Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσφορά ΤΕΛΟΣ τωρα η τιμη πηγε στα :wub:599€ :wub:

Εβαλαν προσφορα μεχρι 21/1 την JVC LT49K870  στα 399€

Αρα μεχρι τις 21/1 η 55' θαναι στα ψηλα της πιστευω.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, powerup είπε

Προσφορά ΤΕΛΟΣ τωρα η τιμη πηγε στα :wub:599€ :wub:

Εβαλαν προσφορα μεχρι 21/1 την JVC LT49K870  στα 399€

Αρα μεχρι τις 21/1 η 55' θαναι στα ψηλα της πιστευω.

Δεν το πιστεύω .... η μια είναι προσφορά φυλλαδίου . Η άλλη είναι web ( με παζάρια με χτύπα την τιμή ... κτλ. )  Η Τv πουλάει στα 419 ( λόγο τιμής ) δεν είναι χαζοί να την αφήσουν στην αρχική . 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

Με τους υπότιτλους στο netfilx τι γίνεται; Έχει ελληνικούς; (κάπου είχα ακούσει ότι υπάρχει θέμα με κάποιες samsung ή είναι γενικότερο το θέμα);

Προσωπικά δε με ενδιαφέρει, αλλά δε βλέπω μόνος μου τηλεόραση.

Εχει ελληνικους ναι και επειδη το εχω λιωσει το netflix δουλευει απροβληματιστα!

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.

Λοιπόν γράφω την γνώμη μου σε μια προσπάθεια να σας βοηθήσω να αποφασίσετε.

Θεωρώ την τιμή (419e) τίμια σε σχέση με τα όσα προσφέρει.

Πριν 3 χρόνια Χριστούγεννα, έχω αγοράσει την LG 55UB850-V ξοδεύοντας 1470e με όλα τα καλούδια που προσέφερε, σε προσφορά από 1940e.
IPS πάνελ, 3D, Magic remote (το τελευταίο είναι όλα τα λεφτά σε τηλεκοντρόλ) κλπ
και την έβαλα ναι - ναι στα 3 μέτρα στην κρεβατοκάμαρα!!! Γιατί για να απολαύσεις 4κ ανάλυση και 3D δεν την κοιτάς στα 5 μέτρα... εκεί σου φτάνει και μια HD.

Ναι ξέρω, θα μου πείτε για το bleeding του IPS panel, τα άσχημα μαύρα κλπ  κλπ αλλά σαν φωτογράφος με ενδιέφερε περισσότερο η πιστότητα στα χρώματα. και οι γωνίες θέασης.
Άλλωστε και στον καλύτερο κινηματογράφο, θα έχετε διαπιστώσει ότι η προβαλλόμενη εικόνα παρόλο τους πανάκριβους projectors, δεν έχει κατράμι μαύρο, ίσως γιατί το υψηλό κοντράστ κουράζει τα μάτια.

Στο θέμα μας όμως. Η LT55K870 αγοράστηκε, για να αντικαταστήσει μια 43αρα SHARP AQUOS όχι γιατί η προηγούμενη είχε χαλάσει, απλά γιατί ήταν HDR-Ready η οποία αν και όταν αγοράστηκε το  2008 κατά συμβουλή του πωλητή τότε στα 1680ε και επιλέχτηκε να έχει αποκωδικοποιητή mpeg2, σήμερα ήθελε για να παίξει (λόγω των εξελίξεων digea)  δυο τηλεκοντρόλ και αυτό είχε κουράσει.
Η εικόνα από τα τηλεοπτικά κανάλια που έτσι κι αλλιώς είναι χάλια, μου ήταν αδιάφορη και το μόνο ζητούμενο από την νέα συσκευή ήταν να εχει smart δυνατότητες δηλαδή να έχει σύνδεση ethernet και WIFI και καλή εικόνα 4κ σε youtube - Netflix.
Έτσι κι αλλιώς η νοοτροπία μου έχει αλλάξει ριζικά και με ενδιαφέρουν ΜΟΝΟ VFM προϊόντα εφόσον η τεχνολογία αλλάζει καθημερινά και τα άριστα χαρακτηριστικά για τα οποία πληρώνεις αδρά σήμερα, αύριο έχουν γίνει παρωχημένα και φτηνά.

Έτσι δεν υποτάχτικα στην κοροϊδία της LG με τις τάχαμου φτηνές RGBW 4κ που είναι τελικά 2κ ούτε στις φτηνές σειρές τις SAMSUNG που δεν έχουν καμία σχέση με τις ακριβότερες αδελφές τους.

Η τηλεόραση αγοράστηκε 410e (420 -10e δώρο κουπόνι από πρόσφατη αγορά) και δεν θα έδινα ευρώ παραπάνω, εφόσον ο κωτσο "ξεφόρτωσε" το απόθεμα σε 450e στην BF και τώρα την έχει 419 !!
Αυτό το λέω γιατί τσαντίστηκα που την πρωτοχρονιά τα "ξωτικά του" την πρόσφεραν 413e αλλά είχε πέσει το login σύστημα στο site τους με αποτέλεσμα να μην σε αφήνει να την βάλεις στο καλάθι και παρ ότι τους έστειλα e-mail στο οποίο δεν απάντησαν ποτέ μετά την πήγαν 599e αν θυμάμαι καλά και δυο μέρες μετά την "παζαρευες" στα 419 !!.

Την άλλη μουφα με την επέκταση εγγύησης δεν την έχαψα για 85 ευρώ, γιατί ζητάνε πίσω όσα σου έκοψαν αρχικά πουλώντας αέρα στην ουσία. Η TV αν είναι ελαττωματική θα φανεί στο πρώτο εξάμηνο, άντε στον πρώτο χρόνο. Άλλωστε οι περισσότεροι πετάμε τα τεράστια κουτιά τους, οπότε φαντάσου τον εαυτό σου να κουβαλά μια 55αρα TV σε κάποιο service ... με ΙΧ...
Αν χαλάσει μετά τα 2 χρόνια της εγγύησης και δεν είναι κάποιος φουσκωμένος πυκνωτής στο τροφοδοτικό που αλλάζει εύκολα,  ο κάδος είναι η μόνη λύση και είναι και πιο κοντά από το όποιο service !!!

Πάμε λοιπόν να την δούμε αναλυτικά από όσα μπορώ να γράψω στις 3 μέρες που την έχω.

Τα θετικά (όσα έχω δει ως τώρα).
Η οθόνη έχει πολύ καλή απόκριση χρωμάτων στο 1080, 2κ, 4κ (δηλαδή youtube κλπ), με μικρές ρυθμίσεις στα controls.
Καλό μαύρο με λίγο bleeding τοπικά (καλύτερο από την LG 55 με IPS!!!)
και ικανοποιητικό ήχο με χρήση αντίστοιχων ρυθμίσεων ισοστάθμισης.
Καλές γωνίες θέασης σε σχέση με φτηνές οθόνες F&U Arielli κλπ αλλά όχι σε όχι σε σχέση με IPS (έχω κακομάθει από την LG).
Αυτός που θα καθίσει ακριβώς απέναντι της είναι ο απόλυτα τυχερός.
Ο τρίτος στα αριστερά η δεξιά του στον καναπέ δεν θα έχει ακριβώς την ίδια εικόνα, χωρίς όμως αυτή να είναι κακή, απλά χάνει ελάχιστα τον κορεσμό του μαύρου (για τους ψείρες της εικόνας).
Εικόνες SRGB από καλιμπραρισμένο monitor υπολογιστή παρουσιάζονται στην TV άψογα με μικρή μόνο απόκλιση στα λευκά (δηλαδή καμμένα από 248 και πάνω ως 255) αλλά είναι τηλεόραση δεν είναι οθόνη PC !!
Έχει καλό WIFI, έπιασε ασύρματα σε απόσταση 7μ από το router άνετα 2κ υλικό χωρίς σπασίματα !!
Αν αποφασίσεις μετά από το special 2κ υλικό του youtube να δεις ελληνικά κανάλια ... θα απογοητευτείς.
Όχι γιατί δεν κάνει καλό upscale μια χαρά είναι, απλά το εκπεμπόμενο σήμα των καναλιών είναι χάλια.
USB stick adata 8gb το είδε κανονικά.
Ταινία 1080 παίζει ΑΨΟΓΑ - χαίρεσαι να βλέπεις.
Σύνδεση με HDMI με laptop άψογη, εύκολη. Τα μενού του λειτουργικού φαίνονται καθαρά και τα γράμματα άψογα (θα μπορούσες να την βάλεις και για μεγάλο μόνιτορ).

Αυτά για τους απλούς καθημερινούς χρήστες, γονείς, παιδιά, θέαση ταινίας με παρέα pizza κλπ

Τα αρνητικά (όσα έχω δει ως τώρα).
Χάλια τηλεκοντρόλ ειδικά στα πλήκτρα δεξιά αριστερά του κεντρικού Joystick .

Εγώ έβαλα ένα Silvercrest του Lidl με φωτιζόμενα πλήκτρα που προγραμματίζεται και αντέγραψα τα πλήκτρα που με ενδιαφέρουν και το έλυσα.
Η οθόνη αυτή καθ αυτή αποτελείται από ένα πολύυυυ λεπτό φύλο lcd που φαίνεται ότι δεν ανέχεται καθόλου πίεση και καθάρισμα με ξεσκονόπανο από αδέξιο άτομο.
Λαδιές από δάκτυλα βγαίνουν ΜΟΝΟ με ειδικά βρεγμένα με καθαριστικό πανάκια όπως αυτά που καθαρίζουμε τα γυαλιά, χωρίς όμως καθόλου πίεση.
Αν διαλέξετε σκληρό πανί μπορεί να δείτε όμορφες αντιαισθητικές γρατσουνιές να κάνουν την εμφάνισή τους. ΔΕΝ συστήνεται για όσους είναι βίαιοι η έχουν μικρά παιδιά !!
Απλά βάλτε την ψηλά και την ξεσκονίζετε με swiffer και δεν θα έχει πρόβλημα.
Σκληρός δίσκος 3Tb από PC που συνδέθηκε δεν αναγνωρίσθηκε θα δοκιμάσω ξανά κάποια στιγμή (έχω την αίσθηση επειδή ήταν NTFS και όχι FAT32).
Τα αρχεία που γράφει το PVR στο usb stick (.ts) δεν ανοίγουν - προβάλλονται - επεξεργάζονται στο PC πάρα μόνον στην τηλεόραση.
Οι ελληνικοί υπότιτλοι πρέπει να είναι format UTF-8

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
Η TV είναι πάρα πολύ καλή γι αυτό που είναι σ αυτά τα χρήματα. (413-420 ευρώ)
Μην βιάζεστε να την αποκτήσετε σε ψηλότερη τιμή από 410-420 ευρώ θα αναγκαστούν να την ξαναριξουν για να πουλήσουν.
Ο κωτσο την βγάζει συχνότατα σε προσφορές φυλλαδίων - web
599 ευρω που έχει σήμερα, λόγω της μη αποδεδειγμένης αντοχής δεν θα έδινα με τίποτα.  Ας μας γράψει ο φίλος που του κάηκε σε 15 μέρες τα σχόλιά του από το service.
Προτείνω όσοι την θέλετε απλά να μην βιάζεστε και την πληρώσετε ακριβότερα.

Θα επανελθω αν δω κατι ακόμη.

φιλικά καλή χρονιά σε όλους !!

jvc_control.jpg

silvercrest_control.jpg

• Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για 4K παιρνεις μαζι και ενα λογαριασμο Netflix ουτε τις αηδιες του οτε ουτε της nova με 1080 i

Επεξ/σία από Damachi
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To oti einai va panel  που το λεει?

Για μας τους λιγο ασχετους, το va panel δεν ειναι χειροτερο απο το ips panel?

Επεξ/σία από alani123321
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...