fmarkos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, Acrobatis7 είπε Εκατσα και διαβασα το κατεβατο του "πως κανω αξιολογηση" χωρις να βγαλω ακρη στη περιπτωση μου. Τι σηναιβει: Συνενοουμαι με τον πωλητη τηλεφωνικα για αγορα ενος κινητου τηλεφωνου. (ειχαμε ανταλλαξει τηλεφωνα μεσω φορουμ πμ) Συμφωνουμε και οι δυο και του στελνω τα στοιχεια αποστολης του δεματος (γιατι η συναλλαγη θα γινονταν απο αποσταση) μεσω SMS. Περιμενω 2 μερες επειδη ηταν ΣΚ και στελνω Κυριακη βραδυ SMS επιβεβαιωσης οτι την επομενη μερα οντως θα κανει την αποστολη. Η απαντηση ηταν οτι το ειχε ηδη δωσει. Ο πωλητης ΔΕΝ δηλωσε οτι η αγγελια ηταν υπο εκκρεμοτητα μετα τη συνεννοηση και ΔΕΝ εμφανιζομαι πουθενα να εχω παρει μερος στην αγγελια αυτη. Εγω δεν μπορω να κανω ΚΑΜΙΑ αξιολογηση για να προστατεψω τους υπολοιπους πιθανους μελλοντικους αγοραστες απο τον πωλητη αυτον. Με το προυγουμενο συστημα θα μπορουσα. Το καινουριο συστημα αξιολογησεων προστατευουν ΜΟΝΟ αυτους που πιθανον να παρουν αρνητικη αξιολογηση. Αυτοι που θα παιρναν θετικη αξιολογηση, θα την παρουν και με το καινουριο και με το παλιο. Αυτοι που θα παρουν αρνητικη αξιολογηση μπορουν να προστατευτουν πολυ ευκολοτερα. Γιατι απλα.... Κανεις δεν κανει το κοπο να επικοινωνοι με τους admins για να τσεκαρουν σε καθε αρνητικη συναλλαγη τι εγινε. Ασε που η δουλεια των admins θα ηταν να ασχολουνται με το μακρυ και κοντο του καθ ενος. Βρειτε τροπο να μπορουμε υπο καθε πιθανη κατασταση να κανουμε αρνητικη αξιολογηση. Εφτασα να εχω 34 θετικες γιατι ημουν κυριος! Δεν θελω να χασω την αξιοπιστια μου επειδη δεν θα μπορει καποιος, ετσι οπως ειναι τωρα το συστημα, να κανει αρνητικες αξιολογησεις. πχ. Ο πωλητης αυτος που εγινε το παραπανω δεν μπορει να λαβει αρνητικη αξιολογηση απο μερους μου, οποτε εμφανιζεται μονο με θετικες. Ευχαριστω για την προσοχη σας. Γενικά έτσι όπως τα λες είναι, αλλά και από κάποιον που κάνει κακή συνεννόηση μπορείς να προστατευτείς. Όταν ολοκληρωθεί η συνεννόηση πρέπει να του ζητήσεις να την βάλει σε εκκρεμότητα με πιθανό αγοραστή εσένα. Αν μετά στην κάνει ρίχνεις αρνητική, μέχρι όμως να αλλάξει το στατους της αγγελίας κακώς θεωρείς ότι τον έχεις δεσμεύσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 17 λεπτά πριν, Acrobatis7 είπε Εκατσα και διαβασα το κατεβατο του "πως κανω αξιολογηση" χωρις να βγαλω ακρη στη περιπτωση μου. Τι σηναιβει: Συνενοουμαι με τον πωλητη τηλεφωνικα για αγορα ενος κινητου τηλεφωνου. (ειχαμε ανταλλαξει τηλεφωνα μεσω φορουμ πμ) Συμφωνουμε και οι δυο και του στελνω τα στοιχεια αποστολης του δεματος (γιατι η συναλλαγη θα γινονταν απο αποσταση) μεσω SMS. Περιμενω 2 μερες επειδη ηταν ΣΚ και στελνω Κυριακη βραδυ SMS επιβεβαιωσης οτι την επομενη μερα οντως θα κανει την αποστολη. Η απαντηση ηταν οτι το ειχε ηδη δωσει. Ο πωλητης ΔΕΝ δηλωσε οτι η αγγελια ηταν υπο εκκρεμοτητα μετα τη συνεννοηση και ΔΕΝ εμφανιζομαι πουθενα να εχω παρει μερος στην αγγελια αυτη. Εγω δεν μπορω να κανω ΚΑΜΙΑ αξιολογηση για να προστατεψω τους υπολοιπους πιθανους μελλοντικους αγοραστες απο τον πωλητη αυτον. Με το προυγουμενο συστημα θα μπορουσα. Το καινουριο συστημα αξιολογησεων προστατευουν ΜΟΝΟ αυτους που πιθανον να παρουν αρνητικη αξιολογηση. Αυτοι που θα παιρναν θετικη αξιολογηση, θα την παρουν και με το καινουριο και με το παλιο. Αυτοι που θα παρουν αρνητικη αξιολογηση μπορουν να προστατευτουν πολυ ευκολοτερα. Γιατι απλα.... Κανεις δεν κανει το κοπο να επικοινωνοι με τους admins για να τσεκαρουν σε καθε αρνητικη συναλλαγη τι εγινε. Ασε που η δουλεια των admins θα ηταν να ασχολουνται με το μακρυ και κοντο του καθ ενος. Βρειτε τροπο να μπορουμε υπο καθε πιθανη κατασταση να κανουμε αρνητικη αξιολογηση. Εφτασα να εχω 34 θετικες γιατι ημουν κυριος! Δεν θελω να χασω την αξιοπιστια μου επειδη δεν θα μπορει καποιος, ετσι οπως ειναι τωρα το συστημα, να κανει αρνητικες αξιολογησεις. πχ. Ο πωλητης αυτος που εγινε το παραπανω δεν μπορει να λαβει αρνητικη αξιολογηση απο μερους μου, οποτε εμφανιζεται μονο με θετικες. Ευχαριστω για την προσοχη σας. Όχι, ούτε με το προηγούμενο σύστημα θα μπορούσες. Εκτός κι αν εννοείς ότι θα μπορούσες να αφήσεις αξιολόγηση, το άλλο μέλος θα έστελνε αναφορά, με τους τότε όρους χρήσης θα δικαιωνόταν και θα βρισκόσουν εκτεθειμένος (κι ενδεχομένως θα δεχόσουν παρατήρηση). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acrobatis7 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Α. Θα μπορουσα με το που μου ελεγε οτι το εχει δωσει αμεσως να κανω αρνητικη αξιολογηση. Επιτρεπονταν. Και εκανε αναφορα σαφως και θα ειχα στοιχεια γιατι τα κραταω ολα. Β. Με το νεο συστημα οντως θα μπορουσα να επιβαλω σαν ορο να με βαλει σαν αγοραστη στο εκκρεμοτητα αλλα θα μπορυσε να βαλει την αγγελια υπο εκκρεμοτητα χωρις να με δηλωσει. Ετσι θα εβλεπα εγω οτι οντως εβαλε την αγγελια υπο εκκρεμοτητα και θα ημουν ησυχος αλλα παρολα αυτα δεν θα μπορουσα να κανω τπρ γιατι αυτος δεν θα ειχε δηλωσει το ονομα μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, Acrobatis7 είπε Α. Θα μπορουσα με το που μου ελεγε οτι το εχει δωσει αμεσως να κανω αρνητικη αξιολογηση. Επιτρεπονταν. Και εκανε αναφορα σαφως και θα ειχα στοιχεια γιατι τα κραταω ολα. Β. Με το νεο συστημα οντως θα μπορουσα να επιβαλω σαν ορο να με βαλει σαν αγοραστη στο εκκρεμοτητα αλλα θα μπορυσε να βαλει την αγγελια υπο εκκρεμοτητα χωρις να με δηλωσει. Ετσι θα εβλεπα εγω οτι οντως εβαλε την αγγελια υπο εκκρεμοτητα και θα ημουν ησυχος αλλα παρολα αυτα δεν θα μπορουσα να κανω τπρ γιατι αυτος δεν θα ειχε δηλωσει το ονομα μου. Τίποτε δεν θα μπορούσες να κάνεις. Κάτι δεν είχες καταλάβει καλά: μόνο αν του είχες στείλει χρήματα θα μπορούσες να κάνεις αρνητική. Έτσι όπως το περιγράφεις, θα έστελνε αναφορά και θα βρισκόσουν υπόλογος. Με το νέο σύστημα, του ζητάς να ορίσει την αγγελία "ολοκληρωμένη" και εσένα αγοραστή. Εκεί, αν κάνει τα ίδια νούμερα που έκανε τώρα, μπορείς να βάλεις αρνητική. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τον εξωραϊσμό του παλιού συστήματος στη σκέψη μερικών. Το νέο σύστημα είναι σαφώς ανώτερο. Υ.Γ. Διαβάζω παραπάνω, από άλλο μέλος (για να μην παρεξηγηθώ σε ποιον απαντάω τώρα) ότι "προσφέρει υπηρεσία" με τις αγγελίες του. Η παροχή υπηρεσιών δεν επιτρέπεται μέσω των αγγελιών. Μη τα γράφετε φόρα-παρτίδα, κύριοι, θα έρθει κανένας αποκλεισμός και μετά θα ρωτάτε γιατί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acrobatis7 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Snoob είπε Τίποτε δεν θα μπορούσες να κάνεις. Κάτι δεν είχες καταλάβει καλά: μόνο αν του είχες στείλει χρήματα θα μπορούσες να κάνεις αρνητική. Έτσι όπως το περιγράφεις, θα έστελνε αναφορά και θα βρισκόσουν υπόλογος. Με το νέο σύστημα, του ζητάς να ορίσει την αγγελία "ολοκληρωμένη" και εσένα αγοραστή. Εκεί, αν κάνει τα ίδια νούμερα που έκανε τώρα, μπορείς να βάλεις αρνητική. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τον εξωραϊσμό του παλιού συστήματος στη σκέψη μερικών. Το νέο σύστημα είναι σαφώς ανώτερο. Υ.Γ. Διαβάζω παραπάνω, από άλλο μέλος (για να μην παρεξηγηθώ σε ποιον απαντάω τώρα) ότι "προσφέρει υπηρεσία" με τις αγγελίες του. Η παροχή υπηρεσιών δεν επιτρέπεται μέσω των αγγελιών. Μη τα γράφετε φόρα-παρτίδα, κύριοι, θα έρθει κανένας αποκλεισμός και μετά θα ρωτάτε γιατί. Απο την αρχη, δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο. Δηλαδη, παροτι που αποφασησαμε να μου στειλει τη συσκευη και ημουν ησυχος για 2 μερες, οταν μου ειπε οτι το εχει ηδη δωσει αλλου, χωρις καμια ειδοποιηση και με εμενα να περιμενω 2 μερες σαν ολα καλως καμωμενα, θελεις αγαπητε mod να μου πεις οτι αυτο ειναι κατι που ΔΕΝ, προφανως, χρειαζεται να το μαθει ο καθε μελλοντικος αγοραστης απο τον χρηστη αυτον. Εαν υπηρχε τετοιου ειδους αξιολογηση στο ιστορικο του ("Συννενοηθηκα να παρω το κινητο και χωρις καμια ειδοποιηση εμαθα οτι το ειχε ηδη δωσει. Ο πωλητης δεν ειναι αξιος εμπιστοσυνης") - Δεν θα εκανα ουτε καν τη προσπαθεια να ερθω σε επαφη. Και εξακολουθω να λεω πως με το προυγουμενο συστημα - μπορουσα να κανω αμεσως μετα αφου εμαθα οτι το ειχε δωσει, αρνητικη αξιολογηση. Και - θελω να πιστευω - οτι ο οποιοσδηποτε που θα εβλεπε την αρνητικη μου αξιολογηση, ειτε mod - admin - απλος χρηστης, θα ελεγε οτι Ναι ηταν χρησιμη! Το νεο συστημα ειναι σαφως πιο μοντερνο. Ανωτερο οχι. Το εχει πεσει δουλεια απο πισω ειναι σαφες! Αλλα ετσι οπως ειναι τωρα - Δεν προστατευει! ΠΧ. Εαν καποιος θελει να κανει απατεωνια. Γιατι να δηλωσει το ονομα του αγοραστη? Για να του κανει αρνητικη αξιολογηση? Φυσικα και δεν θα το κανει (να δηλωσει ονομα). Η ακομα πιο απλα. Εαν καποιος ειναι να πουλησει οντως ενα κινητο, αλλα δεν ειναι αυτο που περιγραφει και ειναι χτυπημενο και ταλαιπωρημενο. Γιατι να δηλωσει ονομα αγοραστη? Θα ταν χαζος! Πηρε τα λεφτα και λουις... Και οχι τπτ αλλο... Μετα ειναι ο λογος του ενος απεναντι στο λογο του αλλου με κριτες τους admins που αλλο πραγμα δεν εχουν να ασχοληθουν! Το συστημα ως εχει ειναι αναξιοπιστο ως προς τις αρνητικες αξιολογησηεις. Και απλο ειναι... δειτε ποσες εχουν γινει απο την αλλαγη του συστηματος και ποσες γινονταν πριν. Σταματησε ο κοσμος να πουλαει? Δεν νομιζω. Για αυτο και υπαρχει και τοσες σελιδες θεμα. Και θα γινουν αλλες τοσες οσο περναει ο καιρος. Ευχαριστω για την προσοχη σας. Με σεβασμο στο κοπο των devs. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από Acrobatis7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fmarkos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Είναι απλό, το σύστημα αξιολογήσεων δεν έχει σκοπό να σε προστατεύσει από κάποιον που κάνει κακές συνεννοήσεις αλλά από κάποιον που προσπαθεί να κάνει απατεωνιές ή να πουλήσει σκάρτο πράγμα. Αν κάποιος λοιπόν ολοκληρώσει μια συναλλαγή χωρίς να σε βάλει αγοραστή και σου στείλει σκάρτο πράγμα, είναι δικιά σου ευθύνη αν την φας. Πριν στο στείλει θα πρέπει να απαιτήσεις να σε ορίσει σαν αγοραστή αλλιώς δεν παραλαμβάνεις ούτε κάνεις κατάθεση. Το σύστημα μια χαρά σε προστατεύει για την ποιότητα αυτών που αγοράζεις, που είναι και το ζητούμενο. Από μια κακή συνεννόηση όμως δεν μπορεί να προστατέψει και δεν είναι κι αυτός ο σκοπός του. Σου ανέφερε εξ άλλου ποιο πάνω ο Snoob (που είναι και mod) ότι αν με το παλιό σύστημα του έκανες αναφορά γιατί έδωσε αλλού το προϊόν, πιθανότατα να έτρωγες επίπληξη γιατί το σύστημα αξιολογήσεων δεν έχει ως σκοπό να αξιολογήσει την συνεννόηση, αλλά το προϊόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acrobatis7 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 1. Ερωτηση: Οταν καποιος σε οριζει σαν αγοραστη, εσυ το γνωριζεις? Σου ερχεται καποια ειδοποιηση? Εαν ναι, τοτε οκ (και παλι εν μερη) Εαν οχι, τοτε απλα εσυ βλεπεις οτι ειναι υπο εκκρεμοτητα και ολα οκ. 2. Θεωρω, οτι ειναι εξαιρετικα απλο και ευλογο να καταλαβει κανεις απο τον τροπο που λειτουργει τωρα το συστημα, οτι θα βλεπουμε ΜΟΝΟ θετικες αξιολογησεις. Σωστα? Γιατι καποιος που ξερει οτι θα λαβει αρνητικη αξιολογηση, δεν θα κανει τα βηματα που θα του τη δωσουν! Το θεμα ειναι οτι θα ειναι αργα! @fmarkos Φιλε Μαρκο, εχεις 80+. Με το ιστορικο που εχεις. Μπορεις να μεινεις στις 80+ και μη δηλωνοντας ονοματα αγοραστων να μην παρεις ΠΟΤΕ αρνητικη αξιολογηση. Οποτε - εφτιαξες ενα παρα πολυ καλο ιστορικο εμπιστοσυνης και τωρα με το συστημα μπορεις να το εκμεταλευτεις και να παραμεινεις στο ιδιο επιπεδο εμπιστοσυνης. Προς θεου - δεν ειπα οτι θα κανεις κατι τεοιο. Το θεμα ειναι οτι ο οποιοσδηποτε σαν εσενα (και μενα βαζω μεσα) μπορει να το κανει! Και το συστημα του το επιτρεπει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fmarkos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Στο λέω μια άκομα περιγραφικά. Πουλάω κάτι μου λες το θέλω. Για να είσαι κατοχυρωμένος από την στιγμή που συνεννοηθήκαμε πρέπει να απαιτήσεις να κλείσω την αγγελία και να σε βάλω αγοραστή. Αν δεν την κάνω και φας πατάτα δεν θα φταίει το σύστημα, αλλά εσύ που δεν το χρησιμοποιείς σωστά. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας αρκεί να τις χρησιμοποιείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acrobatis7 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 @fmarkos ok... 1. Περιπτωση α) Τα λεμε - τα συννενοουμαστε - ολα κομπλε. Εγω σαν πωλητης πουλαω ενα Α κινητο. Και ειναι η 2η αγγελια μου μεσα στις 7 ημερες, οποτε δεν μπορω να βαλω αλλη. Την βαζω την αγγελια μου θπο εκκρεμοτητα και δεν σε βαζω σαν αγοραστη (το αφηνω κενο (μια χαρα γινεται)). Και μου λες εσυ, ευλογα συμφωνα με το δικο σου σκεπτικο, οτι δεν κανουμε τη συναλλαγη εαν δεν με ορισεις σαν αγοραστη. Δεν εχω την επιλογη να αλλαξω το "υπο εκκρεμοτητα" και πρεπει να περιμενω μεχρι να μπορεσω να ξανακανω υποβολη την αγγελια που μπορει να ειναι απο 1 εως 7 ημερες. Το τραβαω λιγο παραπανω απο δω και περα. Ας υποθεσουμε οτι ο πωλητης (εγω) εχει (οπως και εχω) 34θετικες αξιολογησεις. Το πλεον πιθανο να σημβει ειναι ο αγοραστης να μου πει δεν πειραζει και να δεχτει να κανει τη συναλλαγη χωρις να τον εχω δηλωσει στο "υπο εκκρεμοτητα" λεγοντας του οτι δεν πειραζει και οτι μπορω οταν κανω την αγγελια μου "ολοκληρωμενη" να τον δηλωσω εκει (ναι - γινεται αυτο) κανοντας τη θεση μου ακομα πιο σωστη! Θελωντας λοιπον να εκμεταλευτω τη κατασταση αυτη, σου στελνω ενα κουτι με πετρες και δεν δηλωνω τιποτα! Τσιμπησα και τα χρηματα και ολα! Θελω να μου πεις εαν αυτη η μεθοδος εχει καπου καποια δικλειδα ασφαλειας που να με αποτρεπει να το κανω. Και λεω δικλειδα συστηματος και οχι human error η correct! Δεν λεω οτι θα το εκανε καποιος! Αλλα ναι, η εξισωση και οι συνθηκες μπορουν να το καθηστουν εφικτο. Εκει κολλαω. Και προσωπικα, θα επρεπε ΟΣΟΙ μιλανε με τους πωλητες, ακομα και αν δεν εχει κλεισει καποια σημφωνια η οχι, να μπορουν να αξιολογησουν την εμπειρια τους. Απλα ο αλλος θα μπορουσε απο το να κανει αυτο που εκανε σε μενα εως να αρχιζει να βριζει γιατι του εκανες μια προσφορα που δεν του αρεσε! (Ολοι ξερουμε οτι εχει σημβει!!) @SnoobΙσως το συστημα να γινει πιο (και οχι τελειως) εμπιστο εαν γινει υποχρεωτικο να εισαγεται το ονομα του αγοραστη και να ερχεται ειδοποιηση στον αγοραστη που να δεχεται να μπει η αγγελια "υπο εκκρεμοτητα" με αυτους τους ορους. Κατι σαν Αποδοχη "υπο εκκρεμoτητα" αγγελιας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fmarkos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 6 λεπτά πριν, Acrobatis7 είπε @fmarkos ok... 1. Περιπτωση α) Τα λεμε - τα συννενοουμαστε - ολα κομπλε. Εγω σαν πωλητης πουλαω ενα Α κινητο. Και ειναι η 2η αγγελια μου μεσα στις 7 ημερες, οποτε δεν μπορω να βαλω αλλη. Την βαζω την αγγελια μου θπο εκκρεμοτητα και δεν σε βαζω σαν αγοραστη (το αφηνω κενο (μια χαρα γινεται)). Και μου λες εσυ, ευλογα συμφωνα με το δικο σου σκεπτικο, οτι δεν κανουμε τη συναλλαγη εαν δεν με ορισεις σαν αγοραστη. Δεν εχω την επιλογη να αλλαξω το "υπο εκκρεμοτητα" και πρεπει να περιμενω μεχρι να μπορεσω να ξανακανω υποβολη την αγγελια που μπορει να ειναι απο 1 εως 7 ημερες. Το τραβαω λιγο παραπανω απο δω και περα. Ας υποθεσουμε οτι ο πωλητης (εγω) εχει (οπως και εχω) 34θετικες αξιολογησεις. Το πλεον πιθανο να σημβει ειναι ο αγοραστης να μου πει δεν πειραζει και να δεχτει να κανει τη συναλλαγη χωρις να τον εχω δηλωσει στο "υπο εκκρεμοτητα" λεγοντας του οτι δεν πειραζει και οτι μπορω οταν κανω την αγγελια μου "ολοκληρωμενη" να τον δηλωσω εκει (ναι - γινεται αυτο) κανοντας τη θεση μου ακομα πιο σωστη! Θελωντας λοιπον να εκμεταλευτω τη κατασταση αυτη, σου στελνω ενα κουτι με πετρες και δεν δηλωνω τιποτα! Τσιμπησα και τα χρηματα και ολα! Θελω να μου πεις εαν αυτη η μεθοδος εχει καπου καποια δικλειδα ασφαλειας που να με αποτρεπει να το κανω. Και λεω δικλειδα συστηματος και οχι human error η correct! Δεν λεω οτι θα το εκανε καποιος! Αλλα ναι, η εξισωση και οι συνθηκες μπορουν να το καθηστουν εφικτο. Εκει κολλαω. Και προσωπικα, θα επρεπε ΟΣΟΙ μιλανε με τους πωλητες, ακομα και αν δεν εχει κλεισει καποια σημφωνια η οχι, να μπορουν να αξιολογησουν την εμπειρια τους. Απλα ο αλλος θα μπορουσε απο το να κανει αυτο που εκανε σε μενα εως να αρχιζει να βριζει γιατι του εκανες μια προσφορα που δεν του αρεσε! (Ολοι ξερουμε οτι εχει σημβει!!) @SnoobΙσως το συστημα να γινει πιο (και οχι τελειως) εμπιστο εαν γινει υποχρεωτικο να εισαγεται το ονομα του αγοραστη και να ερχεται ειδοποιηση στον αγοραστη που να δεχεται να μπει η αγγελια "υπο εκκρεμοτητα" με αυτους τους ορους. Κατι σαν Αποδοχη "υπο εκκρεμoτητα" αγγελιας! Είναι ένα ρίσκο που θα μπορούσα να πάρω εν γνώση μου. Το θέμα όμως είναι σε μια αξιολόγηση; Αν φάω εγώ μια πατάτα θα με σώσει μια αξιολόγηση; Όχι. Εγώ όταν ο αγοραστής δεν μου φαίνεται οκ ζητάω κουριερ αντικαταβολή και έλεγχο προϊόντος πριν την πληρωμή κι αν το προϊόν δεν είναι οκ είναι θέμα του πωλητή μετά. Υπάρχουν πολλοί που θα προσπαθήσουν να σε πιάσουν κορόιδο και ένα σύστημα αξιολόγησης απλά τους αποτρέπει να παίζουν μπάλα στο insomnia. Από κει και πέρα αν εσύ με τις 34 αξιολογήσεις αποφασίσεις να γίνεις λαμογιο ξαφνικά, υπάρχει η αναφορά και η δυνατότητα καταγγελίας στο φόρουμ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acrobatis7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 28 λεπτά πριν, fmarkos είπε Είναι ένα ρίσκο που θα μπορούσα να πάρω εν γνώση μου. Το θέμα όμως είναι σε μια αξιολόγηση; Αν φάω εγώ μια πατάτα θα με σώσει μια αξιολόγηση; Όχι. Εγώ όταν ο αγοραστής δεν μου φαίνεται οκ ζητάω κουριερ αντικαταβολή και έλεγχο προϊόντος πριν την πληρωμή κι αν το προϊόν δεν είναι οκ είναι θέμα του πωλητή μετά. Υπάρχουν πολλοί που θα προσπαθήσουν να σε πιάσουν κορόιδο και ένα σύστημα αξιολόγησης απλά τους αποτρέπει να παίζουν μπάλα στο insomnia. Από κει και πέρα αν εσύ με τις 34 αξιολογήσεις αποφασίσεις να γίνεις λαμογιο ξαφνικά, υπάρχει η αναφορά και η δυνατότητα καταγγελίας στο φόρουμ. Εκει μονο το στηριζω. Και εχεις απολυτο δικιο. Και εδω στεκομαι κιολας. Αν ηταν ετσι εξ αρχης το συστημα και δεν ειχα χτισει τις αξιολογησεις μου με το προυγουμενο συστημα, δεν θα βασιζομουν! Οποτε με τη παροδο του χρονου, με αυτο το σκεπτικο, θα χασουν την αξια τους (οι αξιολογησεις, γενικα, μιας και θα ειναι ολες θετικες) Σιγουρα ενα σιτε σαν το καινουριο ινσομνια εχει πολλα reports και statistics. Θα ηταν αποστομωτικο απο μεριας του ινσομνια να παραθεσει καποια στοιχεια οσον αφορα τις θετικες και τις αρνητικες, αλλα και το πληθος, των αξιολογησεων απο τη στιγμη που βγηκε live με το νεο ετος. Φυσικα και μπορει να αρνηθει, αλλα θα προτειμουσα να με αποστομωσει, παρα να πει οτι οτιδηποτε θα ελεγε καποια πολυεθνικη. Κατι ακομα φιλε @fmarkos εδω και λιγο καιρο ο "ελεγχος πακετου" πριν την αντικαταβολη καταργηθηκε στη Γενικη ταχυδρομικη, και σειρα θα αποκτησουν και οι υπολοιπες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redykt Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Υπαρχει περιπτωση να προστεθουν κατηγοριες ή να σπασουν καποιες υπαρχουσες στο μελλον; π.χ, βλεπω πληθος αγγελιων για ηλεκτρ. τσιγαρα , ατμοποιητες και τα σχετικα τους . ή ας πουμε κατι που το χουμε ξανααναφερει , η κατηγορια "Οθονες και Routers" να σπασει σε δυο . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrysatheo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 ωραία η συζήτηση του νήματος αλλά όλα είναι μάταια αν δεν υπάρχει κάποιος συντονιστής που ότι ιδέα καλή & λογική υπάρχει να την περνάει παραπάνω στους διαχειριστές και να συζητείται τελικώς αν μπορεί να υλοποιηθεί ή κατά πόσο είναι εφικτό το κάθε τι φιλικά πάντα 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, Acrobatis7 είπε @fmarkos ok... 1. Περιπτωση α) Τα λεμε - τα συννενοουμαστε - ολα κομπλε. Εγω σαν πωλητης πουλαω ενα Α κινητο. Και ειναι η 2η αγγελια μου μεσα στις 7 ημερες, οποτε δεν μπορω να βαλω αλλη. Την βαζω την αγγελια μου θπο εκκρεμοτητα και δεν σε βαζω σαν αγοραστη (το αφηνω κενο (μια χαρα γινεται)). Και μου λες εσυ, ευλογα συμφωνα με το δικο σου σκεπτικο, οτι δεν κανουμε τη συναλλαγη εαν δεν με ορισεις σαν αγοραστη. Δεν εχω την επιλογη να αλλαξω το "υπο εκκρεμοτητα" και πρεπει να περιμενω μεχρι να μπορεσω να ξανακανω υποβολη την αγγελια που μπορει να ειναι απο 1 εως 7 ημερες. Το τραβαω λιγο παραπανω απο δω και περα. Ας υποθεσουμε οτι ο πωλητης (εγω) εχει (οπως και εχω) 34θετικες αξιολογησεις. Το πλεον πιθανο να σημβει ειναι ο αγοραστης να μου πει δεν πειραζει και να δεχτει να κανει τη συναλλαγη χωρις να τον εχω δηλωσει στο "υπο εκκρεμοτητα" λεγοντας του οτι δεν πειραζει και οτι μπορω οταν κανω την αγγελια μου "ολοκληρωμενη" να τον δηλωσω εκει (ναι - γινεται αυτο) κανοντας τη θεση μου ακομα πιο σωστη! Θελωντας λοιπον να εκμεταλευτω τη κατασταση αυτη, σου στελνω ενα κουτι με πετρες και δεν δηλωνω τιποτα! Τσιμπησα και τα χρηματα και ολα! Αν στειλεις πετρες δε νομιζω οτι ο αγοραστης θα αρκεστει σε μια απλη αξιολογηση, θα κανει πιο δραστικες κινησεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Acrobatis7 είπε Απο την αρχη, δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο. Δηλαδη, παροτι που αποφασησαμε να μου στειλει τη συσκευη και ημουν ησυχος για 2 μερες, οταν μου ειπε οτι το εχει ηδη δωσει αλλου, χωρις καμια ειδοποιηση και με εμενα να περιμενω 2 μερες σαν ολα καλως καμωμενα, θελεις αγαπητε mod να μου πεις οτι αυτο ειναι κατι που ΔΕΝ, προφανως, χρειαζεται να το μαθει ο καθε μελλοντικος αγοραστης απο τον χρηστη αυτον. Εαν υπηρχε τετοιου ειδους αξιολογηση στο ιστορικο του ("Συννενοηθηκα να παρω το κινητο και χωρις καμια ειδοποιηση εμαθα οτι το ειχε ηδη δωσει. Ο πωλητης δεν ειναι αξιος εμπιστοσυνης") - Δεν θα εκανα ουτε καν τη προσπαθεια να ερθω σε επαφη. Και εξακολουθω να λεω πως με το προυγουμενο συστημα - μπορουσα να κανω αμεσως μετα αφου εμαθα οτι το ειχε δωσει, αρνητικη αξιολογηση. Οχι δε μπορουσες, γιατι η αξιολογηση εμπαινε μόνο μετα το περας μιας συναλλαγης, και στη περιπτωση σου δεν εγινε ποτε αυτη η συναλλαγη. 4 ώρες πριν, fmarkos είπε Πουλάω κάτι μου λες το θέλω. Για να είσαι κατοχυρωμένος από την στιγμή που συνεννοηθήκαμε πρέπει να απαιτήσεις να κλείσω την αγγελία και να σε βάλω αγοραστή. Και ο πωλητης δεν πρεπει να ειναι κατοχυρομενος?... Σε βαζω αγοραστη και κλεινω την αγγελια, κι αν μετα εσυ δε το παρεις? Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2018 από rus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις