Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Antretng είπε

Σε τι διαφέρει από το να μπαίνει ο mod να ακυρώνει την συναλλαγη στη περίπτωση που είχε κλειδώσει αλλά δεν ολοκληρώθηκε μετα από κοινη συναίνεση.

Νομίζω εξίσου απασχολούνται οι Mod.

Πρώτον, οι περιπτώσεις αυτές είναι πολύ λιγότερες από τις "εκδικητικές".

Δεύτερο, είναι εξακριβωμένες περιπτώσεις.

Τρίτον, επαναλαμβάνω, το βασικό κριτήριο για τις αλλαγές δεν είναι το τι μας "στοιχίζουν" σε χρόνο.

Μόλις τώρα, christopher0016 είπε

σε περιπτωση που ορισω καποιον αγοραστη  με στηνει και εξαφανιζεται , μπορω να ξεκλειδωσω αμμεσα την αγγελια?   επισης μπορω να του αφησω αρνητικη για το στησιμο?

Και τα δύο, όχι. Ή το ένα, ή το άλλο.

Διάβασες το επισημασμένο νήμα; Γιατί βλέπω πως συνεχίζεις να ρωτάς πράγματα που εξηγούνται αναλυτικότατα εκεί.

• Like 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Snoob είπε

Πρώτον, οι περιπτώσεις αυτές είναι πολύ λιγότερες από τις "εκδικητικές".

Δεύτερο, είναι εξακριβωμένες περιπτώσεις.

Τρίτον, επαναλαμβάνω, το βασικό κριτήριο για τις αλλαγές δεν είναι το τι μας "στοιχίζουν" σε χρόνο.

Δεν διαφωνώ. Για το φόρτο εργασίας σχολίασα μόνο ;):) 

• Super Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Antretng είπε

Δεν διαφωνώ. Για το φόρτο εργασίας σχολίασα μόνο ;):) 

Και πάλι, ο "φόρτος εργασίας" είναι λιγότερος.

Όμως δεν είναι αυτό το κριτήριο. Και περισσότερος να ήταν, αν το σύστημα ήταν ασφαλέστερο και καλύτερο για την κοινότητα, θα το εφαρμόζαμε.

Οι προτάσεις πάντα μας ενδιαφέρουν. Το "επιστροφή στο προηγούμενο", όμως, είναι το μόνο που έχω διαβάσει αυτούς τους 2+ μήνες και, όπως έχω εξηγήσει, τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. (Δεν απαντώ προσωπικά, με αφορμή το μήνυμα απλά).

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, Antretng said:

Σε τι διαφέρει από το να μπαίνει ο mod να ακυρώνει την συναλλαγη στη περίπτωση που είχε κλειδώσει αλλά δεν ολοκληρώθηκε μετα από κοινη συναίνεση.

Νομίζω εξίσου απασχολούνται οι Mod.

Στο ότι πρέπει να συμφωνούν κι οι 2 για να ακυρώσει την συναλλαγή. Ενώ στην διαγραφή αξιολόγησης, έλεγε ένας απλά ότι "δεν κάναμε τπτ" και την έσβηναν. Άρα για το πρώτο μιλάμε για σημαντικά λιγότερες περιπτώσεις...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ThReSh είπε

Χίλιες φορές καλύτερο

Εδω παει αυτο που λεμε οτι το συστημα μπαζει.

Και απο που και ως που ειναι χιλιες φορες καλυτερο;

Γιατι να χασω εγω την αγγελια μου σε περιπτωση που γινει το παρακατω;

53 λεπτά πριν, Antretng είπε

Και οταν ο αλλος εχει εξαφανιστει πως θα συναινεσει;

Ακριβως εδω μπαζει αυτο το συστημα και για αυτο δε μπορει να γινεται το παρακατω:

1 ώρα πριν, Snoob είπε

Έχουμε προτείνει κατ' επανάληψη να μην προχωράτε στα επόμενα βήματα μιας συναλλαγής (μετά την αρχική συμφωνία) αν ΔΕΝ σας ορίσει ο δημιουργός της ως συναλλασσόμενο μέλος.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, webparts είπε

Εδω παει αυτο που λεμε οτι το συστημα μπαζει.

Γιατι να χασω εγω την αγγελια μου σε περιπτωση που γινει το παρακατω;

Και οταν ο αλλος εχει εξαφανιστει πως θα συναινεσει;

Ακριβως εδω μπαζει αυτο το συστημα και για αυτο δε μπορει να γινεται το παρακατω:

Δεν την "χάνεις" την αγγελία σου. Θα του βάλεις αρνητική. 

Εσένα το πρόβλημά σου είναι που έχασες τις αβέρτα αξιολογήσεις από "μία" αγγελία, όχι το ότι "μπάζει" το σύστημα. Αν σου δίναμε 20 αγγελίες την εβδομάδα (ή τη μέρα) μια χαρά θα έπαυε να "μπάζει" το σύστημα.

Το σύστημα δεν μπάζει: κάνει αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνει: ο ασυνεπής θα πάρει την αρνητική του.

(Παρενθετικά, εσύ που είσαι επαρχία άρα δουλεύεις αποστολές, ο μόνος τρόπος να πέσεις σε ασυνεπή είναι αφού στείλεις το προϊόν, άρα ούτως ή άλλως, μέχρι να το πάρεις πίσω το αντικείμενο, "πάει" η αγγελία, "χάθηκε" με το σκεπτικό σου).

Μπορεί και πρέπει να απαιτούν τα μέλη να τα ορίζει ο δημιουργός της αγγελίας ως επιλεγμένα. Και ο εξαιρετικά υψηλός αριθμός αξιολογήσεων (ήδη έχουμε ξεπεράσει τις 100 σήμερα) δείχνει πως μια χαρά λειτουργεί το σύστημα.

• Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Snoob είπε

Οι προτάσεις πάντα μας ενδιαφέρουν. Το "επιστροφή στο προηγούμενο", όμως, είναι το μόνο που έχω διαβάσει αυτούς τους 2+ μήνες και, όπως έχω εξηγήσει, τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. (Δεν απαντώ προσωπικά, με αφορμή το μήνυμα απλά).

αυτο και μονο  δειχνει οτι  στην πλεοψηφια των χρηστων δεν αρεσει το νεο συστημα.  

και δεν νομιζω να ειναι επειδη δεν μπορουν να εχουν 20 αξιολογησεις σε μια αγγελια , απλα δεν αισθανομασται ασφαλης

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, webparts said:

Γιατί στο ένα χάνονται λεφτά ή πράγματα, ενώ στο άλλο "χρόνος" κι από την στιγμή που δεν πληρώνεις το site για να βάζεις αγγελίες δεν μπορείς να θες και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, christopher0016 είπε

αυτο και μονο  δειχνει οτι  στην πλεοψηφια των χρηστων δεν αρεσει το νεο συστημα.  

και δεν νομιζω να ειναι επειδη δεν μπορουν να εχουν 20 αξιολογησεις σε μια αγγελια , απλα δεν αισθανομασται ασφαλης

Πολύ μου αρέσουν οι πλειοψηφίες. 

Στο μεταξύ, η μειοψηφία έχει ανταλλάξει 112 αξιολογήσεις μέσα σε μισή μέρα και κάτι. Πνίγονται στην ανασφάλεια.

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Snoob είπε

Πολύ μου αρέσουν οι πλειοψηφίες. 

Στο μεταξύ, η μειοψηφία έχει ανταλλάξει 112 αξιολογήσεις μέσα σε μισή μέρα και κάτι. Πνίγονται στην ανασφάλεια.

Αν και είμαι υπερ του νέου συστήματος και όλων των αλλαγών που έγιναν γενικά πιστεύω πως αρκετές από τις αξιολογησεις εχουν μπει με λάθος σειρά. Δηλαδή πρώτα να ολοκληρωθεί η συναλλαγή και μετά να οριστεί αγοραστής και να μπούνε αξιολογήσεις. 

Ή επειδή το έκανα εγώ πιστεύω ότι το κάνουν κι άλλοι, δεν ξέρω!

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Αν και είμαι υπερ του νέου συστήματος και όλων των αλλαγών που έγιναν γενικά πιστεύω πως αρκετές από τις αξιολογησεις εχουν μπει με λάθος σειρά. Δηλαδή πρώτα να ολοκληρωθεί η συναλλαγή και μετά να οριστεί αγοραστής και να μπούνε αξιολογήσεις. 

Ή επειδή το έκανα εγώ πιστεύω ότι το κάνουν κι άλλοι, δεν ξέρω!

Όχι, λάθος έχεις καταλάβει.

Το νέο σύστημα στόχο έχει να μη δεσμεύει την αξιολόγηση με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, αλλά με την ευρύτερη συμπεριφορά των μελών.

Ένα από τα βασικότερα (και δικαιότερα, θα προσέθετα) παράπονα που είχαμε με το προηγούμενο σύστημα ήταν πως δεν υπήρχε τρόπος να μπει αξιολόγηση σε περίπτωση που η συναλλαγή (από την πλευρά του καθενός) δεν είχε ολοκληρωθεί.

Που σημαίνει, σου έδινα εγώ ραντεβού, δεν εμφανιζόμουν ποτέ, και δεν μπορούσες να κάνεις το παραμικρό. Τώρα, υπάρχει λύση.

Τι πρέπει να γίνεται (το εξηγούμε αναλυτικά στο σχετικό επισημασμένο νήμα):

1. Επικοινωνούμε και συμφωνούμε στις παραμέτρους της συναλλαγής (κόστος, τρόπος αποστολής/παραλλαβής, τρόπος πληρωμής).

2. Αμέσως μετά ο δημιουργός της αγγελίας ορίζει συναλλασσόμενο μέλος. Έτσι, εξασφαλίζονται και οι δύο, ώστε -κατ' ελάχιστον- να μπορέσουν να αφήσουν αξιολόγηση. Ειδικά τα μέλη που δεν είναι οι δημιουργοί της αγγελίας (αγοραστές σε αγγελία πώλησης, πωλητές σε αγγελία ζήτησης) πρέπει να επιμένουν για τον έγκαιρο ορισμό τους ως συναλλασσόμενα μέλη και πάντως πριν προχωρήσουν σε οποιοδήποτε άλλο βήμα (αποστολή αντικειμένου ή καταβολή αντιτίμου ή αναχώρηση για ταχυδρομείο/τόπο συνάντησης).

Αν γίνει αυτό που λες, ο κάθε κακόβουλος θα μπορεί να αποφεύγει την αρνητική αξιολόγηση με το να μην ορίζει εγκαίρως συναλλασσόμενο μέλος. 

Η σειρά είναι αυτή που περιέγραψα: θέλετε, την ακολουθείτε και έχετε το καλύτερο που μπορούμε να σας προσφέρουμε (μέχρι να μας προτείνετε κάτι ανώτερο, τουλάχιστον, και όχι το "επιστροφή στο παρελθόν που ο κάθε αυτόκλητος Ρομπέν των Φτωχών έμπαινε και άφηνε αξιολογήσεις όπου του κακοφαινόταν η τιμή"). 

Δεν θέλετε, να ξέρετε τουλάχιστον το ρίσκο που παίρνετε. Με το ζόρι (και, κυρίως, χωρίς μια ανάγνωση έστω του τρόπου που γίνονται οι αξιολογήσεις πλέον) δεν γίνεται τίποτε.

Δημοσ.

Το έχω καταλάβει το σύστημα και συμφωνώ όπως είπα. Απλά πιστεύω ότι αρκετοί το κάνουν με λάθος σειρά, μάλλον εν γνώσει τους οι περισσότεροι. 

Για τις θετικές προφανώς, για τις αρνητικές δε γίνεται. Αλλά αν έχουν πάει όλα καλά μπορεί να οριστεί αγοραστής εκ των υστέρων και να μπούνε οι αξιολογήσεις. Εσείς βλέπετε τις αξιολογήσεις, δεν ξέρετε πότε πραγματικά έγινε η συναλλαγή και αν ο αγοραστής ορίστηκε πριν από αυτή, αυτό εννοώ.

Δημοσ.

Snoop η πραγματικη σου αληθεια ειναι αλλη πιστευω..

Δεν ειναι επιτυχια οι 110-120-200 αξιολογησεις σημερα. Και με το παλιο φανταζομαι θα εμπαιναν 500 μεσα στη μερα.

Η επιτυχια για σας , σαν mods, φανταζομαι ειναι οτι απο τις 100+ πλεον αξιολογησεις, οι αναφορες για σβησιμο ειναι απλως πολυ πολυ σημαντικα μικροτερες σε ποσοστο σε σχεση με παλια. 

Δεν ειναι επιτυχια οι αξιολογησεις σαν επιχειρημα οτι το νεο site παει καλα. 

Παει για εσας (τους mods) καλα κυριως , οχι για τη κοινοτητα. Πλειοψηφία/μειοψηφια δεν εχει σημασια. Φιλικα το λεω.

• Super Moderators
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, CrazyTown είπε

[...]

Δεν ειναι επιτυχια οι αξιολογησεις σαν επιχειρημα οτι το νεο site παει καλα. 

[...]

Και τι είναι επιχείρημα; Οι απόψεις ενός μέλους που πήγε και άνοιξε νήμα για το ότι θα αφήσει αξιολόγηση για στήσιμο σε ραντεβού χωρίς να ξέρει καν πώς λειτουργούν οι αξιολογήσεις; (για να μη μπω σε λεπτομέρειες όπως ότι με το νέο σύστημα μπορείς κανονικά να αφήσεις αξιολόγηση και για στήσιμο σε ραντεβού, εφόσον έχεις επιλέξει συναλλασσόμενο μέλος)

Θέλω να πω, προτού αρχίσεις να "φαντάζεσαι" πόσες αξιολογήσεις έμπαιναν πριν και πόσες είναι οι αναφορές (πράγματα για τα οποία δεν έχεις το παραμικρό στοιχείο), κάνε έναν κόπο τουλάχιστον να διαβάσεις πώς λειτουργεί το σύστημα.

Δημοσ.
Στις 27/2/2018 στις 12:53 ΜΜ, Spiroth είπε

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ανφέρω την εμπειρία μου με μέλος του forum και να ρωτήσω τι μπορεί να γίνει για αυτό (αν π.χ. έχω δικαίωμα να αναφέρω το username του).

Έχω μία Αγγελία, εδώ και καιρό μέλος του site μου έχει στείλει πως ενδιαφέρεται (από τις 24 Ιανουαρίου) για δύο games από αυτά της αγγελίας.

Του λέω υπάρχουν, και μου λέει ενδιαφέρομαι αλλά αν μπορώ να περιμένω τον επόμενο μήνα.

Μου ξαναστέλνει μετά από λίγο καιρό και με ρωτάει αν υπάρχουν ακόμα. Λέω πως ναι, και με ρωτάει αν στέλνω Θεσσαλονίκη.

Δεν έχω ξαναστείλει οπότε είμαι λίγο επιφυλακτικός αλλά λέω ok. Αυτό έγινε 9 Φεβρουαρίου.

Λόγω εκτεταμένων υποχρεώσεων μένει λίγο στον αέρα, αλλά στις 20 του μηνός κανονίζουμε, τον ρωτάω αν έχει Eurobank για κατάθεση, μου λέει τον βολεύει Εθνική.

Λέω θα ψάξω, παίρνω έναν λογαριασμό του αδερφού μου, και την Παρασκευή το μεσημέρι (είμαι στην δουλειά) του δίνω IBAN και ονοματεπώνυμο, μου δίνει την διεύθυνση του.

Μετά η απάντηση του είναι:

-"οκ τα έστειλες;"

Του απάντησα πως θα πρέπει να προηγηθεί κατάθεση βέβαια και την Δευτέρα πρωί πρωί τα στέλνω.

Η απάντηση του είναι πως θα κάνει κατάθεση μόνο αφού λάβει τα games.

H πρώτη μου αντίδραση είναι να κοιταχτώ στον καθρέφτη απέναντι και να πω "WTF"?

H δεύτερη είναι να του πω πως:

εν μπορώ να στα στείλω χωρίς να λάβω τα χρήματα πρώτα. Νόμιζω είναι λογικό."

Και μου λέει "Ok, ευχαριστώ."

Ενδιάμεσα απέρριψα μία άλλη πρόταση για να κρατήσω τον λόγο μου, αλλά το θέμα μου εμένα είναι πως 1ον υπολόγιζα σε αυτά τα 35 Ευρώ, 2ον παίζει να μπορεί να κάνει κάποια απάτη με το IBAN του αδερφού μου, και 3ον θεωρώ πως πρέπει να αναφέρω το username του για να μην ασχοληθούν άλλοι μαζί του.

Έχω το δικαίωμα ή όχι?

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα, ήθελα απλά να προσθέσω πως μετά την ανάγνωση όλων των μηνυμάτων της συνομιλίας, διαπίστωσα πως ο χρήστης είχε συμφωνήσει σε κατάθεση ΠΡΙΝ την αποστολή.

Ο οποιοσδήποτε moderator μπορεί να έχει την συνομιλία στα χέρια του.

ΥΣ: Κρίμα να ταλαιπωρηθουν και άλλα μέλη από τέτοιους χρήστες απατεώνες, αλλά OK ούτε θα τον αναφέρω και δεν ζητάω κάτι, απλά επειδή κάποιοι θεώρησαν εμένα λάθος (για κάποιο λόγο), και απλά είδα την συνομιλία ξανά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...