Προς το περιεχόμενο

Γλυπτό Phylax

McNerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
1 minute ago, gnsX said:

Γιατί τα μπερδεύεις; Είπα δύο απλά πράγματα.

Το ένα ήταν απάντηση στη σύγκριση με τις μουσουλμανικές χωρες.

Το άλλο αφορούσε τη δηθενια , ψάχνω αντίστοιχο θέμα που ο γνήσιος insomniac έχει βγεί εκτός εαυτού επειδή σπασανε το x άγαλμα ,ζωγραφισανε το x κτίριο κοκ

Δεν υπάρχει καμία "δηθενιά". Δεν έχουμε topics για κάθε βανδαλισμό που γίνεται στην πόλη... 

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 710
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 λεπτά πριν, coffeex είπε

Ένα τέτοιο πρέπει να βάλουν για να γουστάρουμε ακόμη περισσότερο 

dragon-statue.jpg

Αυτο ειναι πανεμορφο απο υλικο και χρωμα και αισθητικη. Μακαρι να εμπαινε.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν υπάρχει καμία "δηθενιά". Δεν έχουμε topics για κάθε βανδαλισμό που γίνεται στην πόλη... 

Γιατί είστε δήθεν και δηθεν νοιάζεστε .

Αν πράγματι είχατε τέτοιες ευαισθησίες θα φαινόταν κι από άλλα θέματα.

Επεξ/σία από gnsX

1 λεπτό πριν, gnsX είπε

Όπως?

• Like 2

• Super Moderators
6 minutes ago, gnsX said:

Να τις βγάλουμε έξω να τις μετρήσουμε τις ευαισθησίες? Και τι νομίζεις πως θα αλλάξει? 

• Like 6

58 λεπτά πριν, gnsX είπε

Επειδή το συγκρίνεις, γιατί δεν πας να το βάλεις σε μια μουσουλμανικη χώρα να δούμε την κατάληξη σου;  

Ξεχειλίζει η αίσθηση της τέχνης από τους δήθεν του insomnia, που είναι τα αντίστοιχα θέματα για τους εκατοντάδες βανδαλισμούς κτιρίων, αγαλμάτων, γλυπτών στην Αθήνα;

Σας έπιασε ξαφνικά ο πόνος , μια μόδα είστε που ενώ είστε μάζα νομίζετε ότι είστε unique,εκφράζετε φιλελε απόψεις σε κάθε θέμα και αυτοθαυμαζεστε ,so much wow, κοίτα κοίτα πόσο ανοιχτομυαλο παιδί μπαμπά!

Χειρότεροι κι απ τους χριστιανοταλιμπαν που μάλλον έριξαν το κατά την προσωπική μου άποψη και χωρίς να ξέρω απο τέχνη κακάσχημο κόκκινο πράγμα.

Α ρε insomnia που πλέονυπερασπίζεσαι ΚΑΙ την τέχνη

Εμπλεξες τα βανδαλισμενα κτιρια με φιλελεδες, δηθεν, και οτι αλλο απωθημενο ηθελες να βγαλεις.

Το ζητημα σε αυτο το σημειο του νηματος ειναι οχι εαν το συγκεκριμενο εργο ειναι ομορφο η ασχημο αλλα πως ξεκινησε η ιστορια με τους αγιασμους και πως κατεληξε με το να το ριξουν και που μπορει να σε φτασει ο σκοταδισμος πιστευοντας οτι ριχνεις τον διαβολο απο τον θρονο του.

• Like 6

Αντε να πω και γω τη γνωμη μου, αν και εχω μαθει σε εποχες που τα βασικα προβληματα ειναι αλλα να μη τσιμπαω και να αποροσανατολιζομαι επειδη αποφασισαν να μας πασαρουν νεο θεμα.

Εμενα θα μου αρεσε να εκανε εναν διαγωνισμο ο δημος και το καλυτερο εργο (οπως αυτο θα εβγαινε καλυτρο, να εμπαινε). Τωρα επειδη αποφασισε καποιος να βαλει κατι και να υποχρεωνει τον καθενα που περναει απο εκει να το βλεπει ειτε του αρεσει ειτε οχι εμενα δε με βρισκει συμφωνο. Τωρα στο τι συμβολιζει το εργο θα πω παλι κατι. Η τεχνη δεν εχει ορια, θα μπορουσε να συμβολιζει οτι θελει, ο καλλιτεχνης καλυτερη διαφημιση απο αυτη (μαλλον το εκανε και επιτηδες) δε θα μπορουσε να εχει αλλα οταν βαζεις ενα εργο σε δημοσιο χωρο το εργο πρεπει ευκολα και με μια σχετική βοηθεια (πχ μια πλακα που να γραφει τον συμβολισμο) να προκαλει το ενδιφερον ή τον δαυμασμο (πχ αν φαινεται πραγματικα δυσκολο στην υλοποίησή του ή πχ απο την ακρίβεια και τη λεπτομερειά του). Το έργο αυτο ηταν αποτυχημένο ως προς αυτα που θεωρώ ότι πρεπει να μπαίνουν σε δημόσιους χώρους, αλλά επίσης νομίζω ότι ο σκοπός της τοποθέτησής του πραγματοποιήθηκε. 

Θα μπορούσε να μπει ενα κατώτερο τμήμα στεατοπυγικού υποσυστήματος και να μας λεει ο καλλιτεχνης οτι συμβολίζει τα παθη του λαου επι εποχής καπιταλιστικής κρίσης.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εν τω μεταξύ , ο δήμαρχος της περιοχής αυτής , σε ρολο ιδιωτικού ερευνητή, που επισκιάζει σε ταχύτητα και αποτελεσματικότητα την ελληνική αστυνομία, έδειξε το συνήθη ύποπτο σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όποιος και αν το έκανε , όσο και να μην του άρεσε , πρέπει να σκεφτεί πως κάποιος ξόδεψε χρόνο και κόπο για να φτιαχτεί αυτό το «διχαστικό» γλυπτό.

μου θυμίζει αναλόγη περίπτωση με μία γοργόνα που είχε σκαλιστεί σε βράχο και το έσπασαν , αλλά δε θυμάμαι που. Εκεί να δείτε δικαιολογίες που ακούστηκαν για την καταστροφή του. Ναι , έριξαν πρόστιμο στον γλύπτη.  τραγικοί και χυδαίοι.

Επεξ/σία από gdriver

9 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Εμένα στημενο μου φαινεται το σκηνικό. Λογικα καποιος θα εχει καταγραψει πινακιδα κτλ δε γινεται να μη τους πιασουν.

Αν ανοιγες το link του esem στην σελιδα 19 του παροντος θεματος και το διαβαζες θα εβλεπες οτι απειλησαν ιδιοκτητη καντινας που ειδε τι εγινε να κρατησει το στομα του κλειστο.

Και μη μου αρχισετε τις πονηριες οτι τον εβαλε ο δημαρχος.

17 λεπτά πριν, gdriver είπε

μου θυμίζει αναλόγη περίπτωση με μία γοργόνα που είχε σκαλιστεί σε βράχο και το έσπασαν , αλλά δε θυμάμαι που. Εκεί να δείτε δικαιολογίες που ακούστηκαν για την καταστροφή του.

Η γοργόνα της Χαλκιδικής? Αυτή τη κατέστρεψε ο ιδιος ο καλλιτέχνης διοτι του ζητούσαν να πληρωσει φόρο. Γενικά ήταν αξιοθέατο της περιοχής.

Κατα τα άλλα, διχαστικά έργα τέχνης δεν υπάρχουν. Απλώς κάποιοι αντιδράνε υπερβολικά.

• Like 1

Δε χρειαζεται να ανοιξω λινκ για να μαθω τα νεα. Το ρεπορταζ εχει παικτει παντου. Εγω περιμενω να δω ποτε θα τους πιασουν γιατι το να μη μπορουν να τους πιασουν δε παιζει. Πιο χυμα δε μπορουσαν να πανε. Η αστυνομια εχει λυσει αλλα και αλλα 1000 φορες πιο δυσκολα. 

15 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Εμένα στημενο μου φαινεται το σκηνικό. Λογικα καποιος θα εχει καταγραψει πινακιδα κτλ δε γινεται να μη τους πιασουν.

Αναφέρθηκε ότι οι πινακίδες είχαν αφαιρεθεί από το όχημα.

Οκ αλλα καμερες υπαρχουν, μπορουν να βρουν πολλα στοιχεια. Θα βγαλει η αστυνομια ανακοινωση σε λιγες μερες (τωρα ειναι νωρις για σοβαρα αποτελεσματα) να μας πει αν πετυχε ή απετυχε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...