Προς το περιεχόμενο

Συζήτηση για τις αγγελίες στο νέο insomnia (αξιολογήσεις, φωτογραφίες κτλ)

ouzounidhs_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators

Ωραία. Επομένως, αυτή τη στιγμή αν πας στην αγγελία θα δεις πως έχεις δυνατότητα να αφήσεις αξιολόγηση.

Τώρα, τίποτε δεν τον εμποδίζει να αφήσει και εκείνος αξιολόγηση. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περιγράψεις τα πράγματα από την πλευρά σου, οπότε, ακόμη κι αν "φορτωθείς" μια αρνητική, να φαίνεται πως είναι αβάσιμη.

Εναλλακτικά, μπορείς να του προτείνεις να στείλετε αναφορά και οι δύο, ζητώντας να ακυρωθεί η ολοκλήρωση της αγγελίας: αμέσως, χάνετε αμφότεροι το δικαίωμα αξιολόγησης και ο πωλητής έχει διαθέσιμη την αγγελία του για όσο διάστημα της απέμενε να "τρέξει" από την υποβολή της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με επελεξε σαν αγοραστη απο μηνύματα η αγγελια ειναι ακομα ενεργη τωρα γιατι την εχει ενεργη δεν ξερω. αυτη ειναι η μαλακια οτι γιατι να μαυρισω της θετικες μου επειδη ειναι ανευθυνος καποιος και θα το κανει σαν αντίποινα. ενταξει δεν λεω η διαχειριστές να κανουν τους δικαστές αλλα αυυτο καποιοι το εκμεταλευοντε . τα μηνύματα στα πμ ειναι ξεκαθαρα.

Επεξ/σία από panosss23

Να ρωτησω κατι βασικο χωρις να εχω διαβασει τις 35 σελιδες του νηματος,

αξιολογησεις τωρα μπορουν να μπαινουν και χωρις να εχει ολοκληρωθεί μια συναλλαγή?

4 ώρες πριν, rus είπε

Να ρωτησω κατι βασικο χωρις να εχω διαβασει τις 35 σελιδες του νηματος,

αξιολογησεις τωρα μπορουν να μπαινουν και χωρις να εχει ολοκληρωθεί μια συναλλαγή?

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aρα η απαντηση είναι "ναι, εφόσον αφησει τετοιο περιθωριο ο πωλητης".

Απ' οτι καταλαβα το νεο συστημα ειναι καλυτερο. Αποφευγονται αυθαιρετες αξιολογησεις από καποιον που σου εβαζε τετοια χωρις να εχει γινει συναλλαγη, απλα επειδή δεν του αρεσε η τιμη σου και μετα εψαχνες τον mod να την σβησει.

Επεξ/σία από rus

Γνωμη μου ειναι παντως οτι το καινουργιο συστημα για τις αγγελιες ειναι ψιλομουφα... Κ εδω να αναφερω καποιες υποψιες απο διαπιστωσεις που μου δημιουργουνται.

Α) Οσα παιδια πουλανε πολλα πραγματα μεσω μιας αγγελιας ΔΕΝ προκειται να σταματησουν. Κ δεν θα επρεπε- γιατι κ η δικια μας επιλογη σε ποικιλια προιοντων θα μειωνοταν σημαντικα, καθως καποιοι απο αυτους ειναι πολυ καλοι στην δουλεια τους κ με καλες προσφορες. Ολοι αυτοι χανουν 99% των μελλοντικων αξιολογησεων τους.

Β) Αυτοματα ολοι οσοι βαζουν πανω απο 1 αντικειμενο (ακομα κ 2) στην αγγελια ειναι ξεκρεμαστοι γιατι δεν γινεται να "ζητησουν" αξιολογηση, παρα μονο απο εναν.

Γ) Την ιδια στιγμη κ οσοι αγοραζουν απο αυτους ειναι εκτεθημενοι γιατι δεν γινεται να βαλουν αξιολογηση, παρα μονο αν ειναι οι "τυχεροι" να τους επιλεξουν.

Δ) Τιποτα δεν καλυπτει επι του θεματος αξιολογησης τον πωλητη αν ο ιδιος δεν ξεκινησει ΠΡΩΤΟΣ την αξιολογηση. Ειμαι χαρακτηριστικο παραδειγμα- παντα αφηνω τον ΑΓΟΡΑΣΤΗ να βαλει αξιολογηση- αφου ΑΥΤΟΣ ειναι που πρεπει να πει οτι του αρεσε/ τον βολεψε τελικα αυτο που του πουλησα (το οτι εμενα με βολεψαν τα λεφτα του νομιζω ειναι αυτονοητο). Τωρα υποχρεωτικα πρεπει εγω να τον αξιολογησω πρωτος, χωρις να ξερω αν αυτος τελικα ειναι ΟΚ, η αν θελει (π.χ.) επιστροφη, η αν κατι τυχει λιγο πιο μετα.

Ε) Μιλαμε για σαιτ που πουλαει ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ηλεκτρονικα. Τι γινεται αν μετα απο 5 μερες (παραδειγμα) χαλασει ενα ακριβο τροφοδοτικο? Ο πωλητης εχει κλεισει την αγγελια κ ο αγοραστης δεν εχει ΠΟΥΘΕΝΑ να γραψει τιποτα... Τι γινεται αν μια ακριβη καρτα γραφικων ειναι φουρνισμενη κ πεθανει στα χερια του επομενου σε 3 μερες? Μαπα το καρπουζι κ το φορτωθηκε αμηλιτι... (αφου δεν μπορει να αφησει καπου καποια αξιολογηση). Το καινουργιο συστημα δεν καλυπτει τις (αμετρητες) περιπτωσεις που κατι δεν παει καλα μετα απο ενα μικρο χρονικο διαστημα κ οι δυο συναλλασομενοι δεν τα βρισκουν στην επιστροφη. 

Το παλαιο συστημα δεν ηταν τελειο. Αλλα τουλαχιστον παλια φοβοταν ο Γιαννης το θεριο κ το θεριο τον Γιαννη. Τωρα τιποτα δεν καλυπτει τον Γιαννακη, αν δεν αγοραζει αυστηρα κ μονο απο ατομα με 1 αντικειμενο στην αγγελια τους. Κ αν θελει να ειναι σιγουρος, πρεπει να αφησει την αξιολογηση "ανοιχτη", μπας κ κατι τυχει μετα απο καμια βδομαδα, να'χει να γραψει κατι. 

Με ολο το συμπαθειο, αλλα νομιζω οτι στο συγκεκριμενο μερος της η αναβαθμηση ειχε προτεραιοτητα το να βολευτουν τα αντμιν μαλλον, κ οχι τα μελη. Δεν μπορω να το εξηγησω αλλοιως. Πιθανοτατα θελουν να μειωσουν τα παραπονα επι των αξιολογησεων κ τις "υποχρεωτικες" επεμβασεις/δουλεια που πρεπει να κανουν μετα. Αν αυτη ειναι η περιπτωση. τοτε οι καινουργιες αλλαγες τους βολευουν εξαιρετικα κ τους κανουν την ζωη ευκολοτερη οντως. Δεν μου φαινεται οτι οι αλλαγες επι του συγκεκριμενου σημειου ειχαν να κανουν τοσο με την δικη μας (ως μελη) ευκολια στις συναλλαγες. Εξ ου κ το οτι δεν θα προχωρησουν επ ουδενι λογω σε μεγαλυτερο αριθμο αγγελιων ανα βδομαδα ανα μελος (γιατι τοτε ναι μεν θα βολευομασταν εμεις, αλλα αυτοι θα ειχαν τον ιδιο, αν οχι μεγαλυτερο, φορτο εργασιας (στατιστικα)). 

Δεν γραφω κωδικα κ δεν γνωριζω επι του πρακτικου ποσο δυσκολο ειναι να φτιαχτει μια αγορα ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ηλεκτρονικων, που να εξασφαλιζει κ τις δυο πλευρες, στο μετρο του εφικτου, κ να δινει ποσοτητα/ χωρο για οικονομικη απολαβη, κ να εχει καποιες παραμετρους καλυψης σε περιπτωση προβληματος. Ισως ειναι υπερανω των δυνατοτητων των ανθρωπων εδω μεσα. Ισως να εχουν κ δικιο (να μην πληρωνονται οσο θα επρεπε, να μην εχουν τον χρονο που απαιτειται κλπ κλπ). Καλο θα ηταν ομως να μας το λεγαν. Η να αφηναν καπως να εννοηθει, για να καταλαβουμε κ μεις τα "ορια" του σαιτ.  

Μου ειναι δυσκολο να φανταστω οτι στην εποχη που αλλοι φτιαχνουν ΑΙ -που με την σειρα του φτιαχνει κωδικα να μην μπορουμε να το καταλαβουμε τι λεει, αλλοι κανουν ψηφιακα χρηματηστηρια στο συνεφο, την ωρα που δεν μπορουμε να βρουμε καρτα γραφικων γιατι ο κοσμος γεμισε φαρμες ηλ.χρηματος, κυκλοφορουν βιντεακια με απογειωσεις επαναχρησιμοποιουμενων πυραυλων, τα αμαξια οδηγουνται μονα τους με λελεδες πισω απ το τιμονι να πινουν φραπε, εμεις ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ζουμε με αξιοπρεπεια!!! (για να βαλω κ τα δικα μας επιτευγματα), τα συνορα καταργουνται με καραβανια να διασχιζουν τις ηπειρους, κ οι αντρες παντρευονται μεταξυ τους, οτι το Ινσομνια δεν μπορει να μας δωσει πανω απο 2 αγγελιες την εβδομαδα.... Τοσα πολλα ζηταμε δλδ? Μαλλον....

• Like 3

Πότε θα έχουμε την επιλογή να εμφανίζονται μόνο αγγελίες πώλησης και όχι ζήτησης?

Επίσης βολικό θα ήταν να μπορούμε να βλέπουμε μόνο αγγελίες ενεργές και όχι "expired" ή "completed".

Υπάρχει κάποιο update πάνω σε αυτά? 

Ίσως ξαναγράφτηκε αλλά έτσι όπως δείχνει την περιοχή δε βοηθάει, δεν καταλαβαίνεις που είναι. Ίσως θα ήταν καλύτερα να γράφει κιόλας την περιοχή.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εμένα οι περισσότερες αγγελίες μου μέχρι στιγμής με πολλά αντικείμενα ήταν κυρίως, ενώ έχω και μια που στην ουσία προσφέρω μία υπηρεσία. Αρα θέλω να παραμένουν ανοιχτές οπότε... όσες αξιολογήσεις πρόλαβα να μαζέψω, μάζεψα (αρκετές είναι νομίζω για να σχηματίσει κάποιος μία εικόνα). Με το νέο σύστημα δεν θα μπορέσω να μαζέψω άλλες οπότε το θέμα αυτό για μένα δεν υπάρχει καν στο μυαλό μου πλέον (εκτός του να αξιολογήσω εγώ κάποιον ενδεχομένως).

Επεξ/σία από imgema
  • Like 1

3 ώρες πριν, imgema είπε

Κι εμένα οι περισσότερες αγγελίες μου μέχρι στιγμής με πολλά αντικείμενα ήταν κυρίως, ενώ έχω και μια που στην ουσία προσφέρω μία υπηρεσία. Αρα θέλω να παραμένουν ανοιχτές οπότε... όσες αξιολογήσεις πρόλαβα να μαζέψω, μάζεψα (αρκετές είναι νομίζω για να σχηματίσει κάποιος μία εικόνα). Με το νέο σύστημα δεν θα μπορέσω να μαζέψω άλλες οπότε το θέμα αυτό για μένα δεν υπάρχει καν στο μυαλό μου πλέον (εκτός του να αξιολογήσω εγώ κάποιον ενδεχομένως).

Κάπου είχε γραφτεί ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκατσα και διαβασα το κατεβατο του "πως κανω αξιολογηση" χωρις να βγαλω ακρη στη περιπτωση μου.

Τι σηναιβει:

Συνενοουμαι με τον πωλητη τηλεφωνικα για αγορα ενος κινητου τηλεφωνου. (ειχαμε ανταλλαξει τηλεφωνα μεσω φορουμ πμ)

Συμφωνουμε και οι δυο και του στελνω τα στοιχεια αποστολης του δεματος (γιατι η συναλλαγη θα γινονταν απο αποσταση) μεσω SMS.

Περιμενω 2 μερες επειδη ηταν ΣΚ και στελνω Κυριακη βραδυ SMS επιβεβαιωσης οτι την επομενη μερα οντως  θα κανει την αποστολη.

Η απαντηση ηταν οτι το ειχε ηδη δωσει.

Ο πωλητης ΔΕΝ δηλωσε οτι η αγγελια ηταν υπο εκκρεμοτητα μετα τη συνεννοηση και ΔΕΝ εμφανιζομαι πουθενα να εχω παρει μερος στην αγγελια αυτη.

Εγω δεν μπορω να κανω ΚΑΜΙΑ αξιολογηση για να προστατεψω τους υπολοιπους πιθανους μελλοντικους αγοραστες απο τον πωλητη αυτον.

Με το προυγουμενο συστημα θα μπορουσα.

Το καινουριο συστημα αξιολογησεων προστατευουν ΜΟΝΟ αυτους που πιθανον να παρουν αρνητικη αξιολογηση. Αυτοι που θα παιρναν θετικη αξιολογηση, θα την παρουν και με το καινουριο και με το παλιο. Αυτοι που θα παρουν αρνητικη αξιολογηση μπορουν να προστατευτουν πολυ ευκολοτερα.

Γιατι απλα.... Κανεις δεν κανει το κοπο να επικοινωνοι με τους admins για να τσεκαρουν σε καθε αρνητικη συναλλαγη τι εγινε. Ασε που η δουλεια των admins θα ηταν να ασχολουνται με το μακρυ και κοντο του καθ ενος.

Βρειτε τροπο να μπορουμε υπο καθε πιθανη κατασταση να κανουμε αρνητικη αξιολογηση.

Εφτασα να εχω 34 θετικες γιατι ημουν κυριος! Δεν θελω να χασω την αξιοπιστια μου επειδη δεν θα μπορει καποιος, ετσι οπως ειναι τωρα το συστημα, να κανει αρνητικες αξιολογησεις.

πχ. Ο πωλητης αυτος που εγινε το παραπανω δεν μπορει να λαβει αρνητικη αξιολογηση απο μερους μου, οποτε εμφανιζεται μονο με θετικες.

Ευχαριστω για την προσοχη σας.

Επεξ/σία από Acrobatis7

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...