Προς το περιεχόμενο

Συζήτηση για τις αγγελίες στο νέο insomnia (αξιολογήσεις, φωτογραφίες κτλ)

ouzounidhs_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μα και ο αγοραστης επιλεγει ανα πασα στιγμη πωλητη, και μαλιστα πιο ευκολα.

Το γραφεις με  μπολντ λες και το δικαιωμα αξιολογησης ειναι το παν. Όπως ειπα, πολυ σημαντικοτερο ειναι να βρω να αγορασω κατι που εχεις μόνο εσυ ή να σου αγορασω κατι που το εχεις φτηνοτερα από αλλους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators

Το παν, όχι.

Αλλά είναι βασικό μέσο άμυνας, ιδίως απέναντι σε πωλητές που έχουν αξιολογήσεις και "πατάνε" σε αυτές.

Από εκεί και πέρα, μην επαναλαμβανόμαστε: αν βρίσκονται αγοραστές που δέχονται να στείλουν λεφτά χωρίς δυνατότητα αξιολόγησης, με γεια τους. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο πωλητης δεχεται να στειλει το προϊον του, γιατι μην δεχεται ο αγοραστης να στειλει τα λεφτα του?

Βεβαια λεφτα θα σταλουν αν υπαρχει καταθεση, αν υπαρχει συναντηση απο κοντα δε θα στειλει τιποτα.

Επεξ/σία από rus

• Super Moderators

Γιατί ο αγοραστής θα στείλει λεφτά. Ο πωλητής μπορεί (και έχει συμβεί πολλές φορές, δυστυχώς) να στείλει και μια παντόφλα. Ή και τίποτε.

Και από κοντά, πας να δεις το "άψογο κινητό" και βλέπεις μια μπακατέλα, γρατσουνισμένη σε δεκαπέντε μεριές, με ραγισμένη οθόνη. Και το χρόνο σου έχασες, και αξιολόγηση δεν μπορείς να αφήσεις.

Και θα έχεις και τον άλλο, που σε εξαπάτησε, να μοστράρει τις "τέλειες αξιολογήσεις του". Ε, αν έχεις δεχτεί να μπεις σε συναλλαγή χωρίς αυτό το βασικό μέτρο προστασίας, επειδή δεν θέλει ο πωλητής να "χάσει μια αγγελία", είσαι άξιος της τύχης σου.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε τρυπάκι και κακό μπελά έχω την εντύπωση πως μπήκε η κοινότητα και οι διαχειριστές αυτής με αρκετό πονοκέφαλο.

Μιας και όπως το βλέπω εγώ, εξυπηρέτηση μας κάνει η κοινότητα με το να έχουμε τη δυνατότητα να δημοσιεύουμε αγγελίες, μήπως τελικά να καταργηθούν οι αξιολογήσεις και όλα αυτά;

Πρόκειται για μια συναλλαγή, ας τα βρουν μεταξύ τους οι 2 πλευρές και ας πράξουν όπως επιθυμούν.

Άντε και ο πωλητής ορίζει κάποιον ως αγοραστή δεν αλλάζει κάτι. Ανά πάσα στιγμή αυτό αλλάζει. Όταν πρόκειται για συναλλαγή χέρι με χέρι οι αξιολογήσεις είναι περιττές. Όταν είναι να πάρεις κάτι από κάποιον και αυτός ζητάει τα χρήματα προκαταβολικά εκεί η αξιολόγηση είναι χρήσιμη. Αλλά και πάλι δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει λόγος να στείλετε λεφτά σε κάποιον για να σας στείλει ένα προϊόν. Υπάρχει η αντικαταβολή όπου και τα 2 μέλη είναι καλυμμένα. Αν ο αγοραστής κάνει κατάθεση περιμένοντας να λάβει κάτι δεν είναι καλυμμένος. 

Και άντε να πω και γω ένα σενάριο. Με πληρώνει ο σεβαστός @Snoob για να του στείλω κάτι (το επέλεξε). Ξεκινάω εγώ να πάω στο ταχυδρομείο να του στείλω το δέμα και με πατάει αυτοκίνητο. Και επειδή είναι ένα σενάριο το οποίο θα μπορούσε να συμβεί εγώ είμαι μακαρίτης. Είμαι όμως και απατεώνας, γιατί πήρα τα λεφτά αλλά δεν έστειλα δέμα.

Αν λοιπόν είμαι αγοραστής λέω στον πωλητή στέλνεις το προϊόν σου, φθάνει στο ταχυδρομείο ή σπίτι μου, το πληρώνω και μετά το ανοίγω παρουσία του courier/του ταμεία. Ο πωλητής θα τα πάρει τα λεφτά του. Θα δώσω το τηλέφωνο μου τα στοιχεία μου και το ίδιο ας κάνει και ο πωλητής.

