Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stefanos_th είπε

08072008424.jpg

Σαν το πιρούνι που το λιγαγε  με τη σκέψη  ο Γιούρι Γκελερ είναι. 

3 ώρες πριν, ΒΟΡΕΙΟS είπε

Αυτό το έκτρωμα-άγαλμα αποτελεί συνέχεια του αντίχριστου αγάλματος του πρώην Δημάρχου Αθηνών Αβραμόπουλου (έκπτωτος άγγελος-εωσφόρος). 
Ντροπή σε όλους μας, μα πιο πολύ σε εκείνους... εκείνους που τα αναρτούν ως δήμαρχοι, και σε εκείνους που τους ψηφίζουν.

1.jpg

Ανάποδα το έστησε ο καλλιτέχνης! Μια δουλειά είχε.... 

• Απαντ. 710
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

"Θέλει κάποιος να δει τον Phylax σαν άγγελο; Ας τον δει σαν άγγελο. Θέλει να τον δει σαν δαίμονα; Ας τον δει σαν δαίμονα. Θέλει να το δει απλώς σαν πουλί; Ας το δει σαν πουλί. Το έργο τέχνης αποκτά νόημα όταν γίνεται πεδίο σκέψης και αναθεώρησης πραγμάτων."

Για εμένα ο ίδιος ο δημιουργός έχει απόλυτο δίκιο, προσωπικά επειδή είμαι από επαρχία και δεν γνωρίζω τι περιβάλλει το γλυπτό δεν μπορώ να πω αν "κολλάει" με την περιοχή ή όχι, σαν μεμονωμένη περίπτωση πάντως το θεωρώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ιδιαίτερο.

https://www.vice.com/gr/article/mbp3dx/milhsame-me-ton-dhmioyrgo-toy-phylax-sto-palaio-falhro-gia-aggeloys-kai-daimones

• Like 3
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Προσωπικά δεν μου αρέσει γιατί έτσι. Οσο καταξιωμένος και αν ειναι ο καλλιτέχνης.  Επισης οπως πολυ σωστα ειπε κάποιος στην αρχή, δεν κολλάει καθόλου με το περιβάλλον.

Από την άλλη,  για μια ακόμα φορά η επίσημη Εκκλησία και οι περί αυτής απέδειξαν την γραφικότητα τους. 

Την γραφικοτητα τους την δειξαν πρωτα αλλοι.

Οταν λειπει η γατα χορευουν τα ποντικια.

Ο γατος που δηλωνει παρων δεν ειναι γατος παρα ενας ακομο ποντικος.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, silverado είπε

Ο γατος που δηλωνει παρων δεν ειναι γατος παρα ενας ακομο ποντικος.

ποιος ρε συ;;;;; τι παίχτηκε;

Δημοσ.
Στις 1/3/2018 στις 6:20 ΜΜ, McNerd είπε

Αυτό το απαίσιο γλυπτό, ποιος το σκέφτηκε;

5a435107e33d4.jpg

4331052.jpg

Δεν ταιριάζει σε τίποτα με το περιβάλλον που τοποθετήθηκε, ούτε την αρχιτεκτονική, ούτε τον πολιτισμό της ελλάδας (πχ μυθολογία), ούτε έχει κάποιο νόημα γενικότερα. Κοκκινο πλαστικό γλυπτό σε δημόσιο χώρο μιας χώρας με τόση ηλιοφάνεια, μεγάλο fail.

Σαν να μη έφταναν αυτά, πλάκωσαν και οι παπάδες.

Τα Νεφελιμ πιάσανε λιμάνι;;;;;;;;;;

Δημοσ.

και μόνο που ξεσηκώνει τους ουρουκ χαι και τσατίζονται το αγάπησα.. θέλουμε πολύ ακόμα να ξεφύγουμε απο τον μεσαίωνα. Τον διαφωτισμό κάποιοι τον πέρασαν το 1700 εμείς ακόμα περιμένουμε, θέλουμε ακόμα 200 με 300 χρόνια

• Like 7
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jimse είπε

και μόνο που ξεσηκώνει τους ουρουκ χαι και τσατίζονται το αγάπησα.. θέλουμε πολύ ακόμα να ξεφύγουμε απο τον μεσαίωνα. Τον διαφωτισμό κάποιοι τον πέρασαν το 1700 εμείς ακόμα περιμένουμε, θέλουμε ακόμα 200 με 300 χρόνια

Σωστά, και όσοι τον επικαλούνται ξεχνούν "κατά λάθος¨ τον Βολταίρο που έλεγε ότι υπερασπίζομαι το να λες αυτό που θες ακόμα κι αν διαφωνώ με τη ζωή μου, ακόμα κι αν είσαι απλό ουρούκ.

• Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Theodore1890 said:

Σωστά, και όσοι τον επικαλούνται ξεχνούν "κατά λάθος¨ τον Βολταίρο που έλεγε ότι υπερασπίζομαι το να λες αυτό που θες ακόμα κι αν διαφωνώ με τη ζωή μου, ακόμα κι αν είσαι απλό ουρούκ.

Το να το λες απλά δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα (εντάξει έχουμε το δικαίωμα να γελάμε ή να κλαίμε ακούγοντας διάφορα "χαριτωμένα" αλλά αυτό είναι μέσα στα λογικά πλαίσια). Όταν τα λόγια όμως συνοδεύονται και απο πράξεις τότε ...έχουμε πρόβλημα! 

Φαντάσου ας πούμε εγώ που διαφωνώ με την έκθεση σε δημόσια θέα νεκρών ανθρώπων ή απομεινάρια τους σε γιορτές και πανηγύρια, να πάρω φόρα και να αρχίσω να τα καταστρέφω ή να τα αλλοιώνω (για το καλό της ανθρωπότητας πάντα)... 

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Theodore1890 είπε

Το κακό δεν είναι η πίστη.. ο καθένας έχει μυαλό να χαραμίσει τη ζωή του όπου θέλει και να πιστεύει σε ότι θέλει.. Το κακό έρχεται όταν η πίστη των άλλων κάνει κουμάντο στη ζωή μου. Όχι αυτό δεν θα το δεχτώ..

• Like 3
Δημοσ.

εχω κατεβει ελλαδα και εψαχνα στν ποσειδωνος που ειναι. πρεπει να βαλλουν πινακιδες "προς phylax".

επισης να ανρτηθει προγραμμα με τους εξορκισμους και τα λοιπα δρωμενα για να βγαλουμε διαρκειας κπ π μας αρεσουν τα θεαματα!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, billdanos said:

Το να το λες απλά δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα (εντάξει έχουμε το δικαίωμα να γελάμε ή να κλαίμε ακούγοντας διάφορα "χαριτωμένα" αλλά αυτό είναι μέσα στα λογικά πλαίσια). Όταν τα λόγια όμως συνοδεύονται και απο πράξεις τότε ...έχουμε πρόβλημα! 

Συμφωνώ απολύτως, απλά ήθελα να τονίσω την υποκρισία περί διαφωτισμού και την τάση κάποιον να θέλουν να μας πάνε 300 χρόνια πίσω σε μια επανάσταση που αφορούσε άλλες κοινωνίες και που τις αρχές της τις είχε ο Ελληνισμός απ' την αρχαιότητα ακόμη, και μάλιστα σε μια παραποιημένη και εκφυλισμένη εκδοχή.

9 minutes ago, jimse said:

Επεξ/σία από billdanos
Πολιτικές αναφορές
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν θέλετε να συνεχίσουμε την κουβέντα, αφήστε απ'εξω τις πολιτικές αναφορές κλπ...

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αν θέλετε να συνεχίσουμε την κουβέντα, αφήστε απ'εξω τις πολιτικές αναφορές κλπ...

Ακριβώς το αντίθετο ήθελα να περάσω να μήν έχει καμία σχέση με πολιτικά ή θρησκευτικά πιστεύω και να μπορούμε να λειτουργούμε σαν ελεύθεροι Άνθρωποι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...