμα και αυτοθαυμαζεστε ,so much wow, κοίτα κοίτα πόσο ανοιχτομυαλο παιδί μπαμπά!

Χειρότεροι κι απ τους χριστιανοταλιμπαν που μάλλον έριξαν το κατά την προσωπική μου άποψη και χωρίς να ξέρω απο τέχνη κακάσχημο κόκκινο πράγμα.

Α ρε insomnia που πλέονυπερασπίζεσαι ΚΑΙ την τέχνη

Γιατι δεν ζει σε μουσουλμανικη χωρα για να τον νοιαζει κατι τετοιο.

Αλλα αν εγω ζουσα εκει, σε μια τετοια χωρα χωρις νομους και αξια για την ανθρωπινη ζωη, να εισαι σιγουρος οτι θα ειχα παρει ενα ak47 Και θα ειχα γαζωσει απο αποσταση αυτα τα 13 μογγολα που κατεδαφισαν το αγαλμα, οχι γιατι με νοιαζει για το αγαλμα, αλλα γιατι η κοινωνια θα ηταν καλυτερη χωρις 13 βιαιους καθυστερημενους αμορφωτους θρησκοληπτους.

Εκτος κι αν νομιζεις οτι θα πηγαινα να τους πιασω κουβεντα να του συνετησω με την λογικη.

• Like 2

1 λεπτό πριν, *nenya* είπε

Έχεις αποδείξεις γι'αυτό; Κάποιο λινκ ότι έχει γίνει σχετική δημοσκόπηση έστω;

Εγώ είδα ότι πολλά άτομα δεν γούσταραν αυτό το γλυπτό...δεν τους άρεσε είτε για τον ένα λόγο είτε για άλλο.Δημοσκόπηση δεν έχω αλλά απο την στιγμή που προκαλεί την κοινή γνώμη θα έπρεπε να ερωτηθεί με κάποιον τρόπο.Η δημοκρατία δεν είναι ο δήμαρχος επειδή είναι εκλεγμένος να κάνει ότι θέλει..δήλαδη αν αύριο θέλουν να βάλουν ένα φαλλό για άγαλμα δεν πρέπει να πούμε την γνώμη μας..απαγορεύεται να πούμε ότι δεν το θέλουμε;δεν είναι ο τοπικός μας μονάρχης ο δήμαρχος.Αλλά κάποιοι δήμαρχοι μάλλον αυτό νομίζουν.Οι πολίτες θα το τρώμε(το ότιδήποτε) στην μάπα! Άμα δεν το γουστάρουμε δεν πρέπει να φύγει; αν θέλουν να βάλουν το άγαλμα (το όποιο άγαλμα δεν μας κάνει) σε μία γκαλερί και όποιος θέλει θα πηγαίνει να το δει!Με το έτσι θέλω δηλαδή θα φάμε τις όποιες κακοτεχνίες στην μάπα;

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ισχυει οντως,αν δεν σαρεσει δεν σαρεσει και τελος,δεν ασχολεισαι.Εμενα πχ δεν μου αρεσει το κρεμμυδι στην κοκκινη σαλτσα,παω σε ταβερνες για τσαμπουκα?

Ο μεσος τυπας που ενοχλειται για θρησκευτικους λογους θα σου πει ξερω γω ειναι ασχημο,γτ δεν κανανε δημοψηφισμα να το βαλουν,ο δημος το κανει επιτιδες κλπ κλπ.Αυτος προφανως και δεν εχει ταντερα να πει (και να κανει) δημοσια δεν το γουσταρω θελω να παω το σπασω με την βαριοπουλα.Κατ΄επεκταση αφου γινει τζερτζελο που εγινε( το γκρεμισανε) κωλογουσταρει απο μεσα του και κραζει οσους ενοχλουνται για δηθενες και λοιπα.

Για αυτο οσοι ''φιλοι'' πασχετε απο εμμονες περι δαιμονων,εχθρων της θρησκειας και σκοτεινων δυναμεων να χετε το θαρρος της γνωμης σας,να μην κρυβεστε πισω απο παιχνιδακια και επιχειρηματα του τυπου ''ναι αλλα για τα γκραφιτι δεν λετε τπτ που λερωνουν τα σπιτια''.

Επεξ/σία από Shadows
  • Like 2

5 λεπτά πριν, adiasistoss είπε

Εγώ είδα ότι πολλά άτομα δεν γούσταραν αυτό το γλυπτό...δεν τους άρεσε είτε για τον ένα λόγο είτε για άλλο.Δημοσκόπηση δεν έχω αλλά απο την στιγμή που προκαλεί την κοινή γνώμη θα έπρεπε να ερωτηθεί με κάποιον τρόπο.Η δημοκρατία δεν είναι ο δήμαρχος επειδή είναι εκλεγμένος να κάνει ότι θέλει..δήλαδη αν αύριο θέλουν να βάλουν ένα φαλλό για άγαλμα δεν πρέπει να πούμε την γνώμη μας..απαγορεύεται να πούμε ότι δεν το θέλουμε;δεν είναι ο τοπικός μας μονάρχης ο δήμαρχος.Αλλά κάποιοι δήμαρχοι μάλλον αυτό νομίζουν.Οι πολίτες θα το τρώμε(το ότιδήποτε) στην μάπα! Άμα δεν το γουστάρουμε δεν πρέπει να φύγει; αν θέλουν να βάλουν το άγαλμα (το όποιο άγαλμα δεν μας κάνει) σε μία γκαλερί και όποιος θέλει θα πηγαίνει να το δει!Με το έτσι θέλω δηλαδή θα φάμε τις όποιες κακοτεχνίες στην μάπα;

Κάτι μου λέει στο γραπτό σου ότι δεν έχεις ιδέα στο τι είναι δημοκρατία...

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...