Μην πληρώνετε ποτέ κάποιον με την προοπτική ότι θα λάβετε κάτι.

Ολοκληρώνεται η συναλλαγή και τέλος. Όλα καλά. Ούτε αξιολογήσεις, ούτε να ορίζεις αγοραστής.

Αν υπάρξει κοροϊδία υπάρχουν οι αρχές. Σας καλύπτουν οι όροι των ελ.τα και των courier και οι σχετικοί νόμοι. Καμία αξιολόγηση δε κάνει κάποιον είτε έμπιστο είτε αναξιόπιστο.

Επεξ/σία από MapleLeafs

• Super Moderators

Δεν είναι τόσο απλό.

Οι αξιολογήσεις είναι ένα βασικό και χρήσιμο εργαλείο. Οι αντιρρήσεις που διατυπώνονται δεν έχουν να κάνουν με το σύστημα των αξιολογήσεων. Άλλο είναι το πρόβλημα των μελών παραπάνω: είναι ότι έχουν συστηματικά πολλά πράγματα προς διάθεση και δεν τους φτάνουν οι 2 αγγελίες την εβδομάδα.

Έτσι και αφήναμε άπειρες αγγελίες (ή, ας πούμε, 7, μία κάθε μέρα) θα έβλεπες πώς θα εξαφανίζονταν τα προβλήματα.

Υ.Γ. Το άνοιγμα πακέτου δεν προβλέπεται. Όποιος το δέχεται, το δέχεται παράτυπα. Έχει εξηγηθεί κατ' επανάληψη και αυτό. 

Κατά τα λοιπά, προφανώς αν προκύψει κάτι, απευθύνεσαι στις αρχές. Οι αξιολογήσεις είναι απλά ένας δείκτης. Και γι' αυτό λέμε στα μέλη, μην απεμπολείτε το δικαίωμά σας να κρίνετε μια συναλλαγή, επειδή ο πωλητής δεν θέλει να "χαραμίσει" μια αγγελία του.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Snoob είπε

Γιατί ο αγοραστής θα στείλει λεφτά. Ο πωλητής μπορεί (και έχει συμβεί πολλές φορές, δυστυχώς) να στείλει και μια παντόφλα. Ή και τίποτε.

Και από κοντά, πας να δεις το "άψογο κινητό" και βλέπεις μια μπακατέλα, γρατσουνισμένη σε δεκαπέντε μεριές, με ραγισμένη οθόνη. Και το χρόνο σου έχασες, και αξιολόγηση δεν μπορείς να αφήσεις.

Ε, αν έχεις δεχτεί να μπεις σε συναλλαγή χωρίς αυτό το βασικό μέτρο προστασίας, επειδή δεν θέλει ο πωλητής να "χάσει μια αγγελία", είσαι άξιος της τύχης σου.

Ε τοτε ο αγοραστης ας ζητησει πρωτα να λαβει την πιθανη παντοφλα, μετα να στειλει λεφτα.

Μα αυτό λεμε, να διορθωθει το συστημα ωστε να μπορεις να αφησεις.

Βασικο μετρο προστασιας, αλλα για τους αλλους. Ο αμεσα ενδιαφερομενος δεν κερδιζει κατι. Αξιοι της τυχης τους είναι και τα δυο μερη, δε πρεπει να εχει καποιο αβανταζ η μια μόνο πλευρα.

Επεξ/σία από rus

• Super Moderators

1 λεπτό πριν, MapleLeafs είπε

@Snoob άνοιγμα πακέτου μετά την πληρωμή είπα. Έχουμε πληρώσει, έχουμε παραλάβει και ανοίγουμε το δέμα. Σαφώς και γίνεται.

Δεν γίνεται αυτό που λες. Θα πληρώσεις και θα καθίσει το κούριερ να κάνει τι; Να σε δει να εγκαθιστάς κάρτα γραφικών και να τεστάρεις αν είναι εντάξει ή από το O/C τα έχει φτύσει;

Απίθανο των απιθάνων.

@rus Το πλεονέκλτημα το έχει εξ ορισμού ο πωλητής: αυτός ορίζει συναλλασσόμενο μέλος. Ε, αν θέλει το συναλλασόμενο μέλος να μην έχει δικαίωμα αξιολόγησης αν κάτι πάει στραβά, ας δεχτεί να συναλλαγεί χωρίς να έχει οριστεί αγοραστής. Με το στανιό δεν γίνεται τίποτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Snoob ναι οκ αυτό που λέτε είναι λογικό. Δε το σκέφτηκα. Η γρήγορη σκέψη που έκανα είναι να ανοιχτεί το δέμα για να δει ο αγοραστής αν έχει κάρτα γραφικών όπως είπατε η μία πατάτα.

Και εντάξει, αν έχει μια πατάτα εκεί έχεις μάρτυρες ότι εξαπατήθηκες. Βέβαια αν κάποιος θέλει να σε εξαπατήσει, το λογικό και έξυπνο είναι να στείλει μια χαλασμένη κάρτα γραφικών και όχι μια πατάτα.

Και το παράδειγμά σας είναι σωστό. Ότι δηλαδή τι; Να κάτσεις να τεσταρεις τη κάρτα γραφικών με τον courrier; Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι γινόταν θα κάνεις τι; Τίποτα.  Άρα το άνοιγμα πακέτου δεν ωφελεί σε κάτι (εκτός αν έχει πατάτα).

Εγώ πάντως αν δει κάποιος αγγελίες μου, όταν έδινα συσκευή κινητού, ήμουν πρόθυμος να δώσω υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής από αστυνομικό τμήμα ότι η συσκευή "περνάει" και ανήκει στον αγοραστή. Βέβαια ήταν καινούργια του κουτιού. 

Αν έχω καταλάβει σωστά λοιπόν είναι και κάποιοι που έχουν πολλά τεμάχια ενός προϊόντος και δε θέλουν να "κάψουν" την αγγελία τους και αυτή να παραμένει ενεργή; Τέλος πάντων. 

Νομίζω πως αρχίζω και καταλαβαίνω.

Επεξ/σία από MapleLeafs

και πατάτα να έχει στο δέμα πάλι δεν έγινε τιποτα και δεν αποδυκνεις πως εξαπατήθηκες...

μπορει να ειχες αγοράσει πατατες με το courier που ειναι το περιεργο? απλα θα γελάσει λίγο ο κακόμοιρης ο courier 

20 ώρες πριν, Snoob είπε

Δεν είπα ότι συμφωνείς, απλά εξέφρασα την κατάπληξή μου με το ότι θα βρεθεί άνθρωπος να συναλλαγεί γνωρίζοντας πως δεν θα έχει δικαίωμα αξιολόγησης γιατί θεωρεί σημαντικότερο να προφυλαχτεί ο πωλητής από ό,τι ο ίδιος.

Ο αλτρουισμός -όπως και άλλες ιδιότητες- του ανθρώπου δεν θα πάψει ποτέ να με εκπλήσσει.

Αυτό, όμως, είναι άλλη ιστορία.

Μπορει εσεις να το προσθεσατε,αλλα δεν σημαινει οτι αλλαξε ξαφνικα ο κοσμος και ολοι εχουν απαιτηση να τους οριζουμε ως αγοραστες. Η μονη ενσταση που θα μπορουσε να εχει καποιος ειναι οτι θα χασει το +1 στις θετικες αξιολογησεις,αλλα και αυτο διορθωνεται βαζοντας μια εικονικη αγγελια. 

Βλεπω οτι πραγματικα πιστευεις οτι θα λειτουργησει το κολπο με το κλειδωμα,αλλα επισης δε βλεπω να νοιαζεται κανεις ιδιαιτερα.Το λεω χωρις ειρωνια.

2 συναλλαγες που τρεχουν τωρα παντως δεν εχει γινει αναφορα για κλειδωμα.. 

3 ώρες πριν, MapleLeafs είπε

Σε τρυπάκι και κακό μπελά έχω την εντύπωση πως μπήκε η κοινότητα και οι διαχειριστές αυτής με αρκετό πονοκέφαλο.

Μιας και όπως το βλέπω εγώ, εξυπηρέτηση μας κάνει η κοινότητα με το να έχουμε τη δυνατότητα να δημοσιεύουμε αγγελίες, μήπως τελικά να καταργηθούν οι αξιολογήσεις και όλα αυτά;

Πρόκειται για μια συναλλαγή, ας τα βρουν μεταξύ τους οι 2 πλευρές και ας πράξουν όπως επιθυμούν.

Άντε και ο πωλητής ορίζει κάποιον ως αγοραστή δεν αλλάζει κάτι. Ανά πάσα στιγμή αυτό αλλάζει. Όταν πρόκειται για συναλλαγή χέρι με χέρι οι αξιολογήσεις είναι περιττές. Όταν είναι να πάρεις κάτι από κάποιον και αυτός ζητάει τα χρήματα προκαταβολικά εκεί η αξιολόγηση είναι χρήσιμη. Αλλά και πάλι δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει λόγος να στείλετε λεφτά σε κάποιον για να σας στείλει ένα προϊόν. Υπάρχει η αντικαταβολή όπου και τα 2 μέλη είναι καλυμμένα. Αν ο αγοραστής κάνει κατάθεση περιμένοντας να λάβει κάτι δεν είναι καλυμμένος. 

Και άντε να πω και γω ένα σενάριο. Με πληρώνει ο σεβαστός @Snoob για να του στείλω κάτι (το επέλεξε). Ξεκινάω εγώ να πάω στο ταχυδρομείο να του στείλω το δέμα και με πατάει αυτοκίνητο. Και επειδή είναι ένα σενάριο το οποίο θα μπορούσε να συμβεί εγώ είμαι μακαρίτης. Είμαι όμως και απατεώνας, γιατί πήρα τα λεφτά αλλά δεν έστειλα δέμα.

Αν λοιπόν είμαι αγοραστής λέω στον πωλητή στέλνεις το προϊόν σου, φθάνει στο ταχυδρομείο ή σπίτι μου, το πληρώνω και μετά το ανοίγω παρουσία του courier/του ταμεία. Ο πωλητής θα τα πάρει τα λεφτά του. Θα δώσω το τηλέφωνο μου τα στοιχεία μου και το ίδιο ας κάνει και ο πωλητής.

Μην πληρώνετε ποτέ κάποιον με την προοπτική ότι θα λάβετε κάτι.

Ολοκληρώνεται η συναλλαγή και τέλος. Όλα καλά. Ούτε αξιολογήσεις, ούτε να ορίζεις αγοραστής.

Αν υπάρξει κοροϊδία υπάρχουν οι αρχές. Σας καλύπτουν οι όροι των ελ.τα και των courier και οι σχετικοί νόμοι. Καμία αξιολόγηση δε κάνει κάποιον είτε έμπιστο είτε αναξιόπιστο.

Η αντικαταβολή δεν σε εξασφαλίζει σε κάτι, γενικά για κάποια αντικείμενα τίποτα δεν σε εξασφαλίζει, ούτε το χέρι με χέρι. Απλά προσπαθούμε να πάρουμε όσο μικρότερο ρίσκο γίνεται, εκεί βοηθάνε οι αξιολογήσεις, η συμμετοχή στο φόρουμ κλπ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Melven είπε

και πατάτα να έχει στο δέμα πάλι δεν έγινε τιποτα και δεν αποδυκνεις πως εξαπατήθηκες...

μπορει να ειχες αγοράσει πατατες με το courier που ειναι το περιεργο? απλα θα γελάσει λίγο ο κακόμοιρης ο courier 

Ναι όντως, γιατί όχι. Πάλι δε σκέφτηκα.

7 ώρες πριν, zio10 είπε

Η αντικαταβολή δεν σε εξασφαλίζει σε κάτι, γενικά για κάποια αντικείμενα τίποτα δεν σε εξασφαλίζει, ούτε το χέρι με χέρι. Απλά προσπαθούμε να πάρουμε όσο μικρότερο ρίσκο γίνεται, εκεί βοηθάνε οι αξιολογήσεις, η συμμετοχή στο φόρουμ κλπ.

Ναι, όντως, δεν είναι εξασφαλισμένος ο αγοραστής. Και ναι ακόμα και το χέρι με χέρι, γίνεται μια πρώτη εκτίμιση. Μετά αν συμβεί κάτι τρέχα γύρευε..

Να ρωτήσω κάτι. Στις αγγελίες έχουμε φίλτρα;
Βλέπω αγγελίες ζήτησης και αγγελίες προσφοράς (ολοκληρωμένες και ενεργές) όλες μαζί.

Κάποιος λοιπόν που ψάχνει  ένα κινητό, έχει τη δυνατότητα να βλέπει μόνο ενεργές αγγελίες προσφοράς κινητών; Είναι πιο βολικό. Ακόμα καλύτερα να μπορεί να επιλέγει και μάρκα.

Κάποιος που θέλει μα δώσει ένα  κινητό, έχει τη δυνατότητα να βλέπει μόνο αγγελίες ζήτησης; (ενεργές, όχι ολοκληρωμένες).

Edit: Συγγνώμη που γράφω εδώ, θα ήθελα από εσάς τους γνώστες του site και γενικά τους γνώστες από προγραμματισμό κλπ να δείτε ένα "thread" που έχω ανοίξει στη κατηγορία "bugs" και πραγματικά με έχει τρελάνει.

Ευχαριστώ και συγγνώμη.

Επεξ/σία από MapleLeafs
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...