Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, billdanos είπε

Αν πουλήσεις 50 πράγματα, κάνεις κανονικό εμπόριο. Άρα είσαι ήδη εκτός σύμφωνα με τους κανόνες του insomnia...

Mα εχω 100δες κομικς μαζεμενα στη ροη του χρονου. Δε γινεται να πουληθουν όλα μαζι.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, rus said:

Mα εχω 100δες κομικς μαζεμενα στη ροη του χρονου. Δε γινεται να πουληθουν όλα μαζι.

Σάλιο κι υπομονή... :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/3/2018 στις 8:21 ΠΜ, Snoob είπε

Λοιπόν, για να το λήξουμε: οι αποφάσεις στο insomnia δεν λαμβάνονται με δημοψηφίσματα.

Από εκεί και πέρα, η απάντησή μου είχε να κάνει με το δήθεν αίσθημα "ανασφάλειας" που έγραφε παραπάνω το άλλο μέλος. Προχτές, 1/3, ξεπεράσαμε τις 250 αξιολογήσεις και χθες, 2/3, πιάσαμε τις 297.

Όλα αυτά τα στοιχεία, κύριοι, δεν συνάδουν με κανένα αίσθημα ανασφάλειας.

Όσο πέντε-δέκα άνθρωποι αναλώνεστε στους ίδιους αβάσιμους ισχυρισμούς, σκαρώνοντας "πλειοψηφίες" (και στο καπάκι συμπληρώνοντας το "πλειοψηφία/μειοψηφία, δεν έχει σημασία"...), μιλώντας για "ανασφάλεις", ζητώντας ψηφοφορίες και μάλιστα εφευρίσκοντας και ποσοστά που θα κατέγραφαν αυτές οι ψηφοφορίες η κοινότητα συνεχίζει κανονικά. 

Το σύστημα είναι απλό και κατανοητό, λειτουργεί, αντιμετωπίζει πάγια, έντονα και -το κυριότερο- δίκαια παράπονα μελών.

Όπως έχω ξαναγράψει, το πρόβλημα (το δικό σου αλλά και όλων των άλλων που διαμαρτύρονται κατά σύστημα εδώ) δεν είναι η αξιοπιστία του συστήματος. Είναι το ότι κόπηκαν οι αβέρτα αξιολογήσεις σε "μία" αγγελία.

Όλα τα άλλα, πως δήθεν "μπάζει" το σύστημα, δήθεν η "πλειοψηφία" θέλει κάτι άλλο, είναι προφάσεις για να μασκαρευτεί αυτή η μία και μόνη αντίρρηση: το ότι δεν μπορεί να αναρτάς μια αγγελία Νοέμβρη μήνα και να πας μέχρι τον άλλο Νοέμβρη απλά ανανεώνοντάς τη, σαν ψηφιακή βιτρίνα μαγαζιού...

(*) Σε ό,τι έχεις ιερό, τι πάει να πει "δεν θα ξεπεράσουν το 20%"; Το "20%" τίνος πράγματος; Όσων έρθουν να ψηφίσουν; Αν ψηφίσετε εσείς οι πέντε, μη σου πω ότι οι δυσαρεστημένοι θα πιάσουν και το 100%. Ποιος άλλος θα ασχοληθεί; Το όποιο ποσοστό, δεν θα ήταν τίποτε άλλο παρά το ποσοστό όσων ήρθαν να ψηφίσουν. Που δεν είναι το ίδιο με το πόσοι χρησιμοποιούν το σύστημα. Άρα, παντελώς άχρηστη θα ήταν μια τέτοια ψηφοφορία. Κι αν θες να δεις τα προβλήματα που δημιουργούν οι ανούσιες ψηφοφορίες, όταν κάποιοι τους αποδίδουν σημασία που δεν έχουν, διάβασε λίγο την κουβέντα που γίνεται εδώ. Και μετά, ξανά την πρώτη γραμμή της απάντησής μου, παρακαλώ.

Όσον αφορά εμένα πάντως, για τα κόκκινα έχω να πω πως είναι ξεκάθαρα λάθος εκτίμηση από μέρους σου, διότι απλά δεν μου αρέσει ο νέος τρόπος για τον λόγο του ότι αν ασχοληθώ με αξιολογήσεις ΔΕΝ μπορώ να πουλήσω και τα 10 (20, 50 ή 100) αντικείμενα που θέλω σε λογικά γρήγορο χρονικό διάστημα. Και το ότι είναι λάθος εκτίμηση (ή βολικό ψέμα) αποδυκνείεται εύκολα από την μη ενασχόληση μου με αξιολογήσεις ever, οπότε δεν μπορώ να κατηγορηθώ πως το πρόβλημα μου "Είναι το ότι κόπηκαν οι αβέρτα αξιολογήσεις σε "μία" αγγελία."

Επεξ/σία από Spiroth
  • Super Moderators
Δημοσ.

@Spiroth Δεν βγάζει νόημα αυτό που γράφεις.

Αν λες ότι ο νέος τρόπος δεν σου αρέσει γιατί δεν μπορείς να πάρεις αξιολόγηση χωρίς να κλείσεις την αγγελία, προφανώς το πρόβλημά σου είναι ότι κόπηκαν οι αβέρτα αξιολογήσεις.

Το ότι δεν ασχολούσουν πριν με αυτές, δεν έχει καμία σχέση. Η μόνη αντίρρηση που έχεις διατυπώσει (και ευχαρίστως να μου πεις πού αλλού έγραψες κάποια άλλη παρατήρηση) είναι πως για να αφήσεις αξιολόγηση πρέπει να κλειδώσεις την αγγελία, και αν κλειδώσεις την αγγελία δεν θα μπορείς να πουλήσεις μέσα από την ίδια, 10 (20, 50 ή 100) πράγματα σε 10 (20, 50 ή 100) διαφορετικούς ανθρώπους.

Αυτό, όμως, όπως έχουμε πει αμέτρητες φορές, δεν είναι μία αγγελία.

Να το θέσω αλλιώς: Έστω ότι μπορούσες να βάλεις 10 αξιολογήσεις σε μία αγγελία (και να δεχτείς άλλες τόσες). Άλλη αντίρρηση, έχεις;

Y.Γ. Το δε παλαβό στην όλη κατάσταση είναι ότι μπήκες σε μια κουβέντα γιατί ήθελες να δεις πώς μπορεί να "προστατευτεί η κοινότητα" από έναν ασυνεπή, αλλά το να κάνεις εσύ αυτό που έπρεπε ως πωλητής (δηλαδή να τον επιλέξεις ως αγοραστή, ώστε να τον αξιολογήσεις και να προστατέψεις την κοινότητα) δεν το συζητούσες.

Κάτι "άλλο" έπρεπε να βρεθεί. Οκ.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Snoob είπε

@Spiroth Δεν βγάζει νόημα αυτό που γράφεις.

Αν λες ότι ο νέος τρόπος δεν σου αρέσει γιατί δεν μπορείς να πάρεις αξιολόγηση χωρίς να κλείσεις την αγγελία, προφανώς το πρόβλημά σου είναι ότι κόπηκαν οι αβέρτα αξιολογήσεις.

Το ότι δεν ασχολούσουν πριν με αυτές, δεν έχει καμία σχέση. Η μόνη αντίρρηση που έχεις διατυπώσει (και ευχαρίστως να μου πεις πού αλλού έγραψες κάποια άλλη παρατήρηση) είναι πως για να αφήσεις αξιολόγηση πρέπει να κλειδώσεις την αγγελία, και αν κλειδώσεις την αγγελία δεν θα μπορείς να πουλήσεις μέσα από την ίδια, 10 (20, 50 ή 100) πράγματα σε 10 (20, 50 ή 100) διαφορετικούς ανθρώπους.

Αυτό, όμως, όπως έχουμε πει αμέτρητες φορές, δεν είναι μία αγγελία.

Να το θέσω αλλιώς: Έστω ότι μπορούσες να βάλεις 10 αξιολογήσεις σε μία αγγελία (και να δεχτείς άλλες τόσες). Άλλη αντίρρηση, έχεις;

Δεν έχω καμία αντίρρηση προσωπικά.

Δεν ζητάω κάτι, απλά αναφέρω την γνώμη μου πάνω στο σύστημα.

Εγώ το μόνο που ήθελα να αναφέρω από προσωπική εμπειρία και με αποδείξεις, είναι πως κάποιο μέλος κυκλοφορεί ελεύθερο προσπαθώντας να πιάσει λαυράκια. Για αυτό μπήκα στο νήμα "συζήτηση για αγγελίες" και απλά έμεινα στην συζήτηση.

Το πορηγούμενο post μου, ήταν καθαρά απάντηση πως "όλοι όσοι διαφωνούν με το σύστημα ενδιαφέρονται μόνο για να παίρνουν αβέρτα αξιολογήσεις", το οποίο είναι ξεκάθαρα μη αληθές. Και απλά λέω την γνώμη πως ίσως πολλά από τα στοιχεία που αναφέρετε είναι κάπως... παραπλανητικά... ή έστω βολικά επιλεγμένα στοιχεία.

Π.Χ., στο συγκεκριμένο νήμα δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να είναι μόνο 5-10 τα μέλη που διαφωνούν με το νέο σύστημα όπως ανέφερες σε παλαιότερο post σου.

Από εκεί και πέρα, απλά συζήτηση γίνεται, εγώ προσωπικά θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ το insomnia και το άλλο website που χρησιμοποιώ για να κάνω τις συναλλαγές μου, με τον ίδιο τρόπο που το έκανα και πριν (ειδικά στο insomnia πλέον).

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδια μια βοηθεια. Εβαλα 2 αγγελιες για iPhone και τα εβαλα στην κατηγορια "κινητη τηλεφωνια" και οχι στην κατηγορια "Apple". Πως μπορω να τις αλλαξω; 

• Super Moderators
Δημοσ.
6 hours ago, kazantzidis said:

Ρε παιδια μια βοηθεια. Εβαλα 2 αγγελιες για iPhone και τα εβαλα στην κατηγορια "κινητη τηλεφωνια" και οχι στην κατηγορια "Apple". Πως μπορω να τις αλλαξω; 

Κάνεις report και λογικά θα τις μετακινήσει κάποιος mod.

Δημοσ.

προσωπικα με το νεο συστημα κατοχυρωσης τηλεφωνου για δικαιωμα αγγελιας αποκλειστηκα απο τις αγγελιες μια και μενω κυπρο πλεον, το αστειο ειναι οτι ειμαι και πολυ παλιο μελος και πολλες αξιολογησεις εχω. Θεωρω ωστοσο οτι οποιος θελει να κανει απατεωνια δεν πτοειται επ ουδενι απο την καταχωρηση τηλεφωνου που μπορει να ειναι και πακιστανικος αριθμος κλπ κλπ οποτε τρεχα γυρευε αν τυχει στραβη ....

Δημοσ.

Εγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες κατηγορίες για να βάλει κάποιος την ανάλογη αγγελία του και την βάζει τελικά σε άσχετη κατηγορία, δηλαδή στην κατηγορία xiaomi , μπαίνει κάποιος και βλέπει αγγελία ( σήμερα) για "γραφείο". Ένταξη, μερικοί το έχουν τερματίσει... βλέπουμε κατά καιρούς και αγγελίες από άλλες μάρκες, που ενώ έχουν συγκεκριμένη κατηγορία, συνεχίζουν και τις αναρτούν στην κατηγορία xiaomi ( όχι για ανταλλαγές), αλλά να βλέπουμε και αγγελία " γραφείου" στην κατηγορία xiaomi, με ξεπερνά...  

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, longus said:

Εγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες κατηγορίες για να βάλει κάποιος την ανάλογη αγγελία του και την βάζει τελικά σε άσχετη κατηγορία, δηλαδή στην κατηγορία xiaomi , μπαίνει κάποιος και βλέπει αγγελία ( σήμερα) για "γραφείο". Ένταξη, μερικοί το έχουν τερματίσει... βλέπουμε κατά καιρούς και αγγελίες από άλλες μάρκες, που ενώ έχουν συγκεκριμένη κατηγορία, συνεχίζουν και τις αναρτούν στην κατηγορία xiaomi ( όχι για ανταλλαγές), αλλά να βλέπουμε και αγγελία " γραφείου" στην κατηγορία xiaomi, με ξεπερνά...  

ο λόγος (εκτός της χαζομάρας) που πολλοί βάζουν άσχετα πράγματα σε άσχετες κατηγορίες όπως το γραφείο στην κατηγορία xiaomi είναι πως η κατηγορία της xiaomi έχει πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από την κατηγορία έπιπλα οπότε θα τη δει περισσότερος κόσμος και πιθανότερα θα το πουλήσει πιο γρήγορα γιαυτό κατά καιρούς βλέπουμε σε κατηγορίες όπως κάρτες γραφικών να βάζουν "πωλούνται παπούτσια nike" (είχε παίξει το νοέμβριο αυτή αν θυμάμαι καλά). πόσοι θα μπουν στη κατηγορία υποδήματα και πόσοι στις κάρτες γραφικών. και το θέμα είναι ότι πιάνει. αυτό λέγεται προσθετική πώληση (σχεδόν). είναι όπως όταν πας στα σούπερ μάρκετ να αγοράσεις τυριά και μόλις φτάσεις στο ταμείο βλέπεις να έχουν τις μπαταρίες. άσχετο προϊόν αλλά τελικά πιστεύω όλοι μας έστω και μια φορά έχουμε αγοράσει και τις μπαταρίες μαζί με τα τυριά.

Επεξ/σία από zeibei
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zeibei είπε

ο λόγος (εκτός της χαζομάρας) που πολλοί βάζουν άσχετα πράγματα σε άσχετες κατηγορίες όπως το γραφείο στην κατηγορία xiaomi είναι πως η κατηγορία της xiaomi έχει πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από την κατηγορία έπιπλα οπότε θα τη δει περισσότερος κόσμος και πιθανότερα θα το πουλήσει πιο γρήγορα γιαυτό κατά καιρούς βλέπουμε σε κατηγορίες όπως κάρτες γραφικών να βάζουν "πωλούνται παπούτσια nike" (είχε παίξει το νοέμβριο αυτή αν θυμάμαι καλά). πόσοι θα μπουν στη κατηγορία υποδήματα και πόσοι στις κάρτες γραφικών. και το θέμα είναι ότι πιάνει. αυτό λέγεται προσθετική πώληση (σχεδόν). είναι όπως όταν πας στα σούπερ μάρκετ να αγοράσεις τυριά και μόλις φτάσεις στο ταμείο βλέπεις να έχουν τις μπαταρίες. άσχετο προϊόν αλλά τελικά πιστεύω όλοι μας έστω και μια φορά έχουμε αγοράσει και τις μπαταρίες μαζί με τα τυριά.

Συμφωνώ μαζί σου, ή πρόκειται περί χαζομάρας ή είναι εσκεμμένο, το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Δηλαδή μπαίνει κάποιος να δει κάτι συγκεκριμένο, και στο τέλος καταλήγει να βλέπει άσχετα πράγματα και άσχετα τηλέφωνα.... Δηλαδή εγώ που με ενδιαφέρει πχ η κατηγορία samsung, που θα μπαίνω στο τέλος να ενημερωθώ, στα " γραφεία"....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, longus είπε

Συμφωνώ μαζί σου, ή πρόκειται περί χαζομάρας ή είναι εσκεμμένο, το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Δηλαδή μπαίνει κάποιος να δει κάτι συγκεκριμένο, και στο τέλος καταλήγει να βλέπει άσχετα πράγματα και άσχετα τηλέφωνα.... Δηλαδή εγώ που με ενδιαφέρει πχ η κατηγορία samsung, που θα μπαίνω στο τέλος να ενημερωθώ, στα " γραφεία"....

Στη samsung, πάντως κολλάει το "γραφείο". Σου το βάζει για να έχεις κάπου να ακουμπάς το dex station!!! Πριν λίγους μήνες, κάποιος είχε βάλει στα "pc games" αγγελία για φωτιστικά γραφείου. Τώρα που το αναφέρω, μπορεί να είναι ο ίδιος που λες κι εσύ. Εγώ, από κάτω, έβαλα αγγελία "λάμπες για φωτιστικά". >Τρόλαρέ τον κι εσύ!-

Υ.Γ.: Πάντως για τους εξυπνάκηδες, θα πρέπει να παρεμβαίνουν οι διαχειριστές και να αλλάζουν την κατηγορία. Ίσως, θα πρέπει πρώτα κάποος να κάνει αναφορά, για να το ελέγξουν. Είναι πολύ εκνευριστικό, όταν γίνεται σκόπιμα, πάντως...-

Επεξ/σία από siralexgio7
  • Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να φιλτράρω τις αγγελίες ώστε να εμφανίζονται μόνο όσες έχουν νέα προιόντα; δηλαδή "κατασταση προιοντος" = ΝΕΟ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...