Hapatingo Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 59 minutes ago, Vikki-Thess said: Μια καλή λύση για το πρόβλημα των αξιολογήσεων θα ήταν η ακόλουθη: 1. Βάζω εγώ πχ μια αγγελία και κάποια στιγμή εν καιρώ πραγματοποιείται και η πώληση σε κάποιον αγοραστή. 2. Ο πωλητής θα πρέπει να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ορίσει την αγγελία σαν "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ", ή να γίνεται αυτόματα. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω κάποιας διαδικασίας του στυλ "offer" όπως λειτουργεί και στο Ebay. Για να θεωρηθεί μια συμφωνία "κλεισμένη", θα πρέπει είτε ο πωλητής να στείλει "offer" στον αγοραστή, είτε το αντίθετο και με ταυτόχρονη ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να γνωστοποιήσει και τα στοιχεία του (τηλέφωνο-διεύθυνση). 3. Όταν γίνει δεκτό το "offer" από τον συμβαλλόμενο-αποδέκτη της προσφοράς (αγοραστή ή πωλητή αντίστοιχα) τότε η αγγελία θα πρέπει να κλειδώνει αυτόματα. 4. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα μπορεί να βάλει αξιολόγηση ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ από τους δύο συμβαλλομένους (αγοραστής ή πωλητής) η οποία θα καταχωρείται σαν "επιτυχής συναλλαγή". Πχ εγώ πούλησα σε κάποιον κάτι και αφού έγινε η διαδικασία ("send offer / accept offer), πατάω το "κουμπάκι" που θα γράφει "επιτυχής συναλλαγή" (χωρίς άλλες "σάλτσες περί του πόσο καλό παιδί ήταν ο αγοραστής και πόσο εκτίμησα το ταψί με τον μπακλαβά που μου έστειλε σαν ευχαριστήριο! ) . Εφόσον οποιοσδήποτε από τους δύο συμβαλλόμενους έχει πατήσει "επιτυχής συναλλαγή" (όποιος προλάβει πρώτος), αυτόματα θα καταχωρείται η επιτυχημένη συναλλαγή ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΦΙΛ (αγοραστής-πωλητής). Στη συνέχεια αν ο έτερος συμβαλλόμενος διαφωνεί και θεωρεί ότι η συναλλαγή ΔΕΝ ΗΤΑΝ επιτυχημένη, θα μπορεί μέσα σε διάστημα 15 ημερών να κάνει τη διαδικασία αναφοράς και να ζητήσει τη διαγραφή της θετικής αξιολόγησης (η οποία θα σβήνεται αυτόματα και από τα δύο προφίλ). Φαίνεται περίπλοκο, αλλά στην ουσία είναι πολύ απλό Όσο για το πρόβλημα των αγγελιών που περιέχουν πολλά μεμονωμένα αντικείμενα προς πώληση, η μόνη λύση (αν θέλουμε μία και μοναδική αξιολόγηση σε κάθε αγγελία) είναι να ανέβει το όριο των 2 αγγελιών/εβδομάδα και να γίνει 3, 4, 5 ή όσο αντέχει το σύστημα και να ξέρουν όλοι ότι η κάθε αγγελία θα πρέπει να περιέχει ΕΝΑ αντικείμενο, ή ΠΑΚΕΤΟ αντικειμένων (που πωλούνται ως πακέτο) Παιδια το insomnia δεν είναι site αγγελιών. Γιατί να πλεχτούν τόσο πολύ τα πράγματα, όταν υπάρχει το paypal, που γνωρίζει ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, τρ. λογαριασμούς? Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2018 από Hapatingo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 6 λεπτά πριν, divo είπε [...] α) αν κάποιος ορίσει σαν αγοραστή κάποιον που δεν ειναι αγοραστής θα έχει συνεπειες? Αποψη μου, θα πρεπει. Πως αποδεικνύεται ότι κάποιος ειναι ή όχι αγοραστής? β) για να ερθω και στο "Μου διαφεύγει κάτι;" Πως θα ενημερώνεται ο αγοραστής? "Αυτόματα το μέλος που έχει επιλεγεί θα ενημερωθεί σχετικά. " φανταζομαι με μνμ οταν συνδεεται. Αν εγω δεν μπαινω συχνα συνδεδεμενος δε θα ενημεροθω ποτε? Αν μπω και με δω σαν αγοραστη τι μπορω να κανω? [...] α) Τι ακριβώς εννοείς; Να σε ορίσω εγώ "αγοραστή" χωρίς να το θέλεις; Πιθανόν να έχω συνέπειες. Το πώς αποδεικνύεται: από την αποδοχή του ρόλου αυτού από το μέλος που ορίζεται ως αγοραστής. Έστω, όμως, ότι σε ορίζω αγοραστή ενώ έχουμε συνεννοηθεί και εσύ το μετανιώνεις και στέλνεις αναφορά "δεν ξέρω τίποτε". Πιθανότατα θα αφαιρεθεί ο χαρακτηρισμός: είναι προτιμότερο για το δημιουργό της αγγελίας να ξέρει πως υπαναχώρησε ο αγοραστής, παρά να του γυρίσει το δέμα χωρίς να έχει παραληφθεί ή να φάει στήσιμο στο ραντεβού. β) Με μήνυμα από το σύστημα. Αν δεν μπαίνεις, θα ενημερωθείς μέσω email. Αν δεν βλέπεις και τα email σου, δεν σου φταίει το σύστημα. Τι εννοείς "αν με δω αγοραστή"; Χωρίς να έχεις συμφωνήσει; Αναφορά και πάμε στο σημείο α. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hapatingo Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 2 minutes ago, divo said: Ποια ειαι η ασφαλεια που παρεχει το paypal? να σε πληροφορισω οτι για να μας επιστρέψει χρηματα απο online καταστημα που ειχε κλεισει εκανε 1.5 μηνα και ειχαμε κανει claim 12 ατομα. Το paypal παρεχει ασφαλεια σε εμπορους που θελουν να συνεχισουν τη συνεργασια μαζι του. Δηλαδή θα ήταν καλύτερο να μην έπαιρνες καθόλου τα χρήματα? Το ότι αργεί αυτό το ξέρουμε, όμως ΔΕΝ χάνεις χρήματα! Συν ότι εν έτη 2018 πληρώνεις με κάρτα σε συναλλαγές, κάτι το οποίο δεν υποστηρίζετε στο μοντέρνο insomnia site. Συν ότι έχεις την ασφάλεις της τράπεζας σου. Αμφισβητείς την συναλλαγή και τέλος. Θα περιμένεις να σου επιστέψουν τα χρήματα, όμως ΔΕΝ χάνεις χρήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koskondos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 5 ώρες πριν, Antretng είπε Άμα προχωρήσουν στη τροποποίηση που συζητιέται και γίνει μια αντιστοιχία προφίλ με τηλεφωνικό αριθμό, θα περιοριστούν τέτοια κρούσματα. Αν πάλι δεις ότι έχει 50 αξιολογήσεις και οι 30 ειναι από το ένα μέλος και οι άλλες 20 από ένα άλλο (υποθέτω ότι έχει 3 τηλέφωνα) τότε θα πρέπει να το ψιλιαστείς Άμα φτάσουμε σε σημείο αντιστοιχιας προφίλ με τηλεφωνικό αριθμό, σε συνάρτηση με τον αριθμό αξιολογήσεων, ετοιμαστείτε για μια νέα περίοδο FLEAMARKET (για όσους είναι παλιοί και θυμούνται τι είχε γίνει πριν κλεισει και για όσους είναι νέοι και δεν γνωρίζουν από νομοθεσία [το όριο των πωλήσεων οταν δεν είσαι επαγγελματίας ανά έτος χωρίς να έχεις πρόβλημα με την εφοριά ειναι 10, μετά τις 10 υπάρχει πρόβλημα]) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
webparts Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, divo είπε Εαν εχω στειλει δεμα με αντικαταβολη και αυτο δεν παραληφθει και μου επιστραφει με ανοιχτη τη συσκευασια ή κατεστραμενη εχω δικαίωμα να αξιώσω αποζημίωση απο το courier, οση και η αντικαταβολη + τα εξοδα. Οι καταγγελιες αυτες πανε στην ΕΕΤΤ Ο λογος που δεν επιτρεπουν να ανοιχτει το δεμα ειναι αυτος,οτι ο αποστολεας μετα θα ελεγε οτι λειπει κατι απο τη συσκευασια κτλ κτλ. Θυμαμαι σε καιρο που δουλευα στη Γενικη που μου ηρθε δεμα χτυπημενο ( και αλλα 3 δεματα με ζημια ) ,η οθονη μεσα σπασμενη και οταν το συζητησα στο μαγαζι μου ειπαν οτι θα το ριξουν σε ανεπαρκη συσκευασια και δε θα αποζημιωθω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eric_in Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα.Λίγο άσχετο αλλά έψαξα και δεν βρήκα κάτι. Μπορούμε να δούμε όπως παλιά π.χ. όλα τα hardware μαζί και όχι μια μια τις υποτατηγορίες ; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hapatingo Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 30 minutes ago, divo said: Η διαδικασια για 1 claim ηταν καταγγελια και μήνυση στη αστυνομια και αποστολη αντιγραφου στο paypal για να πάρεις τα χρήματα σου πίσω αν έχει εξαφανιστεί ο πωλητής. Μήνυση σημάνει 100€ αν δε κάνω λάθος. χόρια που πρέπει να επιλέξεις τράπεζα ή paypal για επιστροφη. ΔΕΝ ειναι απλό για ιδιώτη Kαι κατι ακομα. Η paypal κραταει ποσοστο απο τον πωλητη. Δεν παρεχει δωρεαν τις υπηρεσιες της. https://www.paypal.com/gr/selfhelp/article/what-are-the-fees-for-paypal-accounts-faq690 Goods and services – Purchase payments: There’s no fee to use PayPal to purchase goods or services. However, if you receive money for goods or services (such as from selling an item on eBay), the fee for each transaction is 2.9% plus $0.30 USD of the amount you receive. Δηλαδή εάν δεν έκανες μήνυση δεν θα έπαιρνες τα χρήματα πίσω? Ας μην δίνουμε λάθος εντύπωση στον κόσμος. To ότι κρατάει προμήθεια καλά έκανες και το αναφέρεις, για όσους δεν το γνωρίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hapatingo Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Just now, divo said: ηθελε αντιγραφο απο αστυνομια. Αν βρω το mail που μου ειχε στειλει θα το βαλω. Κάτσε, εννοείς ότι το Paypal δεν σου έδωσε τα χρήματα μετά από claim και το προχώρησες παρακάτω με μήνυση? Γιατί δεν ακύρωσες την συναλλαγή μέσω τράπεζας για να γλυτώσεις την μήνυση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
webparts Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 26 λεπτά πριν, divo είπε Ο αγοραστής δεν εχει να κανει με την μεταφορικη. Ο πωλητης εχει. Τα δεματα που μεταφερουν ευπαθη προιοντα πρεπει να εχουν την ένδειξη "ευθραυστο" και στα περισσότερα να εχουν και το "πανω μερος, TOP" Απο ιδιωτη σε ιδιωτη λεμε τωρα,εαν ειναι μαγαζι προφανως και ειναι αλλιως τα πραγματα. Απλα σου λεω οτι και σε εμενα ακομα που δουλευα εκει μου ειπαν πως ειτε θα επρεπε να αποδειξω πως το αντικειμενο δεν ηταν σπασμενο,ειτε οτι θα το ριχναν σε ανεπαρκες πακεταρισμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koskondos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 41 λεπτά πριν, divo είπε προ κρησης. Αν το θεσουν σε εφαρμογη σημερα, θα πρεπει να πιασουν τα 3/4 της Ελλαδας.. Άμα σε καθησυχαζει αυτό, οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hapatingo Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 2 minutes ago, divo said: Κάτσε να τα πάρουμε από την αρχή. Η υπόθεση ηταν με το gearbest. Εγινε το despute / claim περιμενανε απαντηση απο gb. το gb ως συνήθως ηθελε παραπανω χρονο εγω ταυτοχρονα ειχα ανοιξει και συζήτηση μαζι τους απευθείας. Μετα απο καμιά 15αρια μέρες μου ήρθε απάντηση απο paypal οτι πρέπει να φέρω αντίγραφο απο αστυνομία για ολα τα παραπάνω που σου έγραψα, για να πληρωθώ. Το θεμα όμως εληξε γιατί έκανε refund to gb. Παντως ηταν η πρωτη φορ που μου ζηταγε το paypal κατι τετοιο. Παλαιοτερα που ειχα ξανακανει claim δεν ειχα κανενα θεμα. Βεβαια ισος δεν ειχα θεμα γιατι το τοτε καταστημα εκανε αμεσως refund Δεν εκανα ακυρωση συναλαγης γιατι αυτο ηταν μετα απο ενάμιση μηνα και δεν ξερω καν αν θα το δεχονταν η τραπεζα. Παρεμπιπτόντως η ακυρωση συναλαγης εχει εξοδα 25€ στη Πειραιως. Το εμαθα την περασμενη εβδομαδα που καταλαθως εβαλα παραπανω χρηματα σε ενα λογαριασμο. Το θεμα ομως ποιο ειναι. Οτι εκει εχεις να κανεις με εμπορο που χρειαζεται το paypal. Στη δικη μας περιπτωση ομως το λαμογιο δε χρειαζεται κανενα paypal. Καλώς, Τα χρήματα που σου ζήτησαν είναι αυτά που ορίζονται σε περίπτωσης λάθους του αποστολέα, είναι το ίδιο σε όλη την Ευρώπη και αφορά καθαρά και μόνο εμβάσματα. Η ακύρωση/ αμφισβήτηση συναλλαγής από κάρτα είναι δωρεάν. Η τράπεζα το μόνο πράγμα που κάνει είναι η αίτηση, η οποία στέλνετε στον πάροχο visa, mastercard και εκείνοι σου επιστρέφουν τα χρήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eliassgr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Παιδιά τελικά μήπως υπάρχει κανένας άλλος που να του εμφανίζονται οι παλιές του αγγελίες ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ; Γιατι το κάνει αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
badbad Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το site έγινε τρομερά δύσκολο στον χειρισμό του και κουραστικό. Δεν είχε ανάγκη καμιας τέτοιας αναβάθμισης. Εσείς δεν βελτιώσατε το interface, το αλλάξατε όλο. Θεωρώ πως αυτή η αλλαγή θα αποτρεψει πολλά από τα μέλη που ήδη ήταν ενεργά να συνεχίσουν να ασχολούνται με την κοινότητα. Ακόμα και το ίδιο το Facebook από την αρχή της λειτουργίας του οι αλλαγές που έχει κάνει είναι περιορισμενες και έχουν μια βασική δομή. Εσείς το κάνατε καλοκαιρινό και το κόμματι των ειδήσεων και τις αγγελίες και όλα. Συγγνώμη από έμενα not Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2018 από badbad 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ouzounidhs_ Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Να ρωτήσω κατι εφόσον κ'ανεις υποβολή αγγελίας δεν πρέπει να βρείς την αγγελία σου στην μέρα της νεας υποβολης του..... Τι εννοώ κανεις πχ μια υποβολή 1/1/2018 όταν προσπαθεις να βρεις την αγγελια σου χρονολογιακα πηγενοντας πισω στην ημερομηνια αυτή δεν στο εμφανίζει πουθενα εκει αλλα το βρίσκεις στην αρχικη ημερομηνια δημιουργίας 25/12/2017 ακομα πιο πισω ..(όταν κανεις υποβολή δεν πρεπει η αγγελια σου να ανεβαινει και σιγα σιγα να πηγαίνει πισω χρονολογιακα ???) Εγω γιατί το βρήσκω στην αρχικη του ημερομηνια και όχι στη μερα τις υποβολης ???? Όταν ψαχνω την αγγελια μου την ενφανίζει στην αρχικη ημερομηνια παρολο που εκανα υποβολή πριν 4 μερες ! Πως το αλλαζουμε αυτό να ενφανιζεται η αγγελια στην υποβολή της νεας ημερομηνίας ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΗΜΗΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ?? Αν η αγγελια μου είναι από τον νοεμβρη του 2017 δημιουργημένη και την ανανεωνω κάθε 7 μερες από υποβολή σε υποβολή και δεν ενφανιζεται στην τωρινη υποβολη Θα πρέπει να την βρεί ο άλλος πίσω σε αυτην την ημερομηνία ? Ευχαριστώ Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2018 από SPANK Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gregory22 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Επειδή δεν μπορώ να ψάχνω και δεν γνωρίζω αν συζητήθηκε αυτό το θέμα σχετικά με τις απεργοποιημένες αγγελίες λόγω εξάντλησης του χρόνου......δηλαδή έχω μια αγγελία πάνω απο 3 μήνες και καποιος τη βλέπει, μου στέλνει μνμ και κλείνουμε όλα καλά. Πρέπει να κάνω νέα αγγελία για να κάνουμε αξιολογήσεις? επίσης θα μπορούσατε στις αγγελίες δίχως εικόνες να βάζετε σαν default icon το σήμα του insomnia σε greyscale όπως ήταν και στο παλιό? αυτό το μαύρο τετράγωνο χαλάει λίγο την αρμονία.... Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2018 από gregory22 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις