Conpsycon Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Καταρχήν καλή χρονιά σε όλους! Ως γνωστόν οι κωδικοί ενεργοποίησης Kaspersky απο το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας είναι λίγο τσιμπημένοι. Συνεπώς είπα και εγώ να κάνω την "εξυπνάδα" να τσιμπήσω εναν κωδικό απο ένα Σκρουτζομάγαζο, οπου η διαφορά τιμής είναι ως γνωστόν συμαντική. Ο Κωδικός Ενεργοποίησης Kaspersky που μου έστειλαν ωστόσο, διαπιστώθηκε στο τέλος οτι πουλήθηκε και σε άλλους. Αναλυτικά: - Στις 25 Νοε '17 μου στέλνουν απο το κατάστημα με email τον κωδικό ενεργοποίησης που πλήρωσα για 4 Υπολογιστές. Τον συνδέω αυθημερόν με το account μου και στέλνω επιτυχώς την 1η άδεια στον 1ο Υπολογιστή. Παρεμπιπτόντως διαπιστώνω οτι ο κωδικός ενεργοποίησης που μου στείλανε έιναι για 10 συσκευές (χαρές και πανηγύρια). - Μέσα στην 3η Εβδομάδα του Δεκεμβρίου ΄17 στέλνω επιτυχώς την 2η άδεια στον 2ο Υπολογιστή. - Στις 2 Ιαν '18 Στέλνω την 3η άδεια στον 3ο Υπολογιστή και μου βγάζει το μύνημα: "Σφάλμα ενεργοποίησης. Υπερβήκατε τον αριθμό ενεργοποιήσεων που χρησιμοποιούν αυτόν τον κωδικό ενεργοποίησης." Επικοινωνώ με email με την Kaspersky ζητώντας εξηγήσεις. Σας παραθέτω την αλληλογραφία: ____ "Εχω άδεια για 10 συσκευές. Προσπαθώ να ενεργοποιήσω την 3η συσκευή και μου βγάζει: "Σφάλμα ενεργοποίησης. Υπερβήκατε τον αριθμό ενεργοποιήσεων που χρησιμοποιούν αυτόν τον κωδικό ενεργοποίησης." Πως ειναι δυνατόν απο την στιγμή που μου γράφει οτι έχω 8 διαθέσιμες άδειες;" ____ "Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με την Τεχνική Υποστήριξη της Kaspersky Lab. Καταρχάς, σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία! Μαζί με το αίτημά σας, ήρθε και ο κωδικός ενεργοποίησης χχχχχ-χχχχχ-χχχχχ-χχχχχ. Αν αναφέρεστε σε κάποιον άλλο, γράψτε τον μας στο επόμενο email σας ώστε να τον ελέγξουμε. Τώρα όσον αφορά στο μήνυμα που λαμβάνετε, κάθε κωδικός ενεργοποίησης, για λόγους ασφαλείας, έχει ενσωματωμένο ένα όριο όσον αφορά στις φορές που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενεργοποίηση του προϊόντος. Όταν φτάσετε αυτό το όριο θα πρέπει να μηδενίσουμε το μετρητή ώστε ο κωδικός να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Επειδή ο παραπάνω κωδικός είναι από συσκευασμένο προϊόν (boxed version) Ηνωμένου Βασιλείου (U.K.), παρακαλούμε στείλτε μας μια φωτογραφία από τον κωδικό ενεργοποίησης, όπως περιλαμβάνεται στη συσκευασία, ώστε να προχωρήσουμε στην επαναφορά. Αν δεν έχετε το κουτί και το προϊόν έχει αγοραστεί από έναν έμπορο eBay ή κάποιο άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα, το email της παραγγελίας δεν αποτελεί επίσημη απόδειξη αγοράς. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον μεταπωλητή άμεσα και να του ζητήσετε να σας διαβιβάσει οποιαδήποτε τέτοια απόδειξη αυτός μπορεί να έχει ή να σας επιστρέψει τα χρήματά σας, αφού δεν έπρεπε να πωληθεί εξαρχής χωρίς τη συσκευασία. Στη διάθεσή σας για περισσότερες διευκρινίσεις." ____ "Τον κωδικό ενεργοποίησης τον χρησιμοποίησα ΜΟΝΟ μία φορά, την πρώτη φορά, για τον 1ο υπολογιστή. Στους υπόλοιπους υπολογιστές ή άδεια αποστάλθηκε μέσω της σελίδας kaspersky με την προβλεπόμενη διαδικασία, στην οποία δεν εμπλέκεται πουθενά ο κωδικός ενεργοποίησης. Συνεπώς είναι φύσει αδύνατο να έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερες από μία φορές. Ο μόνος τρόπος να ισχύει αυτό που ισχυριζεστε είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα να πούλησε τον ίδιο κωδικό ενεργοποίησης και σε άλλους. Θα επέτρεπε ωστοσο η kaspersky ο ίδιος κωδικός ενεργοποίησης να συνυπάρχει σε περισσότερα από ένα accounts; Σας παρακαλώ εξηγήσετε μου πως μπορεί αυτό να έχει συμβεί, καθώς και από ποιες IP ή ποιους υπολογιστές έγινε ρητή χρήση του κωδικού ενεργοποίησης καθαυτού. Ευχαριστώ." ____ "Αγαπητέ πελάτη, Ευχαριστούμε για την απάντησή σας. Όπως σωστά συμπεράνατε, ο κωδικός αυτός έχει φτάσει το όριό του επειδή έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές (20 που είναι και το όριο), για ενεργοποίηση σε πολλά διαφορετικά μηχανήματα και χώρες. Από τη στιγμή που το κατάστημα δε σας έστειλε τη συσκευασία ως όφειλε, είναι πιθανό να την άνοιξε και να πούλησε τον κωδικό σε διαφορετικούς πελάτες, με στόχο μεγαλύτερο κέρδος. Υποθέτουμε, ότι η διαφορά τιμής ανάμεσα σε αυτή την άδεια που αγοράσατε και την αντίστοιχη από το επίσημο κατάστημά μας, ήταν σημαντική και αυτή εξηγεί γιατί πουλήθηκε και σε άλλους, αλλιώς δε θα συνέφερε το μεταπωλητή. Επίσης, να σας διευκρινίσουμε ότι οι κωδικοί ενεργοποίησης δε "δένονται" μοναδικά με ένα account ή ένα μηχάνημα, ειδικά αφού πρόκειται για ένα κωδικό 10 συσκευών, επομένως ο αγοραστής μπορεί να έχει πάνω από ένα account. Αυτό θα ίσχυε μόνο για υπηρεσίες όπως το Kaspersky Secure Connection ή το Kaspersky Safe Kids, κι όχι για το Internet Security. Δυστυχώς, εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τις ενεργοποιήσεις (όπως IP) μιας και εμπίπτουν σε κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων. Άρα η μόνη σας επιλογή είναι να απευθυνθείτε στο μεταπωλητή και είτε να ζητήσετε τη συσκευασία είτε τα χρήματά σας." ____ Οι κανονικές ενέργειες σε τέτοιες περιπτώσεις είναι: Καταγγελία στον Εισαγγελέα. Αλλα στο μπ@@ρδέλο που είμαστε, πιο πιθανό είναι να μπλέξω εγώ παρά οι απαταιωνίσκοι που μου πούλησαν τον κωδικό ενεργοποίησης. Σχετικό αρνητικό review στο Σκρουτζ κατέθεσα σήμερα για το κατάστημα για μελλοντικά υποψήφια θύματα σαν εμένα. Δεν λέω το όνομα του ωστόσο, διοτι λεφτά για να κάνω οτι κάνει ο Βαξεβάνης, δεν έχω.. Το ηθικό δίδαγμα ωστόσο είναι πως δέν γίνονται θαύματα, και πως αν κατι ειναι πολύ φθηνό, συνήθως βρωμάει η δουλειά.. Προσοχή λοιπόν.. Στην υγειά μας..
micos000 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Όπως κατάλαβες... ότι πληρώσεις παίρνεις. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τα κλειδιά για τα windows από ebay κλπ. Παίρνουν μια reatil άδεια και την πουλάνε σε πολλά άτομα και όταν μπλοκάρει ο κωδικός σου λένε πάρε άλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα