Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, azuli είπε μπορεις να μου πεις απο που και σε ποιον? Eπικοινώνησε με τον Hal9000 με πμ ή εναλλακτικά contact [at] insomnia.gr
nas91 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Συμφωνα με το νεο φορουμ,για να αφησουμε/μας αφησουν αξιολογηση θα πρεπει να 'ορισουμε' αγοραστη. Αυτο ομως δεν ειναι εφικτο εφοσον η αγγελια περασει τις 7 ημερες,καθως τοτε οι αγγελιες 'απενεργοποιουνται',και δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα.Αρα δε μπορει να μπει αξιολογηση. Δηλαδη αν καποιος δει μια παλαιοτερη αγγελια μου(πχ 3 εβδομαδων),και αγορασει το αντικειμενο που πουλουσα,δε μπορουμε να αφησουμε αξιολογησεις. Δευτερον,μας λενε να ορισουμε αγοραστη,αλλα δε μας λενε τι γινεται σε περιπτωση που εξαφανιστει αυτος ο 'ενδιαφερομενος',και μεινουμε κρεμασμενοι. Η αγγελια θα βρισκεται σε εκκρεμοτητα και καποιοι αλλοι που ενδιαφερονται σοβαρα,θα προσπερασουν την αγγελια μας(αφου θα εχουν δει οτι βρισκεται σε εκκρεμοτητα). Ας πουμε οτι 'κλεινω' μια καρτα γραφικων,και με οριζει σαν αγοραστη ο πωλητης.Εγω ομως ειμαι λαμογιο και εξαφανιζομαι.Εκει τι γινεται? Τριτον,με αυτη τη μεθοδο αξιολογησεων,οφελουνται οι πονηροι.Και εξηγω.Ας πουμε οτι πουλαω ενα κινητο για αριστο,και στελνω στον αγοραστη μια μπακατελα.Δε θα μπορεσει ποτε να μου κανει αξιολογηση γιατι δε θα τον εχω ορισει ως αγοραστη,και ετσι δε θα τιμωρηθω ποτε και θα συνεχισω με τον ιδιο τροπο να εξαπατω και αλλα μελη.Αυτος δε θα μπορεσει να ειδοποιησει αλλα μελη(γιατι αυτο απαγορευεται),και ετσι ο καθενας κανει οτι γουσταρει εδω μεσα. Επισης,εδω και τοσα χρονια ζηταμε να γινει υποχρεωτικη η τοποθεσια του πωλητη.ΤΙΠΟΤΑ. Εχουν γραφει πολυ καλες προτασεις και τιποτα δεν υλοποιειται ποτε. Οπως επισης και αμετρητα παραπονα για διαφορους τομεις του φορουμ. Αυτα. 4
Super Moderators Snoob Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 To θέμα με το όριο αναμένεται να διευθετηθεί άμεσα. Για τα υπόλοιπα: 1. Σας έχουμε εξηγήσει κατ' επανάληψη τι γίνεται αν ορίσετε αγοραστή και αυτός υπαναχωρήσει: είτε α) διατηρείτε το δικαίωμα αξιολόγησης είτε β) σε συνεννόηση με το μέλος, ζητάτε ακύρωση της ολοκλήρωσης (εφικτό μόνο με πμ και των δύο) οπότε το αντικείμενο είναι και πάλι διαθέσιμο. 2. Είσαι λαμόγιο και εξαφανίζεσαι: θα δεχτείς αρνητική αξιολόγηση. Τι άλλο θέλεις να γίνει; 3. Με τη νέα μέθοδο δεν ευνοείται κανένας πονηρός. Όπως έχουμε εξηγήσει κατ' επανάληψη, βάσιμος λόγος να μην οριστεί αγοραστής ΔΕΝ υπάρχει. Αντίθετα, κι αυτό έχει επισημανθεί, αν επίμονα αρνείται κάποιος να σας ορίσει αγοραστή, είναι ένας χρήσιμος δείκτης ενδεχόμενου προβλήματος. 4. Η τοποθεσία είναι στα υπό εξέταση θέματα. 5. Είναι ανακριβές ότι δεν υλοποιείται τίποτε. Ήδη το να μην αφήνει ο κάθε άσχετος "αξιολόγηση" είναι υλοποίηση αιτήματος που δεχόμασταν σωρηδόν πριν. Αυτά. Υ.Γ. Υπάρχει επισημασμένο νήμα, με αναλυτικές πληροφορίες. Χρήσιμο θα ήταν να το διαβάσεις. 1
webparts Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Στις 31/1/2018 στις 11:58 ΠΜ, Snoob είπε Σας έχουμε εξηγήσει κατ' επανάληψη τι γίνεται αν ορίσετε αγοραστή και αυτός υπαναχωρήσει: είτε α) διατηρείτε το δικαίωμα αξιολόγησης είτε β) σε συνεννόηση με το μέλος, ζητάτε ακύρωση της ολοκλήρωσης (εφικτό μόνο με πμ και των δύο) οπότε το αντικείμενο είναι και πάλι διαθέσιμο. Απαντας σε καποιον που σου λεει οτι ο υποψηφιος αγοραστης εχει εξαφανιστει για τον οποιοδηποτε λογο. Στις 31/1/2018 στις 11:58 ΠΜ, Snoob είπε Όπως έχουμε εξηγήσει κατ' επανάληψη, βάσιμος λόγος να μην οριστεί αγοραστής ΔΕΝ υπάρχει. Να ενας βασιμος λογος,παραπανω. Και ακομα ενας ηταν αυτος που σου παραθεσα σε προηγουμενη συζητηση μας,το οτι εγω θελω να πουλησω και το κινητο και τις 5 θηκες που εχω ( τις οποιες δε θελει αυτος που πηρε το κινητο ) . Τελικα λυσε μου την απορια,απαγορευεται απο τον admin να πουλαμε παραπανω απο ενα αντικειμενα στην αγγελια μας; 3
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Εφόσον έχει εξαφανιστεί, θα πάρει την αρνητική του. Προτείνεις κάτι καλύτερο; Αν ναι, να το δούμε. Εγώ αναφέρθηκα στην περίπτωση υπαναχώρησης. Εκεί, υπάρχει λύση. Και, όχι, η περίπτωση να εξαφανιστεί κάποιος δεν συνιστά βάσιμο λόγο να μην τον ορίσεις αγοραστή. Εκτός κι αν διαθέτεις μαντικές ιδιότητες. Πρακτικά, όταν σου λέει ο άλλος, "συμφωνούμε, στείλε/θα βρεθούμε εκεί", πρέπει να τον ορίσεις αγοραστή. Κι αν εξαφανιστεί, αρνητική. Μπορείς να βάλεις όσα αντικείμενα θες (για την ώρα, τουλάχιστον). Απλά, θα πάρεις μία αξιολόγηση.
rus Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σχετικη και άλλη μια απορια: μπορει ο πωλητης να μην οριζει αγοραστες, ή είναι υποχρεωμενος? Ναι μεν ο εξαφανισμένος αγοραστης θα λαβει αρνητικη, τη ζημια ομως θα στην εχει κανει. Προσωπικα εχω συναντησει πολλους "εξαφανισμένους" Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2018 από rus
webparts Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Snoob είπε Εφόσον έχει εξαφανιστεί, θα πάρει την αρνητική του. Προτείνεις κάτι καλύτερο; Αν ναι, να το δούμε. Εγώ αναφέρθηκα στην περίπτωση υπαναχώρησης. Εκεί, υπάρχει λύση. Και, όχι, η περίπτωση να εξαφανιστεί κάποιος δεν συνιστά βάσιμο λόγο να μην τον ορίσεις αγοραστή. Εκτός κι αν διαθέτεις μαντικές ιδιότητες. Πρακτικά, όταν σου λέει ο άλλος, "συμφωνούμε, στείλε/θα βρεθούμε εκεί", πρέπει να τον ορίσεις αγοραστή. Κι αν εξαφανιστεί, αρνητική. Μπορείς να βάλεις όσα αντικείμενα θες (για την ώρα, τουλάχιστον). Απλά, θα πάρεις μία αξιολόγηση. Και μετα θα γυρισει να κανει και αυτος την αρνητικη του επειδη θα θεωρησει οτι αδικηθηκε. Τροπος να επανελθει η αγγελια σε κανονικη κατασταση χωρις να στειλουν και οι 2 μηνυμα και χωρις να χρεωθει ο χρηστης νεα αγγελια υπαρχει; Αν οχι ,τοτε το συστημα σας εχει αποτυχει. Επισης σε εχω ρωτησει κατι που αφορα bug της αγνοησης χρηστη,αν μπορεις ριξε μια ματια. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2018 από webparts
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Κοίτα, σεβαστό το ότι δεν σε βολεύει το νέο σύστημα, αλλά αυτά που γράφεις στερούνται κάθε λογικής. Σκαρώνεις ένα σενάριο με εξαφανισμένο αγοραστή και ρωτάς "τι θα γίνει". Σου απαντώ "θα του βάλεις αρνητική", μου λες "θα μου βάλει κι αυτός". Ποιος; Ο "εξαφανισμένος"; Πρέπει να αποφασίσεις, είναι εξαφανισμένος ναι ή όχι. Και, τι διαφορετικό προτείνεις με τους "εξαφανισμένους"; Τρόπος να ακυρωθεί η επιλογή αγοραστή χωρίς τη βεβαιωμένη σύμφωνη γνώμη και των δύο ΔΕΝ υπάρχει. Πέρα από τα αφοριστικά και παντελώς ανούσια "το σύστημά σας έχει αποτύχει", κάτι συγκεκριμένο έχεις να προτείνεις; Στο άλλο που λες, σου απάντησα.
rus Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) "Εξαφανισμενος" σου λεει απο τη συγκεκριμενη συναλλαγή, αλλα εμφανισμενος στο να βαλει αρνητικη αντεκδικησης. Προαιρετικο είναι να ορισεις αγοραστη? Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2018 από rus
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Καλά, σενάρια τραβηγμένα από τα μαλλιά. Εξαφανισμένος στη συναλλαγή, εμφανισμένος στην αξιολόγηση. Σε κάθε περίπτωση, τι ακριβώς ζητάτε, δεν κατάλαβα. Εξαρτάται τι εννοείς προαιρετικό. Ότι δεν σε αναγκάζει κανείς, όχι, δεν σε αναγκάζει. Αλλά, μετά, δεν μπορείς να δώσεις ούτε να δεχτείς αξιολόγηση, αν δεν έχεις ορίσει αγοραστή. Και, προσωπικά, αν δεν με όριζες αγοραστή, απλά ακύρωνα τη συναλλαγή. Κι αυτό, πρακτικά, προτείνει και το insomnia: μην προχωράτε σε συναλλαγή αν δεν σας ορίζουν αγοραστή, γιατί μετά ΔΕΝ θα έχετε δικαίωμα αξιολόγησης.
rus Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα ελεγα οτι είναι πολύ πιθανο , όχι τραβηγμενο απ τα μαλλια. Αφου λοιπον είναι προαιρετικος ο ορισμος αγοραστη, πολλοι δε θα τον κανουν. Θα σκεφτουν οτι καλυτερα να μη παρουν/δωσουν αξιολογηση παρα ενδεχομενως να μπλεξουν. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2018 από rus
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Eντάξει, αν βρεθεί άνθρωπος να δεχτεί συναλλαγή χωρίς να έχει δικαίωμα αξιολόγησης, τι να πω. Το insomnia, πάντως, προτείνει στους υποψήφιους αγοραστές να ΜΗΝ προχωρούν σε συναλλαγή σε περίπτωση άρνησης ορισμού τους ως συναλλασσόμενα μέλη από τον πωλητή. Από εκεί και πέρα, ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει. 1
zio10 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 ^Θα βρεθεί βασιζόμενος στις παλιότερες αξιολογήσεις πιστεύω.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Ναι, γιατί δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ το φαινόμενο πωλητής με πολλές αξιολογήσεις να φερθεί ανέντιμα. Τζάμπα έγραφα για την ανάγκη συνεκτίμησης κι άλλων παραγόντων, πέρα από τις αξιολογήσεις, μου φαίνεται. Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω, ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει. Το insomnia πέρα από το να βελτιώνει το σύστημα και να συμβουλεύει τα μέλη για όσο το δυνατόν ασφαλέστερες συναλλαγές, δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Με το ζόρι δεν σώζεται κανένας, αν δεχτεί να συναλλαγεί γνωρίζοντας πως δεν θα έχει δικαίωμα αξιολόγησης, είναι άξιος της τύχης του. 1
zio10 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δεν είπα ότι συμφωνώ, είπα ότι πιστεύω πως θα γίνει και γίνεται ήδη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις