Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκεί θα είναι χειρότερα. Έχεις και τον 120αρι που είναι χειρότερος από τους μεγαλύτερους. Δεν έχεις κάτι άλλο να περάσεις. Λογικά κάπου εκεί είναι τα νούμερα. Εξάλλου ούτε 50 ευρώ δεν κοστίζει.

Δημοσ.

Απο τα sata configuration  εχεις λογικα ahci mode επιλεγμενο/ενεργοποιημενο, ε?

Kανε και μια δοκιμη στην marvel θυρα, δεν εχεις να χασεις κατι..

Aν δεν δεις διαφορα και παλι, δοκιμασε να τα εχεις στις intel controller (στις γκρι που ηδη τις εχεις και τωρα) απλα με την διαφορα,οτι πας στα bios και απενεργοποιεις τις marvell θυρες.

Ετσι, σχεδον σιγουρα θα δεις μια βελτιωση.

Περα απο ολα αυτα, περνα και ενα driver booster για να ενημερωσει βασικους διαυλους, σημαντικους προς τις θυρες σου, ισως παρει και απο εκει κατι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου αρέσει που άνοιξες και θέμα

:P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

σχετικά πάντως με αυτό που ανέφερα περι sandforce controller κλπ δες εδω μερικές μετρήσεις στον δικό μου intel 330prin.PNG.ef85d393cad2d665825c305801c1e35d.PNGmeta.PNG.853b166f5046ba02a901e5f56f8084e3.PNG

Τα ιδια αποτελεσματα μου βγαζει και με τις 2 επιλογες το crystaldiskmark :( 

Τι ειναι το sandforce controller ? Επισης εκανα disable το marvel controller απο το bios και ανεβηκε πολυ λιγο η ταχυτητα εγγραφης . 150MB/s.

Επεξ/σία από Rockjos21
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Rockjos21 είπε

Τα ιδια αποτελεσματα μου βγαζει και με τις 2 επιλογες το crystaldiskmark :( 

Τι ειναι το sandforce controller ? Επισης εκανα disable το marvel controller απο το bios και ανεβηκε πολυ λιγο η ταχυτητα εγγραφης . 150MB/s.

είναι ο "επεξεργαστής" του SSD, πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν sandforce.

όπως και να έχει μην σε απασχολεί το write τόσο πολύ.Σε κανονικές συνθήκες δεν θα το καταλάβεις μιας και σχεδόν όλα τα δεδομένα μας είναι συμπιεσμένα ως εναν βαθμό. Κοίτα να χαρείς τον ssd σου.

Τώρα είδα οτι ειναι και MLC οπότε θα σε βγάλει για πολύ καιρό.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Xristaras12 είπε

είναι ο "επεξεργαστής" του SSD, πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν sandforce.

όπως και να έχει μην σε απασχολεί το write τόσο πολύ.Σε κανονικές συνθήκες δεν θα το καταλάβεις μιας και σχεδόν όλα τα δεδομένα μας είναι συμπιεσμένα ως εναν βαθμό. Κοίτα να χαρείς τον ssd σου.

Τώρα είδα οτι ειναι και MLC οπότε θα σε βγάλει για πολύ καιρό.

Ναι οντως πολυ ασχοληθηκα . Πιο πολυ για περιεργεια :) Ευχαριστω παντως αδελφε !

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rockjos21 είπε

Ναι οντως πολυ ασχοληθηκα . Πιο πολυ για περιεργεια :) Ευχαριστω παντως αδελφε !

ήδη το μηχάνημά σου πρέπει να πετάει με την προσθήκη ssd.

ευτυχώς δεν πήρες τίποτα τελευταίούς kingston Που σε επιδόσεις είναι λίγο καλύτεροι απο μηχανικό δίσκο.

πάρε εδώ και μερικά νούμερα απο τον 850 εβο που έχω στον φορητό :Pevo.PNG.8e825248dec691312471b886444b2174.PNG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε

ευτυχώς δεν πήρες τίποτα τελευταίούς kingston Που σε επιδόσεις είναι λίγο καλύτεροι απο μηχανικό δίσκο.

"Λίγο" ; Χ2,5 ;;; Ο πιο αργός ssd τι ταχύτητα ανάγνωσης έχει ; 400mb/sec ; Κι ο καλύτερος μηχανικός πόσο ; 190 ;;;

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dr_73 είπε

"Λίγο" ; Χ2,5 ;;; Ο πιο αργός ssd τι ταχύτητα ανάγνωσης έχει ; 400mb/sec ;

είχαν βρει πριν καιρό κατι Kingston ssdnow με τραγικά χαμηλές ταχύτητες καπου 200ΜΒ κ(ασχετως αν ελεγαν 500+)

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

είχαν βρει πριν καιρό κατι Kingston ssdnow με τραγικά χαμηλές ταχύτητες καπου 200ΜΒ κ(ασχετως αν ελεγαν 500+)

Παντως στο σκρουτζ κατω στα σχολια απο intenso high performance disk 120gb που πηρα λεει ενας οτι το μετρησε με crystaldiskmark και του εβγαλε  αναγνωση 452.2 mb/s και εγγραφη 373.4 mb/s . Νομιζα ηταν γενικο το κακο αλλα κατι παιζει με το pc μου :Ρ

Δημοσ.

μιας και το θυμήθηκα, αυτό που είχε ρωτήσει παραπάνω ο κώστας περι achi στο Bios δεν ειδα να το απάντησες οπότε ας το ξανατονίσω και εγω.

Σε επόμενο στάδιο αν έχεις περάσει τον marvell driver δοκίμασε τον δισκο σε εκεινη τη θύρα( στις βαθύ μπλε).

Τελος δοκίμασε τον και μετά στις μπλε ανοιχτό να δουμε σε σατα 2 τι τιμες δινει.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

μιας και το θυμήθηκα, αυτό που είχε ρωτήσει παραπάνω ο κώστας περι achi στο Bios δεν ειδα να το απάντησες οπότε ας το ξανατονίσω και εγω.

Σε επόμενο στάδιο αν έχεις περάσει τον marvell driver δοκίμασε τον δισκο σε εκεινη τη θύρα( στις βαθύ μπλε).

Τελος δοκίμασε τον και μετά στις μπλε ανοιχτό να δουμε σε σατα 2 τι τιμες δινει.

Ναι AHCI το εχω . Θα δοκιμασω στις marvel αλλα δεν νομιζω . Τις εχω κανει disable και ειδα μια πολυ μικρη διαφορα 5-10ΜΒ/s στο read.

Δημοσ.

Παιδια πως μπορω να κανω update τον driver του ssd ?? 

SSD : Intenso high performance ssd 120GB -->  http://www.intenso.de/produkte_en.php?kategorie=34&produkt=1459248176

Παω στο device manager-->disk driver-->intenso ssd sata III και εχει driver της microsoft απο το 2006 . Εψαξα λιγο στην ιστοσελιδα τους αλλα δεν εχουν τιποτα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...