Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, Spiroth said: Όντως. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που με έκανε να κάνω το σχόλιο, φοβήθηκα μήπως μπορούσα να κάνει κάτι με το IBAN. Σκέψου πόσες επιχειρήσεις ή ελευθ.επαγγ έχουν σε sites φάτσα φόρα τα IBAN για πληρωμές. Αν μπορούσε να κάνει κάποιος κάτι πέρα από κατάθεση, θα τα είχαν έτσι προσβάσιμα? Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2018 από ThReSh 1
rus Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Spiroth είπε Καλησπέρα, Θα ήθελα να ανφέρω την εμπειρία μου με μέλος του forum και να ρωτήσω τι μπορεί να γίνει για αυτό (αν π.χ. έχω δικαίωμα να αναφέρω το username του). Έχω μία Αγγελία, εδώ και καιρό μέλος του site μου έχει στείλει πως ενδιαφέρεται (από τις 24 Ιανουαρίου) για δύο games από αυτά της αγγελίας. Του λέω υπάρχουν, και μου λέει ενδιαφέρομαι αλλά αν μπορώ να περιμένω τον επόμενο μήνα. Μου ξαναστέλνει μετά από λίγο καιρό και με ρωτάει αν υπάρχουν ακόμα. Λέω πως ναι, και με ρωτάει αν στέλνω Θεσσαλονίκη. Δεν έχω ξαναστείλει οπότε είμαι λίγο επιφυλακτικός αλλά λέω ok. Αυτό έγινε 9 Φεβρουαρίου. Λόγω εκτεταμένων υποχρεώσεων μένει λίγο στον αέρα, αλλά στις 20 του μηνός κανονίζουμε, τον ρωτάω αν έχει Eurobank για κατάθεση, μου λέει τον βολεύει Εθνική. Λέω θα ψάξω, παίρνω έναν λογαριασμό του αδερφού μου, και την Παρασκευή το μεσημέρι (είμαι στην δουλειά) του δίνω IBAN και ονοματεπώνυμο, μου δίνει την διεύθυνση του. Μετά η απάντηση του είναι: -"οκ τα έστειλες;" Του απάντησα πως θα πρέπει να προηγηθεί κατάθεση βέβαια και την Δευτέρα πρωί πρωί τα στέλνω. Η απάντηση του είναι πως θα κάνει κατάθεση μόνο αφού λάβει τα games. H πρώτη μου αντίδραση είναι να κοιταχτώ στον καθρέφτη απέναντι και να πω "WTF"? H δεύτερη είναι να του πω πως: "Δεν μπορώ να στα στείλω χωρίς να λάβω τα χρήματα πρώτα. Νόμιζω είναι λογικό." Και μου λέει "Ok, ευχαριστώ." Ενδιάμεσα απέρριψα μία άλλη πρόταση για να κρατήσω τον λόγο μου, αλλά το θέμα μου εμένα είναι πως 1ον υπολόγιζα σε αυτά τα 35 Ευρώ, 2ον παίζει να μπορεί να κάνει κάποια απάτη με το IBAN του αδερφού μου, και 3ον θεωρώ πως πρέπει να αναφέρω το username του για να μην ασχοληθούν άλλοι μαζί του. Έχω το δικαίωμα ή όχι? Ευχαριστώ. Mε τον ιβαν δε μπορει να κανει τιποτα. Το μονο που μπορει να γινει ειναι να μπουν λεφτα στο λογ/σμο σου. Από κει κι επειτα, δεν είναι παραλογο να ζηταει να κανεις εσυ πρωτα τη κινηση. Κανονικα θα επρεπε εξ αρχης να ειχατε κανονισει αυτή τη λεπτομερεια. Συνεπως μαλλον προκειται για δικο σου λαθος. 1 ώρα πριν, Saramo είπε Σωστά. Όπως επίσης θα έπρεπε να δει και τυχόν αξιολογήσεις. Αν το έχει κάνει ξανά κτλ Ποιο? Υποσχεθηκε ότι θα βαλει πρωτα το χρημα και δεν το εκανε? Δε βλεπω κατι μεμπτο στη σταση του. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2018 από rus
Spiroth Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, rus είπε Mε τον ιβαν δε μπορει να κανει τιποτα. Το μονο που μπορει να γινει ειναι να μπουν λεφτα στο λογ/σμο σου. Από κει κι επειτα, δεν είναι παραλογο να ζηταει να κανεις εσυ πρωτα τη κινηση. Κανονικα θα επρεπε εξ αρχης να ειχατε κανονισει αυτή τη λεπτομερεια. Συνεπως μαλλον προκειται για δικο σου λαθος. Ποιο? Υποσχεθηκε ότι θα βαλει πρωτα το χρημα και δεν το εκανε? Δε βλεπω κατι μεμπτο στη σταση του. Δικό μου λάθος? lol Εννοείται πως κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα έφτανε σε αυτό το συμπέρασμα. Η αγγελία αναφέρει καθαρότατα πως η συναλλαγή θα είναι χέρι με χέρι, (άρα ήδη έχει συμφωνήσει σε αυτό), και αφού μου αναφέρει πως ζει επαρχία (24 μέρες μετά την συμφωνία!!!), δέχομαι να κάνω πίσω, ζητάει IBAN, και αφού του το δίνω και μου δίνει δεύθυνση, ουσιαστικά μου λέει "Άντε τα έστειλες?". Ουσιαστικά ο άνθρωπος με trollαρε κυριολεκτικά για 3 εβδομάδες. Επομένως παρακαλώ αννόητα λόγια σαν το "μάλλον πρόκειται για δικό σου λάθος" να μην εκφέρονται. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2018 από Spiroth
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 25 λεπτά πριν, Spiroth είπε Δικό μου λάθος? lol Εννοείται πως κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα έφτανε σε αυτό το συμπέρασμα. Η αγγελία αναφέρει καθαρότατα πως η συναλλαγή θα είναι χέρι με χέρι, (άρα ήδη έχει συμφωνήσει σε αυτό), και αφού μου αναφέρει πως ζει επαρχία (24 μέρες μετά την συμφωνία!!!), δέχομαι να κάνω πίσω, ζητάει IBAN, και αφού του το δίνω και μου δίνει δεύθυνση, ουσιαστικά μου λέει "Άντε τα έστειλες?". Ουσιαστικά ο άνθρωπος με trollαρε κυριολεκτικά για 3 εβδομάδες. Επομένως παρακαλώ αννόητα λόγια σαν το "μάλλον πρόκειται για δικό σου λάθος" να μην εκφέρονται. Δεν υπάρχει λόγος να επιτίθεσαι σε όσους σου επισημαίνουν πράγματα δυσάρεστα, ακόμη και άδικο να έχουν (κι εν προκειμένω δεν έχουν άδικο): Συμφωνία επέρχεται όταν σε απευθείας συνεννόηση κλείνετε πάνω στα βασικά: τι, πόσο, πότε/πώς. Συγκεκριμένα και ρητά. Όχι με υποθέσεις του στυλ "εφόσον έγραφα στην αγγελία μου το αποδέχτηκε". Υπάρχει και η διαπραγμάτευση. Θα μπορούσες να ήσουν κάθετος, να είχες πει "λυπάμαι, θέλω μόνο χέρι με χέρι" και να είχε λήξει το θέμα. Αυτά, δεν τα είχατε συμφωνήσει (το πότε/πώς). Εφόσον δέχεσαι να στείλεις κάτι, όπως λες, πρέπει να συμφωνήσεις και το πότε θα γίνει η πληρωμή. Δεν το είχατε συμφωνήσει κι ο καθένας από την πλευρά του ζήταγε το "αυτονόητο": εσύ να πληρωθείς πριν στείλεις, εκείνος να παραλάβει για να πληρώσει. Διάβασε σε παρακαλώ το επισημασμένο νήμα (σύνδεσμός του υπάρχει και σε κάθε αγγελία) να δεις πώς λειτουργούν οι αξιολογήσεις από 1/1/18. Στο πλαίσιο αυτό, αν είχατε ξεκαθαρίσει και οι 2 τι ζητούσατε στο "πότε/πώς", δεν θα είχε επέλθει συμφωνία. Τώρα, εφόσον δεν έχει οριστεί και συναλλασσόμενο μέλος, αυτά όλα είναι θεωρητικά, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, για επόμενη φορά. 1
Spiroth Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 30 λεπτά πριν, Snoob είπε Δεν υπάρχει λόγος να επιτίθεσαι σε όσους σου επισημαίνουν πράγματα δυσάρεστα, ακόμη και άδικο να έχουν (κι εν προκειμένω δεν έχουν άδικο): Συμφωνία επέρχεται όταν σε απευθείας συνεννόηση κλείνετε πάνω στα βασικά: τι, πόσο, πότε/πώς. Συγκεκριμένα και ρητά. Όχι με υποθέσεις του στυλ "εφόσον έγραφα στην αγγελία μου το αποδέχτηκε". Υπάρχει και η διαπραγμάτευση. Θα μπορούσες να ήσουν κάθετος, να είχες πει "λυπάμαι, θέλω μόνο χέρι με χέρι" και να είχε λήξει το θέμα. Αυτά, δεν τα είχατε συμφωνήσει (το πότε/πώς). Εφόσον δέχεσαι να στείλεις κάτι, όπως λες, πρέπει να συμφωνήσεις και το πότε θα γίνει η πληρωμή. Δεν το είχατε συμφωνήσει κι ο καθένας από την πλευρά του ζήταγε το "αυτονόητο": εσύ να πληρωθείς πριν στείλεις, εκείνος να παραλάβει για να πληρώσει. Διάβασε σε παρακαλώ το επισημασμένο νήμα (σύνδεσμός του υπάρχει και σε κάθε αγγελία) να δεις πώς λειτουργούν οι αξιολογήσεις από 1/1/18. Στο πλαίσιο αυτό, αν είχατε ξεκαθαρίσει και οι 2 τι ζητούσατε στο "πότε/πώς", δεν θα είχε επέλθει συμφωνία. Τώρα, εφόσον δεν έχει οριστεί και συναλλασσόμενο μέλος, αυτά όλα είναι θεωρητικά, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, για επόμενη φορά. Α καλά εντάξει, εγώ προσωπικά δεν ζήτησα να αλλάξει κάτι, είπα μήπως μπορεί να γλιτώσει κάποιος άλλος από την ταλαιπωρία της συναλλαγής με το συγκεκριμένο μέλος. Και παρακαλώ πολύ να με συγχωρείτε αλλά μου φαίνεται απίστευτη η κοκκινισμένη ατάκα να εκφέρεται από έναν moderator μετά από αυτά τα γεγονότα. Καθώς εξίσου απίστευτο και το να θεωρείται "αυτονόητο" να παραλάβει κάποιος ιδιώτης κάτι από έναν άλλον ιδιώτη σε διαφορετική πόλη χωρίς να πληρώσει πρώτα ενώ το έχει κρατημένο για περίπου 1 μήνα χωρίς καν να έχει αναφέρει πως είναι από άλλη πόλη. Απαράδεκτο moderation. Αλλά κατάλαβα, ok, θα γυρίσω στην ανώνυμη περιήγηση (με κάποια add-ons από εδώ και πέρα), I'm out, please don't let the door hit me on my way out κτλ.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Kι εμένα μου φαίνεται απίστευτο το ότι, όντας γραμμένος στο insomnia από το Μάιο του 2015, δεν είχες καθίσει να ασχοληθείς με αξιολογήσεις και να διαβάσεις τους όρους χρήσης. Στον καθένα μας φαίνονται απίστευτα διάφορα πράγματα. Το ζήτημα είναι ότι συμφωνία δεν υπήρξε (προφανώς, μόνος σου τα γράφεις, αφού άλλα νόμιζες εσύ και άλλα αυτός), αγοραστή δεν όρισες (για να άφηνες αξιολόγηση και να μη γινόταν όλη αυτή η συζήτηση). Αλλά, για κάποιο λόγο, σου φταίει το moderation. Οκ. Καλή συνέχεια. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 minutes ago, Spiroth said: Καθώς εξίσου απίστευτο και το να θεωρείται "αυτονόητο" να παραλάβει κάποιος ιδιώτης κάτι από έναν άλλον ιδιώτη σε διαφορετική πόλη χωρίς να πληρώσει πρώτα ενώ το έχει κρατημένο για περίπου 1 μήνα χωρίς καν να έχει αναφέρει πως είναι από άλλη πόλη. Περιμένεις από κάποιον να δεχτεί να πληρώσει πρώτα χωρίς να έχεις αξιολογήσεις? ROFL, δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές έχουν πιαστεί έτσι κορόιδο αγοραστές. Σκέφτεσαι εσύ σωστά από την πλευρά σου ότι θα στείλεις και δεν θα σε πληρώσεις, σκέφτεσαι όμως και την δικιά του ότι θα σε πληρώσει και δεν θα στείλεις? Θα μου πεις δεν είμαι απατεώνας και θα σε ρωτήσω, πως να το ξέρει ο άλλος? Δεν έχεις καν 1 αξιολόγηση... Αντικαταβολή κι αν... Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2018 από ThReSh
Spiroth Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, ThReSh είπε Περιμένεις από κάποιον να δεχτεί να πληρώσει πρώτα χωρίς να έχεις αξιολογήσεις? ROFL, δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές έχουν πιαστεί έτσι κορόιδο αγοραστές. Σκέφτεσαι εσύ σωστά από την πλευρά σου ότι θα στείλεις και δεν θα σε πληρώσεις, σκέφτεσαι όμως και την δικιά του ότι θα σε πληρώσει και δεν θα στείλεις? Θα μου πεις δεν είμαι απατεώνας και θα σε ρωτήσω, πως να το ξέρει ο άλλος? Δεν έχεις καν 1 αξιολόγηση... Αντικαταβολή κι αν... Σωστός 100% για αυτό ανέφερα χέρι με χέρι. Τώρα από την στιγμή που το αγνόησε, όπως επίσης και το να αναφέρει πως είναι εκτός Αθηνών, για 3 εβδομάδες παρακαλώ, και ήθελε να τον εξυπηρετήσω, νομίζω το λογικό είναι να μην τα στείλω εάν δεν πληρώσει. Βεβαίως και με αντικαταβολή θα προχωρούσα, αλλά μάλλον περίμενε να του τα στείλω χωρίς χρήματα. Το γνωρίζω πως δεν έχω αξιολογήσεις δυστυχώς, τον τελευταίο μήνα μόνο έχω κάνει 4 συναλλαγές χέρι με χέρι (αντιθέτως με μένα που δεν είχα ασχοληθεί με αξιολογήσεις, οι υπόλοιποι είχαν αλλά κανείς δεν γνώριζε πως λειτουργούν πλέον οι συναλλαγές), λογικά πάνω από 15 τα τελευταία 3 χρόνια αλλά δεν έχω ασχοληθεί. (όχι ότι έχει κάποια σημασία στην υπόθεση, μιας και αυτός ήταν αυτός που επικοινώνησε για να του πουλήσω κάτι, και ήξερε πόσες αξιολογήσεις έχω). Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2018 από Spiroth
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δεν έπρεπε να ασχοληθείς εξαρχής.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Σωστά. Πώς να γνωρίζουν; Δεν είναι να πεις ότι υπάρχει επισημασμένο νήμα με αναλυτικές οδηγίες. Ούτε και σύνδεσμος σε κάθε αγγελία.
redykt Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 μπορει επισης ο συγκεκριμενος αγοραστης να μη γνωριζει το αθλημα "αγγελιες online" ή να ηταν και μικρος σε ηλικια .
rus Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Spiroth είπε Δικό μου λάθος? lol Εννοείται πως κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα έφτανε σε αυτό το συμπέρασμα. Η αγγελία αναφέρει καθαρότατα πως η συναλλαγή θα είναι χέρι με χέρι, (άρα ήδη έχει συμφωνήσει σε αυτό), και αφού μου αναφέρει πως ζει επαρχία (24 μέρες μετά την συμφωνία!!!), δέχομαι να κάνω πίσω, ζητάει IBAN, και αφού του το δίνω και μου δίνει δεύθυνση, ουσιαστικά μου λέει "Άντε τα έστειλες?". Ουσιαστικά ο άνθρωπος με trollαρε κυριολεκτικά για 3 εβδομάδες. Επομένως παρακαλώ αννόητα λόγια σαν το "μάλλον πρόκειται για δικό σου λάθος" να μην εκφέρονται. Λαθος σου ηταν λεω που δεν κανονισατε από την αρχη το τροπο πληρωμης(επισης λαθος και του αλλου, εξυπακουεται) Από κει κι επειτα είναι δικαιωμα καποιου να θελει ειτε να σταλουν τα λεφτα πρωτα, ειτε να σταλουν τα ειδη πρωτα. Οι δυο πλευρες θα το συμφωνησουν αυτό. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2018 από rus
mironas Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπερα, εχω μια απορια. Υπαρχει καποιο οριο ημερων που μπορω ως αγοραστης να αφησω μια αξιολογηση στον πωλητη απ' τον οποιο αγορασα κατι? Ρωταω καθως υπαρχει μια εκκρεμοτητα απο τη μερια του και δεν βλεπω να ανταποκρινεται...
redhotstef Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Αμα του βαλεις αρνητικη συνηθως ανταποκρινονται αμεσως!
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 42 λεπτά πριν, mironas είπε Καλησπερα, εχω μια απορια. Υπαρχει καποιο οριο ημερων που μπορω ως αγοραστης να αφησω μια αξιολογηση στον πωλητη απ' τον οποιο αγορασα κατι? Ρωταω καθως υπαρχει μια εκκρεμοτητα απο τη μερια του και δεν βλεπω να ανταποκρινεται... Εφόσον έχεις οριστεί ως αγοραστής, έχεις περιθώριο μέχρι την αρχειοθέτηση της αγγελίας (90 ημέρες από τη δημιουργία της) για να αφήσεις αξιολόγηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις